6 Καλύτεροι προσαρμογείς USB σε HDMI για Windows και Mac

Οι θύρες HDMI (Διασύνδεση Πολυμέσων Υψηλής Ευκρίνειας) γίνονται κάτι σπάνιο σε λεπτούς φορητούς υπολογιστές, ενώ USB-C ή οι θύρες Thunderbolt που υποστηρίζουν HDMI και ακόμη και DisplayPort είναι σχεδόν πανταχού παρούσες. Για να μην αναφέρουμε, σχεδόν κάθε smartphone (Android) και οι περισσότεροι νέοι υπολογιστές tablet διαθέτουν αυτές τις εξαιρετικές θύρες USB.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε τουλάχιστον έναν προσαρμογέα USB σε HDMI στο κιτ τεχνολογίας σας. Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να κάνετε μια παρουσίαση PowerPoint είτε απλά θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιο Netflix σε μια τηλεόραση ξενοδοχείου, αυτά τα καλώδια έχουν ατελείωτες θήκες χρήσης. Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους καλύτερους προσαρμογείς USB C που προσφέρουν εξαιρετική αξία, ποιότητα και συμβατότητα.

Τι να αναζητήσετε σε έναν προσαρμογέα USB σε HDMI

Εξετάστε τη μέγιστη ανάλυση βίντεο που υποστηρίζεται από τον προσαρμογέα και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με την ανάλυση της HDTV ή της οθόνης σας. Πολλοί προσαρμογείς υποστηρίζουν μόνο ανάλυση 4K στα 30 Hz, για παράδειγμα, όταν οι περισσότερες οθόνες 4K μπορούν να λειτουργούν στα 60 Hz ή περισσότερο αυτές τις μέρες. Εάν χρησιμοποιείτε χαμηλότερη ανάλυση, ελέγξτε εάν ο προσαρμογέας μπορεί να χτυπήσει τουλάχιστον 60 Hz σε αυτήν την ανάλυση. Να θυμάστε ότι το εν λόγω καλώδιο HDMI πρέπει επίσης να υποστηρίζει 4K 60Hz!

Ορισμένοι προσαρμογείς ενδέχεται να διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως ενσωματωμένους διανομείς USB, επιπλέον θύρες και λογισμικό που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις οθόνης. Μπορείτε επίσης να λάβετε προσαρμογείς που υποστηρίζουν συνδέσεις παλαιού τύπου, όπως VGA και DVI. Σκεφτείτε εάν αυτές οι δυνατότητες είναι σημαντικές για εσάς και εάν περιλαμβάνονται στον προσαρμογέα που εξετάζετε.

Να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται για το ακριβές πρότυπο USB που χρησιμοποιεί ένας προσαρμογέας. Ο πιο δημοφιλής τύπος προσαρμογέα σήμερα είναι ένας μετατροπέας USB-C σε HDMI, αλλά οι προσαρμογείς Thunderbolt χρησιμοποιούν την ίδια φυσική υποδοχή με τις συσκευές USB-C. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προσαρμογείς που υποστηρίζουν Thunderbolt 3 ή 4 θα λειτουργούν επίσης με USB-C (με χαμηλότερη συνολική ταχύτητα), αλλά ορισμένοι προσαρμογείς λειτουργούν μόνο με Thunderbolt.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι μπορεί να έχετε περισσότερα προβλήματα συμβατότητας εάν δεν χρησιμοποιείτε υπολογιστή Windows ή Mac. Δεν έχουμε λάβει υπόψη τη συμβατότητα με συστήματα Linux ή Chromebook εδώ, αν και τα smartphone και τα tablet λαμβάνονται υπόψη χάρη στη δημοτικότητά τους.

Τέλος, αν και αυτοί οι προσαρμογείς είναι συσκευές στερεάς κατάστασης, ανακαλύψαμε ότι έχουν μια περίεργη τάση να φθείρονται, επομένως δεν είναι κακή ιδέα η επιλογή ενός με λογική εγγύηση.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το AirPlay σε Android TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν διαθέτετε συμβατό MacBook, ο προσαρμογέας διανομέα HyperDrive Dual USB-C είναι ίσως ο πιο κομψός τρόπος για να προσθέσετε HDMI και μια σειρά από άλλες συνδέσεις στον λεπτό και ελαφρύ υπολογιστή σας.

Ο προσαρμογέας χρησιμοποιεί και τις δύο θύρες Thunderbolt για να λειτουργήσει, επομένως δεν θα ταιριάζει σε MacBook που έχουν μόνο μία θύρα αντί για δύο. Ελέγξτε ξανά ότι ο φορητός υπολογιστής σας είναι συμβατός πριν αγοράσετε αυτό το προϊόν! Με λίγα λόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο προεκτάσεις USB-C από γυναίκα σε άνδρα για να συνδέσετε αυτόν τον προσαρμογέα σε οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή με δύο θύρες USB-C, αλλά αυτή είναι μια μάλλον άκομψη λύση.

Εκτός από την υποστήριξη έως και 5K στα 60Hz, θα λάβετε επίσης Gigabit Ethernet, δύο θύρες USB-A 3.0, USB-C 40Gbps και USB-C PD (Power Delivery) για γρήγορη φόρτιση από κατάλληλο τροφοδοτικό.

Αυτό είναι το τέλειο αξεσουάρ για χρήση στο γραφείο σας ως κομψός σταθμός σύνδεσης ή μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στη θήκη του φορητού υπολογιστή σας και να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να συνδέσετε οτιδήποτε χωρίς να έχετε πολλά dongles ή μετατροπείς. Δεδομένου ότι αυτός ο προσαρμογέας κάθεται σφιχτά στο σώμα του MacBook σας, είναι επίσης η καλύτερη λύση!

Δυστυχώς, αυτό το μοντέλο δεν διαθέτει συσκευή ανάγνωσης καρτών SD ή TF, οπότε αν είστε ο δημιουργικός τύπος και χρειάζεστε αυτές τις λειτουργίες ανάγνωσης καρτών, θα πρέπει να ψάξετε αλλού.

13 Διορθώσεις όταν τα Windows 11 Wi-Fi δεν εμφανίζονται(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι περισσότεροι από τους προσαρμογείς USB σε HDMI που θα συναντήσετε αυτές τις μέρες χρησιμοποιούν θύρα USB-C, αλλά πολλοί υπολογιστές που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή δεν διαθέτουν αυτόν τον νεότερο τύπο θύρας. Τώρα, μπορείτε να αγοράσετε έναν μετατροπέα USB C σε A σε ιστότοπους όπως το Amazon, αλλά πολλοί δεν υποστηρίζουν έξοδο βίντεο ή με άλλο τρόπο δημιουργούν προβλήματα συμβατότητας. Πιστέψτε μας, έχουμε δοκιμάσει πολλά από αυτά.

Ένα σίγουρο στοίχημα είναι η αγορά ενός εγγενούς προσαρμογέα USB Type A σε HDMI, όπως αυτή η υπέροχη μικρή μονάδα από την StarTech. Αυτό χρησιμοποιεί την τεχνολογία DisplayLink, η οποία είναι μια λύση που βασίζεται σε λογισμικό. Επομένως, δεν είναι πολύ καλός τρόπος να χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως βιντεοπαιχνίδια, αλλά εάν θέλετε να συνδεθείτε σε ένα 4K UHD οθόνη για να παρακολουθήσετε ταινίες, να κάνετε μια παρουσίαση ή γενική παραγωγικότητα, αυτή είναι μια εξαιρετική λύση.

Το καλύτερο από όλα, καθώς είναι μια ξεχωριστή λύση λογισμικού, δεν έχει σημασία αν η κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας υποστηρίζει έξοδο 4K! Σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεστε ειδική θύρα USB πιστοποιημένη για σήμα βίντεο. Οποιαδήποτε θύρα USB τύπου A 3.0 θα λειτουργεί τόσο σε Mac όσο και σε Windows.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να συνδέσετε δύο οθόνες και να τις εκτελέσετε ως ξεχωριστές εκτεταμένες οθόνες. Μπορείτε να μετατρέψετε τον φορητό υπολογιστή σας σε θηρίο παραγωγικότητας όταν κάθεστε στο γραφείο σας, όταν οδηγείτε οθόνη και προβολέα ταυτόχρονα για μια παρουσίαση ή το χρησιμοποιείτε ως διαχωριστή και αντικατοπτρίζοντας δύο οθόνες για να προβάλλετε το ίδιο βίντεο σε δύο ομάδες ατόμων.

Ο προσαρμογέας USB C Dual HDMI της Anker βασίζεται στο πρωτόκολλο DisplayPort μέσω USB-C, το οποίο θα πρέπει να υποστηρίζουν οι περισσότεροι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές και υπολογιστές. Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε DisplayPort στη θύρα USB-C που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Οι δυνατότητες του προσαρμογέα ποικίλλουν ανάλογα με την έκδοση του πρωτοκόλλου DisplayPort που υποστηρίζει ο υπολογιστής σας. Εάν έχετε θύρα DP1.2, τότε θα έχετε το πολύ 4K 30Hz χρησιμοποιώντας διπλές οθόνες. Τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει στα Microsoft Windows. Στο macOS, θα λάβετε 4K 60Hz ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές σας, σύμφωνα με την τεκμηρίωση της Anker. Είναι επίσης ωραίο να γνωρίζετε ότι αυτός ο προσαρμογέας λειτουργεί με συσκευές iPad Pro και Air με θύρα USB-C, αν και μπορείτε να οδηγήσετε μόνο μια δευτερεύουσα οθόνη με αυτόν τον τρόπο.

Πώς να αλλάξετε το όνομα του προσαρμογέα δικτύου στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η κίνηση της Apple στο USB-C και Thunderbolt στους υπολογιστές της και σε ορισμένα iPad είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή. Ανοίγει έναν κόσμο αξεσουάρ που δεν περιορίζεται στο πρόγραμμα “MFi” στο οποίο κάθε αξεσουάρ με βύσμα Lightning πρέπει να πληρώσει για να συμμετάσχει.

Δυστυχώς, αν και το USB-C είναι ένα σταθερό πρότυπο, η επιβολή του δεν είναι πάντα εξαιρετική. Ενώ οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει “πιστοποίηση MFi” είναι εγγυημένη ότι λειτουργεί με ένα gadget της Apple που χρησιμοποιεί τεχνολογία Lightning, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το USB. Έχουμε ένα μικρό σωρό USB C dongles για να το αποδείξουμε. Αυτά που λειτουργούν μια χαρά με υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο Android έχουν κάθε είδους παράξενα σφάλματα όταν συνδέονται με τον εξοπλισμό της Apple.

Αυτός είναι ένας κυκλικός τρόπος να πούμε ότι εάν έχετε Mac ή iPad USB-C, είναι καλή ιδέα να αγοράσετε αυτόν τον επίσημο προσαρμογέα πολλαπλών θυρών απευθείας από την Apple. Σας επιτρέπει να συνδέσετε έναν φορτιστή, να συνδέσετε μια οθόνη και να συνδέσετε μια συσκευή USB. Εάν αυτή η μία συσκευή USB είναι ένας μικρός διανομέας USB, ουσιαστικά είστε έτοιμοι, αν και με τη δημοτικότητα των ασύρματων πληκτρολογίων και ποντικιών αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα χρειάζονται μόνο μία θύρα USB ούτως ή άλλως.

Αυτός ο προσαρμογέας υποστηρίζει 4K Ultra HD στα 60 Hz, αρκεί να έχετε μια συσκευή που μπορεί να το χειριστεί. Μπορείτε να ελέγξετε το πλήρης λίστα τον εαυτό σας, αλλά πρόσφατες συσκευές όπως το iPad Pro 12,9″ 3ης γενιάς ή οι περισσότεροι Mac από το 2017 ή μεταγενέστερα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Διαφορετικά, θα περιοριστείτε στα 30 Hz, εκτός εάν πέσετε στα 1080p.

SONY Wireless Headset PULSE 3D(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολο να βρείτε έναν προσαρμογέα USB σε HDMI που να υποστηρίζει 4K στα 60 Hz, ειδικά σε λογική τιμή. Αγοράσαμε αρκετούς φθηνούς προσαρμογείς μόνο για να διαπιστώσουμε ότι περιοριζόμαστε στα 30 Hz σε υψηλότερες αναλύσεις ή ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε το μέγιστο ρυθμό ανανέωσης σε ορισμένες οθόνες 1080p ή 1440p.

Στη συνέχεια, έρχεται το Cable Matters με αυτόν τον προσιτό προσαρμογέα υψηλής ταχύτητας που υποστηρίζει HDMI 2.1 σε αντίθεση με το πιο κοινό HDMI 2.0. Το HDMI 2.1 είναι ένα πρότυπο που μπορεί 8 χιλ Έξοδος 30Hz HDR και 120Hz 4K! Αυτός ο προσαρμογέας λειτουργεί με θύρες USB-C και Thunderbolt 3 και 4. Υποστηρίζει το καλύτερο βάθος χρώματος bit, ακόμη και στα 8K, ώστε να έχετε την καλύτερη ποιότητα εικόνας που μπορεί να συγκεντρώσει ο υπολογιστής σας.

Δυστυχώς, οι Mac περιορίζονται επί του παρόντος σε 4K στα 60 Hz, αλλά αυτός ο προσαρμογέας προσφέρει μεγάλη προστασία στο μέλλον για μια τιμή που ειλικρινά δεν μπορούμε να πιστέψουμε. Το καλύτερο από όλα, από όλους τους λογαριασμούς, είναι φτιαγμένο για να διαρκεί επίσης. Αν δεν υπήρχε η μικρή θυσία στο Mac, αυτή θα ήταν η καλύτερη ολοκληρωμένη λύση που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή για τα χρήματα.

Ενώ ο παραπάνω προσαρμογέας Cable Matters είναι μια απόλυτη κλοπή στην τιμή, αν το μόνο που χρειάζεστε είναι 4K στα 60 Hz, η Anker σας καλύπτει στη μισή τιμή. Το 310 είναι ένας κομψός προσαρμογέας αλουμινίου υψηλής ποιότητας που σας επιτρέπει να συνδέσετε το Mac, το iPad Pro, το Samsung Galaxy και πολλές άλλες συσκευές σε οποιαδήποτε οθόνη HDMI έως και 4K60.

Εκτός από ένα μίνι θαύμα, αυτή η λύση plug-and-play θα παίξει μπάλα με οποιαδήποτε θύρα USB-C που υποστηρίζει DP Alt Mode. Αυτή είναι η δυνατότητα DisplayPort μέσω USB-C που αναφέραμε προηγουμένως. Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι η πραγματική μέγιστη ανάλυση και ρυθμός ανανέωσης εξαρτάται από τις δυνατότητες της συσκευής πηγής.

Μην ξεχνάτε τις εναλλακτικές λύσεις

Αν και όλοι θα πρέπει πιθανώς να έχουν έναν από αυτούς τους προσαρμογείς κάπου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η χρήση φυσικής σύνδεσης δεν είναι ο μόνος τρόπος σύνδεσης σε μια οθόνη.

Πολλές σύγχρονες έξυπνες τηλεοράσεις, για παράδειγμα, θα δεχτούν MiraCast, Apple AirPlay ή μετάδοση με χρήση ενσωματωμένου Google Chromecast μέσω Wi-Fi. Εφόσον δεν χρειάζεστε λανθάνον χρόνο με έντονη καρφίτσα ή απόλυτη ποιότητα εικόνας, απλά πατώντας ένα κουμπί μετάδοσης μπορεί να είναι ο ταχύτερος και πιο βολικός τρόπος πρόσβασης σε άλλη οθόνη.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5252

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *