Τα καλύτερα φίλτρα κάμερας iPhone

Τα καλύτερα φίλτρα κάμερας iPhone

Μετά από πειραματισμούς με όλα τα φίλτρα φωτογραφιών στο iPhone μου, επιτέλους βρήκα τα αγαπημένα μου. Να γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιείτε και για τις φωτογραφίες σας.

Dramatic Warm – Το τέλειο φίλτρο για οποιαδήποτε φωτογραφία

Το φίλτρο Dramatic Warm είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται—προσθέτει δράμα και ζεστασιά στις εικόνες σας (συν ότι μειώνει λίγο τον κορεσμό). Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι αυτό το φίλτρο είναι ιδανικό για την επίτευξη μιας vintage, ακαδημαϊκής ή ρετρό αισθητικής, κάτι που είναι αλήθεια, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε, ανάλογα με το θέμα ή τη σύνθεσή σας.

Προτιμώ το Dramatic Warm για αστικά τοπία και τοπία, θυμίζει εκείνα τα ταξιδιωτικά περιοδικά της δεκαετίας του ’80 στο σπίτι της γιαγιάς. Γυρισμένο μέχρι πάνω, το φίλτρο δημιουργεί μια κυκλοθυμική, κάπως νευρική εμφάνιση. Αλλά αν το χαμηλώσετε λίγο, αναδεικνύεται η απαλότητα των ζεστών τόνων σέπια, κάτι που έχω κάνει εδώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να διορθώσετε τα φίλτρα Instagram που δεν λειτουργούν

Πώς να προσθέσετε κείμενο σε φωτογραφίες στο iPhone

Το Dramatic Warm είναι το πιο ευέλικτο φίλτρο iPhone κατά τη γνώμη μου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικές εντάσεις για τις περισσότερες από τις φωτογραφίες σας. Και αν σας αρέσει η πιο σκοτεινή και πιο ζεστή αισθητική, πιθανότατα θα γίνει και το αγαπημένο σας.

Vivid Cool – Το καλύτερο για χειμερινή και νυχτερινή φωτογραφία

Όταν έχω μια εικόνα που έρχεται σε σύγκρουση με το Dramatic Warm, το πιθανότερο είναι ότι το φίλτρο Vivid Cool θα ταιριάζει καλά, καθώς κάνει το αντίθετο όσον αφορά το φως και το χρώμα. Αυξάνει τη φωτεινότητα και ενισχύει τις μπλε αποχρώσεις στην εικόνα σας.

Το Vivid Cool ταιριάζει πολύ σε εικόνες που έχουν ήδη μπλε και γκρι. Κάνει κυριολεκτικά μια εικόνα πιο κρύα, καθιστώντας την ιδανική για να βελτιώσετε τις χειμερινές σας λήψεις. Απλώς έχετε κατά νου ότι αυξάνει τη φωτεινότητα, επομένως λειτουργεί καλύτερα σε λήψεις ελαφρώς υποέκθεσης, ειδικά όταν υπάρχουν πολλά λευκά στην εικόνα, όπως το χιόνι.

Εφάρμοσα το φίλτρο σε μια λήψη της πόλης, αλλά επειδή δεν χιονίζει σε αυτήν την περιοχή, δεν μπορούσες να καταλάβεις ότι τραβήχτηκε μια κρύα μέρα. Έτσι, το φίλτρο βοηθά να μεταφέρεται η αίσθηση του κρύου.

Δοκίμασα επίσης το φίλτρο σε στοκ εικόνες της μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής και της έντονης νυχτερινής ζωής, καθώς δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να φωτογραφίσω εγώ τέτοιο τοπίο. Και ταιριάζει απόλυτα κατά τη γνώμη μου.

Silvertone – Ένα μοναδικό ασπρόμαυρο εφέ

Το Silvertone είναι ένα από τα τρία ασπρόμαυρα φίλτρα iPhone. Αυτό που κάνει αυτό το αγαπημένο μου είναι ότι είναι βασικά η μονόχρωμη έκδοση του Dramatic Warm. Όταν το γυρίσετε μέχρι το τέρμα, θα δείτε ότι έχει τον παραμικρό χρυσό τόνο – λίγο ειρωνικό δεδομένου του ονόματός του. Αυτή η ζεστή απόχρωση του δίνει περισσότερη ζωή σε σύγκριση με τα άλλα ασπρόμαυρα φίλτρα.

Το φίλτρο Silvertone αυξάνει επίσης την αντίθεση, επομένως είναι ιδανικό για εικόνες που πέφτουν επίπεδες. Εφάρμοσα το φίλτρο σε μερικές από τις φωτογραφίες μου στο σύννεφο και έδωσε στα σύννεφα μια αρκετά δροσερή μεταλλική λάμψη και πρόσθεσε μια συνολική αίσθηση vintage στη λήψη. Αλλά δεν μου αρέσει που τα σκοτεινά κομμάτια της αρχιτεκτονικής στο προσκήνιο είναι πολύ σκοτεινά τώρα, οπότε να έχετε υπόψη σας την ενίσχυση της αντίθεσης με αυτό το φίλτρο.

Mono – Το καλύτερο για απλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Ως κάποιος που δεν είναι ειδικός στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, τείνω να βασίζομαι σε φίλτρα για να έχω την ασπρόμαυρη εμφάνιση και το Mono είναι το αγαπημένο μου. Παράγει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα από το Silvertone—χαμηλότερη αντίθεση και χωρίς ζεστούς τόνους, αφήνοντάς σας μια ωραία κενή πλάκα για την εκτέλεση περαιτέρω επεξεργασιών για τη βελτίωση των ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Αλλά το ασπρόμαυρο εφέ δεν είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το φίλτρο…

Η εφαρμογή του φίλτρου Mono και η κλήση του προς τα κάτω μου δίνει τη κυκλοθυμική, λιγότερο πολύχρωμη εμφάνιση που συνήθως στοχεύω στις επεξεργασίες μου. Το χρησιμοποιώ ως συντόμευση όταν δεν θέλω να κάνω εκτενή επεξεργασία και μετά εφαρμόζω ένα από τα τρία προαναφερθέντα φίλτρα.

Δραματική – Το καλύτερο για πορτρέτα

Η τελευταία μου επιλογή είναι το φίλτρο Dramatic. Μου αρέσει να το χρησιμοποιώ για selfies γιατί είναι τέλειο για τη βελτίωση των πορτρέτων. Μειώνει λίγο τον κορεσμό και αυξάνει την αντίθεση, η οποία λειτουργεί σχεδόν σαν διόρθωση χρώματος, αφήνοντάς σας μια πιο καθαρή εμφάνιση που είναι έτοιμη για περαιτέρω επεξεργασίες. Αλλά μπορείτε επίσης να το αφήσετε ως έχει—τα αποκορεσμένα χρώματα δημιουργούν μια πιο απαλή εμφάνιση, ενώ η ενισχυμένη αντίθεση αναδεικνύει τις λεπτομέρειες στην εικόνα σας.

Αυτά τα φίλτρα κάμερας iPhone έχουν κερδίσει τη θέση τους ως τα αγαπημένα μου για τα ευέλικτα αλλά μοναδικά εφέ τους. Εάν είστε ένας καθημερινός φωτογράφος smartphone όπως εγώ, τα τοπία και τα πορτρέτα είναι πιθανώς επίσης το κύριο ενδιαφέρον σας, οπότε δοκιμάστε αυτά τα φίλτρα και δείτε πώς μπορούν να βελτιώσουν τις λήψεις σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *