Πώς να ρυθμίσετε το OneDrive Personal Vault στα Windows 11

Λοιπόν, εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Windows, ίσως γνωρίζετε ήδη για την ενσωμάτωση του OneDrive. Τα Windows 10 και 11 διατίθενται με το OneDrive, το οποίο δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του φακέλου Desktop, Document και Pictures.

Το OneDrive είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε αρχείο. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας. Αν και τα αρχεία που ανεβάζετε στο OneDrive είναι πολύ ασφαλή, εξακολουθεί να σας προσφέρει μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται Personal Vault.

Το Personal Vault στο OneDrive προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για να δυσκολέψει τους χάκερ να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας αρχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Personal Vault του OneDrive δωρεάν, αλλά πρέπει πρώτα να τη ρυθμίσετε.

Ρυθμίστε το OneDrive Personal Vault στα Windows 11

Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν λεπτομερή οδηγό για το πώς να ρυθμίσετε το OneDrive Personal Vault Storage σε έναν υπολογιστή με Windows. Ας αρχίσουμε.

1) Ρυθμίστε το OneDrive Personal Vault στα Windows

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη ρύθμιση της προσωπικής θυρίδας OneDrive για Windows . Για να ρυθμίσετε το Personal vault, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε OneDrive . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή OneDrive από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Στο OneDrive – Personal, κάντε διπλό κλικ στο Personal Vault .

3. Στην κύρια οθόνη του Personal Vault, πατήστε το κουμπί Επόμενο .

4. Τώρα, το Personal Vault θα σας ζητήσει να χορηγήσετε άδεια . Κάντε κλικ στο κουμπί Να επιτρέπεται για να συνεχίσετε.

5. Τώρα, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το Microsoft OneDrive να ρυθμίσει το Personal Vault για εσάς.

6. Τώρα, το OneDrive θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Επιλέξτε τα μέσα για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας .

7. Μετά την επαλήθευση της ταυτότητας, το Microsoft OneDrive θα ξεκλειδώσει το θησαυροφυλάκιό σας .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το Microsoft OneDrive Personal Vault σε έναν υπολογιστή με Windows.

2) Πώς να μετακινήσετε αρχεία στο OneDrive Personal Vault

Λοιπόν, η μετακίνηση αρχείων στο OneDrive Personal Vault είναι αρκετά απλή. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις εντολές CTRL+C και CTRL+V για να μετακινήσετε τα αρχεία σας στο Personal Vault.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και φακέλους στο OneDrive Personal Vault. Εκτός από τις εντολές CTRL+C και CTRL+V, μπορείτε επίσης να σύρετε και να αποθέσετε τα αρχεία στο Personal Vault.

3) Πώς να κλειδώσετε το προσωπικό θησαυροφυλάκιο

Εάν αφήνετε συχνά τον υπολογιστή σας χωρίς επίβλεψη, είναι καλύτερο να κλειδώσετε το Personal vault. Το Personal Vault του OneDrive κλειδώνεται αυτόματα όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να κλείσετε το Personal Vault χωρίς επανεκκίνηση.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε OneDrive . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή OneDrive από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Στην εφαρμογή Microsoft OneDrive, κάντε δεξί κλικ στο Personal Vault και επιλέξτε Personal Lock Vault.

3. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στο Personal Vault > Show More Options > Lock Personal Vault .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κλειδώσετε το OneDrive Personal vault σε έναν υπολογιστή με Windows.

4) Πώς να ρυθμίσετε το Auto Lock για το OneDrive Personal Vault

Εάν δεν θέλετε να κλειδώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Personal Vault στον υπολογιστή σας, μπορείτε να διαμορφώσετε την εφαρμογή OneDrive ώστε να κλειδώνει αυτόματα το Personal Vault μετά από λίγα λεπτά. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στο δίσκο του συστήματός σας και επιλέξτε το εικονίδιο του OneDrive .

2. Στην εφαρμογή OneDrive, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία. Από τις επιλογές που εμφανίζονται, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις .

3. Στις Ρυθμίσεις του Microsoft OneDrive, μεταβείτε στην καρτέλα Λογαριασμός .

4. Τώρα, στο Personal Vault, επιλέξτε το χρονικό πλαίσιο για να κλειδώσετε αυτόματα το Personal Vault. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το αυτόματο κλείδωμα για το Personal Vault στην εφαρμογή Microsoft OneDrive.

Λοιπόν, αυτό είναι όλο για το πώς να ρυθμίσετε το OneDrive Personal Vault σε έναν υπολογιστή με Windows. Είναι μια εξαιρετική δυνατότητα ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε χρήστης των Windows.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών Android 

Πώς να κάνετε το OneDrive να σταματήσει την αποστολή αναμνήσεων μέσω email

12 καλύτερες εφαρμογές γκαλερί Vault για Android

12 καλύτερες εφαρμογές ντουλαπιών φωτογραφιών και βίντεο για Android

13 καλύτερες εφαρμογές Photo Vault για iPhone 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *