Η Google θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα μέσω δορυφόρου σε συσκευές Android

Η Google φέρεται να εργάζεται σε ένα νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα μέσω δορυφόρου σε συσκευές Android.

Αυτή η δυνατότητα είναι παρόμοια με τη λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου της Apple, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με τη σειρά iPhone 14 το 2023.

Η Google μπορεί να φέρει τη δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων βάσει δορυφόρου στο Android 15

Η Google μπορεί να φέρει τη δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων βάσει δορυφόρου στο Android 15

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου σάς επιτρέπει να στέλνετε γρήγορα μηνύματα μέσω δορυφόρου σε επαφές ή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να ζητάτε βοήθεια όταν βρίσκεστε εκτός κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi.

Προφανώς, ο γίγαντας της αναζήτησης εισήγαγε α νέα σελίδα «Δορυφορικά Μηνύματα». στην πρόσφατη έκδοση beta του Android 14, η οποία εντοπίστηκε από τον Mishal Rehman του Android Authority. Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι περιλαμβάνεται στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα για κινητά της Google, το Android 15.

Η σελίδα αναφέρει ότι μπορείτε να “αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου μέσω δορυφόρου ως μέρος ενός κατάλληλου λογαριασμού.” Αυτό ακολουθείται από ένα κουμπί που οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν όταν η δυνατότητα είναι διαθέσιμη.

Περιγράφει περαιτέρω πώς το τηλέφωνό σας θα «αυτόματη σύνδεση σε δορυφόρο» όταν δεν έχει συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, εάν θέλετε να έχετε την “καλύτερη σύνδεση”, πρέπει να “διατηρείτε καθαρή θέα στον ουρανό”, καθώς “ο καιρός και ορισμένες δομές μπορεί να επηρεάσουν τη δορυφορική σας σύνδεση”, αναφέρει η Android Authority κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Μόλις το τηλέφωνο συνδεθεί σε δορυφόρο, προφανώς μπορείτε «Στείλτε μήνυμα σε οποιονδήποτε», όχι μόνο στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, μόλις το τηλέφωνο επιστρέψει στην εμβέλεια ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας, θα αποσυνδεθεί από τον δορυφόρο και θα συνδεθεί ξανά στο κυψελοειδές δίκτυό σας.

Επιπλέον, το κείμενο της σελίδας αναφέρει επίσης ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε “ορισμένες περιοχές” και απαιτεί την προσθήκη δορυφορικών μηνυμάτων στο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση δορυφορικών μηνυμάτων λόγω καιρού και φυσικών εμποδίων που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του σήματος. Λάβετε υπόψη ότι η κλήση μέσω δορυφόρου δεν είναι διαθέσιμη.

Αν και η ίδια η σελίδα beta δεν αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο πάροχο, τα κουμπιά για την “προσθήκη δορυφορικών μηνυμάτων” ή “περισσότερα για τα δορυφορικά μηνύματα” οδηγούν σε μια σελίδα δορυφορικής κάλυψης T-Mobile που δεν ανταποκρίνεται, υπονοώντας ότι η T-Mobile μπορεί να συμμετέχει στην προσφορά αυτή η δυνατότητα στο Android 15 για χρήστες των ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι η T-Mobile έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη SpaceX για συνδεσιμότητα από δορυφόρο σε τηλέφωνο, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η κύρια πηγή της Google για την παρακολούθηση μηνυμάτων κειμένου με δυνατότητα δορυφόρου για χρήστες Android.

Ενώ η δυνατότητα συνδεσιμότητας με δυνατότητα δορυφόρου για τηλέφωνα Android ακούγεται σίγουρα ενδιαφέρουσα και φιλόξενη, η Google δεν την έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα. Θα κοινοποιήσουμε μια ενημέρωση μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα.

Διαβάστε επίσης :Σφάλμα iOS 15: Οι αποδείξεις ανάγνωσης μηνυμάτων ενεργοποιούνται ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5304

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *