Mobile

Ένας πλήρης οδηγός για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Η αγορά για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά επεκτείνεται ραγδαία. Η επένδυση σε μια εφαρμογή για κινητά προσφέρει σε εταιρείες και επιχειρηματίες μια φανταστική ευκαιρία στη συνεχώς μεταβαλλόμενη ψηφιακή αγορά.

Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά: Ορισμός

Η διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού για smartphone, tablet και άλλες κινητές συσκευές είναι γνωστή ως ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά. Η ανάπτυξη εφαρμογών Ιστού και η ανάπτυξη εφαρμογών είναι συγκρίσιμοι κλάδοι ανάπτυξης λογισμικού. Ωστόσο, η κύρια διαφορά μεταξύ της δημιουργίας εφαρμογών και της δημιουργίας συμβατικού λογισμικού είναι ότι οι εφαρμογές για κινητές συσκευές μπορούν να αξιοποιήσουν τις ιδιαίτερες δυνατότητες της συσκευής.

Η πλειοψηφία των εφαρμογών για κινητά παγκοσμίως αναπτύσσονται από την Apple και το Android. Σχετικά με 27,8 δισ Οι εφαρμογές κατεβάστηκαν από χρήστες κινητών από το Google Play το τρίτο τρίμηνο του 2021, όπως αναφέρει το Statista. Αλλά είχαν γίνει σχεδόν 8,3 δισεκατομμύρια λήψεις από το Apple App Store. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι δύο αγορές στοχεύουν συνήθως εφαρμογές, παρόλο που μπορεί να δημιουργηθούν για άλλες πλατφόρμες. Η υπενθύμιση ότι υπάρχουν και άλλα πλαίσια διαθέσιμα για την ανάπτυξη εφαρμογών είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

Free IPTV m3u λίστες

Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές για κινητά

Οι εφαρμογές για κινητά δημιουργούνται χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού όπως Java, Objective-C ή Swift και μπορούν να κατασκευαστούν για Windows, iOS και Android. Για να αναγνωριστεί και να γίνει ανοιχτή στους πελάτες, μια εφαρμογή για κινητά πρέπει να αρχίσει να δημιουργείται και, στη συνέχεια, να υποβληθεί σε ένα κατάστημα εφαρμογών.

Η σύνδεση στο Διαδίκτυο δεν είναι θεμελιώδης για τη χρήση μιας φορητής εφαρμογής μετά τη λήψη και την εισαγωγή της, καθώς όλες οι δυνατότητές της μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι πολλές φορητές εφαρμογές χρησιμοποιούν διαχειριστές που βασίζονται σε σύννεφο για επεξεργασία, αποθήκευση και άλλες λειτουργίες, συνήθως απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσουν σωστά.

Οι εφαρμογές για φορητές συσκευές χρησιμοποιούν API διασύνδεσης προγραμματισμού εφαρμογών για να επικοινωνούν με διακομιστές υποστήριξης και άλλες εξωτερικές διοικήσεις. Μέσω των API, οι εφαρμογές μπορούν να συνδεθούν με βάσεις δεδομένων, διαχειριστές ιστού και άλλες εφαρμογές. Τα κυριότερα σημεία όπως η τροφοδοσία πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, η ενσωμάτωση των κοινωνικών οργανώσεων και ο χειρισμός των δόσεων έχουν γίνει διαρκώς πιο εφικτά ως αποτέλεσμα.

Κινητό

Τύποι εφαρμογών για κινητά

Οποιαδήποτε τεχνική επιλέγετε για την ανάπτυξη εφαρμογών θα έχει πολύ ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αποφασίστε μια στρατηγική που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους σας.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να επιλέξετε από τις ακόλουθες μεθοδολογίες ανάπτυξης εφαρμογών με βάση τις ανάγκες σας:

Εγγενείς εφαρμογές

Εκτελούνται απευθείας στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής, όπως iOS ή Android, και αναπτύσσονται στη γλώσσα προγραμματισμού και τα πλαίσια που παρέχονται από τον κάτοχο της πλατφόρμας.

Πλεονεκτήματα:

  • Βέλτιστα αποτελέσματα χρόνου εκτέλεσης.
  • Εύκολη πρόσβαση στο API της συσκευής.

Μειονεκτήματα:

  • Αυξημένα έξοδα για την ανάπτυξη και την ενημέρωση της εφαρμογής σας.
  • Διαφορετικές βάσεις κωδικών για κάθε πλατφόρμα.

Εφαρμογές μεταξύ πλατφορμών

Αυτά μπορεί να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία πλαισίων και γλωσσών προγραμματισμού, αλλά συγκεντρώνονται σε εγγενείς εφαρμογές που λειτουργούν απευθείας με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

Πλεονεκτήματα:

  • Η ίδια βάση κώδικα σε πολλές πλατφόρμες.
  • Απλή δημιουργία και ενημέρωση της εφαρμογής σας.

Μειονεκτήματα:

  • Βασίζεται σε βιβλιοθήκες και γέφυρες για τη λειτουργία εγγενών συσκευών.
  • Περιορισμοί απόδοσης που επιβάλλονται με τη γεφύρωση.

Εφαρμογές Hybrid-Web

Στην κατασκευή τους χρησιμοποιούνται τυπικές τεχνολογίες ιστού, συμπεριλαμβανομένων των HTML5, CSS και JavaScript. Έρχονται σε πακέτα που εγκαθιστούν εφαρμογές. Με το Apache Cordova, οι υβριδικές εφαρμογές λειτουργούν σε ένα κοντέινερ ιστού που παρέχει χρόνο εκτέλεσης προγράμματος περιήγησης και γέφυρα για εγγενή API συσκευών.

Πλεονεκτήματα:

  • Βάσεις κώδικα που μοιράζονται μεταξύ κινητών και διαδικτυακών εφαρμογών.
  • Δημιουργήστε εφαρμογές για κινητά χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές σας στην ανάπτυξη ιστού.

Μειονεκτήματα:

  • Λιγότερη λειτουργικότητα σε σύγκριση με εγγενείς εφαρμογές.
  • Περιορισμένη συμβατότητα με τις εγγενείς λειτουργίες της συσκευής.

Προοδευτικές εφαρμογές Ιστού

Επειδή τα PWA δεν χρειάζονται εγκαταστάσεις εφαρμογών ή διανομή καταστημάτων εφαρμογών, παρέχουν μια εναλλακτική λύση στις τυπικές μεθόδους ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά. Για να παρέχουν μια «εφαρμογή» εμπειρία χρήστη, αυτές οι εφαρμογές Ιστού εκμεταλλεύονται διάφορες λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης, όπως η δυνατότητα λειτουργίας στο παρασκήνιο, λειτουργίας εκτός σύνδεσης και προσθήκης συνδέσμου στην αρχική οθόνη της συσκευής.

Πλεονεκτήματα:

  • Υπάρχει μόνο μία εφαρμογή προσβάσιμη για web και κινητές συσκευές.
  • Η εγκατάσταση δεν είναι απαραίτητη. είναι προσβάσιμο από μια διεύθυνση URL.

Μειονεκτήματα:

  • Περιορισμένη συμβατότητα με τις εγγενείς λειτουργίες της συσκευής.
  • Η λειτουργικότητα μιας εφαρμογής βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται.

Διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά

Η διαδικασία ανάπτυξης μιας εφαρμογής για κινητά από μια ιδέα σε ένα χρήσιμο, φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο είναι δυναμική. Αυτή είναι μια συνοπτική περίληψη:

  1. Εννοια. Αναπτύξτε την ιδέα της εφαρμογής σας προσδιορίζοντας τον στόχο και την προβλεπόμενη βάση χρηστών.
  2. Σχεδίαση. Περιγράψτε τις λειτουργίες, τις δυνατότητες και τη διεπαφή χρήστη της εφαρμογής κατά τη σύνταξη ενός οδικού χάρτη ανάπτυξης.
  3. Σχέδιο. Δημιουργήστε μια εμπειρία χρήστη και μια διεπαφή χρήστη που είναι μαγευτικά για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ροή αλληλεπίδρασης.
  4. Ανάπτυξη. Για να λειτουργήσει η εφαρμογή σας, γράψτε τον κώδικα χρησιμοποιώντας μια γλώσσα προγραμματισμού όπως η Swift ή η JavaScript.
  5. Δοκιμές. Για να βρείτε και να διορθώσετε σφάλματα και να εγγυηθείτε μια θετική εμπειρία χρήστη, κάντε διεξοδικές δοκιμές.
  6. Ανάπτυξη. Κυκλοφορήστε την αίτησή σας μέσω των καταστημάτων εφαρμογών, ακολουθώντας τους κανόνες που ορίζονται από το Google Play και το Apple App Store.
  7. Συντήρηση. Ενημερώνετε και συντηρείτε συχνά το πρόγραμμά σας για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη, την ασφάλεια και την απόδοση.

συμπέρασμα

Η διαδικασία δημιουργίας μιας εφαρμογής για κινητά περιλαμβάνει διάφορες πτυχές που πρέπει να εξεταστούν. Ωστόσο, η εμπειρία χρήστη θα πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη, είτε πρόκειται για την ανάπτυξη εγγενών εφαρμογών είτε για πολλαπλές πλατφόρμες. Η περίπτωση κύριας χρήσης της εφαρμογής σας θα πρέπει να πληροί τη λειτουργικότητά της και τα διαδραστικά στοιχεία της θα πρέπει να είναι εύχρηστα.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση, εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Διαβάστε επίσης :Λήψη εφαρμογής Microsoft 365 Mobile

Οι ιστορίες Instagram δεν λειτουργούν;

καλύτερες εφαρμογές προγραμματισμού μηνυμάτων κειμένου για Android



Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4817

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *