Το Microsoft Store είναι αποκλεισμένο; 10 καλύτερες μέθοδοι για να το διορθώσετε

Εκείνες οι εποχές έχουν περάσει πολύ καιρό όταν οι χρήστες των Windows βασίζονταν σε ιστότοπους λήψης λογισμικού για να κατεβάσουν τα αγαπημένα τους λογισμικά. Σήμερα, τόσο τα Windows 10 όσο και τα 11 διατίθενται με το Microsoft Store, το οποίο επιτρέπει τη λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών.

Το Microsoft Store είναι ένας μοναδικός προορισμός για όλες τις ανάγκες λογισμικού σας στα Windows. Ενώ το Microsoft Store είναι χρήσιμο, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος όταν το ανοίγετε στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες ανέφεραν το μήνυμα σφάλματος “Το Microsoft Store είναι αποκλεισμένο” στα Windows 11. Το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται κατά το άνοιγμα του Microsoft Store στα Windows 11 και οι χρήστες δεν μπορούν να ξεπεράσουν αυτήν την οθόνη.

Λοιπόν, τι σημαίνει το μήνυμα λάθους “Το Microsoft Store είναι μπλοκαρισμένο”; Και γιατί εμφανίζεται στα Windows 11; Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα σε αυτό το άρθρο. Ας αρχίσουμε.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Πώς να εγκαταστήσετε επεκτάσεις στο Microsoft Edge για Android

Γιατί εμφανίζεται το σφάλμα “Το Microsoft Store είναι αποκλεισμένο”;

Ο κύριος λόγος για το σφάλμα «Το Microsoft Store είναι μπλοκαρισμένο» στα Windows 11 είναι άλλα προγράμματα που μπλοκάρουν την εφαρμογή. Θα μπορούσε επίσης να είναι πιθανό ο διαχειριστής του συστήματος να έχει ανακαλέσει την πρόσβαση από τον λογαριασμό χρήστη σας για χρήση του Microsoft Store.

Το Microsoft Store μπορεί επίσης να αποκλείσει τα Windows 11 λόγω κακόβουλου λογισμικού, ιών ή προγραμμάτων spyware. Δεδομένου ότι η πραγματική αιτία αυτού του σφάλματος είναι ακόμα άγνωστη, είναι καλύτερο να βασιστείτε σε βασικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το Microsoft Store είναι αποκλεισμένο στα Windows 11

Το Microsoft Store έχει αποκλειστεί, το οποίο συχνά συνοδεύεται από ένα Κωδικός σφάλματος: 0x800704ECμπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθεί, καθώς η πραγματική αιτία του προβλήματος είναι άγνωστη, αλλά αυτές οι μέθοδοι ενδέχεται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Πρώτον, το Microsoft Store ενδέχεται να μην ανοίξει λόγω σφαλμάτων ή δυσλειτουργιών του λειτουργικού συστήματος. Μπορείτε να εξαλείψετε όλα αυτά τα σφάλματα απλώς επανεκκινώντας τον υπολογιστή σας με Windows 11.

Η περιοδική επανεκκίνηση είναι επίσης μια καλή πρακτική για τη διατήρηση της υγείας του υπολογιστή σας. Επομένως, πριν δοκιμάσετε τις επόμενες μεθόδους, κάντε κλικ στο Κουμπί λειτουργίας Windows 11 και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίξτε ξανά το Microsoft Store από το μενού Έναρξη.

2. Πραγματοποιήστε αλλαγές στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας

Από το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικής πολιτικής ομάδας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή καταστήματος. Όταν είναι απενεργοποιημένο, δεν μπορείτε να ανοίξετε ή να κάνετε λήψη εφαρμογών από το Microsoft Store. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα Windows 11 δεν έχουν ρυθμιστεί ώστε να αποκλείουν τις εγκαταστάσεις εφαρμογών καταστήματος.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πολιτική τοπικής ομάδας. Στη συνέχεια, ανοίξτε την Επεξεργασία πολιτικής ομάδας από τη λίστα.

Πολιτική τοπικής ομάδας

2. Όταν ανοίξει το Local Group Policy Editor, μεταβείτε σε αυτήν τη διαδρομή:

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Store

πλοηγηθείτε σε αυτό το μονοπάτι

3. Τώρα, στη δεξιά πλευρά, κάντε διπλό κλικ στο Απενεργοποιήστε την εφαρμογή Store.

Απενεργοποιήστε την εφαρμογή Store

4. Στη γραμμή εντολών, επιλέξτε άτομα με ειδικές ανάγκες ή Δεν έχει ρυθμιστεί και κάντε κλικ Εντάξει.

άτομα με ειδικές ανάγκες

5. Στη συνέχεια, έπρεπε να το User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Store.

Διαμόρφωση χρήστη

6. Κάντε διπλό κλικ Απενεργοποιήστε την εφαρμογή Store και επιλέξτε άτομα με ειδικές ανάγκες ή Δεν έχει ρυθμιστεί.

Δεν έχει ρυθμιστεί

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας για να επιλύσετε το σφάλμα Microsoft Store είναι αποκλεισμένο.

3. Ξεκλειδώστε την εφαρμογή Microsoft Store στον υπολογιστή

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Microsoft Store, κάποιος την έχει κλειδώσει στον υπολογιστή σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή Microsoft Store και στη συνέχεια να την ανοίξετε.

1. Πατήστε το κουμπί Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας και εισάγετε secpol.msc.

secpol.msc

2. Στη συνέχεια, πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή: Πολιτικές ελέγχου εφαρμογών > AppLocker > Κανόνες συσκευασμένων εφαρμογών.

πλοηγηθείτε σε αυτό το μονοπάτι

3. Τώρα, στη στήλη ονόματος, βρείτε τον κανόνα Microsoft.WindowStore κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγράφω.

4. Στη γραμμή εντολών Επιβεβαίωση, κάντε κλικ στο Ναί κουμπί.

Αυτό είναι! Τώρα ανοίξτε ξανά την εφαρμογή Microsoft Store. Αυτή τη φορά, δεν θα δείτε κανένα πρόβλημα στην οθόνη.

4. Εκτελέστε την εφαρμογή Windows Store, Αντιμετώπιση προβλημάτων

Όταν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, πρέπει να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που εντοπίζει και διορθώνει προβλήματα εφαρμογής του Microsoft Store. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε την Αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογής Windows Store σε υπολογιστή.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων

5. Τώρα, βρείτε τις εφαρμογές του Windows Store και κάντε κλικ στο Τρέξιμο κουμπί.

Τρέξιμο

Αυτό είναι! Τώρα, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

5. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Microsoft Store και επαναφέρετέ το

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης εφαρμογών του Store και η επαναφορά της είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του Microsoft Store είναι το μήνυμα σφάλματος Αποκλεισμένο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στην αριστερή πλευρά, μεταβείτε στο Εφαρμογές Ενότητα.

Εφαρμογές

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ Εφαρμογές και λειτουργίες.

Εφαρμογές και δυνατότητες

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στο Microsoft Store και επιλέξτε Προχωρημένες επιλογές.

Προχωρημένες επιλογές

5. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Reset και κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί.

Επαναφορά

6. Στην προτροπή επιβεβαίωσης επαναφοράς, κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί ξανά.

Επαναφορά

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη εφαρμογών του Microsoft Store και να την επαναφέρετε στον υπολογιστή σας με Windows 11.

6. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Microsoft Store μέσω CMD

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης εφαρμογών του Microsoft Store είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος «Το Microsoft Store είναι αποκλεισμένο». Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Microsoft Store. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στον τύπο αναζήτησης των Windows 11 Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, πληκτρολογήστε WSReset.exe και πατήστε Enter.

WSReset.exe

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει όλη την αποθηκευμένη προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Microsoft Store σε υπολογιστές με Windows 11.

7. Απενεργοποιήστε την Προστασία σε πραγματικό χρόνο του Windows Defender

Μερικές φορές, η εφαρμογή Windows Defender ή Windows Security των Windows 11 μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία του Microsoft Store. Έτσι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την προστασία σε πραγματικό χρόνο της εφαρμογής Ασφάλεια των Windows για να ελέγξετε αν λειτουργεί.

1. Κάντε κλικ στο Windows 11 Search και πληκτρολογήστε Windows Security. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Ασφάλεια των Windows εφαρμογή από τη λίστα.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ασφάλεια των Windows, μεταβείτε στο Προστασία από ιούς και απειλές αυτί.

Προστασία από ιούς και απειλές

3. Κάντε κλικ στο Διαχείριση ρυθμίσεων σύνδεσμο κάτω από τις ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές.

Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές

4. Μόλις τελειώσετε, απενεργοποιήστε το Προστασία σε πραγματικό χρόνο και οι άλλες δύο επιλογές.

Windows-Security-3.jpg

Αυτό είναι! Εάν η απενεργοποίηση της προστασίας σε πραγματικό χρόνο δεν λειτούργησε, ενεργοποιήστε την ξανά.

8. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα προστασίας από ιούς τρίτων

Παρόλο που δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του προγράμματος προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή και του Microsoft Store, εξακολουθεί να συνιστάται η απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή που χρησιμοποιείτε.

Μερικές φορές, τα προγράμματα ασφαλείας παρεμβαίνουν στη λειτουργία του Microsoft Store, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το Microsoft Store είναι ζήτημα αποκλεισμού.

Επομένως, συνιστάται να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή (αν υπάρχει) που χρησιμοποιείτε στο σύστημά σας. Αφού απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ανοίξτε ξανά το Microsoft Store.

9. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Microsoft Store

Ενώ το Microsoft Store είναι μια εφαρμογή συστήματος, μπορείτε να την απεγκαταστήσετε και να την επανεγκαταστήσετε με τη βοήθεια του PowerShell. Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Microsoft Store στα Windows.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε PowerShell. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο PowerShell και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

PowerShell

2. Όταν ανοίξει το PowerShell, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή για να αφαιρέσετε την εφαρμογή Store από τον υπολογιστή σας

Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | Remove-AppxPackage

δοθεί εντολή

3. Τώρα επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας με Windows. Μετά την επανεκκίνηση, ανοίξτε ένα ανυψωμένο παράθυρο PowerShell.

4. Στη συνέχεια, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή για να επανεγκαταστήσετε το Microsoft Store.

Get-AppxPackage -AllUsers Microsoft.WindowsStore* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

εκτελέστε τη δεδομένη εντολή

5. Αφού εκτελέσετε την εντολή, επανεκκινήστε ξανά τον υπολογιστή σας με Windows.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα “Το Microsoft Store είναι αποκλεισμένο” στα Windows 11, εγκαθιστώντας ξανά την εφαρμογή Microsoft Store.

10. Ενημερώστε τα Windows 11

Η διατήρηση των Windows ενημερωμένα είναι ένας αειθαλής τρόπος αντιμετώπισης σφαλμάτων και ζητημάτων ασφάλειας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νέες δυνατότητες εάν διατηρείτε το σύστημά σας ενημερωμένο.

Εάν δεν λειτούργησε τίποτα για να διορθώσετε το σφάλμα “Το Microsoft Store είναι αποκλεισμένο”, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε την έκδοση των Windows.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις εφαρμογή.

Ρυθμίσεις

2. Μεταβείτε στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows καρτέλα στο αριστερό παράθυρο στις Ρυθμίσεις.

Ενημερωμένη έκδοση για Windows

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Ελεγχος για ενημερώσεις κουμπί.

Ελεγχος για ενημερώσεις

Αυτό είναι! Τώρα, τα Windows 11 θα αναζητούν αυτόματα διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν εκκρεμούν ενημερώσεις, τα Windows 11 θα τις κατεβάσουν και θα τις εγκαταστήσουν αυτόματα.

Διαβάστε επίσης: Windows 11 ISO Δωρεάν λήψη

Το σφάλμα Microsoft Store is Blocked μπορεί να σας αποτρέψει από τη λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών για τον υπολογιστή σας με Windows 11. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε όλες αυτές τις μεθόδους για να διορθώσετε το πρόβλημα. Όχι μόνο το πρόβλημα αποκλεισμού του Microsoft Store. Αυτές οι μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων θα διορθώσουν σχεδόν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το Microsoft Store στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης :Το VLC Media Player είναι πλέον αποκλεισμένο

Αυτό το άτομο δεν είναι διαθέσιμο στο Messenger

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5304

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *