10 καλύτερα εργαλεία για τη βελτίωση των Windows 10

Windows 11: Κάνουμε «φορμάτ» χωρίς να χάσουμε προσωπικά αρχεία

Όσον αφορά την επανεγκατάσταση των Windows 11, πολλοί άνθρωποι διστάζουν να το κάνουν επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν τα σημαντικά δεδομένα τους. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να επανεγκαταστήσετε τα Windows 11 χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία βήμα προς βήμα επανεγκατάστασης των Windows 11 διατηρώντας παράλληλα τα αρχεία, τις φωτογραφίες και άλλα σημαντικά δεδομένα σας.

Βήμα 1: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία επανεγκατάστασης των Windows 11, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων σας. Αυτό περιλαμβάνει αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο και κάθε άλλη πολύτιμη πληροφορία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, χώρο αποθήκευσης cloud ή οποιαδήποτε άλλη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της επιλογής σας. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε δεδομένα κατά τη διαδικασία επανεγκατάστασης.

Windows 11 Δωρεάν λήψη πλήρους έκδοσης (Αρχείο ISO 64 Bit)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήμα 2: Λήψη του αρχείου ISO των Windows 11 Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε λήψη του αρχείου ISO των Windows 11 από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει τη σωστή έκδοση των Windows 11 που ταιριάζει με την τρέχουσα εγκατάσταση. Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα έκδοση μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες.

Βήμα 3: Δημιουργία μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης Αφού κατεβάσετε το αρχείο ISO των Windows 11, πρέπει να δημιουργήσετε μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Rufus. Απλώς τοποθετήστε μια μονάδα USB, επιλέξτε το αρχείο ISO που κατεβάσατε και αφήστε τον Rufus να κάνει τα υπόλοιπα.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να βρείτε τη σύνδεση εκκίνησης στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήμα 4: Εκκίνηση από τη μονάδα USB Έχοντας τη μονάδα εκκίνησης USB έτοιμη, ήρθε η ώρα να κάνετε εκκίνηση από αυτήν. Για να το κάνετε αυτό, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και πατήστε το πλήκτρο που αντιστοιχεί στο μενού εκκίνησης του υπολογιστή σας. Αυτό το κλειδί διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας, επομένως ανατρέξτε στην τεκμηρίωση του υπολογιστή σας για συγκεκριμένες οδηγίες.

Βήμα 5: Ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 11 Αφού κάνετε εκκίνηση από τη μονάδα USB, θα σας ζητηθεί να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 11. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να προχωρήσετε με την εγκατάσταση. Όταν σας ζητηθεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή “Διατήρηση προσωπικών αρχείων, εφαρμογών και ρυθμίσεων των Windows”. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν κατά την εγκατάσταση.

Βήμα 6: Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο, επομένως να είστε υπομονετικοί και αφήστε την να συνεχίσει την πορεία της. Ο υπολογιστής σας μπορεί να επανεκκινηθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στα Windows 11 με τον λογαριασμό σας Microsoft.

 

Βήμα 7: Επαναφορά των δεδομένων σας Αφού συνδεθείτε στα Windows 11, μπορείτε να ξεκινήσετε την επαναφορά των δεδομένων σας. Απλώς συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο ή αποκτήστε πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης στο cloud και αντιγράψτε τα αρχεία σας στον υπολογιστή σας. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο και ελέγξτε ξανά ότι όλα τα δεδομένα σας έχουν αποκατασταθεί σωστά.

Συμπερασματικά, η επανεγκατάσταση των Windows 11 χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να κάνει ο καθένας. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να επανεγκαταστήσετε τα Windows 11 διατηρώντας παράλληλα τα αρχεία, τις φωτογραφίες και άλλα σημαντικά δεδομένα. Θυμηθείτε να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν από την επανεγκατάσταση των Windows 11 και αφιερώστε χρόνο κατά τη διαδικασία επαναφοράς για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν αποκατασταθεί σωστά.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *