Το Copilot είναι το μέλλον των Windows 11

Η Microsoft πρέπει να επικεντρωθεί στο να κάνει τα Windows 11 καλύτερα, όχι απλώς πιο διασκεδαστικά

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft δίνει ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στην τεχνητή νοημοσύνη στα Windows 11 προσθέτοντας συχνά νέες δυνατότητες και ενσωματώσεις Copilot.
  • Πολλές λειτουργίες Copilot βασίζονται στην ψυχαγωγία αντί να αντιμετωπίζουν μακροχρόνια ζητήματα ή να βελτιώνουν ουσιαστικά το λειτουργικό σύστημα μέσω των Windows 10.
  • Η Microsoft θα πρέπει να προσπαθήσει για μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ των προσθηκών Copilot και των βασικών λειτουργικών βελτιώσεων για να δημιουργήσει το καλύτερο λειτουργικό σύστημα.

Με τις νέες δυνατότητες Copilot που κυκλοφορούν διαδοχικά, είναι σαφές τι δίνει προτεραιότητα η Microsoft με τα Windows 11 και μετά. Εκτός από τους ολοένα και πιο διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με την τεχνητή νοημοσύνη, ίσως αναρωτιέστε πού βρίσκονται οι σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση, τη λειτουργικότητα και τη συνολική εμπειρία χρήστη των Windows 11.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης :Πώς να επιταχύνετε τον υπολογιστή με αργά Windows

Πώς να κατεβάσετε την εφαρμογή Microsoft Copilot στο Android

Η Microsoft το καθιστά σαφές: Το Copilot είναι το μέλλον των Windows 11

Το Tecno Megabook T16 Pro εκτίθεται στο MWC 2024

Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 11 τον Οκτώβριο του 2021, ονομάστηκε έκδοση των Windows για παιχνίδια. Ωστόσο, έχει γίνει προφανές ότι η εστίαση της Microsoft σχετικά με τα Windows 11 έχει μετατοπιστεί. Η εταιρεία δίνει ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) με τη συνεχή ροή ενσωματώσεων Copilot.

Τον Δεκέμβριο του 2023, Executive Vice President και Consumer Chief Marketing Officer ανέφερε ο Γιουσούφ Μεχντί Η δέσμευση της Microsoft «να φέρει περισσότερη καινοτομία και προηγμένες δυνατότητες στο Copilot» το 2024.

Οι καρποί αυτής της δέσμευσης υλοποιούνται τώρα στα Windows 11, καθώς έχουν ανακοινωθεί και κυκλοφορήσει πολλές λειτουργίες, ενημερώσεις και βελτιώσεις που υποστηρίζονται από AI. Ένα κλειδί Copilot είναι ακόμη διαθέσιμο σε ορισμένα νεότερα πληκτρολόγια υπολογιστών Windows 11, καθιστώντας τον βοηθό AI πιο προσβάσιμο. Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2024, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Εμπορικός Διευθυντής ανακοίνωσε ο Judson Althoff Ο στόχος της Microsoft για έναν «Copilot σε κάθε γραφείο, κάθε συσκευή και σε κάθε ρόλο».

Είναι σαφές ότι το Copilot και η τεχνητή νοημοσύνη, όχι το gaming, έχουν γίνει κεντρικά για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού των Windows 11 και των ευρύτερων φιλοδοξιών της Microsoft.

Πού είναι τα πραγματικά χαρακτηριστικά;

Κλειδί Copilot σε φορητό υπολογιστή Acer

Οι δυνατότητες Copilot της Microsoft, αν και είναι εντυπωσιακές και εκπληκτικές, μερικές φορές φαίνονται περισσότερο σαν διασκεδαστικές προσθήκες παρά ουσιαστικές βελτιώσεις στα Windows 11. Για παράδειγμα, η δυνατότητα να κάνετε τις συνομιλίες βίντεο να μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής ή να δημιουργείτε εικόνες με το Copilot μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά δεν αφορά απαραίτητα τη χρηστικότητα των Windows 11.

Όταν είχα το σφάλμα “Τυπική ασφάλεια υλικού δεν υποστηρίζεται” Ασφάλεια των Windows, η Microsoft άργησε να αντιμετωπίσει αυτό το σφάλμα. Στο μεταξύ, η εταιρεία κυκλοφόρησε νέες δυνατότητες Copilot, συμπεριλαμβανομένης της φαινομενικά περιττής ενσωμάτωσης Copilot + Notepad. Η απελευθέρωση δροσερών χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης, ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένες είναι, πριν από την αντιμετώπιση επίμονων ζητημάτων, αποκαλύπτει προτεραιότητες.

Πού βρίσκονται οι δυνατότητες που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των Windows 11 έναντι των Windows 10; Για τους περισσότερους από εμάς, η καθημερινή παραγωγικότητα δεν περιστρέφεται γύρω από το Σημειωματάριο, το Paint, το Snipping Tool και το Clipchamp. Μία από τις καλύτερες χρήσεις του Copilot θα ήταν η αυτοματοποίηση της αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλά δυστυχώς, δεν μπορεί να το κάνει ακόμα.

Τα Windows 10 θέτουν υψηλά πρότυπα παρέχοντας πραγματικές δυνατότητες. Για παράδειγμα, το Device Guard ενίσχυσε την προστασία ενώ το Continuum και το Hello εκσυγχρονίζουν τις μεθόδους αλληλεπίδρασης. Οι περισσότερες από τις αλλαγές των Windows 11 περιστρέφονται γύρω από επανασχεδιασμούς ή δυνατότητες που τροφοδοτούνται από AI σε τομείς όπως η παραγωγή εικόνων, η δημιουργία περιεχομένου και η αυτοματοποίηση. Αν και εκπληκτικές επιδείξεις τεχνολογικής προόδου, δεν βελτιώνουν πραγματικά τη βασική καθημερινή λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος.

Παρατεταμένα ζητήματα όπως η ασυνεπής διεπαφή χρήστη, η ασυνεπής γραμμή εργασιών, ο αργός εξερευνητής αρχείων και οι πονοκεφάλοι συμβατότητας αφήνουν πολλούς από εμάς να αναρωτιόμαστε εάν λειτουργεί πραγματικά ως αναβάθμιση σε σχέση με τα Windows 10. Αρκετοί χρήστες έχουν ισχυριστεί ακόμη ότι το W11 υστερεί σε σχέση με το W10 σε ανταπόκριση, ιδιαίτερα σε παλαιότερο υλικό .

Αργά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση

Το μενού

Παρά την κριτική μου, είναι δίκαιο να αναγνωρίσω ότι η Microsoft έχει επίσης κάνει κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσθήκες όπως το ανανεωμένο Snipping Tool και μια αναβαθμισμένη λειτουργία Snap για ευκολότερη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών προσφέρουν πραγματική χρησιμότητα. Η διεπαφή των Windows 11 αρχίζει επίσης να παρέχει μια ευπρόσδεκτη συνοχή σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις.

Ομοίως, είναι ευκολότερο και καλύτερο να εργάζεστε με πολλές οθόνες στο W11 παρά στο W10. Η νέα και βελτιωμένη λειτουργία Widgets, η ενοποίηση των ομάδων και η λειτουργία εστίασης είναι επίσης ευπρόσδεκτες προσθήκες των Windows 11. Αυτές οι δυνατότητες αντιπροσωπεύουν τον τύπο των λειτουργικών ενημερώσεων που θέλουμε να έχουμε προτεραιότητα σε σχέση με τις διασκεδαστικές λειτουργίες AI.

Ομολογουμένως, το Copliot έχει τεράστιες δυνατότητες και θα πρέπει να γίνει πιο ικανό καθώς οι υπολογιστές AI γίνονται πιο συνηθισμένοι. Τελικά, ο βοηθός AI θα πρέπει να αυξήσει ουσιαστικά τη βασική λειτουργικότητα των Windows 11.

Η ενσωμάτωση του Copilot σε εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης στον υπολογιστή σας W11 θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε σημαντικές εργασίες. Το ζήτημα είναι όταν η ισορροπία ανατρέπεται υπέρ των διασκεδαστικών λειτουργιών Copilot έναντι των λειτουργικών. Καθώς η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει τα Windows 11, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό σύστημα που δεν θα είναι απλώς πιο διασκεδαστικό αλλά και καλύτερο.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *