Τι σημαίνει "Open Box" στο Amazon;

Τι σημαίνει “Open Box” στο Amazon;

Η Amazon είναι μια πολυσύχναστη αγορά, γεμάτη με προϊόντα που κυμαίνονται από ολοκαίνουργια αντικείμενα έως ανακαινισμένα προϊόντα. Ένας όρος συχνά ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτές τις φαινομενικά ατελείωτες προσφορές: «ανοιχτό κουτί». Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ, “Τι σημαίνει ανοιχτό κουτί στο Amazon;” δεν είσαι μόνος!

The Open Box Deal

Το “ανοιχτό κουτί” αναφέρεται σε αντικείμενα που επιστρέφονται από πελάτες και στη συνέχεια πωλούνται σε μειωμένες τιμές μέσω της Αποθήκης Amazon.

Γιατί όμως επιστρέφονται; Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν από έναν πελάτη που αλλάζει γνώμη έως ένα προϊόν με μικρές καλλυντικές ζημιές από το εργοστάσιο.

Ωστόσο, προτού μεταπωληθούν αυτά τα είδη, η Amazon επιθεωρεί διεξοδικά την κατάστασή τους, ελέγχοντας για σημάδια φθοράς και επαληθεύοντας ότι είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας. Εάν ένα αντικείμενο περάσει από αυτόν τον έλεγχο και η αρχική του συσκευασία προϊόντος είναι άθικτη, ταξινομείται ως είδος “ανοιχτού κουτιού”. Με άλλα λόγια, το κουτί μπορεί να είναι ανοιχτό, αλλά αυτό είναι σχεδόν το μόνο που συνέβη.

δείτε αυτό amazon αγορες ελλαδα

Κατηγορίες ειδών Open Box: “Μεταχειρισμένο – Σαν καινούργιο” και “Πολύ Καλό”

Η Amazon κατηγοριοποιεί την κατάσταση του προϊόντος των καλύτερων αντικειμένων ανοιχτού κουτιού της ως “μεταχειρισμένα – σαν καινούργια” ή “πολύ καλή”. Τα προϊόντα με την ένδειξη «μεταχειρισμένα – σαν καινούργια» είτε έχουν ανοιχτεί αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί είτε έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφρά χωρίς σημάδια φθοράς. Αυτά τα είδη συνήθως συνοδεύονται από την αρχική τους συσκευασία και αξεσουάρ και είναι, όπως υποδηλώνει η ετικέτα, σαν καινούργια.

Από την άλλη πλευρά, τα «πολύ καλά» αντικείμενα μπορεί να δείχνουν κάποια σημάδια χρήσης. Θα μπορούσαν να έχουν μικρές ζημιές, όπως καλλυντικά ελαττώματα ή βαθουλώματα, λείπουν μη απαραίτητα αξεσουάρ ή το εγχειρίδιο οδηγιών. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα εξακολουθούν να επαληθεύονται ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη κατάσταση ενός προϊόντος ανοιχτού κουτιού μπορεί να βρεθεί στην περιγραφή του προϊόντος στη σελίδα καταχώρισης του προϊόντος. Αυτή η λεπτομερής περιγραφή μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ακριβή κατάσταση του άρθρου, τους λόγους για τους οποίους επιστράφηκε και τι θα λάβετε στο κουτί όταν χτυπήσει το κουδούνι ο υπεύθυνος παράδοσης.

Κατανόηση του υπόλοιπου συστήματος βαθμολόγησης της Amazon

Η Amazon διαθέτει ένα εύλογα ολοκληρωμένο σύστημα βαθμολόγησης για να σας βοηθήσει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν αγοράζετε αντικείμενα ανοιχτού κουτιού. Εκτός από το “μεταχειρισμένο – σαν καινούργιο” και το “πολύ καλό”, μπορεί επίσης να συναντήσετε άλλους όρους όπως “μεταχειρισμένο – καλό” και “μεταχειρισμένο-αποδεκτό”.

Η κατηγορία “μεταχειρισμένα-καλά” περιλαμβάνει αντικείμενα με πιο εμφανή σημάδια φθοράς, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν τέλεια. Έτσι, εάν η αισθητική δεν είναι τόσο σημαντική για εσάς, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια μεγάλη ευκαιρία.

Εν τω μεταξύ, το “μεταχειρισμένο-αποδεκτό” είναι ο χαμηλότερος βαθμός που παρέχει η Amazon, υποδεικνύοντας ότι το αντικείμενο έχει χρησιμοποιηθεί καλά και μπορεί να έχει σημαντική αισθητική βλάβη, αλλά παραμένει λειτουργικό. Πριν αγοράσετε ένα προϊόν σε αυτόν τον βαθμό, θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ πόσο σημαίνει για εσάς η έκπτωση που λαμβάνετε.

Πώς διαφέρει το “Open Box” από το “Refurbished”

Ενώ ανοιχτό κουτί και ανακαινισμένα αντικείμενα παρέχουν την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα, δεν είναι τα ίδια. Τα ανακαινισμένα προϊόντα, που συχνά επισημαίνονται ως “ανανέωση” ή “ανανεωμένα”, είναι αντικείμενα που επιστρέφονται στον κατασκευαστή ή σε τρίτο πωλητή λόγω ελαττώματος ή ζημιάς. Μερικές φορές αυτά τα είδη αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Για παράδειγμα, η Apple ανακαινίζει τις συσκευές που ανταλλάσσετε με νέες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, επισκευάζονται, ελέγχονται για λειτουργικότητα και επανασυσκευάζονται προς πώληση. Τα ανακαινισμένα αντικείμενα είναι εγγυημένα σε καλή λειτουργική κατάσταση παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να υποστούν πιο σημαντική χρήση ή ζημιά. Συχνά συνοδεύονται από περιορισμένη εγγύηση, αν και η διάρκεια και η κάλυψη ενδέχεται να διαφέρουν σε σύγκριση με την εγγύηση ενός νέου προϊόντος.

Σε αντίθεση με τα είδη «ανοιχτού κουτιού», τα ανανεωμένα προϊόντα αναμένεται να λειτουργούν σαν νέα προϊόντα, παρά τις όποιες καλλυντικές ατέλειες. Αυτή η επαναφορά στις σχεδόν αρχικές συνθήκες δικαιολογεί την υψηλότερη τιμή για τα ανακαινισμένα είδη σε σύγκριση με τα είδη ανοιχτού κουτιού του ίδιου μοντέλου.

Συγκεκριμένα, εξαρτήματα όπως οι μπαταρίες λιθίου αντικαθίστανται συχνά με νέες και άλλα «αναλώσιμα» εξαρτήματα. Αξίζει να εξετάσετε τη συγκεκριμένη διαδικασία ανακαίνισης για το αντικείμενο που εξετάζετε, αλλά μπορεί να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με ορισμένα αντικείμενα ανοιχτού κουτιού που έχουν χρησιμοποιηθεί μέτρια.

Πολιτική επιστροφών της Amazon για είδη ανοιχτού κουτιού

Η πολιτική επιστροφών της Amazon ισχύει για αντικείμενα ανοιχτού κουτιού όπως καινούργια ή ανακαινισμένα. Εάν ένα αντικείμενο ανοιχτού κουτιού δεν ικανοποιεί την ικανοποίησή σας—ίσως ο φορητός υπολογιστής σας από την αποθήκη Amazon έχει περισσότερα σημάδια από το αναμενόμενο ή το smartphone σας δεν φαίνεται τόσο «σαν καινούργιο» όπως περιγράφεται— μπορείτε να το επιστρέψετε σύμφωνα με την τυπική πολιτική επιστροφής. Για να ξεκινήσετε μια επιστροφή, κατευθυνθείτε στον λογαριασμό σας στο Amazon Οι παραγγελίες σας σελίδα. Η διαδικασία επιστροφής της Amazon είναι γενικά χωρίς προβλήματα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να δοκιμάσετε αντικείμενα ανοιχτού κουτιού.

Εγγύηση του κατασκευαστή για είδη ανοιχτού κουτιού

Ενώ η πολιτική επιστροφής της Amazon καλύπτει αντικείμενα ανοιχτού κουτιού, το ίδιο μπορεί να μην ισχύει για την εγγύηση του κατασκευαστή. Η εγγύηση του κατασκευαστή συνδέεται συχνά με την αρχική αγορά και ενδέχεται να μην είναι μεταβιβάσιμη. Επομένως, η εγγύηση μπορεί να ακυρωθεί για αντικείμενα ανοιχτού κουτιού. Εάν η εγγύηση του κατασκευαστή είναι κρίσιμη για την αγορά σας, αξίζει να το εξετάσετε πριν προχωρήσετε με ένα αντικείμενο ανοιχτού κουτιού.

Ανοίξτε τα στοιχεία κουτιού σε διαφορετικές πλατφόρμες

Η Amazon δεν είναι ο μόνος λιανοπωλητής που προσφέρει προσφορές ανοιχτού κουτιού. Μπορείτε να βρείτε παρόμοιες προσφορές από τα Best Buy, Walmart και eBay. Το Best Buy, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ετικέτες όπως “Open-Box Excellent” και “Open-Box Satisfactory” για να δώσει στους πελάτες μια ιδέα για την κατάσταση του αντικειμένου. Η κατανόηση αυτών των αξιολογήσεων σε διαφορετικές πλατφόρμες μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή όταν αγοράζετε αντικείμενα ανοιχτού κουτιού.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε πραγματικά τι σημαίνει κάθε βαθμολογία για κάθε πλατφόρμα. Ακριβώς επειδή δύο αγορές χρησιμοποιούν παρόμοια διατύπωση για να περιγράψουν την κατάσταση ενός αντικειμένου ανοιχτού κουτιού δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τα ίδια πρότυπα για την επισήμανση τους.

Η Διασφάλιση Ποιότητας

Η διασφάλιση ποιότητας για αντικείμενα ανοιχτού κουτιού στο Amazon είναι μια σχολαστική διαδικασία. Οι πωλητές της Amazon, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στο πλαίσιο του προγράμματος Amazon Warehouse Deals, τηρούν ένα αυστηρό σύστημα βαθμολόγησης πριν καταχωρήσουν αντικείμενα προς πώληση. Αυτή η αυστηρή διαδικασία ποιοτικού ελέγχου διασφαλίζει ότι τα αντικείμενα ανοιχτού κουτιού πληρούν τα πρότυπα της Amazon. Εάν ένα αντικείμενο δεν περάσει αυτούς τους ελέγχους, δεν πωλείται ως αντικείμενο ανοιχτού κουτιού.

Τούτου λεχθέντος, πολλά προϊόντα που δεν πληρούν τα πρότυπα σε χαρτί περνούν το πρόγραμμα. Τελικά, τα ανθρώπινα όντα κάνουν τη βαθμολόγηση, και ανεξάρτητα από το πόσο ξεκάθαρα είναι τα κριτήρια, πάντα εμπλέκεται κάποιο μέτρο υποκειμενικότητας. Έτσι, αυτό που θα θεωρούσατε ένα δευτερεύον αισθητικό ελάττωμα μπορεί να είναι κάτι που θα αποτρέψει κάποιον άλλο.

Η ποικιλία των ειδών ανοιχτού κουτιού

Η σειρά των ειδών ανοιχτού κουτιού που διατίθενται στο Amazon είναι ποικίλη. Από smartphone όπως τα iPhone της Apple έως τις συσκευές Kindle της Amazon, από φορητούς υπολογιστές έως ηλεκτρική σκούπα, η κατηγορία ανοιχτών κουτιών καλύπτει μια τεράστια γκάμα προϊόντων.

Εφόσον είναι ανθεκτικό (δηλαδή, μη αναλώσιμο), μπορεί να πωληθεί ως αντικείμενο ανοιχτού κουτιού, τουλάχιστον κατ’ αρχήν.

Οι καλύτεροι τύποι αντικειμένων ανοιχτού κουτιού

Ενώ μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που αναφέρονται ως είδη ανοιχτού κουτιού, ορισμένες κατηγορίες τείνουν να είναι πιο διαδεδομένες ή πιο λογικές ως αγορές ανοιχτού κουτιού. Τα ηλεκτρονικά, ιδιαίτερα οι φορητοί υπολογιστές και τα smartphone από μάρκες όπως η Apple, συχνά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προσφορών ανοιχτού κουτιού.

Αυτά τα προϊόντα υψηλής ζήτησης και υψηλού κόστους συχνά επιστρέφονται λόγω μικρών ελαττωμάτων ή τύψεων του αγοραστή, γεγονός που τα καθιστά βασικούς υποψηφίους για προσφορές ανοιχτού κουτιού. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια σε αντικείμενα που δεν είναι χειρότερα για φθορά από ό,τι όταν ξεκολλούσε για πρώτη φορά το περιτύλιγμα.

Ομοίως, οι οικιακές συσκευές, όπως οι ηλεκτρικές σκούπες, βρίσκονται συνήθως ως ανοιχτές προσφορές. Οι πελάτες ενδέχεται να επιστρέψουν αυτά τα αντικείμενα λόγω ζημιάς στη συσκευασία, αφού αποφασίσουν για διαφορετικό μοντέλο ή αφού συνειδητοποιήσουν ότι το προϊόν δεν ταιριάζει στο σπίτι τους. Ωστόσο, αυτοί οι τύποι προϊόντων παραμένουν συνήθως σε άριστη κατάσταση λειτουργίας.

Τα προϊόντα της Amazon, όπως το Kindle, είναι επίσης συχνά διαθέσιμα. Δεδομένου του άμεσου ελέγχου της Amazon σε αυτά τα είδη, μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτά τα είδη ανοιχτού κουτιού πληρούν πρότυπα υψηλής ποιότητας. Διευκολύνει επίσης την αντικατάσταση τυχόν αξεσουάρ που λείπουν.

The Savvy Shopping Approach

Όταν αγοράζετε αντικείμενα ανοιχτού κουτιού, η σύγκριση είναι ζωτικής σημασίας. Μην βιάζεστε να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά πάρτε το χρόνο σας. Για παράδειγμα, μια «μεταχειρισμένη – σαν καινούργια» ηλεκτρική σκούπα μπορεί να φαίνεται σαν μια ευκαιρία στο Amazon, αλλά μπορεί να βρείτε το ίδιο προϊόν ολοκαίνουργιο στη Walmart για λίγα μόνο δολάρια παραπάνω.

Ελέγχετε πάντα τον UPC (Universal Product Code) για να βεβαιωθείτε ότι συγκρίνετε το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικές πλατφόρμες. Μερικές φορές η συμφωνία ανοιχτού κουτιού μπορεί να είναι ένα παλαιότερο μοντέλο, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά οι βελτιώσεις ή οι διορθώσεις σφαλμάτων μπορεί να το κάνουν να αξίζει να πληρώσετε λίγο περισσότερο.

Εξασφάλιση ομαλής εμπειρίας αγοράς ανοιχτού κουτιού

Μετά την αγορά ενός αντικειμένου ανοιχτού κουτιού, η επιθεώρησή του αμέσως μετά την άφιξη είναι ζωτικής σημασίας. Επαληθεύστε εάν το προϊόν ταιριάζει με την περιγραφή στη σελίδα καταχώρισης και ελέγξτε για τυχόν αξεσουάρ που λείπουν.

Η Amazon πουλάει πολλά αντικείμενα ανοιχτού κουτιού απευθείας μέσω του Amazon Warehouse, αλλά μερικά προσφέρονται από τρίτους πωλητές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετικά πρότυπα και πολιτικές. Ένας πωλητής με υψηλές αξιολογήσεις και θετικές κριτικές είναι πιο πιθανό να περιγράψει με ακρίβεια το στοιχείο ανοιχτού κουτιού και να απαντήσει άμεσα σε τυχόν ζητήματα. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις αξιολογήσεις και τις κριτικές ενός συγκεκριμένου τρίτου πωλητή προτού επιλέξετε μια προσφορά ανοιχτού κουτιού από αυτούς.

Η κατώτατη γραμμή

Η κατηγορία ανοιχτών κουτιών στο Amazon προσφέρει στους έμπειρους αγοραστές την ευκαιρία να τσιμπήσουν αντικείμενα σε σαν καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση για ένα κλάσμα του αρχικού κόστους. Αν και αυτά τα αντικείμενα μπορεί να έχουν μικρές ατέλειες ή να λείπουν ορισμένα αξεσουάρ, επιβεβαιώνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Παρόλο που οι αγορές ανοιχτού κουτιού ενδέχεται να ενέχουν περισσότερους κινδύνους από την αγορά νέων, τα οφέλη θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα μειονεκτήματα εάν δεν σας πειράζει μια μικρή ατέλεια ή ένα εγχειρίδιο που λείπει. Για τη μείωση της σπατάλης και την παροχή οικονομικών λύσεων αγορών, η πρωτοβουλία ανοιχτού κουτιού προσφέρει εξαιρετική αξία και οφέλη για τους καταναλωτές με συνείδηση ​​των τιμών ή του περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:καλύτερες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *