Ποια είναι η διαφορά μεταξύ MTP, PTP και USB Mass Storage;

Όταν συνδέουμε ένα smartphone σε έναν υπολογιστή, συνήθως βρίσκουμε διαφορετικές επιλογές για να κάνουμε και να επιλέξουμε, και κάθε επιλογή έχει τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Ως εκ τούτου, σε αυτό το επεξηγηματικό σεμινάριο, πρόκειται να εξηγήσουμε τις τρεις κύριες λειτουργίες σύνδεσης που προσφέρονται από τις περισσότερες συσκευές Android που είναι:

MTP
PTP
USB Μαζική αποθήκευση

Super MASS Pack – GoldTouch Nutrition(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

MTP (Media Transfer Protocol) σε Android

Στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android, το MTP είναι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από προεπιλογή για τη δημιουργία συνδέσεων με τον υπολογιστή.

Όταν πραγματοποιούμε τη σύνδεση μέσω MTP, η συσκευή μας λειτουργεί ως «συσκευή πολυμέσων» για το λειτουργικό σύστημα. Έτσι, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με άλλες εφαρμογές όπως το Windows Media Player ή το iTunes.

Σε αυτήν τη μέθοδο, ο υπολογιστής δεν έχει τον έλεγχο της συσκευής αποθήκευσης ανά πάσα στιγμή, αλλά συμπεριφέρεται παρόμοια με μια σύνδεση πελάτη-διακομιστή. Δείτε πώς να επιλέξετε MTP σε Android .

1. Συνδέστε τη συσκευή σας Android στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB.

2. Τώρα ξεκλειδώστε τη συσκευή σας Android και τραβήξτε προς τα κάτω το κλείστρο ειδοποιήσεων.

3. Πατήστε στις επιλογές σύνδεσης USB και επιλέξτε «Συσκευή πολυμέσων (MPT)» ή «Μεταφορά αρχείων»

4. Τώρα, μπορείτε να δείτε το τηλέφωνό σας ως μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας.

Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικά smartphone εμφανίζουν διαφορετικές επιλογές. Ως εκ τούτου, η ενεργοποίηση της λειτουργίας MPT θα διαφέρει από συσκευή σε συσκευή.

Η ταχύτητα αυτού του πρωτοκόλλου είναι σχετικά χαμηλότερη από την ταχύτητα που προσφέρει το πρωτόκολλο μαζικής αποθήκευσης, αν και εξαρτάται και από τη συσκευή που έχουμε συνδέσει.

Επιπλέον, αυτό το πρωτόκολλο έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Είναι πιο ασταθές από τη μαζική αποθήκευση και πολύ λιγότερο συμβατό, για παράδειγμα, με λειτουργικά συστήματα Linux, επειδή το MTP εξαρτάται από συγκεκριμένα και ιδιόκτητα προγράμματα οδήγησης για να λειτουργήσει. Αυτό το πρωτόκολλο μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα ασυμβατότητας σε άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το macOS, όπως στο Linux.

Mass Whey (908gr) Σοκολάτα – LookGoodNaked(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

PTP (Picture Transfer Protocol) σε Android

Αυτός ο τύπος σύνδεσης χρησιμοποιείται λιγότερο από χρήστες Android, καθώς όταν οι χρήστες επιλέγουν αυτήν τη μέθοδο, η συσκευή Android εμφανίζεται στον υπολογιστή ως κάμερα. Γενικά, όταν συνδέουμε τις κάμερες, ο υπολογιστής προσφέρει υποστήριξη τόσο για PTP όσο και για MTP ταυτόχρονα.

Ενώ βρίσκεται σε λειτουργία PTP (Picture Transfer Protocol), το smartphone συμπεριφέρεται σαν φωτογραφική μηχανή χωρίς υποστήριξη MTP. Αυτή η λειτουργία συνιστάται μόνο εάν ο χρήστης θέλει να μεταφέρει φωτογραφίες, καθώς επιτρέπει τη μεταφορά φωτογραφιών από τη συσκευή στον υπολογιστή χωρίς τη χρήση πρόσθετου λογισμικού ή εργαλείου.

1. Συνδέστε τη συσκευή σας Android στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB.

2. Τώρα ξεκλειδώστε τη συσκευή σας Android και τραβήξτε προς τα κάτω το κλείστρο ειδοποιήσεων.

3. Πατήστε στις επιλογές σύνδεσης USB και επιλέξτε «PTP(Picture Transfer Protocol)» ή «Transfer Photos»

4. Τώρα, μπορείτε να δείτε το τηλέφωνό σας ως συσκευή κάμερας στον υπολογιστή σας.

RAZER Blackwidow Mechanical Switches Chroma Gear(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

USB Mass Storage στο Android

Αυτή η λειτουργία είναι αναμφίβολα μία από τις πιο χρήσιμες, συμβατές και εύχρηστες. Σε αυτήν τη λειτουργία, η συσκευή συνδέεται ως μνήμη USB ή ως συμβατικός εξωτερικός σκληρός δίσκος, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε με αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο χωρίς πρόβλημα.

Εάν η συσκευή διαθέτει εξωτερική κάρτα μνήμης, είναι επίσης τοποθετημένη ανεξάρτητα ως άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Το κύριο πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο είναι ότι όταν συνδέεται στον υπολογιστή και ενεργοποιείται, τα δεδομένα δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο smartphone έως ότου αποσυνδεθεί η μαζική αποθήκευση του υπολογιστή, κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια αστοχία στις εφαρμογές κατά την προσπάθεια πρόσβασης.

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android αύξησαν την ασφάλεια των δεδομένων που αποθηκεύονται σε smartphone και tablet και εξαλείφουν τη συμβατότητα με αυτόν τον τύπο σύνδεσης, αφήνοντας μόνο τις συνδέσεις MTP και PTP με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτό το επεξηγηματικό σεμινάριο, μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian