Πώς να βάλετε το PS5 σας σε κατάσταση ανάπαυσης

Πώς να βάλω το PS5 σε κατάσταση αναμονής

Η λειτουργία ξεκούρασης είναι μια λειτουργία του Sony PlayStation 5 που εξοικονομεί ενέργεια όταν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά την κονσόλα. Σε αντίθεση με τον πλήρη τερματισμό λειτουργίας, διατηρεί το λογισμικό συστήματος και τα ανοιχτά βιντεοπαιχνίδια στη μνήμη, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε στη δράση σε δευτερόλεπτα. Ακόμα καλύτερα, φορτίζει τα αξεσουάρ σας και κατεβάζει παιχνίδια και ενημερώσεις, επίσης πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό.

Το PS5 εισέρχεται αυτόματα σε λειτουργία ανάπαυσης μετά από 20 λεπτά αδράνειας. Ωστόσο, εάν θέλετε να βάλετε με μη αυτόματο τρόπο την κονσόλα σε λειτουργία ανάπαυσης ή να προσαρμόσετε τον χρόνο αυτόματης ενεργοποίησης, αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς.

Διαβάστε επίσης:2 διαφορετικοί τρόποι για να απενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)

Πώς να βάλω το PS5 σας σε κατάσταση αναμονής

Μπορείτε να βάλετε το PS5 σας σε λειτουργία ανάπαυσης όποτε θέλετε. Εάν εκτελείτε ένα παιχνίδι, απλώς κάντε παύση ή βγείτε στην Αρχική οθόνη και, στη συνέχεια:

  1. Πάτα το Κουμπί PS στον ασύρματο ελεγκτή DualSense για να εμφανιστεί το Κέντρο Ελέγχου.
  2. Χρησιμοποιήστε το δεξί μπαστούνι ή το κουμπί D-pad για να επισημάνετε το Εξουσία εικόνισμα.
  3. Πάτα το Χ κουμπί και επιλέξτε το Μπείτε στη λειτουργία ανάπαυσης επιλογή μενού.

Η οθόνη της τηλεόρασης ή της οθόνης σας γίνεται μαύρη και η ενδεικτική λυχνία τροφοδοσίας στο περίβλημα του PS5 αναβοσβήνει πορτοκαλί για να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσης. Μην αποσυνδέετε το καλώδιο τροφοδοσίας, καθώς η κονσόλα εξακολουθεί να χρειάζεται ισχύ—περίπου 0,36 έως 3,2 watt ανά ώρα—για να παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση.

Πώς να βγάλω το PS5 σας από τη λειτουργία αναμονής

Έχετε μερικούς τρόπους για να βγάλετε μια κονσόλα PS5 από τη λειτουργία ανάπαυσης. Απλώς πατήστε το Κουμπί PS στον ελεγκτή DualSense. Ή, πατήστε το Εξουσία κουμπί στο περίβλημα της κονσόλας. Το PS5 θα πρέπει να ηχήσει και να ξεκινήσει.

Εάν μπήκατε στη λειτουργία ανάπαυσης με ένα παιχνίδι να τρέχει στο παρασκήνιο, επιλέξτε το εικονίδιο του στην Αρχική οθόνη για να συνεχίσετε αμέσως την αναπαραγωγή.

Πώς να αλλάξω τον αυτόματο χρονοδιακόπτη της λειτουργίας αναμονής

Εάν θέλετε να αλλάξετε πόσο γρήγορα το PS5 εισέρχεται σε ασφαλή λειτουργία από μόνο του:

  1. Επίλεξε το Μηχανισμός εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης.
  1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε Σύστημα.
  1. Παω σε Εξοικονόμηση ενέργειας > Ρυθμίστε το χρόνο μέχρι να εισέλθει το PS5 Λειτουργία ανάπαυσης.
  1. Επίλεξε το Ενώ παίζετε παιχνίδια επιλογή.
  1. Επιλέξτε τη διάρκεια που προτιμάτε πριν μεταβείτε στη λειτουργία ανάπαυσης ενώ είστε σε αδράνεια στην Αρχική οθόνη ή σε ένα βιντεοπαιχνίδι ή εφαρμογή—η συντομότερη (και προεπιλογή) είναι Μετά από 20 λεπτάκαι μπορείτε να το αυξήσετε σε Μετά από 1 ώρα, Μετά απο 2 ώρες, Μετά από 3 Ώρεςκαι ούτω καθεξής.
  1. Επιλέγω Κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων για να προσαρμόσετε το χρονόμετρο λειτουργίας ανάπαυσης κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων—το συντομότερο (και προεπιλεγμένο) είναι Μετά από 1 ώρα.

Ξεκουράστε την κονσόλα PS5

Η είσοδος στη λειτουργία αναμονής στο PlayStation 5 δεν είναι χρήσιμη μόνο από την άποψη της διαχείρισης ενέργειας—αυξάνει επίσης τη μακροζωία της κονσόλας εμποδίζοντάς την να εργάζεται πολύ σκληρά για να φορτώνει τα πάντα από την αρχή για κάθε νέα περίοδο παιχνιδιού. Σίγουρα—δεν είναι ιδανικό για κάθε σενάριο. Για παράδειγμα, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κονσόλα παιχνιδιών, θέλετε να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία ή σκοπεύετε να μην παίξετε για μέρες, κλείστε το PS5 σας.

Διαβάστε επίσης:6 διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)

Πώς να βγάλω λεφτά στο internet

6 τρόποι για να κατεβάσετε παιχνίδια στο PS5

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *