Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Εάν έχετε λάβει ένα από τα Μηνύματα σφάλματος Instagram όπως “Δοκιμάστε ξανά αργότερα” ή “Η ενέργεια αποκλείστηκε”, δεν μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε τι πήγε στραβά και γιατί το Instagram δεν σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε. Είτε πρόκειται για μια κοινόχρηστη εικόνα που δεν θα φορτωθεί είτε για ένα κουμπί ανάρτησης που δεν ανταποκρίνεται, η αντιμετώπιση προβλημάτων αυτού του συγκεκριμένου ζητήματος μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια εις βάθος ματιά σε 10 πιθανές διορθώσεις για όσους δεν μπορούν να δημοσιεύσουν στο Instagram για οποιονδήποτε λόγο.

γυναίκα κρατά το Apple iPhone με την εφαρμογή Instagram στην οθόνη

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram

Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για τη μεταφόρτωση αναρτήσεων στο Instagram. Η κακή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι χρήστες δεν μπορούν να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες ή τις ιστορίες τους. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος. Δείτε τι μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα:

 • Η ανάρτησή σας είναι αντίθετη με τις οδηγίες της κοινότητας του Instagram.
 • Ο λογαριασμός σας στο Instagram είναι απενεργοποιημένος, αποκλεισμένος ή προσωρινά αποκλεισμένος.
 • Η εφαρμογή Instagram σας είναι ξεπερασμένη.
 • Η κρυφή μνήμη του Instagram είναι γεμάτη.
 • Δημοσιεύετε πάρα πολλά από έναν νέο λογαριασμό.
 • Το αρχείο που προσπαθείτε να δημοσιεύσετε είναι πολύ μεγάλο.
 • Η εξοικονόμηση δεδομένων είναι ενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας.
 • Η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας είναι ενεργή στη συσκευή σας.
 • Χρησιμοποιείτε μη συμβατές εφαρμογές τρίτων για δημοσιεύσεις στο Instagram.
 • Χρησιμοποιείτε VPN ή διακομιστή μεσολάβησης.
 • Το Instagram είναι εκτός λειτουργίας.

Πώς να γίνετε Influencer στο Instagram

Τώρα ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε αν δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram.

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Η σταθερή σύνδεση είναι απαραίτητη εάν θέλετε να δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο, ειδικά αν είναι υψηλής ποιότητας.

Αν υποψιάζεστε το δικό σας σύνδεση δικτύου μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε δημοσιεύσεις στο Instagram, δοκιμάστε να επαναφέρετε τον δρομολογητή Wi-Fi. Ειδικά αν δεν το επαναφέρετε ποτέ πριν. Η παρατεταμένη χρήση δρομολογητών μερικές φορές οδηγεί σε καθυστερημένη απόκριση και απώλεια σύνδεσης. Απενεργοποιήστε τον δρομολογητή πατώντας το κουμπί λειτουργίας. Περιμένετε τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα προτού το ενεργοποιήσετε ξανά. Εάν μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram μετά την επαναφορά του δρομολογητή σας, θα ξέρετε ότι αυτό ήταν το πρόβλημα.

Εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για δημοσιεύσεις στο Instagram, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης ή τη Λειτουργία πτήσης για να επαναφέρετε τη σύνδεση δικτύου. Μεταβείτε στο δίσκο ειδοποιήσεων της συσκευής σας και ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, απενεργοποιήστε το. Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας θα πρέπει να ενεργοποιούνται αυτόματα, αλλά αν δεν τα πατήσουν απλώς στο μενού.

2. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Τα smartphone είναι επιρρεπή σε σφάλματα αν λειτουργούν συνεχώς χωρίς επανεκκίνηση. Μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε με αυτήν. Ανάμεσά τους και το τεύχος Can’t Post on Instagram.

Επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας είναι απλό. Ωστόσο, θα εξαρτηθεί από το μοντέλο που χρησιμοποιείτε. Είτε πρόκειται για τηλέφωνο Android είτε για iPhone, τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για επανεκκίνηση πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Ή θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός πατήματος ενός πλευρικού κουμπιού και ενός κουμπιού μείωσης της έντασης του ήχου.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας δοθούν πολλές επιλογές στην οθόνη σας. Επιλέξτε Επανεκκίνηση και το smartphone σας θα επανεκκινήσει.

3. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Instagram

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Instagram, η προσωρινή μνήμη του συσσωρεύεται στο παρασκήνιο. Τα αρχεία προσωρινής μνήμης αποθηκεύονται στο τηλέφωνό σας για να το βοηθήσουν να εκκινήσει γρήγορα και να εμφανίσει την εφαρμογή την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, ένας πλήρης φάκελος προσωρινής μνήμης μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής. Μπορεί επίσης να περιέχει κατεστραμμένα αρχεία που θα σας εμποδίσουν να δημοσιεύσετε στο Instagram.

Θα πρέπει περιστασιακά να καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη του Instagram, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Παρακέντηση Εφαρμογές.
 1. Εύρημα Ίνσταγκραμ και επιλέξτε το.
 1. Παω σε Αποθήκευση.
 1. Παρακέντηση Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Και αυτό ήταν όλο, καταφέρατε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη. Ελέγξτε αν μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram μετά από αυτό.

4. Μειώστε το μέγεθος μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο

Αν προσπαθείτε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο για την ιστορία σας στο Instagram και είναι πολύ μεγάλο, το Instagram απλά δεν σας επιτρέπει να το δημοσιεύσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή το Instagram έχει ορισμένους περιορισμούς μεγέθους αρχείου. Έτσι η εφαρμογή διατηρεί το δικό της εύρος ζώνης και αποθηκευτικό χώρο.

Οι φωτογραφίες που γίνονται από κάμερες τηλεφώνου είναι γενικά μικρές και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη δημοσίευσή τους. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα προτεινόμενα μεγέθη φωτογραφιών Instagram, μετρημένα σε pixel:

 • Τετράγωνες φωτογραφίες: 1080 px x 1080 px, αναλογία διαστάσεων 1:1.
 • Φωτογραφία προσανατολισμένη στο τοπίο: 1080 px x 566 px, αναλογία διαστάσεων 1,91:1.
 • Κάθετη εικόνα: 1080 px x 1350 px, αναλογία διαστάσεων 4:5.

Τα βίντεο είναι λίγο πιο προβληματικά. Δεν μπορείς δημοσιεύστε βίντεο υψηλής ανάλυσης, και δεν μπορούν να έχουν διάρκεια μεγαλύτερη από 60 δευτερόλεπτα. Εάν απλά πρέπει να μοιραστείτε ένα βίντεο που διαρκεί περισσότερο, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή IGTV. Είναι μια εφαρμογή Insta αφιερωμένη σε τέτοια βίντεο. Ακολουθούν τα προτεινόμενα μεγέθη και αναλύσεις βίντεο Instagram:

 • Η αναλογία διαστάσεων πρέπει να είναι 1,91:1. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό δεν θα αναρτηθεί. Τα βίντεο που έχουν εγγραφεί οριζόντια πρέπει να είναι 16:9.
 • Το μέγεθος ενός βίντεο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 GB. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο πριν ανεβάσετε τόσο μεγάλα αρχεία. Διαφορετικά, η μεταφόρτωση μπορεί να διαρκέσει λίγο.
 • Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη διάρκεια βίντεο των 60 δευτερολέπτων.

5. Ενημερώστε την εφαρμογή Instagram

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση της εφαρμογής Instagram χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που συμπεριφέρεται περίεργα και δεν σας αφήνει να δημοσιεύσετε τίποτα. Οι ενημερώσεις φέρνουν νέες δυνατότητες, αλλά καθαρίζουν επίσης την εφαρμογή από τυχόν γνωστά σφάλματα.

Μεταβείτε στο Play Store ή στο App Store και δείτε αν υπάρχει Εκσυγχρονίζω επιλογή. Πατήστε το και αφήστε το τηλέφωνό σας να ενημερώσει την εφαρμογή. Μόλις έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Instagram, δοκιμάστε να δημοσιεύσετε ξανά και δείτε εάν αυτό επιλύθηκε το πρόβλημά σας.

6. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Instagram

Εάν η ενημέρωση της εφαρμογής Instagram δεν έλυσε το πρόβλημα και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να δημοσιεύσετε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να την εγκαταστήσετε ξανά. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε από το τηλέφωνό σας. Το πώς θα το κάνετε, εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής σας.

Γενικά, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα την εφαρμογή στην οθόνη σας και να περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή απεγκατάστασης. Λάβετε υπόψη ότι επιλέγοντας Κατάργηση αντί για Κατάργηση εγκατάστασης θα το αφαιρέσετε απλώς από την αρχική σας οθόνη.

Ένας άλλος τρόπος για να το απεγκαταστήσετε είναι να μεταβείτε στο Ρυθμίσειςεπιλέξτε Εφαρμογέςπατήστε Ίνσταγκραμκαι πατήστε Απεγκατάσταση εκεί.

Πριν εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Instagram, θα πρέπει να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στο Επανεκκινήστε την ενότητα “Η συσκευή σας” αυτού του άρθρου.

Για να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή IG, μεταβείτε στο App Store ή στο Play Store και αναζητήστε το Instagram. Πατήστε Εγκατάσταση.

Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, συνεχίστε με το επόμενο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

7. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις δεδομένων Instagram

Πολλοί χρήστες ενεργοποιούν την Εξοικονόμηση δεδομένων στο Instagram όταν χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τις κινητές συσκευές τους. Αυτό μπορεί να είναι που σας εμποδίζει να δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram. Η Εξοικονόμηση δεδομένων περιορίζει τις λήψεις και τις μεταφορτώσεις όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Προσπαθήστε να το απενεργοποιήσετε:

 1. Μεταβείτε στο Instagram Ρυθμίσεις και Απόρρητο πατώντας το μενού τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προφίλ σας στο Instagram.
 1. Παρακέντηση Χρήση δεδομένων και ποιότητα πολυμέσων. Αυτό θα σας οδηγήσει στο Ρυθμίσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σελίδα.
 1. Κλείσε το Εξοικονόμηση δεδομένων.

8. Διασταυρώστε τον έλεγχο των δικαιωμάτων

Όταν εκτελείτε για πρώτη φορά το Instagram, θα σας ζητήσει να του δώσετε ορισμένα δικαιώματα. Είναι πιθανό να παραλείψατε με κάποιο τρόπο αυτό το βήμα και το Instagram δεν έχει αυτά τα δικαιώματα. Χωρίς αυτά, δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες ή βίντεο.

Για να ελέγξετε αν ισχύει αυτό:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Παρακέντηση Εφαρμογές.
 3. Επιλέγω Ίνσταγκραμ.
 4. Παρακέντηση Άδειες.
 1. Θα πρέπει πρώτα να πατήσετε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Επιτρέπεται μόνο κατά τη χρήση της εφαρμογής ελέγχεται.
 1. Επιστρέψτε και επιλέξτε Φωτογραφίες και βίντεοκαι βεβαιωθείτε ότι το Επιτρέπω το πλαίσιο είναι επιλεγμένο.

9. Ελέγξτε εάν ο διακομιστής Instagram είναι εκτός λειτουργίας

Ο διακομιστής Instagram σπάνια σβήνει, αλλά μπορεί να συμβεί. Οι ενημερώσεις ασφαλείας του διακομιστή, για παράδειγμα, απαιτούν την επανεκκίνηση του, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο διακομιστής μπορεί επίσης να υπερφορτωθεί ή να χρειαστεί συντήρηση, οπότε θα είναι εκτός λειτουργίας.

Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή Instagram μεταβαίνοντας σε έναν ιστότοπο όπως το downdetector.com και πληκτρολογώντας Instagram στη γραμμή αναζήτησης. Θα πρέπει να έχετε το αποτέλεσμα πολύ γρήγορα. Εάν υπάρχει χρόνος διακοπής λειτουργίας διακομιστή, θα μπορείτε να το δείτε.

10. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύετε δεν είναι αντίθετο με την πολιτική του Instagram

Το Instagram διαθέτει bots που θα ελέγχουν αυτόματα εάν το περιεχόμενο που προσπαθείτε να δημοσιεύσετε περιέχει ευαίσθητο υλικό. Εάν συμβαίνει αυτό, το Instagram δεν θα σας επιτρέπει να δημοσιεύετε τέτοιες φωτογραφίες ή βίντεο. Το πιο κοινό ευαίσθητο υλικό που απαγορεύεται είναι το γυμνό και η βία. Βεβαιωθείτε ότι δεν προσπαθείτε να δημοσιεύσετε κάτι που μπορεί ακόμη και να μοιάζει με αυτά τα θέματα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων αναρτήσεων στο Instagram. Αυτά περιλαμβάνουν την αποσύνδεση και την εκ νέου είσοδο, την αντιμετώπιση προβλημάτων της σύνδεσής σας, την απεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση της εφαρμογής ή απλώς την αναμονή για έξοδο για να δείτε εάν το πρόβλημα λύνεται από μόνο του. Ακολουθήστε λοιπόν κάθε βήμα και πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τι διόρθωσε το πρόβλημά σας στο Instagram.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημοσιεύσετε ανώνυμα σε μια ομάδα Facebook

Πώς να δημοσιεύσετε φωνητική σημείωση στην κατάσταση WhatsApp

Πώς να δημοσιεύσετε βίντεο μεγάλης διάρκειας στο Twitter

Πώς να προσθέσετε κείμενο στα βίντεό σας στο TikTok

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *