Τι είναι ένα SSID

Τι είναι ένα SSID – Ακολουθεί τεχνολογία

Το Αναγνωριστικό συνόλου υπηρεσιών (SSID) είναι ένα μοναδικό όνομα για ένα δίκτυο Wi-Fi. Χρησιμοποιείται για να διακρίνει το δίκτυό σας από άλλα στην περιοχή. Το SSID διευκολύνει την εύκολη αναγνώριση δικτύου για εσάς και τους καλεσμένους σας και παρέχει πρόσθετη ασφάλεια έναντι ορισμένων απειλών.

Ένα SSID χρησιμοποιείται κυρίως για την αναγνώριση ενός συγκεκριμένου δικτύου Wi-Fi. Εάν συνδεθείτε σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi σε ένα καφενείο, θα δείτε τα SSID των κοντινών δικτύων Wi-Fi.

ο Οι κύριες λειτουργίες των SSID περιλαμβάνουν:

 • Αναγνώριση δικτύου: Ένα SSID είναι ουσιαστικά το δημόσιο πρόσωπο ενός δικτύου Wi-Fi. Το δίκτυο μπορεί να αναγνωριστεί από το συγκεκριμένο όνομά του. Ένα δίκτυο θα ήταν σε μεγάλο βαθμό αόρατο χωρίς SSID.
 • Ανακάλυψη δικτύου: Τα δίκτυα Wi-Fi εκπέμπουν τα SSID τους για να ειδοποιούν τις συσκευές εντός του εύρους της παρουσίας τους.
 • Διαφοροποίηση Δικτύου: Τα SSID είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε τοποθεσίες με πολλά δίκτυα Wi-Fi, όπως π.χ Walmart Wi-Fi, πολυκατοικίες ή γραφεία. Με την εκχώρηση μοναδικών SSID σε κάθε δίκτυο, μπορεί να αποφευχθεί η σύγχυση και οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο σωστό δίκτυο.
 • Ασφάλεια δικτύου: Ένα SSID χρησιμοποιείται με κωδικό πρόσβασης για έλεγχο ταυτότητας και πρόσβαση σε ένα δίκτυο. Γενικά, ωστόσο, το δημόσιο Wi-Fi και ο ιστός απαιτούν περισσότερα από ένα ασφαλές σημείο πρόσβασης για τη διατήρηση της ασφάλειας.
 • Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

  Διαβάστε επίσης:Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στο Android

Πώς να εντοπίσετε ένα SSID

Ένα αυτοκόλλητο που είναι προσαρτημένο στον φυσικό σας δρομολογητή θα περιέχει συνήθως το SSID σας, εάν δεν το έχετε τροποποιήσει. Μπορείτε επίσης να δείτε το όνομα του δικτύου SSID σας ανοίγοντας τις ρυθμίσεις Wi-Fi στον υπολογιστή ή το smartphone σας.

Εντοπισμός SSID σε δρομολογητή

Για να βρείτε το SSID στο δρομολογητή σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Επιθεωρήστε το κάτω μέρος του δρομολογητή σας για την ετικέτα που εμφανίζει σημαντικές πληροφορίες συσκευής, συμπεριλαμβανομένου του προεπιλεγμένου SSID.
 • Αναζητήστε όρους όπως SSID, όνομα δικτύου ή παρόμοια — το SSID θα εμφανίζεται δίπλα του (συνήθως το όνομα του κατασκευαστή ακολουθούμενο από ορισμένους αλφαριθμητικούς χαρακτήρες, όπως BK Wi-Fi).

Εντοπισμός SSID σε Mac

Εάν είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή σε ένα δίκτυο στον υπολογιστή σας Mac, μπορείτε να εντοπίσετε το SSID ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Για να δείτε τα διαθέσιμα δίκτυα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
 • Το SSID είναι το όνομα του δικτύου στο οποίο είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή, υποδεικνύεται από το επισημασμένο σύμβολο Wi-Fi.

Εντοπισμός SSID στα Windows

Για να βρείτε το τρέχον SSID δικτύου στον υπολογιστή σας με Windows, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Για να δείτε τα διαθέσιμα δίκτυα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
 • Το SSID θα εμφανιστεί πάνω από το μήνυμα “Συνδεδεμένο” ή “Συνδεδεμένο, ασφαλές” που υποδεικνύει την τρέχουσα σύνδεσή σας.

Εντοπισμός SSID στο iOS

Για να βρείτε το τρέχον SSID δικτύου στο iOS, κάντε τα εξής:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Wi-Fi.
 • Το όνομα δικτύου με ένα σημάδι επιλογής δίπλα του είναι το SSID του δικτύου στο οποίο είστε συνδεδεμένοι.

Εντοπισμός SSID στο Android

Για να βρείτε το SSID στη συσκευή σας Android, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε Δίκτυο και διαδίκτυο και, στη συνέχεια, πατήστε Wi-Fi.
 • Θα εμφανιστεί το τρέχον SSID του δικτύου σας, καθώς και μια λίστα με τα δίκτυα στην περιοχή σας.

Συμπερασματικά, η κατανόηση και η διαχείριση του SSID σας μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια του δικτύου σας. Για ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε ένα VPN.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση, εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Διαβάστε επίσης :Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

Πώς να μοιραστείτε τις συνδέσεις δικτύου Wi-Fi στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *