Κορυφαίοι 7 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Playstation 4 (PS4).

Αν έχετε συναντήσει ποτέ μια μαύρη οθόνη στην κονσόλα παιχνιδιών σας, ξέρετε πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι να διακόπτετε τις περιπέτειές σας στα παιχνίδια και να αναρωτιέστε τι πήγε στραβά. Δεν θα λάβετε κανένα κωδικό σφάλματος που θα σας δώσει μια ιδέα για το πρόβλημα, μόνο την κενή οθόνη. Λοιπόν, πώς αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα μαύρης οθόνης του PS4;

Ευτυχώς, όταν λαμβάνετε μια μαύρη οθόνη, σημαίνει ότι το πρόβλημα διορθώνεται σχετικά εύκολα. Αν αντιμετώπισες μαύρη οθόνη ενώ έπαιζες παιχνίδια PS4, να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Επειδή συμβαίνει συχνά, οι χρήστες το ονόμασαν Black Screen of Death, όχι επειδή σημαίνει ότι η κονσόλα παιχνιδιών σας είναι νεκρή, αλλά επειδή διακόπτει το παιχνίδι. Επομένως, μην ανησυχείτε, η κονσόλα σας είναι μάλλον μια χαρά. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει αντιμετώπιση προβλημάτων του PS4 σας πρόβλημα μαύρης οθόνης με επτά πιθανές επιδιορθώσεις.

Διαβάστε επίσης:Πώς να παρακολουθήσετε ταινίες Stremio στο PS4

Τι προκαλεί τη μαύρη οθόνη θανάτου του PS4;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται το σφάλμα μαύρης οθόνης στο PS4. Παρόλο που μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι, τις περισσότερες φορές, είναι ένα απλό ζήτημα όπως α Σφάλμα σύνδεσης PS4.

Ακολουθούν ορισμένα ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν τη μαύρη οθόνη θανάτου του PS4:

 • Πρόβλημα υλικού στην κονσόλα.
 • Κατεστραμμένο καλώδιο σύνδεσης.
 • Μη συμβατή ή ελλιπής ενημέρωση λογισμικού.
 • Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.
 • Αύξηση ρεύματος και υπερθέρμανση.
 • Ελαττωματική θύρα HDMI PS4.

Τώρα που ξέρετε γιατί αντιμετωπίζετε τη μαύρη οθόνη, ας δούμε πώς να το διορθώσετε.

1. Επανεκκινήστε την κονσόλα PS4

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης, θα πρέπει να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε την κονσόλα PS4. Υπάρχουν πολλά τυχαία προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η κονσόλα σας και μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να τα διορθώσει ή να τα εξαλείψει προσωρινά. Με την επανεκκίνηση του PS4, δεν θα απαλλαγείτε μόνο από τη μαύρη οθόνη, αλλά από οποιοδήποτε πιθανό σφάλμα που μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν.

Η επανεκκίνηση μιας κονσόλας PS4 είναι απλή. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε μόνο εάν η μαύρη οθόνη είναι προσωρινή και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το μενού, πρέπει να ενεργοποιήσετε την κονσόλα PS4 σας.

 1. Στο μενού Home του PS4, επιλέξτε το Εξουσία κουμπί.
 1. Επιλέγω Επιλογές ενέργειας.
 1. Όταν εμφανιστεί το μενού Επιλογές ενέργειας, επιλέξτε Κάντε επανεκκίνηση του PS4.

2. Ενεργοποιήστε την κονσόλα PS4

Η ενεργοποίηση της κονσόλας PlayStation 4 σας βοηθά να εξαλείψετε μικρές δυσλειτουργίες και σφάλματα που μπορεί να προκαλέσουν την τυχαία εμφάνιση μιας μαύρης οθόνης. Ενεργοποιήστε την κονσόλα σας για να φορτώσετε ξανά τους πόρους. Αυτό θα ανανεώσει την κονσόλα σας και θα αφαιρέσει σφάλματα και σφάλματα που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα.

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακούσετε ένα δεύτερο μπιπ. Θα χρειαστούν περίπου επτά δευτερόλεπτα. Η θέση του κουμπιού λειτουργίας θα εξαρτηθεί από το μοντέλο της κονσόλας Sony PlayStation 4 που έχετε:
 • Πρότυπο PS4: Μπροστά στο κέντρο της κονσόλας, κάτω από την ενδεικτική λυχνία τροφοδοσίας.
 • PS4 Slim: Τελευταία αριστερή πλευρά της κονσόλας, κάτω από τη μονάδα δίσκου.
 • PS4 Pro: Τελευταία αριστερή πλευρά της κονσόλας, πάνω από την ενδεικτική λυχνία τροφοδοσίας.
 1. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας της κονσόλας, της οθόνης ή της τηλεόρασης. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα προτού τα συνδέσετε ξανά.
 2. Μόλις συνδεθούν τα καλώδια τροφοδοσίας, ενεργοποιήστε το PS4 και δείτε εάν το πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη παραμένει.

3. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο HDMI και η θύρα είναι σε κατάσταση λειτουργίας

Τα καλώδια και οι θύρες HDMI μπορούν εύκολα να καταστραφούν, με αποτέλεσμα τη μη μετάδοση σήματος μεταξύ της κονσόλας και της συσκευής οθόνης. Εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο HDMI για την έξοδο βίντεο και αντιμετωπίζετε μαύρη οθόνη PS4, θα πρέπει να την ελέγξετε για φθορά. Επίσης, ελέγξτε τη θύρα ενώ βρίσκεστε σε αυτήν.

Το καλώδιο HDMI μπορεί εύκολα να αποσπαστεί από οθόνη και κονσόλα. Μπορείτε να βουρτσίσετε τις θύρες απαλά για να αφαιρέσετε τυχόν σωματίδια σκόνης που μπορεί να προκαλέσουν διακοπές στη σύνδεση. Μετά από αυτό, μπορείτε να επανασυνδέσετε τα καλώδια εάν δεν βρείτε εμφανή φυσική ζημιά. Εάν το κάνετε, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το καλώδιο.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δείτε εμφανή ζημιά στις θύρες ή στο καλώδιο, δοκιμάστε μια άλλη θύρα ή ένα καλώδιο για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια άλλη οθόνη. Ίσως το παλιό σας να έχει σπάσει, προκαλώντας τη μαύρη οθόνη.

4. Αλλαγή ανάλυσης (σε ασφαλή λειτουργία)

Η αλλαγή της ανάλυσης του PS4 σε ασφαλή λειτουργία είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της μαύρης οθόνης. Η ασφαλής λειτουργία είναι μια λειτουργία διάγνωσης, επομένως θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στις πιο προηγμένες λειτουργίες του PS4 σας και να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη βάση δεδομένων ή να αναβαθμίσετε το υλικολογισμικό.

Για να αλλάξετε την ανάλυση σε ασφαλή λειτουργία:

 1. Απενεργοποιήστε την κονσόλα PS4.
 2. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακούσετε το δεύτερο μπιπ.
 3. Χρησιμοποιήστε το καλώδιο USB για να συνδέσετε ένα χειριστήριο στην κονσόλα PS4. Πατήστε το κουμπί PlayStation στο χειριστήριο για να το εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία.
 4. Επίλεξε το Αλλαγή ανάλυσης από το μενού και πατήστε το κουμπί X στο χειριστήριο.
 1. Επιλέξτε την κατάλληλη ανάλυση εξόδου βίντεο και πατήστε το κουμπί OK.

5. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία HDCP

Η προστασία ψηφιακού περιεχομένου υψηλού εύρους ζώνης είναι ένα πρωτόκολλο που βοηθά στην αποτροπή της πειρατείας ψηφιακού περιεχομένου στο PS4. Ωστόσο, η οθόνη σας, μια τηλεόραση ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή προβολής ενδέχεται να μην είναι συμβατή με τη δυνατότητα HDCP. Αν ναι, το αποτέλεσμα θα ήταν μια μαύρη οθόνη. Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα HDCP για να δείτε εάν αυτό είναι το πρόβλημα. Δείτε πώς:

 1. Από την Αρχική οθόνη, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις.
 1. Επιλέγω Σύστημα.
 1. Καταργήστε την επιλογή του Ενεργοποίηση HDCP επιλογή.

6. Ανακατασκευάστε τη βάση δεδομένων

Μερικές φορές, ένα κατεστραμμένο αρχείο που είναι αποθηκευμένο στην κονσόλα PS4 σας μπορεί να προκαλέσει τη Μαύρη οθόνη του θανάτου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων του PlayStation για να λύσετε το σφάλμα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων του PS4:

 1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε το για 3 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπείτε στην ασφαλή λειτουργία PS4.
 2. Και πάλι, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το μόνο αφού ακούσετε το δεύτερο μπιπ. Αυτό θα ξεκινήσει την κονσόλα σας σε ασφαλή λειτουργία.
 3. Συνδέστε το χειριστήριο PS4 στη συσκευή PS4 με ένα καλώδιο USB. Πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριο.
 4. Πατήστε το κουμπί X στο χειριστήριο.
 5. Επιλέγω Ανακατασκευή βάσης δεδομένων από το μενού Safe Mode.
 1. Η διαδικασία αναδόμησης της βάσης δεδομένων του PS4 μπορεί να διαρκέσει λίγο, οπότε να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε την εκκίνηση της κονσόλας σας.

Μόλις ξαναδημιουργηθεί η βάση δεδομένων και εκκινηθεί το PlayStation 4, δοκιμάστε να παίξετε ένα παιχνίδι και δείτε εάν το ζήτημα της Μαύρης οθόνης εμφανίζεται ξανά.

7. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της κονσόλας PS4

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της κονσόλας Sony PlayStation θα πρέπει να είναι πάντα η τελευταία σας λύση. Επομένως, δοκιμάστε όλες τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω για να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης πριν το δοκιμάσετε. Εάν πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, θα χάσετε όλα τα δεδομένα από τον χώρο αποθήκευσης του συστήματος της κονσόλας σας. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των κρίσιμων δεδομένων του PS4 προτού το δοκιμάσετε.

Για να επαναφέρετε την κονσόλα PS4:

 1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις μενού από την Αρχική οθόνη.
 2. Επιλέγω Αρχικοποίηση από το μενού Ρυθμίσεις.
 1. Επιλέγω Εκκινήστε το PS4 επιλογή.
 1. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε το Γεμάτος επιλογή. Αυτό θα διαγράψει εντελώς τον αποθηκευτικό χώρο του συστήματος PS4.
 1. Η επόμενη οθόνη θα σας προειδοποιήσει σχετικά με τη διαγραφή όλων των δεδομένων. Επίλεξε το Αρχικοποίηση κουμπί για να προχωρήσετε.
 1. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εκκίνησης, επιλέξτε το Ναί κουμπί.

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ώρες. Να είστε υπομονετικοί και μην προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε την κονσόλα σας.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων σας βοήθησαν να διορθώσετε το ενοχλητικό πρόβλημα μαύρης οθόνης του PlayStation 4. Είτε πρόκειται για χαλαρή σύνδεση, για σφάλμα λογισμικού ή για απλό πρόβλημα συστήματος, το πρόβλημα διορθώνεται εύκολα εάν το αντιμετωπίσετε βήμα προς βήμα.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κατεβάσετε και να ρυθμίσετε το IPTV σε PS3 και PS4

Το PS4 δεν ενεργοποιείται αλλά εκπέμπει έναν ήχο;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *