βιντεοκλήσεις στο WhatsApp

Το WhatsApp ανακοινώνει τη λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την οθόνη του τηλεφώνου τους κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων στο WhatsApp .

Το WhatsApp ανακοινώνει τη λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων

Το WhatsApp ανακοινώνει τη λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης

Με την προσθήκη αυτής της νέας δυνατότητας, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην Meta στοχεύει να βελτιώσει την εμπειρία βιντεοκλήσεων και να αντιμετωπίσει τις παραδοσιακές εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, όπως το Microsoft Meet, το Google Meet, το Zoom και το FaceTime της Apple.

«Προσθέτουμε τη δυνατότητα να μοιράζεστε την οθόνη σας κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης στο WhatsApp», ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta σε μια ανάρτηση στο Facebook και στο κανάλι του στο Instagram.

Διαβάστε επίσης:Εφαρμογές εγγραφής βιντεοκλήσεων WhatsApp για Android

Η δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης, η οποία είναι συμβατή με πολλές πλατφόρμες, επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται μια ζωντανή προβολή της οθόνης του τηλεφώνου ή του υπολογιστή τους κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης για διάφορους σκοπούς, όπως κοινή χρήση εγγράφων, φωτογραφιών, παρουσιάσεων ή ακόμα και του καλαθιού αγορών σας με τις επαφές.

«Είτε μοιράζεστε έγγραφα για την εργασία σας, περιηγείστε φωτογραφίες με την οικογένεια, σχεδιάζετε διακοπές ή ψωνίζετε στο διαδίκτυο με φίλους ή απλώς βοηθάτε τους παππούδες και γιαγιάδες με τεχνική υποστήριξη – η κοινή χρήση οθόνης σάς επιτρέπει να μοιράζεστε μια ζωντανή προβολή της οθόνης σας κατά τη διάρκεια της κλήσης», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο της δυνατότητας κοινής χρήσης οθόνης , πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν να μοιράζονται περιεχόμενο στην οθόνη τους όποτε θέλουν.

Η λειτουργία κοινής χρήσης οθόνης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικούς μήνες, ήταν προηγουμένως διαθέσιμη στους δοκιμαστές beta στις εφαρμογές Android, iOS και Windows PC του WhatsApp από τον Μάιο.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία , οι χρήστες πρέπει να έχουν εγκατεστημένη τις πιο πρόσφατες εκδόσεις WhatsApp στις συσκευές τους. Κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, οι χρήστες πρέπει να πατήσουν στο εικονίδιο «Κοινή χρήση» στο κάτω μέρος της οθόνης, μετά το οποίο θα τους ζητηθεί να παραχωρήσουν πρόσβαση στην κοινή χρήση οθόνης.

Μόλις παραχωρηθεί η πρόσβαση, η οθόνη τους θα μεταδίδεται ζωντανά στους άλλους συμμετέχοντες στη βιντεοκλήση. Στη συνέχεια, ο οικοδεσπότης μπορεί να επιλέξει εάν θα μοιραστεί μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή ολόκληρη την οθόνη με τις επαφές του.

Επί του παρόντος, το WhatsApp υποστηρίζει βιντεοκλήσεις με έως και 32 συμμετέχοντες, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Η νέα δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης διατίθεται σε όλους τους χρήστες σταδιακά και αναμένεται να φτάσει σε όλους σε λίγες μέρες.

Η επιλογή κοινής χρήσης οθόνης υποστηρίζει επίσης μια λειτουργία Landscape για βιντεοκλήσεις στο WhatsApp , η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την κοινή χρήση της οθόνης από πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών για μια ευρύτερη και πιο καθηλωτική εμπειρία προβολής και κοινής χρήσης σε smartphone.

Διαβάστε επίσης:

Η Sony ανακοινώνει το νέο ασύρματο χειριστήριο PS5 DualSense Edge

καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Facetime για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *