Δεν λαμβάνετε κλήσεις και SMS μετά την ενημέρωση Android

Δεν λαμβάνετε κλήσεις και SMS μετά την ενημέρωση Android; 9 τρόποι για να το διορθώσετε

Οι ενημερώσεις Android είναι εξαιρετικές επειδή προσφέρουν νέες δυνατότητες, βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος, διορθώσεις σφαλμάτων και πολλά άλλα. Ωστόσο, ορισμένες ενημερώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη συσκευή σας και μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Πολλοί χρήστες Android έχουν βιώσει πρόσφατα το ίδιο. Σύμφωνα με τους χρήστες, μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης Android 14, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν/λάβουν κλήσεις ή να ανταλλάξουν SMS.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο Android 14. Κάθε φορά που οι χρήστες εγκαθιστούν μια νέα έκδοση Android, είτε πρόκειται για Android 11, 12, 13 κ.λπ., αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η αδυναμία λήψης κλήσεων και μηνυμάτων.

Δεν μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις και SMS μετά την ενημέρωση Android; 9 τρόποι για να το διορθώσετε

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να λάβετε κλήσεις και μηνύματα μετά την ενημέρωση του Android, ακολουθήστε αυτό το άρθρο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές εύκολες επιδιορθώσεις για την επίλυση της αδυναμίας του Android να λαμβάνει κλήσεις και SMS μετά την ενημέρωση. Ας αρχίσουμε.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης : 12 καλύτερες εφαρμογές επαλήθευσης SMS για iPhone

Πώς να επαναφέρετε μια κάρτα SIM

1. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας Android

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Εάν μόλις εγκαταστήσατε μια νέα ενημέρωση έκδοσης Android και δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε ή να λάβετε κλήσεις/SMS, πρέπει να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Android.

Η επανεκκίνηση θα αφαιρέσει πιθανώς τα σφάλματα και τις δυσλειτουργίες που ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη με τις υπηρεσίες δικτύου του τηλεφώνου σας.

Για επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας Android, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας. Όταν εμφανιστεί το μενού Power, επιλέξτε Επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση, ελέγξτε αν μπορείτε να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις και SMS.

2. Ελέγξτε την ισχύ του σήματος δικτύου

Ο πάροχος δικτύου σας ενδέχεται να υποβάλλεται σε εργασίες συντήρησης. ως εκ τούτου, αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Εάν η ισχύς του σήματος του δικτύου στην περιοχή σας είναι συνήθως εξαιρετική, αλλά πρόσφατα είναι κακή, το πρόβλημα μπορεί να είναι στον πάροχο τηλεπικοινωνιών σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο τηλεπικοινωνιών σας και να ρωτήσετε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε εξέλιξη. Εάν επιβεβαιώσουν ένα πρόβλημα, μπορείτε απλά να το περιμένετε.

3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Λειτουργία πτήσης

Σφάλματα και δυσλειτουργίες στις ενημερώσεις εκδόσεων Android μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση του εικονιδίου της λειτουργίας πτήσης στη γραμμή κατάστασης.

Επομένως, είναι πιθανό η λειτουργία πτήσης να είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή σας. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις/SMS.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στη συσκευή σας Android, τραβήξτε προς τα κάτω το κλείστρο ειδοποιήσεων και πατήστε το εικονίδιο Λειτουργία αεροπλάνου.

4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε

Η λειτουργία DND στο Android αποσιωπά όλους τους ήχους και τους κραδασμούς από κλήσεις και ειδοποιήσεις. Όταν μια κλήση περνάει από τη λειτουργία DND, θα δείτε μόνο μια ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης στη γραμμή κατάστασης.

Για να εξαλείψετε αυτήν την πιθανότητα, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε και στο Android σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο Android σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Ήχος & Δόνηση.

Ήχος & Δόνηση

3. Στο Ήχος και δόνηση, πατήστε Μην ενοχλείτε.

Μην ενοχλείτε

4. Στην επόμενη οθόνη, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στο Do Not Disturb είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε σε ένα smartphone Android.

5. Ενεργοποιήστε/Απενεργοποιήστε την κάρτα SIM

Εάν διαθέτετε ένα σύγχρονο τηλέφωνο Android, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε την κάρτα SIM για να απενεργοποιήσετε την κάρτα SIM. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κάρτα SIM από την Κάρτα SIM.

Η απενεργοποίηση της κάρτας SIM θα διορθώσει σφάλματα που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να λάβετε ή να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

3. Στην οθόνη δικτύου κινητής τηλεφωνίας, πατήστε στην κάρτα SIM σας.

4. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Ενεργοποίηση. Αυτό θα απενεργοποιήσει την κάρτα SIM σας.

απενεργοποιήστε την εναλλαγή

5. Απλώς περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε ξανά την εναλλαγή. Αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσει την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την κάρτα SIM για να διορθώσετε τη μη λήψη κλήσεων και μηνυμάτων μετά την ενημέρωση του Android.

6. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Ίσως οι παλιές ρυθμίσεις SIM να μην είναι συμβατές με την έκδοση Android που μόλις εγκαταστήσατε. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα SIM και να την τοποθετήσετε ξανά για να ανακτήσετε τις νέες ρυθμίσεις.

Ο πάροχος τηλεπικοινωνιών σας θα καταχωρήσει το νέο σας τηλέφωνο και θα σας στείλει τις ρυθμίσεις SIM. Μόλις το τηλέφωνό σας ενεργοποιηθεί σωστά στο δίκτυο, θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις και SMS.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακίδα εξαγωγής SIM για να ανοίξετε την υποδοχή κάρτας SIM. Αφού ανοίξετε την υποδοχή, αφαιρέστε την κάρτα SIM, τοποθετήστε την ξανά και τοποθετήστε ξανά την υποδοχή. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το smartphone σας και ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα Δεν είναι δυνατή η λήψη κλήσεων και SMS μετά το ζήτημα της ενημέρωσης Android.

7. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις προώθησης κλήσεων

Μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει κατά λάθος τη δυνατότητα προώθησης κλήσεων στο τηλέφωνό σας, η οποία ανακατευθύνει όλες τις κλήσεις σας σε διαφορετικό αριθμό.

Επομένως, εάν το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να μην μπορεί να λαμβάνει κλήσεις, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις προώθησης κλήσεων. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε το Τηλέφωνο εφαρμογή στο Android σας.

ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο

2. Στη συνέχεια, πατήστε στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

τρεις τελείες

3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

4. Στις Ρυθμίσεις, πατήστε Κλήση λογαριασμών.

Λογαριασμοί κλήσης

5. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Προώθηση κλήσεων.

ρυθμίσεις προώθησης κλήσεων

6. Στην επόμενη οθόνη, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στο «Πάντα προς τα εμπρός» είναι απενεργοποιημένο.

επιλέξτε αυτό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα προώθησης κλήσεων στο τηλέφωνό σας Android.

8. Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις Δικτύου

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου θα βρει και θα διορθώσει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο. Οι χρήστες συχνά πρέπει να επαναφέρουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους για να λειτουργήσουν τα πράγματα, ειδικά μετά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης Android.

Ωστόσο, σημειώστε ότι η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου θα καταργήσει τα αποθηκευμένα δίκτυα WiFi, συσκευές Bluetooth κ.λπ. Δείτε πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου σε ένα smartphone Android.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Android σας και πατήστε Πρόσθετες ρυθμίσεις/Ρυθμίσεις συστήματος ή Γενική διαχείριση.

Ρυθμίσεις συστήματος

2. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

3. Στην οθόνη Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου.

4. Στην οθόνη Επαναφορά τηλεφώνου, πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.

Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις Δικτύου

5. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. πατήστε Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Αυτό είναι! Τώρα, πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί, ελέγξτε αν μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις ή SMS.

9. Ενημερώστε το τηλέφωνό σας

Ενημερώστε το τηλέφωνό σας Android

Ενδέχεται να έχετε ενημερώσει πρόσφατα το τηλέφωνό σας, αλλά αν η προηγούμενη ενημέρωση έχει σπάσει την ικανότητα του τηλεφώνου σας να πραγματοποιεί ή να λαμβάνει κλήσεις/SMS, μια άλλη ενημέρωση που περιέχει την επιδιόρθωση ενδέχεται να είναι καθ’ οδόν.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας και να του ζητήσετε να εξετάσει το πρόβλημα. Εάν πρόκειται για σφάλμα / σφάλμα λειτουργικού συστήματος, μπορεί να μην είστε μόνοι που αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά για διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κάποια ενημέρωση, κάντε λήψη και εγκαταστήστε την για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Επομένως, αυτά είναι μερικά απλά βήματα για να διορθώσετε τη μη λήψη κλήσεων και SMS στο Android μετά την ενημέρωση. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σε αυτό το θέμα στα σχόλια. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Το Telegram δεν στέλνει κωδικό SMS;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *