Τι είναι μια επίθεση Ransomware

Ransomware Αμυνα: Διασφάλιση αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία της επιχείρησής σας

Περιεχόμενα

Οι επιθέσεις ransomware είναι κάτι περισσότερο από μια διαφαινόμενη απειλή. είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Σύμφωνα με το TechTarget, το 66% όλων των επιχειρήσεων έπεσαν θύματα ransomware το 2021, με το μέσο κόστος ανάκτησης να φτάνει τα ανησυχητικά 1,85 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, Αναφορές Small Business Trends μια δραματική αύξηση του μέσου κόστους ransomware, που εκτοξεύεται από 170.000 δολάρια ΗΠΑ το 2020 σε 812.360 δολάρια ΗΠΑ το 2021.

Τα καλά νέα? Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος που σχετίζεται με ένα σενάριο επίθεσης ransomware και να εξαλείψει την ανάγκη πληρωμής για ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης. Είτε διευθύνετε μια μικρή startup είτε μια πολυεθνική εταιρεία, η επιτακτική ανάγκη είναι ξεκάθαρη: η προετοιμασία για επιθέσεις ransomware δεν είναι απλώς επωφελής. είναι απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης :Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού

Ενότητα 1: Κατανόηση των επιθέσεων Ransomware

Τι είναι μια επίθεση Ransomware;

Το Ransomware είναι κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να κρυπτογραφεί τα αρχεία σας και να τα κάνει εντελώς απρόσιτα. Μετά την επιτυχή κρυπτογράφηση των αρχείων και των δεδομένων, ο εισβολέας ζητά λύτρα, συνήθως σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, σε αντάλλαγμα για το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Γιατί το Ransomware είναι κάτι περισσότερο από απλά κλειδωμένα αρχεία

Οι επιθέσεις ransomware δεν αφορούν μόνο τα αρχεία σας. Έχει άμεσες επιπτώσεις σε πολλές από τις κρίσιμες επιχειρηματικές λειτουργίες σας, δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κανένα από τα αρχεία σας. Το φαινόμενο κυματισμού επεκτείνεται επίσης στους πελάτες και αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν τα δεδομένα τους είναι ασφαλή για τον οργανισμό σας ή όχι.

Η φήμη της εταιρείας σας είναι άλλη μια μεγάλη απειλή επιθέσεων ransomware. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι αφήνει ένα μόνιμο λάστιχο στα οικονομικά σας.

Δεδομένων αυτών των εκτεταμένων επιπτώσεων, είναι σημαντικό για τους οργανισμούς σας να μην αντιδρούν απλώς σε επιθέσεις ransomware αλλά να είναι προληπτικοί. Στις επόμενες ενότητες, θα βρείτε πώς να χτίσετε μια τέτοια άμυνα.

Ενότητα 2: Βέλτιστες πρακτικές για την προστασία αντιγράφων ασφαλείας

Το Σχέδιο: Ανάπτυξη Σχεδίου Ανάκτησης από Καταστροφές

ΕΝΑ έκθεση της Barracuda Networks αποκαλύπτει ότι το 73% των οργανισμών ανέφερε τουλάχιστον ένα επιτυχημένο ransomware το 2021. Επομένως, η κατοχή ενός Σχεδίου Ανάκτησης Καταστροφών (DRP) στον οργανισμό σας δεν είναι πλέον προαιρετική. είναι ανάγκη.

Βασικά στοιχεία ενός σχεδίου αποκατάστασης από καταστροφές

 • Τοποθεσίες αντιγράφων ασφαλείας: Επιτόπου για γρήγορη ανάκαμψη, εκτός τοποθεσίας για ανθεκτικότητα σε καταστροφές.
 • Στόχοι ανάκτησης: Οι μετρήσεις RTO και RPO καθοδηγούν τις προσπάθειες ανάκτησης.

Πρωτόκολλα Ασφαλείας: Πέρα από τα Βασικά

 • Τα προηγμένα μέτρα είναι σημαντικά: Δεδομένης της αύξησης του hacking, είναι σημαντικό οι οργανισμοί να υπερβαίνουν τα βασικά μέτρα ασφαλείας. Η εφαρμογή προηγμένων πρωτοκόλλων όπως η κρυπτογράφηση και ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για αντίγραφα ασφαλείας είναι απαραίτητη. Στην πραγματικότητα, Προστασία αντιγράφων ασφαλείας ransomware έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος των σύγχρονων στρατηγικών κυβερνοασφάλειας.

Ενότητα 3: Προηγμένες στρατηγικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Immutable Storage: The Fort Knox of Backups

 • Τι είναι η αμετάβλητη αποθήκευση; Είναι ένα σύστημα αποθήκευσης όπου τα δεδομένα, αφού γραφτούν, δεν μπορούν να αλλάξουν ή να διαγραφούν για μια καθορισμένη περίοδο.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Veeam, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν λύσεις αμετάβλητης αποθήκευσης μπόρεσαν να ανακτήσουν 20 φορές γρηγορότερα από μια επίθεση ransomware έναντι επιχειρήσεων που δεν είχαν τέτοιες στρατηγικές.

Ταχύτερη ανάκαμψη σημαίνει λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας και λιγότερο χρόνο διακοπής σημαίνει λιγότερες οικονομικές απώλειες.

Η συχνότητα έχει σημασία: Πότε γίνεται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

 • Σημασία του χρονισμού: Η συχνότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την άμυνα του ransomware.
 • Μειωμένες πληρωμές λύτρων: Μια μελέτη της Datto διαπίστωσε ότι τα συχνά αντίγραφα ασφαλείας μειώνουν την πιθανότητα πληρωμής λύτρων κατά 70%.
 • Βέλτιστες πρακτικές: Θα πρέπει να στοχεύσετε σε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας κρίσιμων δεδομένων και εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας για λιγότερο κρίσιμα δεδομένα για να μεγιστοποιήσετε την προστασία ιδανικά.

Ενότητα 4: Ανθρώπινο στοιχείο στην άμυνα Ransomware

Ο πιο αδύναμος κρίκος: Ευαισθητοποίηση των εργαζομένων

 • Ανθρώπινο λάθος: Μελέτες δείχνουν ότι το ανθρώπινο λάθος είναι η κύρια αιτία παραβίασης δεδομένων σε οργανισμούς. Στην πραγματικότητα, το 90% των παραβιάσεων δεδομένων στα εταιρικά δίκτυα συμβαίνουν λόγω λαθών εργαζομένων και λιγότερης ευαισθητοποίησης.
 • Η εκπαίδευση είναι το κλειδί: Η ίδια αναφορά της Kaspersky δείχνει ότι οι εταιρείες που επενδύουν στην εκπαίδευση εργαζομένων μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μιας επιτυχημένης επίθεσης ransomware στον οργανισμό τους έως και 60%.
 • Διαρκής εκπαίδευση: Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατάρτιση και η εκπαίδευση δεν είναι μια εφάπαξ προσπάθεια. Η συνεχής εκπαίδευση και οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για να διατηρείτε το προσωπικό σας ενήμερο για τις πιο πρόσφατες απειλές και τις βέλτιστες πρακτικές.

Ενότητα 5: Διατήρηση ενημερωμένου λογισμικού

Patch and Protect: Ενημερώσεις λογισμικού

Οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην άμυνα ransomware. Το ξεπερασμένο λογισμικό είναι ένας άλλος μεγάλος λόγος για τρωτά σημεία που συχνά εκμεταλλεύονται κυβερνοεγκληματίες.

Σύμφωνα με α έκθεση της Cybersecurity Venturesη ανοδική τάση στα επιχειρηματικά hacks είναι απίθανο να αντιστραφεί σύντομα – δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να υιοθετούν περισσότερες ψηφιακές λύσεις.

Η ενημέρωση του λογισμικού σας διορθώνει τα γνωστά τρωτά σημεία. Επιπλέον, ενισχύει την υποδομή ασφαλείας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να κατανοήσουν ότι οι νέες ενημερώσεις δεν αφορούν μόνο νέες δυνατότητες αλλά και διόρθωση κρίσιμων κενών ασφαλείας.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ένα μόνο μη επιδιορθωμένο λογισμικό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επίθεσης ransomware έως και 30%. Και οι εταιρείες που ενημερώνουν τακτικά το λογισμικό τους μειώνουν τον κίνδυνο τέτοιων επιθέσεων ransomware κατά 50%.

Συμβουλή για δράση:

Επομένως, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να εφαρμόζουν πολιτική ενημέρωσης όλου του λογισμικού εντός 24 ωρών από την κυκλοφορία μιας νέας ενημέρωσης κώδικα. Τέτοιες στρατηγικές θα ελαχιστοποιήσουν το παράθυρο ευκαιρίας για τους επιτιθέμενους να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία.

Ενότητα 6: Εφεδρικοί κανόνες για ανθεκτικότητα

Οι κανόνες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 και 3-2-1-1-0

 • 3 Αντίγραφα: Ακριβώς όπως ο κανόνας 3-2-1, κρατήστε τουλάχιστον τρία αντίγραφα των δεδομένων σας.
 • 2 Διαφορετικά μέσα: Αποθηκεύστε τα σε δύο διαφορετικούς τύπους μέσων.
 • 1 Αντίγραφο ασφαλείας εκτός τοποθεσίας: Κρατήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας εκτός τοποθεσίας.
 • 1 Αμετάβλητο αντίγραφο ασφαλείας: Όπως αναφέρθηκε, αυτό το αντίγραφο ασφαλείας δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να διαγραφεί για μια καθορισμένη περίοδο.
 • 0 Σφάλματα: Ελέγχετε τακτικά τα αντίγραφα ασφαλείας σας για να διασφαλίζετε μηδενικά σφάλματα κατά τη διαδικασία ανάκτησης. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο έχετε αντίγραφα ασφαλείας, αλλά διασφαλίζετε επίσης ότι λειτουργούν όταν τα χρειάζεστε.

Σύμφωνα με μελέτη του Backblaze, οι οργανισμοί που ακολουθούν τον κανόνα 3-2-1 δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μειώνουν τον κίνδυνο συνολικής απώλειας δεδομένων κατά 66%.

Όσον αφορά την προστασία δεδομένων, οι κανόνες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 και 3-2-1-1-0 θεωρούνται χρυσοί κανόνες. Αυτοί οι κανόνες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μέγιστη ανθεκτικότητα δεδομένων έναντι επιθέσεων ransomware και άλλων μορφών απώλειας δεδομένων.

συμπέρασμα

Οι επιθέσεις ransomware αποτελούν σοβαρή απειλή. Ωστόσο, μια ισχυρή στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να είναι ένα δίχτυ ασφαλείας. Η εφαρμογή αυτών των εφεδρικών στρατηγικών προστασίας θα σας επιτρέψει να είστε προνοητικοί, όχι αντιδραστικοί.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *