Πώς να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων OneDrive στα Windows 11

Το OneDrive είναι μια εξαιρετική υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να διατηρείτε τα αρχεία και τις μνήμες σας προστατευμένα, ενημερωμένα και εύκολα προσβάσιμα σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, το OneDrive είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε παλαιότερη έκδοση των Windows, όπως τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10 ή των Windows 7/8, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της αυτόνομης εφαρμογής OneDrive. Ενώ το OneDrive είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών αρχείων, φωτογραφιών, εφαρμογών και ρυθμίσεων, δεν ενδιαφέρονται όλοι να το χρησιμοποιήσουν.

Για πολλούς χρήστες, η ενσωμάτωση του OneDrive είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα για τα Windows 11 και θέλουν να το ξεφορτωθούν. Το χειρότερο είναι ότι, στην πρόσφατη έκδοση των Windows 11, το Microsoft OneDrive είναι απλώς ενεργοποιημένο από προεπιλογή και δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας της επιφάνειας εργασίας, των εγγράφων και των φακέλων εικόνων.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών αρχείων στο cloud δεν είναι κακό, αλλά το πρόβλημα με το OneDrive είναι ότι συγχρονίζει επίσης τα αρχεία από το cloud στην επιφάνεια εργασίας σας, ώστε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά.

Πώς να ρυθμίσετε το OneDrive Personal Vault στα Windows 11

Πώς να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων OneDrive στα Windows 11

Αυτό σημαίνει ότι εάν συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή και συνδεθείτε στο OneDrive, θα δείτε τα αντίγραφα ασφαλείας των εικονιδίων στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας. Κάνοντας διπλό κλικ σε αυτά τα εικονίδια δεν θα ανοίξει τίποτα, επειδή δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας μόνο των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας και όχι των αρχείων της εφαρμογής.

Απενεργοποιήστε το OneDrive Folder Backup στα Windows 11

Για αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο, οι χρήστες των Windows 11 θέλουν να απαλλαγούν εντελώς από την εφαρμογή OneDrive ή να απενεργοποιήσουν το αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου OneDrive. Αυτό το άρθρο θα κοινοποιήσει τα βήματα για την απενεργοποίηση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φακέλων OneDrive στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

1. Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο δίσκο συστήματος των Windows 11 και κάντε κλικ στο εικονίδιο OneDrive.

εικονίδιο OneDrive

2. Στην εφαρμογή OneDrive, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις γρανάζι εικονίδιο πάνω δεξιά.

Ρυθμίσεις γρανάζι εικονίδιο

3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

4. Στις Ρυθμίσεις OneDrive, μεταβείτε στο Συγχρονισμός και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Συγχρονισμός και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

5. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας.

Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας

6. Στους φακέλους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε αυτήν την ερώτηση υπολογιστή, απενεργοποίηση ο Επιτραπέζιος υπολογιστής, εικόνες, έγγραφα, μουσική και βίντεο. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αποθήκευσε τις αλλαγές.

απενεργοποίηση

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής OneDrive, κάντε κλικ στην επιλογή Διακοπή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κάτω από κάθε φάκελο.

7. Αφού κάνετε την αλλαγή, κλείστε το Παράθυρο.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων Onedrive σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Από εδώ και στο εξής, ο πελάτης OneDrive δεν θα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για κανένα από τα αρχεία και τους φακέλους που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας.

Πώς να αποσυνδέσετε και να απεγκαταστήσετε το OneDrive από τα Windows 11;

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα-πελάτη OneDrive, είναι καλύτερο να το αποσυνδέσετε και να το απεγκαταστήσετε εντελώς από τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αν απλώς αφήσετε την εφαρμογή ως έχει, θα αυξηθεί ο χρόνος εκκίνησης και θα καταναλωθεί χώρος αποθήκευσης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποσυνδέσετε και να απεγκαταστήσετε το OneDrive από τα Windows 11. για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό οδηγός. Ανοίξτε το άρθρο και ακολουθήστε τα βήματα που αναφέραμε για να καταργήσετε πλήρως το OneDrive από τα Windows 11.

Έτσι, αυτός ο οδηγός αφορά την απενεργοποίηση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φακέλων OneDrive σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την απενεργοποίηση του αντιγράφου ασφαλείας του φακέλου OneDrive. Επίσης, αν βρίσκετε χρήσιμο αυτόν τον οδηγό, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να κάνετε το OneDrive να σταματήσει την αποστολή αναμνήσεων μέσω email

Πώς να προσθέσετε κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive (Android & iPhone)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5434

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *