Bixby εναντίον Google Assistant: Ποια είναι η διαφορά;

Bixby εναντίον Google Assistant: Ποια είναι η διαφορά;

Το Google Assistant είναι ίσως ο πιο γνωστός φωνητικός βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη για Android. Αλλά με τη Samsung να προσθέτει συνεχώς νέες δυνατότητες στο Bixby, τίθεται το ερώτημα: Bixby εναντίον Google Assistant—ποια είναι καλύτερη;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τις κύριες διαφορές μεταξύ του Bixby και του Google Assistant και θα δούμε πώς μετράνε.

Xiaomi Mi TV Stick με τηλεχειριστήριο Bluetooth με Google Assistant, Netflix + Prime Video, Μαύρο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποιά είναι η διαφορά?

Παρακάτω, θα ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο σύγκρισης του Bixby και του Google Assistant όσον αφορά τις λειτουργίες, την ενσωμάτωση συσκευών, την απόδοση και τις υποστηριζόμενες γλώσσες.

Δραστηριοποίηση

Και οι δύο ψηφιακοί βοηθοί είναι παρόμοιοι στον τρόπο ενεργοποίησής τους.

Μπορείτε να ξυπνήσετε το Bixby Voice με:

Πατώντας παρατεταμένα το κουμπί Bixby (σε τηλέφωνα Samsung).
Λέγοντας, “Γεια, Bixby.”

15 καλύτεροι ιστότοποι για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο Βοηθός Google ενεργοποιείται από:

Λέγοντας “Hey, Google” ή “OK, Google”.
Πατώντας παρατεταμένα το κουμπί Home.
Σύρετε προς τα πάνω από την κάτω γωνία της οθόνης σας (σε τηλέφωνο iPhone ή Android).

Προσβασιμότητα και Διαθεσιμότητα μεταξύ πλατφορμών

Ο φωνητικός βοηθός Bixby της Samsung είναι στενά ενσωματωμένος με την πλατφόρμα Samsung SmartThings, αλλά μέχρι εκεί – δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε συσκευές που δεν ανήκουν στη Samsung. Η εφαρμογή SmartThings σάς επιτρέπει να ελέγχετε διάφορες συσκευές, ενσωματώνοντας το ηχείο Samsung Galaxy Home.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο συσκευές Samsung, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αλλά εάν έχετε ένα πιο ποικίλο ψηφιακό οικοσύστημα ή πολλούς χρήστες με διαφορετικές συσκευές Android που δεν ανήκουν στη Samsung, η χρήση του Bixby μπορεί να επιφέρει περιορισμούς.

Το Google Assistant, από την άλλη πλευρά, είναι διαθέσιμο σε πολύ περισσότερα μέρη και είναι εγκατεστημένο σε όλες τις συσκευές Android με έκδοση 6.0 ή νεότερη. Ενσωματώνεται με συσκευές μέσω του Google Home , συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από άλλες μάρκες, όπως η Apple (με περιορισμένη λειτουργικότητα).

Το Google Assistant είναι επίσης συμβατό με πολλές κορυφαίες υπηρεσίες πολυμέσων και είναι ενσωματωμένο στο hands-free Android Auto για οδήγηση.

Χαρακτηριστικά και Ικανότητες

Το Google Home και το Bixby είναι συγκρίσιμα με τους περισσότερους τρόπους, αλλά ο Βοηθός Google γενικά έχει μεγαλύτερη ακρίβεια, περισσότερες λειτουργίες και πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Ο Βοηθός Google και το Bixby μπορούν να κάνουν παρόμοιες εργασίες, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου έξυπνων οικιακών συσκευών, του χειρισμού του τηλεφώνου, της ανάγνωσης και της αποστολής μηνυμάτων κειμένου και της παροχής πληροφοριών βάσει διαδικτυακών αναζητήσεων. Ωστόσο, το Google Assistant μπορεί να κάνει περισσότερα από το Bixby, κυρίως λόγω του αυξημένου αριθμού συσκευών με τις οποίες μπορεί να ενσωματωθεί.

Ο Βοηθός Google θεωρείται γενικά ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) φωνητικούς βοηθούς στην αναγνώριση φωνητικών εντολών και στην εκτέλεση ενεργειών. Αν και το Bixby δεν είναι αδύνατο, δεν έχει ακόμη το ίδιο επίπεδο ακρίβειας και ταχύτητας που παρέχει το Google Assistant.

Αυτό είναι προφανές κυρίως με τις διαδικτυακές λειτουργίες αναζήτησης.

Ο Βοηθός Google υπερέχει στις διαδικτυακές αναζητήσεις και ενσωματώνεται με περισσότερες εφαρμογές τρίτων (όπως το WhatsApp ), επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν περισσότερα πράγματα χωρίς χέρια.

Συγκριτικά, η κύρια δύναμη του Bixby έγκειται σε εργασίες εκτός σύνδεσης, όπως η βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων της συσκευής Samsung σε διαφορετικά περιβάλλοντα (για παράδειγμα, αν λέγοντας «Οδηγώ» θα απενεργοποιηθεί το Wi-Fi, θα ενεργοποιηθεί το Bluetooth και θα ξεκινήσει μια λίστα αναπαραγωγής).

Το Bixby έχει επίσης πολλές μοναδικές δυνατότητες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι διαθέσιμες μόνο σε μεταγενέστερα μοντέλα Android, όπως το Galaxy S9 και το S10. Για παράδειγμα, το Bixby Vision είναι μια εφαρμογή που υποστηρίζεται από το Bixby που επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν στοιχεία από φωτογραφίες, να μεταφράζουν γλώσσες, να σαρώνουν κωδικούς QR και να παρέχουν βοήθεια σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Υποστηριζόμενες γλώσσες

Τόσο το Bixby όσο και το Google Assistant συνεργάζονται με τις περισσότερες μεγάλες γλώσσες παγκοσμίως.

Ο Βοηθός Google υποστηρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Χίντι, Κινέζικα (Παραδοσιακά), Κορεάτικα, Πορτογαλικά (Βραζιλιάνα), Ολλανδικά, Νορβηγικά, Σουηδικά και Δανικά. Επιπλέον, το Google Assistant υποστηρίζει έξι αγγλικές διαλέκτους, δύο γαλλικές και δύο ισπανικές διαλέκτους.
Το Bixby υποστηρίζει Αγγλικά, Κορεάτικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά (Βραζιλιάνικα) και Κινέζικα (Μανταρινικά).

Η εφαρμογή Samsung Pay δεν λειτουργεί σε συσκευές που δεν ανήκουν στη Samsung(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συνολική Σύγκριση

Βοηθός Google
Bixby
Στοχεύτηκε γύρω από τα καθιερωμένα προϊόντα έξυπνου σπιτιού της Google.
Επικεντρώνεται γύρω από τα τηλέφωνα Android της Samsung.
Υποστηρίζεται από πολλές εφαρμογές και gadget που δεν ανήκουν στην Google.
Επικεντρώθηκε σε συσκευές Samsung, με συμβατότητα εφαρμογών τρίτων στο δρόμο.
Έχει ένα ευρύτερο φάσμα ικανοτήτων και λειτουργεί καλύτερα με ερωτήματα που βασίζονται στο Διαδίκτυο.
Έχει πολλές λειτουργίες ειδικά για συσκευές και εφαρμογές Samsung, αλλά είναι ελαφρώς πίσω σε γενική χρήση.
Συμβατό με πολλές παλαιότερες συσκευές.
Πολλές δυνατότητες περιορίζονται στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Samsung.

Η τελική ετυμηγορία

Ο Βοηθός Google είναι ο ανώτερος έξυπνος βοηθός. Ξεπερνά τους περισσότερους άλλους ψηφιακούς βοηθούς όπως η Alexa της Amazon και η Siri της Apple. Έχει βελτιωμένη λειτουργικότητα, μεγαλύτερη συμβατότητα με εφαρμογές και gadget τρίτων κατασκευαστών και ένα πιο εδραιωμένο οικοσύστημα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Bixby δεν αξίζει να το χρησιμοποιήσετε. Εάν διαθέτετε μια στοίβα συσκευών Samsung, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το Bixby είναι ο φωνητικός βοηθός που αναζητάτε. Ακόμα καλύτερα, το Bixby επεκτείνεται γρήγορα, εισάγοντας νέες και μοναδικές δυνατότητες για να ανταγωνιστεί το Google Assistant—οπότε, αν ξεκινάτε με το οικοσύστημα της Samsung, ίσως αξίζει να παραμείνετε.

Ο Βοηθός Google δεν λειτουργεί; 13 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *