Γιατί αποτυγχάνουν οι υλοποιήσεις ERP: Συνήθεις παγίδες προς αποφυγή

Τα συστήματα ERP μπορούν να κάνουν τις επιχειρηματικές λειτουργίες πιο ομαλές και πιο αποτελεσματικές. Ωστόσο, ακούμε συχνά για καταστροφές ERP που κοστίζουν στις επιχειρήσεις πολλά χρήματα. Ευτυχώς, μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα γνωρίζοντας γιατί συμβαίνουν συνήθως. Μαθαίνοντας από τα λάθη των άλλων, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ομαλή μετάβαση και να ξεκλειδώσετε τις πραγματικές δυνατότητες του νέου σας συστήματος ERP.

Αποτελεσματικός Σχεδιασμός Έργου για ERP

Ένας μεγάλος λόγος για Αποτυχία υλοποίησης ERP δεν είναι αρκετός προγραμματισμός. Εάν βιαστείτε τα πρώτα βήματα, μπορεί να χάσετε σημαντικές λεπτομέρειες. Το να μην ξεχωρίζετε ποιος χρειάζεται πρόσβαση ή να ξεχάσετε να μετακινήσετε παλιά δεδομένα μπορεί να προκαλέσει μεγάλους πονοκεφάλους μετά την κυκλοφορία. Τα κακά δεδομένα στο νέο σύστημα μπορεί να ανακατέψουν την ανάλυσή σας για προηγούμενες δραστηριότητες και οι αδύναμοι κανόνες πρόσβασης μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα ασφάλειας.

Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε την πλήρη υποστήριξη της ανώτερης διοίκησης. Χωρίς αυτό, η εσωτερική ώθηση μπορεί πραγματικά να ανακατέψει τα πράγματα. Όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι επί του σκάφους, μπορεί να παραμείνουν στους παλιούς τρόπους, δυσκολεύοντας την καλή λειτουργία του νέου συστήματος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την αξία που έχετε από την επένδυσή σας.

Έξυπνες επιλογές για την επιτυχία του ERP

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ERP δεν θα είναι φθηνή. Πρέπει να λάβετε υπόψη τα τέλη άδειας χρήσης, τις προσαρμογές συστήματος και το κόστος υποστήριξης. Εάν δεν έχετε καλά προϋπολογισμό, πιθανότατα θα ξοδέψετε περισσότερα από τα αναμενόμενα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος και μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να τσιγκουνευτείτε σημαντικά πράγματα όπως η προπόνηση. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα που επιλέγετε ταιριάζει με αυτό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και θυμηθείτε να σκεφτείτε το τρέχον κόστος υποστήριξης.

Εάν δεν καταλαβαίνετε τι μπορεί να κάνει το σύστημα, μπορεί να καταλήξετε απογοητευμένοι. Δεν ταιριάζει κάθε ERP στην επιχείρησή σας και η προσπάθεια να λειτουργήσει ένα ασυμβίβαστο σύστημα απαιτεί προβλήματα. Κατανοήστε πώς λειτουργεί η επιχείρησή σας και βεβαιωθείτε ότι το ERP μπορεί να χειριστεί αυτές τις ιδιαιτερότητες που θα κάνουν ή θα χαλάσουν τη ρύθμιση.

Καθαρή Επικοινωνία και Εκπαίδευση

Είναι σημαντικό να είστε ξεκάθαροι και ανοιχτοί σε κάθε στάδιο. Η υπεύθυνη ομάδα πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τους στόχους και τις προθεσμίες του έργου σε κάθε τμήμα. Όταν οι γραμμές επικοινωνίας είναι ανοιχτές, η εμπιστοσύνη αυξάνεται και η ανησυχία μειώνεται. Επίσης, η τήρηση αρχείων συναντήσεων, ενημερώσεων για το έργο και άλλων βασικών λεπτομερειών σημαίνει ότι εάν κάποιος αποχωρήσει από την ομάδα, όλοι οι άλλοι μπορούν ακόμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Η προπόνηση είναι εξίσου σημαντική. Σίγουρα, τα συστήματα ERP είναι ισχυρά, αλλά δεν θα διορθώσουν τα πράγματα από μόνα τους. Οι χρήστες χρειάζονται καλή εκπαίδευση για να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτό που μπορεί να κάνει το λογισμικό και να διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες. Εάν η εκπαίδευση δεν υπάρχει, η εργασία επιβραδύνεται, τα λάθη εισχωρούν στα δεδομένα και οι άνθρωποι αναστατώνονται.

Εγγύηση ομαλής υλοποίησης

Η δημιουργία ενός συστήματος ERP απαιτεί προσεκτική σκέψη, σταθερή κατεύθυνση και προθυμία να δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.

Η ενσωμάτωση μιας πλατφόρμας ψηφιακής υιοθέτησης μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας μετάβασης και στη διασφάλιση της αποτελεσματικής χρήσης των δυνατοτήτων του συστήματος ERP. Εάν γνωρίζετε τι συνήθως πηγαίνει στραβά και πώς να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα, είναι πιο πιθανό να πετύχετε στην εφαρμογή σας

Ενισχύστε τις πιθανότητές σας για μια επιτυχημένη διάθεση ERP που σας δίνει αυτό που υπόσχεται και οδηγεί την επιχείρησή σας μπροστά. Λάβετε υπόψη ότι εάν σχεδιάζετε και εκτελέσετε σωστά την κυκλοφορία του ERP σας, μπορεί να μεταμορφώσει την εταιρεία σας. Ωστόσο, η παράβλεψη αυτών των ζωτικών βημάτων μπορεί να κάνει την επένδυσή σας μια προειδοποίηση για άλλους.

Διαβάστε επίσης :Πώς να Επιλέξετε το Ιδανικό Online Καζίνο για Πραγματικά Χρήματα: Οδηγός Επιλογής

Πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή άδειας χρήσης BubbleUPnP

Πώς να κατεβάσετε επί πληρωμή εφαρμογές iPhone δωρεάν χωρίς Jailbreak

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5305

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *