Τι σημαίνει Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης στο Snapchat; Πως να το κάνεις

Με τα χρόνια, το Snapchat έχει βελτιωθεί πολύ. Καθώς μας παρουσιάστηκε ως εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και σύντομων βίντεο, το Snapchat έχει πλέον εξελιχθεί σε κορυφαίο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πλέον μια εφαρμογή όπου μπορείτε να προσθέτετε φίλους, να μοιράζεστε στιγμιότυπα, να ανταλλάσσετε μηνύματα και να παίζετε παιχνίδια μαζί.

Ωστόσο, όπως κάθε άλλη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, το Snapchat δημιουργεί επίσης προσωρινή μνήμη εφαρμογών με την πάροδο του χρόνου. Εάν η προσωρινή μνήμη είναι ξεπερασμένη, η εφαρμογή μπορεί να γίνει αργή και μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα χρησιμοποιώντας ορισμένες λειτουργίες.

Επομένως, εάν είστε ενεργός χρήστης του Snapchat και η εφαρμογή για κινητά καθυστερεί καθημερινά, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τι σημαίνει Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης στο Snapchat και πώς να το διαγράψετε.

Τι είναι η προσωρινή μνήμη Snapchat;

Όπως κάθε εφαρμογή Android και iOS, το Snapchat αποθηκεύει επίσης μια συλλογή αρχείων στο smartphone σας για να βοηθήσει την εφαρμογή να τρέχει πιο γρήγορα.

Καθώς ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή τακτικά, το Snapchat αποθηκεύει μια προσωρινή μνήμη για κάθε δυνατότητα που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Snapchat Stories, η εφαρμογή θα αποθηκεύσει την προσωρινή μνήμη για τις Ιστορίες.

Ομοίως, το Snapchat συνεχίζει και αποθηκεύει προσωρινή μνήμη για άλλες λειτουργίες της εφαρμογής, όπως Μνήμες, Αυτοκόλλητα κ.λπ. Για παράδειγμα, εάν κάνετε λήψη ενός νέου φακού, η εφαρμογή αποθηκεύει το αρχείο προσωρινής μνήμης για το Φακό στη συσκευή σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον φακό, ο φακός φορτώνεται αμέσως.

Ο ρόλος της διαδικασίας της κρυφής μνήμης είναι να φορτώνει ορισμένα χαρακτηριστικά γρηγορότερα. Έτσι, καθώς αρχίζετε να χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερες δυνατότητες της εφαρμογής Snapchat, η προσωρινή μνήμη δημιουργείται επίσης, επηρεάζοντας την απόδοση του smartphone σας.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Snapchat(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι σημαίνει διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο Snapchat;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εφαρμογή Snapchat δημιουργεί αρχεία κρυφής μνήμης με την πάροδο του χρόνου για να κάνει την εφαρμογή να εκτελείται πιο γρήγορα. Ωστόσο, καθώς η μνήμη cache συσσωρεύεται, επηρεάζει τον αποθηκευτικό χώρο του smartphone σας.

Το αρχείο προσωρινής μνήμης του Snapchat μπορεί να γίνει έως και 2 GB σε μέγεθος. Εάν διαθέτετε smartphone χαμηλού ή μεσαίου επιπέδου, μια εφαρμογή που καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης μπορεί επίσης να εμποδίσει την απόδοση.

Δεδομένου ότι το Snapchat γνωρίζει ότι οι χρήστες του μπορεί περιστασιακά να έχουν έλλειψη αποθηκευτικού χώρου, έχει εισαγάγει μια επιλογή για την Εκκαθάριση της κρυφής μνήμης Snapchat.

Έχετε μια ενσωματωμένη επιλογή Clear Cache στο Snapchat που αφαιρεί όλα τα αρχεία cache από τη συσκευή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας ή να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα.

Επίσης, αξίζει να θυμάστε ότι η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν θα διαγράψει καμία από τις Μνήμες, τα Snaps ή τη Συζήτησή σας. Ωστε να μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο προσωρινής μνήμης χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν απώλεια δεδομένων.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση στο Snapchat (6 μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Snapchat στο Android

Στο Android, είναι πολύ εύκολο να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Snapchat . Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Αρχικά, εκκινήστε την εφαρμογή Snapchat στο smartphone Android.

2. Όταν ξεκινήσει η εφαρμογή, πατήστε στο εικονίδιο της εικόνας προφίλ στην επάνω αριστερή γωνία.

3. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα του προφίλ σας. Στη συνέχεια, πρέπει να πατήσετε στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

4. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης .

5. Στη γραμμή εντολών Clear Cache, πατήστε στο κουμπί Continue .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Snapchat σε ένα smartphone Android.

Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Snapchat στο iPhone

Στο iPhone, έχετε περισσότερες επιλογές για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης. Το Snapchat για iOS σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεμονωμένες κρυφές μνήμες για διαγραφή. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Snapchat iPhone .

Αρχικά, εκκινήστε την εφαρμογή Snapchat στο iPhone σας και πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας.
Στη σελίδα προφίλ, πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις .
Στις Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης .
Στη συνέχεια, στην οθόνη Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης, επιλέξτε ποια από την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής θέλετε να διαγράψετε.
Εάν θέλετε να διαγράψετε όλη την προσωρινή μνήμη, πατήστε το κουμπί Εκκαθάριση όλων .
Τώρα θα δείτε μια προτροπή επιβεβαίωσης. Πατήστε στο κουμπί Εκκαθάριση .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Snapchat στο iPhone.

Συχνές ερωτήσεις

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης Snapchat θα διαγράψει τα αρχεία σας;

Οχι! Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Snapchat σε Android και iOS δεν θα διαγράψει κανένα από τα αρχεία σας. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν θα διαγράψει καμία από τις αναμνήσεις, τα Snaps ή τις συνομιλίες σας.

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Snapchat διαγράφει μηνύματα;

Οχι! Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν θα διαγράψει καμία από τις αναμνήσεις, τα Snaps ή τις συνομιλίες σας. Απλώς θα διαγράψει όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τις λειτουργίες της εφαρμογής.

Πότε πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Snapchat;

Μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Snapchat όταν ο αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου σας εξαντλείται ή εάν η εφαρμογή αρχίσει να καθυστερεί. Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες ορισμένων εφαρμογών, μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Snapchat.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, εξηγήσαμε τι σημαίνει διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο Snapchat . Έχουμε επίσης κοινοποιήσει τα βήματα για τη διαγραφή της προσωρινής μνήμης Snapchat σε Android και iOS. 

Διαβάστε επίσης:Πώς να διαγράψετε αυτοκόλλητα στο Snapchat το 2023 (Όλες οι μέθοδοι)

Πώς να διορθώσετε το Snapchat που δεν φορτώνει τα Snaps (9 Μέθοδοι)

8 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα «Αποτυχία αποστολής» στο Snapchat

Πώς να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε τα Emoji του φίλου σας στο Snapchat

Πώς να κρύψετε συνομιλίες στο Snapchat το 2023

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *