Πώς να διαγράψετε αυτόματα τους κωδικούς OTP και επαλήθευσης στο iPhone

Οι αγορές μέσω Διαδικτύου είναι μια τάση τα τελευταία χρόνια. Αυτές τις μέρες, χρησιμοποιούμε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, όλες οι οποίες απαιτούν την αποστολή κωδικών επαλήθευσης μίας χρήσης για εξουσιοδότηση και επιβεβαίωση.

Εάν έχετε iPhone και δεν έχετε διαγράψει τα μηνύματά σας για λίγο, τα εισερχόμενά σας ενδέχεται να έχουν εκατοντάδες κωδικούς OTP. Αυτοί οι κωδικοί επαλήθευσης μπορούν να συσσωρευτούν, να θάψουν σημαντικά μηνύματα και να κάνουν τα εισερχόμενά σας SMS σε χάος.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων διαχείρισης SMS, το iOS 17 εισήγαγε μια νέα δυνατότητα που διαγράφει αυτόματα τους κωδικούς OTP και επαλήθευσης. Η δυνατότητα Διαγραφή μετά τη χρήση για κωδικούς επαλήθευσης είναι εξαιρετική και λειτουργεί διαγράφοντας αυτόματα τους κωδικούς που λαμβάνονται στα Μηνύματα και την αλληλογραφία μετά τη χρήση τους.

Διαβάστε επίσης :

Η λειτουργία “Διαγραφή μετά τη χρήση” στο iOS 17

Αυτή είναι μια αποκλειστική λειτουργία του iOS 17 που διαγράφει αυτόματα τους κωδικούς επαλήθευσης στα Μηνύματα και την αλληλογραφία μετά τη χρήση τους.

Αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη και σας βοηθά να διατηρείτε τα εισερχόμενά σας καθαρά και οργανωμένα. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας θα αναγκάσει το iPhone σας να σαρώσει τα μηνύματα και τα email για τυπικές μορφές OTP.

Όταν λαμβάνετε ένα OTP και το χρησιμοποιείτε στην αυτόματη συμπλήρωση, το SMS επισημαίνεται ως “Χρησιμοποιημένο” και διαγράφεται αυτόματα.

Πώς να διαγράψετε αυτόματα τους κωδικούς OTP και επαλήθευσης στο iPhone

Τώρα που γνωρίζετε πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή OTP και τους κωδικούς επαλήθευσης στο iPhone σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στο iPhone.

1. Για να ξεκινήσετε, εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κωδικοί πρόσβασης.

Κωδικοί πρόσβασης

3. Πρέπει να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με το FaceID/Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης.

4. Στην οθόνη Κωδικοί πρόσβασης, πατήστε Επιλογές κωδικού πρόσβασης.

Επιλογές κωδικού πρόσβασης

5. Στην οθόνη Επιλογές κωδικού πρόσβασης, μεταβείτε στην ενότητα Κωδικοί επαλήθευσης. Επόμενο, ανάβω την εναλλαγή για «Διαγραφή μετά τη χρήση» ή «Αυτόματη εκκαθάριση».

Αυτόματη εκκαθάριση

Αυτό είναι! Αυτό θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα στο iPhone σας. Από εδώ και στο εξής, το iPhone σας θα διαγράφει αυτόματα τους κωδικούς επαλήθευσης που λαμβάνονται σε μηνύματα και αλληλογραφία μετά τη χρήση.

Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης στο iPhone

Η δυνατότητα που έχετε ενεργοποιήσει θα λειτουργεί μόνο εάν το iPhone σας έχει ενεργοποιημένο τον κωδικό πρόσβασης Αυτόματης συμπλήρωσης. Αυτό συμβαίνει επειδή η δυνατότητα διαγράφει μόνο τους αυτόματα συμπληρωμένους κωδικούς. Επομένως, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης και κωδικών πρόσβασης στο iPhone σας.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κωδικοί πρόσβασης.

Κωδικοί πρόσβασης

3. Πρέπει να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με το FaceID/Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης.

4. Στην οθόνη Κωδικοί πρόσβασης, πατήστε Επιλογές κωδικού πρόσβασης.

Επιλογές κωδικού πρόσβασης

5. Στις Επιλογές κωδικού πρόσβασης, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης και κωδικών πρόσβασης.

Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης και κωδικών πρόσβασης

Αυτό είναι! Τώρα, το iPhone σας θα προτείνει αυτόματα τον κωδικό που ελήφθη σε εφαρμογές Μηνυμάτων ή αλληλογραφίας σε ιστότοπους και υπηρεσίες και θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία Διαγραφή μετά τη χρήση για να διαγράψετε τα SMS που περιέχουν τους κωδικούς.

Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα OTP στο iPhone

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε ξανά το μήνυμα που περιέχει τον κωδικό, αλλά επειδή θα μπορούσε να έχει διαγραφεί, πρέπει πρώτα να τον ανακτήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα OTP στο iPhone.

1. Εκκινήστε το Μηνύματα εφαρμογή στο iPhone σας. Στη συνέχεια, πατήστε στο Φίλτρα στην επάνω αριστερή γωνία.

Φίλτρα

2. Στην οθόνη Μηνύματα, πατήστε στο Διαγράφηκε πρόσφατα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Διαγράφηκε πρόσφατα

3. Τώρα, επιλέξτε το μήνυμα που θέλετε να ανακτήσετε και πατήστε Αναρρώνω στην κάτω δεξιά γωνία.

Αναρρώνω

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα OTP στο iPhone σας.

Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς να διαγράψετε αυτόματα τους κωδικούς επαλήθευσης σε ένα iPhone. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη ρύθμιση της λειτουργίας «Διαγραφή μετά τη χρήση» στο iPhone σας, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :12 καλύτερες εφαρμογές επαλήθευσης SMS για iPhone

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5429

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *