Πώς να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο Android που είναι απενεργοποιημένο

Πώς να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο Android που είναι απενεργοποιημένο

Βασικά Takeaways

 • Μπορείτε να παρακολουθείτε απενεργοποιημένα τηλέφωνα Android χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εύρεσης εκτός σύνδεσης στο Google Find My Device και στο Samsung SmartThings Find.
 • Το Χρονολόγιο Χαρτών Google χρησιμεύει ως μια εξαιρετική λύση για να δείτε προηγούμενες διαδρομές και τοποθεσίες όταν πρέπει να εντοπίσετε το χαμένο σας τηλέφωνο.
 • Οι εφαρμογές τρίτων, όπως το Snapchat, διαθέτουν λειτουργίες τοποθεσίας που σας βοηθούν να παρακολουθείτε τη συσκευή Android που λείπει.

Δεν μπορείτε να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας Android επειδή είναι απενεργοποιημένο; Αν και είναι δύσκολο, δεν είναι αδύνατο να παρακολουθήσετε τη χαμένη συσκευή. Θα συζητήσουμε διάφορες επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσπαθήσετε να βρείτε την τοποθεσία του χαμένου ή κλεμμένου τηλεφώνου Android σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να βρείτε το χαμένο ή κλεμμένο iPhone σας

Πώς να βρείτε το χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνο Samsung

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα τηλέφωνο Android που είναι απενεργοποιημένο;

Σύντομη απάντηση—ναι. μακροσκελής απάντηση, εξαρτάται από τη συσκευή σας, πόσο καιρό έχει απενεργοποιηθεί και πού μένετε.

Μόλις το χαμένο σας τηλέφωνο Android απενεργοποιηθεί, χάνει την πρόσβαση στη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας και σταματά να αναφέρει την τοποθεσία του. Ευτυχώς, το δίκτυο Find My Device της Google υποστηρίζει την εύρεση τηλεφώνου εκτός σύνδεσης, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε μια συσκευή για λίγες ώρες μετά την απενεργοποίησή της.

Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy διαθέτουν παρόμοια δυνατότητα και μπορούν επίσης να αναφέρουν την τελευταία γνωστή τοποθεσία τους πριν απενεργοποιηθούν.

Αν και αυτές οι λειτουργίες είναι χρήσιμες, ο χρόνος είναι σημαντικός όταν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα κλεμμένο ή χαμένο τηλέφωνο Android που είναι απενεργοποιημένο. Αρχικά, θα πρέπει να βρείτε τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας και να υποβάλετε μια αναφορά στην αστυνομία, καθώς μπορεί να διευκολύνει την ανάκτηση της συσκευής.

Χρησιμοποιήστε την Εύρεση συσκευής για να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας Android

Η υπηρεσία Find My Device της Google σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε συσκευή Android που είναι συνδεδεμένη με έναν λογαριασμό Google. Λειτουργεί παρόμοια με την εφαρμογή Find My της Apple και σας επιτρέπει όχι μόνο να κάνετε ping στο άστοχο κινητό σας τηλέφωνο Android αλλά και να κλειδώνετε ή να διαγράφετε τα περιεχόμενά του.

Το εργαλείο Find My Device της Google υποστηρίζει εύρεση εκτός σύνδεσης, αλλά προς το παρόν λειτουργεί μόνο με τη σειρά Pixel 8. Η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με την επιβεβαίωση της Google Android Authority ότι θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2024.

Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθείτε την τοποθεσία του χαμένου και απενεργοποιημένου τηλεφώνου σας Android χρησιμοποιώντας την Εύρεση συσκευής στον ιστό:

 1. Επισκεφτείτε το Google Ιστότοπος Εύρεση της συσκευής μου σε υπολογιστή ή άλλο τηλέφωνο.
 2. Συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό Google με αυτόν του κλεμμένου ή χαμένου τηλεφώνου σας.
 3. Επιλέξτε τη χαμένη συσκευή από τη λίστα στα αριστερά. Αυτό θα εμφανίσει έναν χάρτη που δείχνει την τελευταία γνωστή τοποθεσία του, μαζί με τη δυνατότητα να ασφαλίσετε ή να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής.
 4. Το Find My Device θα δείχνει επίσης πόσο καιρό πριν το τηλέφωνο ήταν τελευταία φορά ενεργό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Χρονολόγιο Χαρτών για να εντοπίσετε την τοποθεσία του τηλεφώνου προτού απενεργοποιηθεί.
Εύρεση της συσκευής μου στον Ιστό

Υποθέτοντας ότι το τηλέφωνό σας είναι απενεργοποιημένο, θα μπορείτε να προβάλετε μόνο την τοποθεσία στην οποία έκανε τελευταία φορά ping στο Google. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό εάν το τηλέφωνό σας χάθηκε αντί να κλαπεί. Σε περίπτωση που κάποιος βρει και ενεργοποιήσει το τηλέφωνό σας, μπορείτε εύκολα να κάνετε ping, να το κλειδώσετε ή να το διαγράψετε εργοστασιακά χρησιμοποιώντας την Εύρεση συσκευής.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στην εφαρμογή Find My Device στο τηλέφωνο Android του φίλου σας με τον λογαριασμό σας Google και να παρακολουθήσετε το χαμένο και απενεργοποιημένο τηλέφωνό σας.

Πώς να παρακολουθείτε το χαμένο τηλέφωνο Samsung που είναι απενεργοποιημένο

Εκτός από το Find My Device της Google, τα τηλέφωνα Samsung διατίθενται με τη δυνατότητα παρακολούθησης συσκευών της ίδιας της εταιρείας, που ονομάζεται SmartThings Find.

Ενώ η λειτουργία εύρεσης εκτός σύνδεσης της Google περιορίζεται στο Pixel 8, το εργαλείο εύρεσης τηλεφώνου της Samsung λειτουργεί εκτός σύνδεσης σε όλες σχεδόν τις συσκευές Galaxy mid-range και premium. Απλώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας Samsung στη συσκευή και ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία εκ των προτέρων.

 1. Ανοιξε το Ιστότοπος SmartThings Find σε υπολογιστή ή άλλη συσκευή και συνδεθείτε με τον λογαριασμό Samsung που είναι συνδεδεμένος με το χαμένο σας τηλέφωνο.
 2. Επιλέξτε το χαμένο τηλέφωνο Galaxy από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά.
 3. Το SmartThings Find θα εμφανίσει την τελευταία γνωστή τοποθεσία του.
Samsung SmartThings Βρείτε ιστότοπο που δείχνει τη θέση ενός τηλεφώνου Galaxy

Να θυμάστε ότι η εύρεση εκτός σύνδεσης θα λειτουργήσει μόνο για λίγες ώρες μετά την απενεργοποίηση της συσκευής. Εάν μπορείτε να δείτε την τοποθεσία του τηλεφώνου σας, χρησιμοποιήστε το Παρακολούθηση τοποθεσίας επιλογή στο SmartThings Find για να λαμβάνετε ένα ping για το πού βρίσκεται κάθε 15 λεπτά.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν η εύρεση τηλεφώνου εκτός σύνδεσης είναι ενεργοποιημένη στο τηλέφωνο Galaxy σας, μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Απώλεια προστασίας συσκευής.

Παρακολουθήστε τα βήματά σας χρησιμοποιώντας το Χρονολόγιο των Χαρτών Google

Ένας άλλος καλός τρόπος για να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο Android είναι να δείτε πού βρεθήκατε με τη λειτουργία Χρονολόγιο Χαρτών Google. Με τόση εξάρτηση από τα τηλέφωνά μας για τις μετακινήσεις και την εύρεση οδηγιών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι Χάρτες Google να έχουν ένα λεπτομερές ιστορικό για το πού βρισκόταν το τηλέφωνό σας — αρκεί να έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό τοποθεσίας στους Χάρτες Google στη συσκευή σας.

Το Χρονολόγιο των Χαρτών Google εμφανίζει κάθε διαδρομή που έχετε ακολουθήσει και κάθε κατάστημα που έχετε επισκεφτεί. Αν και αυτή δεν είναι η περίπτωση χρήσης για την οποία προορίζεται, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντοπίσετε τη χαμένη ή λάθος συσκευή σας Android. Να θυμάστε ότι το ιστορικό τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή, επομένως πρέπει να το έχετε ενεργοποιήσει προηγουμένως για να λάβετε την προβολή γραμμής χρόνου.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εντοπίσετε το πού βρίσκεται το τηλέφωνο Android με τη λειτουργία Χρονολόγιο Χαρτών Google:

 1. Σε υπολογιστή ή τηλέφωνο, ανοίξτε τους Χάρτες Google και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ στα αριστερά και επιλέξτε Το χρονολόγιό σας. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς το Σελίδα Χρονολόγιο Χαρτών Google για να λάβετε μια προβολή χρονολογίου των πρόσφατων εξόδων σας.
 3. Για να περιορίσετε την αναζήτησή σας, επιλέξτε την ημερομηνία που χάσατε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας τα αναπτυσσόμενα μενού.
 4. Αν ακολουθήσετε ξανά τα βήματά σας, μπορείτε τελικά να εντοπίσετε το χαμένο σας τηλέφωνο.
Προβολή χρονολογίου στους Χάρτες Google

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Χρονολόγιο των Χαρτών Google θα μπορούσε να εμφανίσει μια ανακριβή ή κατά προσέγγιση τοποθεσία. Λάβετε αυτό υπόψη κατά την παρακολούθηση του χαμένου και απενεργοποιημένου τηλεφώνου Android σας.

Παρακολουθήστε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων

Εάν δεν χρησιμοποιείτε συχνά τους Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας και τα δεδομένα παρασκηνίου είναι απενεργοποιημένα για αυτό, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να τους εντοπίσετε χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της Google.

Ευτυχώς, ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων κάνουν συνεχώς ping στην τελευταία γνωστή τοποθεσία του τηλεφώνου σας. Το Snapchat είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. Εάν είστε βαρύς χρήστης του Snap Map, οι φίλοι σας μπορούν να δουν την τοποθεσία σας στο Snapchat, βοηθώντας σας να εντοπίσετε το χαμένο και απενεργοποιημένο τηλέφωνο Android σας.

Ομοίως, εάν έχετε ρυθμίσει το Google Photos να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων σας σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ελέγξτε τις λεπτομέρειες EXIF ​​της τελευταίας εικόνας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για να πάρετε μια ιδέα για το πού βρίσκεται το τηλέφωνο.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε τυχόν άλλες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας που μπορεί να έχουν αποθηκευμένη την τελευταία γνωστή τοποθεσία σας. Σε τόσο δύσκολες στιγμές όπως αυτή, κάθε τελευταία πληροφορία είναι χρήσιμη.

Η παρακολούθηση ενός κλεμμένου τηλεφώνου Android που είναι επίσης απενεργοποιημένο είναι δύσκολη. Αλλά αν χρησιμοποιείτε τις παραπάνω μεθόδους, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εντοπίσετε τη συσκευή Android που λείπει και τον κλέφτη. Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να υποβάλετε και μια αναφορά στην αστυνομία για την ασφάλειά σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *