13 καλύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές για Android το 2023

Ας το παραδεχτούμε: το ξέσπασμα του COVID-19 έχει σκορπίσει παγκόσμιο πανικό. Καθώς οι άνθρωποι αναζητούσαν τρόπους προστασίας του εαυτού τους, πολλές startups, εταιρείες τεχνολογίας κ.λπ., έφεραν νέες εφαρμογές και υπηρεσίες για να βοηθήσουν τους χρήστες να αξιοποιήσουν τον χρόνο καραντίνας.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει ήδη επηρεάσει τις ζωές των απλών πολιτών, αλλά επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές των μαθητών. Οι μαθητές δεν έμειναν χωρίς επιλογές κατά τη διάρκεια της αυτοκαραντίνας. Σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μια λίστα με τις καλύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές για να βοηθήσουμε τους μαθητές να μάθουν κάτι νέο.

χρήσιμες διαδικτυακές πλατφόρμες για μαθητές

13 καλύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές για Android

Εδώ, θα μοιραστούμε μερικές από τις πιο χρήσιμες εκπαιδευτικές εφαρμογές που προετοιμάζουν το τηλέφωνό σας για ατελείωτη γνώση. Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, μερικές από τις καλύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές για Android.

1. Socratic από την Google

Socratic από την Google

Το Socratic της Google είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για παιδιά γυμνασίου, που καλύπτει σχεδόν μισή ντουζίνα θέματα. Είναι μια εξαιρετική εκπαιδευτική εφαρμογή που επιτρέπει σε παιδιά γυμνασίου να τραβήξουν φωτογραφίες από διάφορα πράγματα και να τους πουν για αυτά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Socratic της Google για να τραβήξετε μια φωτογραφία μιας ιστορικής ερώτησης, μιας χημικής φόρμουλας, μιας μαθηματικής εξίσωσης ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Η εφαρμογή θα προσπαθήσει να απαντήσει στις ερωτήσεις και θα σας δείξει μια ανάλυση βήμα προς βήμα.

2. Sololearn

Sololearn

Το Sololearn είναι μια εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε διάφορες γλώσσες κωδικοποίησης. Η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 20 γλώσσες κωδικοποίησης, συμπεριλαμβανομένων Javascript, Python, HTML, SQL και C++. Το καλό με το Sololearn είναι ότι είναι δωρεάν και πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή.

Εκτός από την κωδικοποίηση, η Sololearn διαθέτει και μερικές άλλες εκπαιδευτικές εφαρμογές. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη σελίδα προγραμματιστή Sololearn στο Google Play Store για να εξερευνήσετε τις άλλες εκπαιδευτικές εφαρμογές.

3. WolframAlpha

WolframAlpha

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει με ερωτήσεις γεωγραφίας, προβλήματα αντιστοίχισης, ερωτήσεις ιστορικού και Φυσική, μην ψάχνετε άλλο από το WolframAlpha. Η εφαρμογή καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων και χρησιμεύει ως πολύτιμος πόρος για οποιονδήποτε στο κολέγιο ή στο γυμνάσιο.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας απογοητεύσει είναι ότι αυτή είναι μια εφαρμογή premium. Πρέπει να αγοράσετε την εφαρμογή από το Google Play Store ξοδεύοντας περίπου 2,50 $.

4. TED

ΑΠΛΩΝΩ ΧΟΡΤΑ

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές Android για να τροφοδοτήσετε την περιέργειά σας και να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Πάνω από 3.000 ομιλίες TED είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μάθετε ή να ανακαλύψετε κάτι νέο.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι ότι το TED σάς επιτρέπει να κατεβάζετε βίντεο για προβολή εκτός σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σελιδοδείκτες ή να προσθέσετε βίντεο στη λίστα αναπαραγωγής σας.

5. Ακαδημία Khan

Ακαδημία Khan

Λοιπόν, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ιστότοπους στον κόσμο όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 6 χιλιάδες διαλέξεις. Το καλό είναι ότι το Khan Academy καλύπτει πολλά θέματα όπως Μαθηματικά, Επιστήμες, Οικονομικά, Οικονομικά, Γραμματική, Κυβέρνηση, Πολιτική κ.λπ. Είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και να εξασκηθείτε σε ασκήσεις, κουίζ και τεστ.

6. Coursera

Coursera

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Coursera συνεργάζεται με λίγα πανεπιστήμια για την παροχή μαθημάτων και την προσφορά δωρεάν μαθημάτων για φυσική, ιατρική, βιολογία, μαθηματικά κ.λπ.

Η εφαρμογή Coursera Android σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πάνω από 2.000 μαθήματα και εξειδικεύσεις που έχουν αναπτυχθεί από 140+ από τα καλύτερα πανεπιστήμια και κολέγια. Όχι μόνο αυτό, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, σας δίνει και ένα εξειδικευμένο πιστοποιητικό.

7. Photomath

Φωτομαθηματικά

Ας παραδεχτούμε: Τα μαθηματικά ήταν πάντα ένα κουραστικό και αινιγματικό μάθημα για πολλούς μαθητές. Το Photomath στοχεύει να κάνει τα μαθηματικά διασκεδαστικά και εύκολα κατανοητά. Είναι μια έξυπνη αριθμομηχανή κάμερας που χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου σας για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Η εφαρμογή είναι βολική για όσους θέλουν να εξασκηθούν στα μαθηματικά. Αυτό που κάνει την εφαρμογή πιο πολύτιμη είναι ότι λύνει μαθηματικά προβλήματα και δίνει λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα για την επίλυση κάθε μαθηματικής ερώτησης.

8. BYJU’S – Η εφαρμογή εκμάθησης

BYJU'S – Η εφαρμογή εκμάθησης

Λοιπόν, είναι μια εκπαιδευτική εφαρμογή που υποτίθεται ότι βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν καλύτερα. Για να γίνει αυτό, παρέχει έναν διαδραστικό τρόπο εκμάθησης εννοιών.

Πάνω από 42 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τώρα την εφαρμογή εκμάθησης για Android και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες για μαθητές μεταξύ 4ης και 12ης τάξης. Ωστόσο, το BYJU’S – Η εφαρμογή εκμάθησης είναι ελαφρώς πιο ακριβή από την Ακαδημία Khan.

9. edX

edX

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή Android για να μάθετε γλώσσες προγραμματισμού όπως C, C++, Python, Java, JavaScript και R Programming, το edX μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το MIT, το edX χρησιμεύει ως μια εξαιρετική πλατφόρμα για μαθητές. Διαθέτει πάνω από 2000+ διαδικτυακά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε νέες δεξιότητες ή να βελτιώσετε τις ήδη υπάρχουσες.

10. Udemy

Udemy

Λοιπόν, το Udemy είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για την αγορά διαδικτυακών μαθημάτων. Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης με πάνω από 130.000 μαθήματα βίντεο που διδάσκονται από ειδικούς εκπαιδευτές.

Από τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι την αυτοβελτίωση, θα βρείτε μαθήματα για κάθε κατηγορία στο Udemy. Διαθέτει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή μαθήματα εντός του προϋπολογισμού σας. Επιπλέον, πάνω από 130.000+ μαθήματα βίντεο είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή, τα οποία διδάσκονται από ειδικούς εκπαιδευτές.

11. YouTube

YouTube

Για πολλούς, το YouTube μπορεί να είναι μια εφαρμογή ροής βίντεο για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά είναι η απόλυτη πηγή γνώσης για τους μαθητές.

Υπάρχουν επαγγελματίες που ανεβάζουν εκπαιδευτικά βίντεο στα κανάλια τους στο YouTube. Επίσης, υπάρχουν πολλά κανάλια στο YouTube για Μαθηματικά, Επιστήμες κ.λπ.

Η μόνη απόσπαση της προσοχής είναι οι διαφημίσεις, τις οποίες μπορείτε να εξαλείψετε αγοράζοντας μια συνδρομή YouTube premium.

12. Κουίζλετ

Κουίζλετ

Ανεξάρτητα από το τι μαθαίνετε, το Quizlet είναι ο απόλυτος τρόπος για να μελετήσετε, να εξασκηθείτε και να γίνετε ειδικός στον τομέα σας.

Στο Quizlet, πρέπει να βρείτε κάρτες flash από περισσότερα από 500 εκατομμύρια σετ που έχουν δημιουργηθεί από δασκάλους και μαθητές και να αρχίσετε να μαθαίνετε.

Η εφαρμογή διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη υλικού μελέτης από θέματα όπως η ιατρική, η νομική, τα μαθηματικά, οι κοινωνικές επιστήμες και άλλα.

13. Unacademy

Unacademy

Το Unacademy είναι μια πλατφόρμα εκμάθησης με κορυφαία βαθμολογία στην Ινδία. Διαθέτει πολλά εκπαιδευτικά υλικά για όποιον προετοιμάζεται για IIT, JEE, NEET, UG, CAT, SSC Exams, State PSCs κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εάν προετοιμάζεστε για ανταγωνιστικές εξετάσεις και CBSE τάξη 6-12 με κορυφαίους εκπαιδευτικούς της Ινδίας. Από τη λήψη ζωντανών μαθημάτων έως τις συνεδρίες επίλυσης αμφιβολιών, η εφαρμογή έχει σχεδόν όλα όσα θα χρειαστείτε για να λύσετε τις εξετάσεις δραμ.

Λοιπόν, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές για Android. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Επίσης, εάν γνωρίζετε άλλες τέτοιες εφαρμογές, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Η σημασία των μαθηματικών δεξιοτήτων σε αυτόν τον ολοένα και πιο τεχνικό κόσμο

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4889

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *