Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στο Plex

Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στο Plex

Γρήγορος οδηγός

  • Μπορείς ενεργοποιήσεις τους υπότιτλους στο Plex από το μενού Ρυθμίσεις.
  • Παω σε Plex Web εφαρμογή → Κάνε κλικ Προφίλ → Επιλέξε Ρυθμίσεις λογαριασμού → Πατήσε Επεξεργασία επί Ήχος & Υπότιτλοι → Σημειώσε Αυτόματη επιλογή κομματιών ήχου και υπότιτλων → Επιλέξε το Γλώσσα υποτίτλων → Πατήσε Αποθήκευσε τις αλλαγές.

Κάθε φορά που κάνω ροή οποιουδήποτε τίτλου βίντεο στο Plex, το κάνω Παίξτε με υπότιτλους από προεπιλογή. Έχω προσαρμόσει τον διακομιστή πολυμέσων Plex και με τα δύο OpenSubtitles.org υποστήριξη και τοπική υποστήριξη υπότιτλων. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Υπότιτλων στον διακομιστή πολυμέσων Plex, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται εδώ.

Εδώ, έχω δώσει μια λεπτομερή εξήγηση για το πώς να ενεργοποιήσετε, να ανεβάσετε και να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στον Plex Media Server από διαφορετικά μέσα.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το Plex Kodi

Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στο Plex [Default Settings]

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Plex Web στον υπολογιστή Mac ή Windows (app.plex.tv/) στον υπολογιστή σας. Εάν χρειάζεται, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Plex.

2. Πατήστε στο Προφίλ εικονίδιο στην κορυφή και επιλέξτε το Ρυθμίσεις λογαριασμού επιλογή.

3. Στο Λογαριασμοί οθόνη, μετακινηθείτε λίγο προς τα κάτω. Θα πάρετε το Ρυθμίσεις ήχου και υποτίτλων. Κάντε κλικ στο Επεξεργασία κουμπί.

4. Σημειώστε το Αυτόματη επιλογή κομματιών ήχου και υπότιτλων πλαίσιο ελέγχου. Θα λάβετε διαφορετικές επιλογές προσαρμογής.

5. Κάντε κλικ στο Προτιμώμενη γλώσσα υποτίτλων αναπτυσσόμενο κουμπί και επιλέξτε την προεπιλεγμένη γλώσσα υπότιτλων. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα ήχου στο Προτιμώμενη γλώσσα ήχου πτυσώμενο μενού.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αυτόματη επιλογή λειτουργίας υποτίτλων και επιλέξτε Πάντα ενεργοποιημένο. Οι άλλες δύο επιλογές είναι,

Επιλεγμένο με μη αυτόματο τρόπο: Οι υπότιτλοι δεν θα ενεργοποιούνται αυτόματα. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε στη συσκευή αναπαραγωγής.
Εμφανίζεται με Ξένο ήχο: Εάν αναπαράγετε περιεχόμενο βίντεο που δεν προέρχεται από την Προτιμώμενη γλώσσα ήχου, οι υπότιτλοι θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. Για περιεχόμενο προτιμώμενης γλώσσας, δεν θα λαμβάνετε τους υπότιτλους αυτόματα.

7. Κάντε κλικ στο Αποθήκευσε τις αλλαγές κουμπί. Τώρα, εάν αναπαράγετε οποιοδήποτε περιεχόμενο βίντεο στο Plex, οι υπότιτλοι με την επιλεγμένη γλώσσα θα εμφανίζονται από προεπιλογή.

Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στο Plex κατά την αναπαραγωγή

Εάν θέλετε να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις υποτίτλων κατά την αναπαραγωγή του βίντεο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Κατά τη ροή του τίτλου του βίντεο, κάντε αριστερό κλικ με το ποντίκι για παύση του βίντεο.

2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο κάτω μέρος της οθόνης αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εικόνισμα.

3. Θα πάρετε το Ρυθμίσεις αναπαραγωγής μενού. Κάντε κλικ στο Υπότιτλοι αναπτυσσόμενο κουμπί και επιλέξτε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες γλώσσες.

4. Μόλις επιλέξετε τη γλώσσα των υποτίτλων, θα λάβετε διαφορετικές λεπτές επιλογές προσαρμογής όπως Χρώμα, Θέση, Μέγεθοςκαι Αντισταθμίζεται. Ρυθμίστε το στις προτιμήσεις σας και κάντε κλικ στο Παίζω κουμπί.

5. Το βίντεο θα παίξει με τους προσαρμοσμένους υπότιτλους.

Πώς να αποκτήσετε υπότιτλους στο Plex χρησιμοποιώντας το OpenSubtitles.org

Το Plex προσφέρει τη λήψη υποτίτλων από το OpenSubtitles.org, έναν πράκτορα τρίτου μέρους. Εάν οι υπότιτλοι της γλώσσας που προτιμάτε δεν είναι διαθέσιμοι από προεπιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OpenSubtitles.org για να τους αποκτήσετε.

1. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις μενού στην εφαρμογή Plex Web.

2. Στο επάνω μέρος, επιλέξτε το Διακομιστής πολυμέσων Plex.

3. Τώρα, επιλέξτε το Πράκτορες κουμπί.

4. Κάντε κλικ στο Κινηματογράφος ή Ταινίες επιλογή.

5. Επιλέξτε το Ταινία Plex (Legacy) επιλογή. Θα έχετε διαφορετικές επιλογές στο κάτω μέρος.

6. Βρείτε το OpenSubtitles.org και σύρετέ το στην κορυφή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο ελέγχου.

7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εικονίδιο δίπλα στο OpenSubtitles.org και επιλέξτε τις τρεις πρώτες προτιμήσεις γλώσσας.

8. Μετά από αυτό, επιλέξτε το TheTVDB ή Προγράμματα επιλογή αντί για το Κινηματογράφος ή Φλιμς επιλογή και επαναλάβετε το 5ο, 6ο και 7ο βήμα.

Μετά από αυτό, κάθε φορά που ανεβάζετε έναν τίτλο βίντεο στον Plex Media Server σας, το OpenSubtitles.org θα κατεβάζει αυτόματα τους υπότιτλους στη γλώσσα που προτιμάτε.

Εάν θέλετε να κατεβάσετε υπότιτλους για τις προηγούμενες μεταφορτώσεις σας, πρέπει να ανανεώσετε τη βιβλιοθήκη σας. Κάντε κλικ στο Εικονίδιο με τρεις τελείες και επιλέξτε Διαχείριση βιβλιοθήκης. Επιλέγω Ανανέωση όλων των μεταδεδομένων. Με βάση τον αριθμό των αρχείων, η λήψη των υπότιτλων θα γίνει σε ένα λεπτό ή δέκα λεπτά.

Πώς να προσθέσετε τοπικούς υπότιτλους στο Plex

Εάν το OpenSubtitles.org δεν λαμβάνει υπότιτλους στη γλώσσα που προτιμάτε, μπορείτε να ανεβάσετε τους υπότιτλους από τον τοπικό σας χώρο αποθήκευσης στο Plex. Να το πράξουν,

1. Κατεβάστε τους υπότιτλους από οποιαδήποτε πλατφόρμα όπως MySubs, Υπότιτλος TVή Αυστραλιανός πληθυσμός. Κατά τη λήψη, βεβαιωθείτε ότι ο υπότιτλος είναι σε μορφές υποτίτλων που υποστηρίζονται από το Plex (.srt, .smi, .ss, .ass και .vtt).

2. Μετά από αυτό, αποθηκεύστε τους υπότιτλους στον καθορισμένο φάκελο. Εάν ο τίτλος του βίντεο είναι ταινία, αποθηκεύστε τον υπότιτλο Τοπικός δίσκος E:\Όνομα ταινίας\Αρχείο υποτίτλων. Για σειρές, Τοπικός δίσκος E:\Όνομα σειράς\Αριθμός σεζόν\Αρχείο υπότιτλων.

3. Στη συνέχεια, μετονομάστε το αρχείο υποτίτλων στο πρότυπο Plex-supports.

  • Για υπότιτλους ταινίας: Όνομα ταινίας (έτος κυκλοφορίας).languagecode.subtitleformat. Για παράδειγμα, Interstellar (2014).es.srt
  • Για τηλεοπτικές εκπομπές: Game of Thrones S01E01.es.srt

4. Πηγαίνετε στο Πράκτορες μενού και σημειώστε το Local Medis Assests πλαίσιο ελέγχου.

5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Κατάλογος συμφραζόμενων και επιλέξτε Σάρωση αρχείων βιβλιοθήκης. Το Plex θα σαρώσει τα τοπικά αρχεία στον υπολογιστή σας και θα προσθέσει τους υπότιτλους στον καθορισμένο φάκελο.

FAQ

1. Μπορώ να προσθέσω υπότιτλους στο Plex χρησιμοποιώντας smartphone;

Όχι, με το Plex σε smartphone iPhone ή Android, μπορείτε να λάβετε μόνο τους ενσωματωμένους υπότιτλους.

2. Πώς μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα που δεν λειτουργούν οι υπότιτλοι στο Plex;

Ακολουθήστε τον τοπικό κατάλογο υποτίτλων και μετονομάστε σωστά το αρχείο. Το θέμα θα διορθωθεί.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Διαβάστε επίσης :Τρόπος εγκατάστασης του Plex στο Firestick

Πώς να κατεβάσετε το Plex για Android TV

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *