Top 8 φορητές κονσόλες παιχνιδιών

Ψάχνετε για κάποιες συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιού που δεν απαιτούν α πλήρης ρύθμιση της κονσόλας? Χειροκίνητο κονσόλες παιχνιδιών παρέχουν μοναδική και καθηλωτική ψυχαγωγία εν κινήσει. Μπορείτε να τα φέρετε εύκολα σε ένα ταξίδι, στο γραφείο σας, στην αίθουσα αναμονής του γιατρού ή να τα απολαύσετε στο σπίτι. Εάν σκέφτεστε να μπείτε στον κόσμο των φορητών κονσολών παιχνιδιών, τότε μην ψάχνετε άλλο.

Στο παρελθόν, οι κονσόλες χειρός είχαν πολύ περιορισμένες προδιαγραφές και απίστευτα υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Δεν είναι πια αυτό το πρόβλημα. Τα σύγχρονα είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν και να σας προσφέρουν ώρες διασκέδασης. Τα gadget σε αυτήν τη λίστα σάς επιτρέπουν να παίζετε μοντέρνα και ρετρό παιχνίδια, οπότε ας διασκεδάσουμε.

Τιμή: 295 $

Μεγάλη επιλογή παιχνιδιών

Ενσωματωμένο multiplayer

Εύρος διάρκειας ζωής μπαταρίας: 4,5 έως 9 ώρες

Ένα υβριδικό σύστημα

Υποστηρίζει τη χρήση power bank

Το Nintendo Switch είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φορητές κονσόλες εκεί έξω και είναι το καλύτερο σύστημα της Nintendo. Είναι μια υβριδική κονσόλα παιχνιδιών που σημαίνει ότι μπορείτε να την παίξετε στο σπίτι με μια βάση συνδεδεμένη στην τηλεόρασή σας ή μπορείτε να πάρετε το Switch χωρίς τη βάση και να το παίξετε εν κινήσει. Θα χρειαστεί να συνδέσετε τα χειριστήρια Joy-Con στα πλάγια της συσκευής για να μπορείτε να την παίξετε έξω. Αλλά δεν θα χρειαστεί καν να σταματήσετε το παιχνίδι σας. Απλώς διακόψτε το και συνεχίστε την ίδια περίοδο αναπαραγωγής αλλού.

Το Nintendo Switch διαθέτει μια εκτενή βιβλιοθήκη παιχνιδιών με εκπληκτικούς τίτλους όπως The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey και Animal Crossing New Horizons. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι πιο απαιτητικά παιχνίδια όπως αυτά θα εξαντλήσουν την μπαταρία πιο γρήγορα. Επίσης, θα χρειαστείτε μια συνδρομή επί πληρωμή στην υπηρεσία Switch Online για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των παιχνιδιών σας.

Τιμή: $200

Ελαφριά σχεδίαση

Διαφορετική βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Ενσωματωμένο + pad ελέγχου

Διατίθεται σε διάφορα χρώματα

Οθόνη αφής

Μικρότερο από το κανονικό Nintendo Switch, το Nintendo Switch Lite έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για συνεδρίες παιχνιδιού χειρός. Αν και μικρότερη από το μοντέλο πλήρους μεγέθους, η έκδοση Lite έχει επίσης πλήρη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της Nintendo. Το σύστημα ελέγχου του είναι άνετο και η οθόνη είναι μεγάλη και πολύχρωμη. Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως το Doom ή το Assassin’s Creed εν κινήσει.

Ωστόσο, το μικρό μέγεθος του Nintendo Switch Lite σημαίνει μικρότερη μπαταρία. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερος χρόνος αναπαραγωγής. Είναι επίσης πολύ πιο δύσκολο να διευκολύνετε τις συνεδρίες για πολλούς παίκτες καθώς δεν υπάρχουν Joy-Cons. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε αποθηκεύσεις παιχνιδιών από το Nintendo Switch στο Nintendo Switch Lite, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά ποιο θέλετε.

Τιμή: $350

Οθόνη OLED 7 ιντσών

Ενσύρματη θύρα LAN

64 GB εσωτερική αποθήκευση

Ρυθμιζόμενη βάση

Βελτιωμένο σύστημα ήχου

Το μοντέλο OLED Nintendo Switch είναι μια φορητή κονσόλα . Δεν είναι απαραιτήτως μια αναβάθμιση για το αρχικό Nintendo Switch, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή αν σκέφτεστε απλώς σε ποια Nintendo να πάτε. Αυτή η έκδοση του Switch δεν είναι απλώς μεγαλύτερη, αλλά και πιο φωτεινή, κάτι που σας βοηθά να βυθιστείτε στα παιχνίδια που παίζετε.

Εάν αυτή δεν είναι αρκετή βελτίωση, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το dock διαθέτει ενσωματωμένη θύρα ethernet και το μοντέλο OLED διαθέτει βελτιωμένο ηχοσύστημα. Ωστόσο, η Nintendo δεν έκανε πολλά για να βελτιώσει την πραγματική απόδοση του παιχνιδιού. Το OLED δεν συνοδεύεται από πιο γρήγορα τσιπ, αλλά μπορείτε να παίξετε τα ίδια παιχνίδια και στις τρεις συσκευές Switch.

Τιμή: $380

Καλό tablet συνολικά

Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας

Εμφάνιση πραγματικού τόνου υγρού αμφιβληστροειδούς

Έως 256 GB αποθηκευτικού χώρου

Υπέροχο ηχοσύστημα

Το tablet Air δεν είναι μια αποκλειστική κονσόλα παιχνιδιών, αλλά αξίζει μια σοβαρή θέση σε αυτήν τη λίστα. Εφόσον το Apple App Store έχει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια για κινητά να προσφέρει, είναι λογικό να τα συνδυάσετε με το καλύτερο tablet της αγοράς, το Apple iPad Air. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παίξετε διάσημους τίτλους όπως το Minecraft, το Hearthstone ή το Fortnite ή να επιλέξετε indie επιλογές όπως το Florence και το Threes. Ναι, μπορείτε να παίξετε αυτά τα παιχνίδια και σε tablet Android, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το App Store λαμβάνει συχνά νέους τίτλους μήνες πριν από το Google Play Store.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το iPad Air είναι η πρόσβαση στο Apple Arcade. Αυτή είναι μια συνδρομητική υπηρεσία με την οποία αποκτάτε πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια. Αν και δεν είναι όλα τα παιχνίδια αποκλειστικά για το iPad και μπορείτε εύκολα να τα αποκτήσετε σε μια κονσόλα Switch ή στον υπολογιστή σας, δεν θα μπορείτε ποτέ να τα παίξετε στο Android.

Τιμή: $450

Οθόνη 7 ιντσών

Ελαφρύ αλλά στιβαρό

Άνετο στο κράτημα

Αποθηκευτικός χώρος με δυνατότητα αναβάθμισης

Υποστηρίζει συνδεσιμότητα Bluetooth

Η Valve κατασκεύασε μια κονσόλα χειρός που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο σύνολο σας Βιβλιοθήκη παιχνιδιών steam. Μπορείτε να παίξετε όλα τα παιχνίδια του υπολογιστή σας σε αυτή τη μικρή συσκευή, αλλά είναι βελτιστοποιημένα για την πλατφόρμα που δεν είναι των Windows. Επίσης, δεν θα περιοριστείτε μόνο στα παιχνίδια που αγοράσατε μέσω του Steam. Το Steam Deck θα σας επιτρέψει να παίξετε και πλευρικούς τίτλους.

Το σύστημα Valve Steam Deck λαμβάνει συνεχώς ενημερώσεις και οι νέοι τίτλοι βελτιστοποιούνται τακτικά για να λειτουργούν σε αυτό. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτήν την κονσόλα που μπορεί να απομακρύνουν ορισμένους παίκτες από αυτήν. Είναι κάπως ακριβό, ο αποθηκευτικός χώρος που λαμβάνετε για την τιμή είναι εξαιρετικά περιορισμένος και θα πρέπει να επενδύσετε σε αναβαθμίσεις. Εκτός από αυτό, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Τιμή: $220

Συμβατό με κασέτες Game Boy

Περιστροφή οθόνης 360 μοιρών

Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας

Αντιστοιχισμένα κουμπιά

Θύρα φόρτισης USB-C

Το Analogue Pocket είναι μια φορητή συσκευή παιχνιδιού για όλους όσους αγαπούν τη συλλογή παλαιών παιχνιδιών. Δεν μοιάζει μόνο με το παλιό Game Boy, αλλά τρέχει όλα τα δοχεία Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance. Μπορείτε ακόμη και να παίξετε μερικά παιχνίδια Sega Game Gear αν λάβετε έναν προσαρμογέα όπως το Atari Lynx ή το Neo Geo Pocket.

Το Analogue Pocket διαθέτει οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης, αλλά είναι μόνο 3,5 ίντσες. Ωστόσο, εάν επενδύσετε σε μια ξεχωριστή βάση σύνδεσης, μπορείτε να συνδέσετε αυτήν τη μικρή συσκευή στην τηλεόρασή σας και να παίξετε παιχνίδια υψηλής ανάλυσης. Το πιο συναρπαστικό μέρος είναι ότι το Analogue υποστηρίζει πυρήνες FPGA που αναπαράγουν το κλασικό υλικό παιχνιδιών.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ειδικό κατάστημα όπου μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια για το Pocket σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η κονσόλα σχεδιάστηκε για να λειτουργεί παλιές κασέτες. Αλλά θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε πλευρικά ορισμένα indie παιχνίδια σε μια κάρτα microSD, ώστε να μην περιορίζεστε μόνο σε κασέτες.

Τιμή: 48 $

Ένα σύστημα αφιερωμένο σε ένα παιχνίδι

Φτηνό αλλά κλασικό

Ρετρό

Δημιουργήθηκε από τη Nintendo

Οθόνη 2,5 ιντσών

Το Game & Watch είναι μια πραγματική έκρηξη από το παρελθόν. Αρχικά δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’80 και ήταν ο πρόδρομος του Game Boy. Ο σχεδιασμός είναι πολύ διαφορετικός επειδή εμπνεύστηκε από μια ιαπωνική κονσόλα παιχνιδιών Famicom. Το Game & Watch διαθέτει μόνο ένα παιχνίδι και δεν μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Super Mario Bros και The Legend of Zelda.

Αυτή η συσκευή χωράει τέλεια στην τσέπη σας. Διαθέτει μικρή οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό και εξαιρετικά χειριστήρια. Η θύρα USB-C σάς επιτρέπει να φορτίζετε αυτήν τη συσκευή με οποιοδήποτε καλώδιο φόρτισης μπορεί να έχετε στο σπίτι. Η εμπειρία παιχνιδιού και οι διασκεδαστικοί ήχοι είναι εντελώς ρετρό και πολύ ελκυστικοί για τους παίκτες που υποφέρουν από νοσταλγία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νεότερες γενιές δεν θα απολαύσουν την ανακάλυψη της μαγείας των παλιών παιχνιδιών.

Τιμή: $250-300

Διπλό αναλογικό στικ για ακριβή gaming

Το Remote Play σάς επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια PS4

Πάνω από 900 τίτλοι παιχνιδιών

Οθόνη OLED 5 ιντσών

Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το PlayStation Vita είναι μια αποσυρθείσα κονσόλα χειρός, που δεν είναι πλέον σε παραγωγή. Μπορείτε ακόμα να βρείτε μεταχειρισμένα μοντέλα σε άριστη κατάσταση και η Amazon τα πουλάει ανανεωμένα. Αυτή η κονσόλα κυκλοφόρησε το 2011 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή. Αισθάνεται ακόμα σαν μια premium κονσόλα με όλα τα ακριβά εξαρτήματα που χρησιμοποιούσε η Sony τότε.

Αφού εγκαταλείφθηκε από τις μεγάλες εταιρείες, οι indie συνέχισαν να το υποστηρίζουν και να φτιάχνουν παιχνίδια για αυτό. Γι’ αυτό υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 900 τίτλοι διαθέσιμοι για το PS Vita, μεταξύ των οποίων υπάρχουν κλασικά παιχνίδια PS 1, PlayStation Portable (PSP) και παιχνίδια PS για κινητά. Το PlayStation Vita μπορεί ακόμη και να εκτελέσει μερικές από τις νεότερες επιτυχίες λόγω της αγάπης που έλαβε από τους indie προγραμματιστές.

Ποια είναι η αγαπημένη σας φορητή κονσόλα παιχνιδιών;

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες κονσόλες παιχνιδιών χειρός στην αγορά αυτή τη στιγμή. Εάν αναζητάτε μια εξαιρετική εμπειρία φορητού παιχνιδιού, οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές θα ήταν μια καλή επιλογή. Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις φορητές κονσόλες παιχνιδιών; Ποιο ήταν το αγαπημένο σου; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Πώς να διαγράψετε παιχνίδια στο Nintendo Switch

Πώς να τραβήξετε βίντεο παιχνιδιού στο Nintendo Switch

Πώς να συνδέσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι σε κονσόλες Nintendo Switch

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5252

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *