Gaming

Η καλύτερη έκδοση των Windows 11 για PC Gaming

Η απόδοση του παιχνιδιού των Windows 11 αμφισβητήθηκε μόλις η Microsoft το κυκλοφόρησε. Τώρα που κυκλοφόρησε για λίγο, ήρθε η ώρα να συγκρίνετε τις εκδόσεις/εκδόσεις των Windows 11 Home και Professional για να δείτε ποια είναι η καλύτερη για παιχνίδια υπολογιστή .

Γιατί πρέπει να κάνετε αναβάθμιση από Windows 10 σε Windows 11

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι παίκτες προτιμούν το λειτουργικό σύστημα Windows έναντι του macOS είναι ότι η Microsoft ανέκαθεν ανέπτυξε τα προϊόντα της με γνώμονα τα παιχνίδια. Δεν διαφέρει με τα Windows 11, αλλά είναι τόσο διαφορετικά τα Windows 11 από τα Windows 10;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά ανατρέξτε στο άρθρο μας Windows 11 εναντίον Windows 10 για να έχετε την πλήρη εικόνα. Τα Windows 11 θα βελτιώσουν την εμπειρία παιχνιδιού σας. Σε αντίθεση με τα Windows 10, τα Windows 11 υποστηρίζουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες παιχνιδιών, μερικές προηγουμένως διαθέσιμες μόνο για χρήστες Xbox.

Η λειτουργία παιχνιδιού που βοήθησε τα Windows 10 να τρέξουν νεότερα παιχνίδια σε παλαιότερες ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη και στα Windows 11, αλλά είναι βελτιωμένη. Εκτός από την απελευθέρωση της CPU, τα Windows 11 περιορίζουν τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο και εκχωρούν περισσότερους πόρους, ώστε να μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι σας ανενόχλητοι.

Τα Windows 11 φέρνουν επίσης νέες δυνατότητες παιχνιδιού, όπως Auto-HDR, DirectStorage και μια ενσωματωμένη εφαρμογή Xbox. Ας δούμε τι είναι αυτά τα νέα χαρακτηριστικά και πώς μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία παιχνιδιού σας.

Auto-HDR

Το 2017, οι προγραμματιστές παιχνιδιών ανακοίνωσαν τη δυνατότητα HDR για τις κονσόλες τελευταίας γενιάς. Αυτό σήμαινε ότι μόνο λίγα παιχνίδια έπρεπε να υποστηρίζουν HDR. Η Microsoft ανέπτυξε το Auto-HDR, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε παιχνίδι σε εμπειρία HDR, εφόσον η οθόνη υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε οθόνη HDR, τα Windows 11 θα την εντοπίσουν και θα ενεργοποιήσουν αυτόματα το αυτόματο HDR, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα παιχνίδια σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τα χρώματα θα είναι ζωντανά και ρεαλιστικά, ενισχύοντας την οπτική σας εμπειρία παιχνιδιού.

DirectStorage

Το Application Programming Interface (API) είναι ένας ενδιάμεσος μεταξύ δύο εφαρμογών και τις κάνει να λειτουργούν καλύτερα. Το Direct Storage είναι ένα τέτοιο API και καθήκον του είναι να ενδιάμεσος μεταξύ της GPU και του SSD. Αυτό σημαίνει ότι η GPU μπορεί να επεξεργαστεί και να αποσυμπιέσει τα δεδομένα του παιχνιδιού χωρίς τη συμμετοχή της CPU. Αυτό κάνει τους χρόνους φόρτωσης του παιχνιδιού πολύ μικρότερους.

Πριν από το DirectStorage, το API έστελνε τα δεδομένα του παιχνιδιού από τη μνήμη RAM στην CPU για αποσυμπίεση και επεξεργασία και μόνο τότε θα τα επέστρεφε στη μνήμη RAM και τελικά στη GPU για απόδοση και προβολή των δεδομένων. Ωστόσο, το DirectStorage παρακάμπτει ολόκληρο αυτό το βήμα και στέλνει τα συμπιεσμένα δεδομένα απευθείας στη GPU, επομένως εναπόκειται στη GPU να τα αποσυμπιέσει, να τα επεξεργαστεί και να τα προβάλει γρήγορα.

Όταν το DIrectStorage συνδυάζεται με έναν NVMe SSD , η όλη διαδικασία είναι αστραπιαία και η GPU δεν θα αισθάνεται επιπλέον άγχος. Επιπλέον, η CPU θα είναι ελεύθερη να ασχοληθεί με άλλες εργασίες. Το DirectStorage είναι αποκλειστικό για τα Windows 11 και δεν θα γίνει μέρος οποιωνδήποτε μελλοντικών ενημερώσεων των Windows 10.

 

Ενσωματωμένη εφαρμογή Xbox

Σε αντίθεση με τα Windows 10, τα Windows 11 έχουν την εφαρμογή Xbox και το Xbox Game Pass ως ενσωματωμένες δυνατότητες. Συνδέει ολόκληρο το οικοσύστημα των Windows σε ένα μηχάνημα. Προηγουμένως, έπρεπε να κατεβάσετε την εφαρμογή Xbox Companion ξεχωριστά από το PlayStore για να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με το σύστημα Xbox. Το Game Pass δίνει στους συνδρομητές πρόσβαση στα παιχνίδια cloud του Xbox άμεσα.

Το Xbox Cloud Gaming βρίσκεται ακόμα στη φάση ανάπτυξης Beta, αλλά μπορείτε ήδη να συνδεθείτε και να παίξετε μερικούς από τους πιο περιζήτητους τίτλους παιχνιδιών. Χρειάζεστε μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή έναν φορητό υπολογιστή.

Βελτιστοποιημένο μενού έναρξης

Αυτή η δυνατότητα δεν σχετίζεται με παιχνίδια και μπορεί να μην ενδιαφέρει άτομα που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους αποκλειστικά για παιχνίδια. Αλλά είναι ένα προσεγμένο χαρακτηριστικό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για επαγγελματικούς ή άλλους σκοπούς ψυχαγωγίας εκτός από παιχνίδια.

Το μενού Έναρξη των Windows 11 είναι βελτιστοποιημένο και ευέλικτο. Είναι εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε διαφορετικά προγράμματα και να πλοηγηθείτε μεταξύ των εφαρμογών. Το μενού Έναρξη μπορεί επίσης να αλλάξει το μέγεθος για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Αυτό είναι πιο σημαντικό για τους χρήστες tablet που δεν τους αρέσει το μεγάλο μενού “Έναρξη” που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της κάτω οθόνης, αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για παίκτες και ροές παιχνιδιού.

Windows 11 Home έναντι Windows 11 Pro

Τώρα που είναι σαφές ότι τα Windows 11 είναι η καλύτερη επιλογή για τους παίκτες, το ερώτημα είναι ποια έκδοση/έκδοση να διαλέξετε; Ας δούμε τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων αυτού του λειτουργικού συστήματος και πώς επηρεάζουν την εμπειρία παιχνιδιού.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ

Η πραγματική διαφορά μεταξύ των Windows 11 Home και Pro είναι στην CPU. Ενώ η Home έκδοση υποστηρίζει μόνο μία CPU με 64 πυρήνες, η έκδοση Pro υποστηρίζει δύο, με έως και 128 πυρήνες.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η έκδοση Pro είναι καλύτερη για παιχνίδια. Η διαχείριση των πόρων είναι συνήθως βελτιωμένη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, επομένως οι δύο CPU δεν είναι απαραίτητες. Χάρη στο νέο DirectStorage, μία CPU είναι κάτι παραπάνω από ικανή να τρέξει ομαλά το παιχνίδι σας.

ΕΜΒΟΛΟ

Τα Windows 11 μπορούν να υποστηρίξουν πολύ μεγαλύτερα μεγέθη RAM. Η Home έκδοση υποστηρίζει έως και 128 GB μνήμης RAM, ενώ η Pro έως 2 TB.

Σημειώστε ότι τα 128 GB είναι ήδη πολύ πάνω από τα παιχνίδια. Η αρχική έκδοση θα πρέπει να είναι επαρκής εάν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για άλλο σκοπό εκτός από την ψυχαγωγία.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Τα Windows 11 Pro κερδίζουν τον αγώνα όσον αφορά την ασφάλεια. Έρχεται με ένα BitLocker, μια δυνατότητα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να κρυπτογραφήσετε τον σκληρό σας δίσκο. Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα σας θα προστατεύονται και κανένα αδιάκριτο βλέμμα δεν θα μπορεί να δει το περιεχόμενό του ή να το κλέψει.

Μόλις το BitLocker κρυπτογραφήσει τον σκληρό σας δίσκο, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτόν εκτός εάν έχει κωδικό πρόσβασης ή κλειδί ανάκτησης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κλαπεί ο υπολογιστής σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το περιεχόμενο που έχετε σε αυτόν.

Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στα Windows 11 Home. Αλλά ως gamer, χρειάζεστε αυτό το επιπλέον επίπεδο προστασίας; Μπορεί να είναι χρήσιμο για επαγγελματίες που προσπαθούν να προστατεύσουν την εργασία τους. Αλλά για οποιονδήποτε άλλο, ένα καλό antivirus και ένα VPN αρκούν.

Ενημερώσεις

Εάν βασίζεστε σε τακτικές ενημερώσεις για βέλτιστη απόδοση παιχνιδιού, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργούν οι ενημερώσεις των Windows. Ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που έχετε, όλα λαμβάνουν ενημερώσεις όπως απαιτείται. Τόσο το Home όσο και το Pro λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις.

Το κόστος

Τα 10 καλύτερα παιχνίδια χωρίς διαφημίσεις στο Android

Εάν κάνετε αναβάθμιση από τα Windows 10, τα Windows 11 Home είναι δωρεάν. Η έκδοση Pro κοστίζει πάντα 200 $, είτε πρόκειται για ενημέρωση είτε για αγορά νέας άδειας χρήσης.

Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για επαγγελματικούς σκοπούς δίπλα στο gaming, ίσως θέλετε να κάνετε την επένδυση. Όλα τα πρόσθετα χαρακτηριστικά αξίζουν την τιμή. Αλλά αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας μόνο για παιχνίδια, περιήγηση και καθημερινή εργασία, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Τα Windows 11 Home έρχονται με όλες τις νέες δυνατότητες παιχνιδιού χωρίς κόστος. Αυτό θα σήμαινε ότι το Home είναι η καλύτερη έκδοση για τους παίκτες όταν επιλέγουν μεταξύ των δύο.

Τι γίνεται με τα Windows 11 Enterprise;

Η Microsoft ανέπτυξε το Windows 11 Enterprise αυστηρά για επιχειρήσεις. Απαιτεί μια συμφωνία άδειας χρήσης όγκου και δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα κλειδί OEM για αυτό. Το Windows Enterprise δεν έχει σχεδιαστεί για καταναλωτές αλλά για εταιρείες.

Τα Windows 11 Enterprise έχουν όλες τις ίδιες δυνατότητες με τις εκδόσεις Home και Pro και ορισμένες πρόσθετες εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε την έκδοση Enterprise, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια εξίσου καλά όπως και σε οποιαδήποτε άλλη έκδοση.

Λάβετε υπόψη ότι το Enterprise είναι η πιο ακριβή επιλογή, αλλά αν το χρειάζεστε για τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε τόσο για ψυχαγωγία όσο και για εργασία, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε σε αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα κάποιες επιπλέον άδειες για την εκτέλεση παιχνιδιών.

Ποια έκδοση είναι η καλύτερη για παιχνίδια;

Όσον αφορά τα παιχνίδια, οι δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος είναι οι ίδιες είτε επιλέγετε την έκδοση Home, Pro ή Enterprise. Καμία πρόσθετη δυνατότητα που μπορεί να έχει δεν θα φέρει μια διαφορετική εμπειρία παιχνιδιού. Τα Windows 11 Home είναι ό,τι χρειάζεστε ως παίκτης.

Τα Windows 11 Home είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους. Φέρνει όλες τις νέες δυνατότητες gaming στις άλλες δύο εκδόσεις και δεν κοστίζει τίποτα εάν κάνετε ενημέρωση από τα Windows 10. Έχει σχεδιαστεί για χρήση από καταναλωτές και είναι η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εκδόσεις Pro και Enterprise είναι χειρότερες. Έρχονται απλώς με πρόσθετες λειτουργίες που δεν είναι τόσο χρήσιμες για τους μέσους παίκτες και κοστίζουν περισσότερο. Εάν είστε επαγγελματίας και χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για εργασία και ψυχαγωγία, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε είτε τα Windows 11 Pro είτε τα Enterprise.

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Windows 365

Home IPTV Player: Δείτε τηλεοπτικά κανάλια και VOD

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *