καλύτερα δωρεάν προγράμματα τείχους προστασίας

12 Καλύτερα πρόγραμματα για το τείχους προστασίας για Windows 10/11

Εάν χρησιμοποιείτε ένα λειτουργικό σύστημα Windows για λίγο, ίσως γνωρίζετε τη σημασία ενός τείχους προστασίας. Το λογισμικό τείχους προστασίας παρακολουθεί την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση του δικτύου σας, είτε LAN είτε WiFi, μέσω του δρομολογητή σας. Ένα πρόγραμμα τείχους προστασίας είναι απαραίτητο για όσους σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσω δωρεάν δημόσιου WiFi.

Το πρόγραμμα Firewall προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πάνω από το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Το ενσωματωμένο τείχος προστασίας των Windows είναι αξιόπιστο, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Αν αναζητήσουμε προγράμματα Τείχους προστασίας στον Ιστό, θα βρούμε πολλά προγράμματα τείχους προστασίας που είναι εύχρηστα και διαθέτουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από το ενσωματωμένο Τείχος προστασίας των Windows.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές τείχους προστασίας για Android

12 Καλύτερα πρόγραμματα για το τείχους προστασίας για Windows 10/11

Έτσι, εδώ σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα καλύτερα προγράμματα του Τείχους προστασίας των Windows που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σύστημά σας. Πρώτα, ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το ενσωματωμένο τείχος προστασίας των Windows πριν χρησιμοποιήσετε αυτά τα τείχη προστασίας. Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε το καλύτερα δωρεάν προγράμματα τείχους προστασίας για Windows.

1. Τείχος προστασίας Comodo

Τείχος προστασίας Comodo

Το Comodo Firewall είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία τείχους προστασίας των Windows για τον υπολογιστή σας με Windows 10/11. Η διεπαφή του Comodo Firewall είναι αρκετά καθαρή και είναι απλή στη χρήση.

Πρέπει να προσθέσετε προγράμματα στη λίστα μπλοκ για να περιορίσετε τη χρήση του Διαδικτύου. Εκτός από αυτό, το Comodo Firewall προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, προσαρμοσμένους διακομιστές DNS και λειτουργία παιχνιδιού.

2. TinyWall

TinyWall

Εάν ψάχνετε για ένα Το πρόγραμμα τείχους προστασίας για τα windows υπολογιστής που δεν στέλνει περιττές ειδοποιήσεις, τότε το TinyWall μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Το Πρόγραμμα Τείχους προστασίας είναι γνωστό για την ελαφριά και καθαρή διεπαφή του, που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν εφαρμογές για να δίνουν δικαιώματα τείχους προστασίας με μη αυτόματο τρόπο.

3. ZoneAlarm Δωρεάν Τείχος προστασίας

ZoneAlarm Δωρεάν Τείχος προστασίας

Το ZoneAlarm, ο κορυφαίος κατασκευαστής προστασίας από ιούς, διαθέτει επίσης ένα δωρεάν εργαλείο τείχους προστασίας που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τη λειτουργία ασφαλείας των δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων. Το πρόγραμμα τείχους προστασίας προσφέρει δύο τύπους ασφαλείας Auto-Learn ή Max Security.

Η λειτουργία Auto-Learn αλλάζει με βάση τη συμπεριφορά σας και η Max Security επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν κάθε εφαρμογή με μη αυτόματο τρόπο.

4. PeerBlock

PeerBlock

Το PeerBlock διαφέρει ελαφρώς από όλα τα άλλα προγράμματα του Τείχους προστασίας των Windows στο άρθρο. Αντί για προγράμματα αποκλεισμού, το PeerBlock αποκλείει τη λίστα διευθύνσεων IP σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Για παράδειγμα, μπορεί να φορτώσει και να αποκλείσει τη λίστα Διευθύνσεων IP που φέρει την ένδειξη ως επαγγελματικοί ISP, εκπαιδευτικοί, διαφημίσεις, λογισμικό υποκλοπής spyware, P2P κ.λπ.

5. Τείχος προστασίας AVS

Τείχος προστασίας AVS

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο Τείχους προστασίας των Windows για να αποκλείσετε κακόβουλες αλλαγές μητρώου, αναδυόμενα παράθυρα, banner flash, διαφημίσεις κ.λπ., τότε το Τείχος προστασίας AVS μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Μάντεψε? Το AVS Firewall μπορεί να εμποδίσει προγράμματα, Διευθύνσεις IP, Θύρες από την πρόσβαση στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Η διεπαφή χρήστη του τείχους προστασίας AVS είναι ένα άλλο θετικό στοιχείο για το εργαλείο και το πρόγραμμα είναι συμβατό με όλες σχεδόν τις εκδόσεις των Windows.

6. NetDefender

NetDefender

Αν ψάχνετε για ένα απλό στη χρήση αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα Firewall για τον υπολογιστή σας με Windows, τότε το NetDefender μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν μια διεύθυνση IP πηγής και προορισμού, έναν αριθμό θύρας, ένα πρωτόκολλο για να αποκλείσουν ή να επιτρέψουν οποιαδήποτε διεύθυνση. Όχι μόνο αυτό, αλλά το NetDefender διαθέτει επίσης έναν σαρωτή θυρών που μπορεί να δει ποιες θύρες είναι ανοιχτές στο σύστημά σας.

7. GlassWire

GlassWire

Αν ψάχνετε για μια απλή στη χρήση αλλά αποτελεσματική επιλογή τείχους προστασίας για το λειτουργικό σας σύστημα Windows, τότε το GlassWire μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Μάντεψε? Η διεπαφή χρήστη του GlassWire είναι αρκετά απλή στη χρήση και δείχνει την ανάλυση σε πραγματικό χρόνο των εφαρμογών που χρησιμοποιούν το δίκτυο.

Όπως όλα τα άλλα προγράμματα τείχους προστασίας, το GlassWire επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αποκλείουν κακόβουλες καταχωρίσεις μητρώου, αναδυόμενα παράθυρα κ.λπ. Ναι, μπορείτε επίσης να περιορίσετε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στις εφαρμογές.

8. Ιδιωτικό τείχος προστασίας

Ιδιωτικό τείχος προστασίας

Όπως όλες οι άλλες εφαρμογές τείχους προστασίας για Windows, το Privatefirewall επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αποκλείουν εφαρμογές από τη χρήση του Διαδικτύου. Διαθέτει ξεχωριστό πίνακα που δείχνει τη λίστα των επιτρεπόμενων ή αποκλεισμένων εφαρμογών. Από τον ίδιο πίνακα, μπορείτε να δημιουργήσετε και άλλους κανόνες τείχους προστασίας.

Το υπέροχο με το PrivateFirewall είναι ότι παρακολουθεί κάθε θύρα για να απαγορεύσει τη μη εξουσιοδοτημένη σάρωση και την εισβολή στο σύστημα.

9. TotalAV

TotalAV

Το TotalAV είναι ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς που παρέχει σχεδόν πλήρη προστασία έναντι πολλών απειλών ασφαλείας. Επιπλέον, διαθέτει μια δυνατότητα τείχους προστασίας που προστατεύει τον υπολογιστή σας από διαδικτυακούς χάκερ.

Εκτός από αυτό, το TotalAV προσφέρει επίσης μια λειτουργία VPN που σας επιτρέπει να σερφάρετε στο διαδίκτυο ανώνυμα και να κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο.

10. Τείχος προστασίας Norton

Τείχος προστασίας Norton

Εάν χρησιμοποιείτε την premium έκδοση του Norton Antivirus, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Norton Firewall. Διαθέτει μια λειτουργία έξυπνου τείχους προστασίας που προστατεύει τον υπολογιστή σας από κοινά προβλήματα ασφαλείας.

Η λειτουργία έξυπνου τείχους προστασίας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά εάν χρησιμοποιείτε άλλα τείχη προστασίας τρίτων, ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένη. Επομένως, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο My Norton και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Τείχους προστασίας.

11. Τείχος προστασίας Avast

Τείχος προστασίας Avast

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Τείχος προστασίας Avast, πρέπει να κάνετε λήψη και να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα ασφαλείας της Avast. Το Τείχος προστασίας του Avast είναι μέρος του λογισμικού προστασίας από ιούς δωρεάν και Premium του Avast.

Η δυνατότητα τείχους προστασίας του Avast παρακολουθεί συνεχώς την κυκλοφορία του δικτύου σας μεταξύ του υπολογιστή σας και του ιστού για να σας προστατεύει από μη εξουσιοδοτημένη επικοινωνία και εισβολές. Εάν χρησιμοποιείτε τείχος προστασίας των Windows, πρέπει να ενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας του Avast με μη αυτόματο τρόπο.

Είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που κρατά τους χάκερ στην άλλη πλευρά του τοίχου ελέγχοντας τι μπαίνει και βγαίνει από τον υπολογιστή σας.

12. McAfee Total Protection

McAfee Total Protection

Το McAfee Total Protection είναι μια σουίτα ασφαλείας που προσφέρει στις συσκευές σας ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών ασφαλείας. Δεδομένου ότι είναι ένα προϊόν ασφάλειας συνολικής προστασίας, έχετε προστασία από τείχος προστασίας σε αυτό.

Το τείχος προστασίας του McAfee Total Protection μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας και να εμποδίσει τους χάκερ να έχουν πρόσβαση στο σύστημα του οικιακού σας δικτύου. Το τείχος προστασίας που λαμβάνετε είναι αμφίδρομο που φιλτράρει τόσο την εισερχόμενη όσο και την εξερχόμενη κίνηση.

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με Windows 10/11 με αυτά τα προγράμματα τείχους προστασίας. Εάν γνωρίζετε άλλα λογισμικά Firewall όπως αυτά, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε «Ένα τείχος προστασίας μπορεί να μπλοκάρει το Spotify»

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *