Πώς αποκτώ τον τέλειο φωτισμό για τις φωτογραφίες του κινητού μου

Πώς αποκτώ τον τέλειο φωτισμό για τις φωτογραφίες του κινητού μου

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Τα smartphone μπορούν να παράγουν υπέροχες εικόνες εάν ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τον φωτισμό.
  • Τραβήξτε με την πλάτη σας στην πηγή φωτός για να εξισορροπήσετε τον φωτισμό και να επιτρέψετε περισσότερο φως στις φωτογραφίες σας.
  • Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως για φανταστικές φωτογραφίες για κινητά. περιμένετε για χρυσή ώρα ή επωφεληθείτε από τα φωτεινά σημεία σε εσωτερικούς χώρους.

Δεν χρειάζεστε κάμερα πλήρους κάδρου για να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες. Το smartphone σας είναι υπεραρκετό αν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τον φωτισμό. Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους έχω τον τέλειο φωτισμό για τις φωτογραφίες του smartphone μου.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο για βιντεοκλήσεις

Πώς να ενεργοποιήσετε το φλας της κάμερας στο iPhone

1  Χρήση της λειτουργίας Φωτεινότητας της κάμερας του τηλεφώνου μου

Σίγουρα, δεν μπορείτε να ελέγξετε το ISO στα περισσότερα smartphone. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα στις περισσότερες σύγχρονες συσκευές και σας συνιστώ να το κάνετε για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με τη φωτογραφία σας στο κινητό.

Ρυθμίσεις φωτεινότητας ενός iPhone

Ο τρόπος με τον οποίο ελέγχετε τη φωτεινότητα της κάμερας του τηλεφώνου σας εξαρτάται από τη συσκευή σας, αλλά κανονικά θα πρέπει να πατήσετε την οθόνη μία φορά. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο ήλιου. μετακινήστε το πάνω ή κάτω, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

2. Με την πλάτη στην πηγή φωτός

Μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα εφέ, όπως η λάμψη του φακού, κοιτάζοντας μια άμεση πηγή φωτός, αλλά αν δεν το κάνετε αυτό, θα συνιστούσα να γυρίσετε την πλάτη σας. Οι κάμερες smartphone είναι συχνά πολύ κακές στη λήψη φωτογραφιών όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με άμεσο φως και θα έχετε υπερβολική αντίθεση στις εικόνες σας.

Τραβώντας με την πλάτη σας στην κύρια πηγή φωτός, θα επιτρέψετε να εισέλθει περισσότερο φως στην εικόνα σας. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι οι φωτογραφίες σας φαίνονται πιο ισορροπημένες. Για να αναβαθμίσετε πραγματικά το παιχνίδι σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε επίσης αυτά τα όμορφα ταξίδια φωτογραφίας smartphone που λειτουργούν πραγματικά.

3. Χρήση φυσικού φωτός προς όφελός μου

Ο τεχνητός φωτισμός έχει σίγουρα τη θέση του στη φωτογραφία, και στην πραγματικότητα πρόκειται να μιλήσω για αυτό περισσότερο στις επόμενες ενότητες. Ωστόσο, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσω φανταστικό φωτισμό στις φωτογραφίες του κινητού μου είναι να μεγιστοποιήσω το φυσικό φως.

Όταν τραβάτε φωτογραφίες έξω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ήλιο προς όφελός σας. Είναι δυνατό να τραβήξετε φωτογραφίες σε έντονο φωτισμό, αλλά καλύτερα να περιμένετε μέχρι ο ήλιος να πέσει πιο χαμηλά στον ουρανό (π.χ. πρωί ή απόγευμα). Η Χρυσή ώρα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για λήψη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές λεζάντες χρυσής ώρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσετε τη φωτογραφία σας να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το φυσικό φως προς όφελός σας όταν φωτογραφίζετε σε εσωτερικούς χώρους. Εάν ο κύριος στόχος σας είναι να μην χρειάζεστε επιπλέον φώτα, περιμένετε περίπου το μεσημέρι. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε πιο λεπτές λήψεις τραβώντας τις εικόνες σας νωρίς ή αργά την ημέρα.

4. Εύρεση και χρήση φωτεινών σημείων σε εσωτερικούς χώρους

Η φωτογραφία εσωτερικού χώρου είναι όπου θα υποστήριζα ότι τα smartphones έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τις κάμερες χωρίς καθρέφτη και τις φωτογραφικές μηχανές DSLR (εάν φωτογραφίζετε με το χέρι, ούτως ή άλλως). Για να επιτύχετε καλύτερο φωτισμό στις εικόνες σας, αναζητήστε και χρησιμοποιήστε φωτεινά σημεία.

Για παράδειγμα, εάν τα τεχνητά φώτα είναι αναμμένα, τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή σας κοντά τους—αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με τη φωτογραφία φαγητού. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε την κάμερά σας κοντά σε παράθυρα ή να χρησιμοποιήσετε σκιές για δημιουργικό εφέ.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο τεχνητό φωτισμό στις φωτογραφίες σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε αυτούς τους τροποποιητές φωτός και πώς να τους χρησιμοποιήσετε καλύτερα.

5. Χρησιμοποιώντας μόνο Flash σε εσωτερικούς χώρους

Έχω χρησιμοποιήσει φλας στο smartphone μου μερικές φορές όταν βγάζω φωτογραφίες σε εξωτερικούς χώρους και σπάνια έχει καλή κατάληξη. Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο να αναζητάτε τεχνητά φώτα όταν φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και να μετακινείτε το τηλέφωνό σας πιο κοντά σε αυτά.

Ταυτόχρονα, νομίζω ότι η φωτογράφιση με φλας με κάμερα smartphone λειτουργεί αρκετά καλά σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις όπως δείπνα. Κατά τη γνώμη μου, το φλας μπορεί να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του θέματός σας. Για αυτούς τους λόγους, θα συνιστούσα να χρησιμοποιείτε φλας μόνο σε εσωτερικούς χώρους τις περισσότερες φορές. Μπορείτε να πειραματιστείτε όταν είστε έξω, αλλά μην περιμένετε θαύματα.

Είτε βρίσκεστε μέσα είτε έξω, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τις φωτογραφίες του smartphone σας να φαίνονται καλύτερες, κατακτώντας τον φωτισμό σας. Χρησιμοποιήστε το φυσικό φως προς όφελός σας και αποφύγετε τη λήψη προς την κατεύθυνση της πηγής φωτός σας, αν είναι δυνατόν. Σκεφτείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το φλας σας, αλλά να το κάνετε με φειδώ.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *