Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει

Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βρίσκεστε στη μέση μιας συνεδρίας gaming όταν το PS5 σας κολλάει ή η οθόνη αρχίζει να τρεμοπαίζει λευκό, πράσινο ή μαύρο. Εάν συμβεί το τελευταίο, είναι εύκολο να ανησυχείτε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι σοβαρό λάθος με το PS5 σας. Είτε αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται για λίγο είτε ξεκίνησε πρόσφατα μετά την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων HDR, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να λύσετε το πρόβλημα. Θα σας δείξουμε 10 τρόπους για να διορθώσετε το τρεμόπαιγμα της οθόνης του PS5, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης:Πώς να συνδέσετε το PS5 στην τηλεόραση

Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει;

Γιατί τρεμοπαίζει η οθόνη του PS5 μου;

Αν αναρωτιέστε γιατί αντιμετωπίζετε το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης του PS5, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Το πιο συνηθισμένο είναι ένα πρόβλημα χειραψίας από το HDCP ή ο ρυθμός μεταφοράς στο καλώδιο HDMI — ή το καλώδιο HDMI μπορεί να είναι κατεστραμμένο ή ελαττωματικό. Η επίλυση αυτού του προβλήματος θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο η αντικατάσταση του καλωδίου HDMI ή μπορεί να συνεπάγεται επιπλοκή με ορισμένες ρυθμίσεις στο PS5. Για το PS5, ένα καλώδιο HDMI 2.0 ή HDMI υψηλής ταχύτητας είναι αυτό που πρέπει να αποκτήσετε. Θα εξετάσουμε επίσης ορισμένα άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλούν το πρόβλημα και τρόπους επίλυσής του παρακάτω.

1. Επανεκκινήστε το PS5 σας

Το να το απενεργοποιήσετε και να το ενεργοποιήσετε ξανά μπορεί να είναι μια παλιά λύση σε κοινά τεχνολογικά προβλήματα, αλλά ισχύει και εδώ. Η επανεκκίνηση της κονσόλας σας μπορεί να εξαλείψει το πρόβλημα εάν αναζητάτε μια προσωρινή επιδιόρθωση. Αν αυτό λύσει το πρόβλημά σας για τα καλά, τέλεια! Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το τρεμόπαιγμα ξεκινά ξανά αφού το PS5 είναι ενεργοποιημένο για κάποιο χρονικό διάστημα.

2. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το PS5 σας οριζόντια

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά αντέξου μαζί μας. Εάν η κονσόλα σας είναι συνήθως κάθετη, δοκιμάστε να την ξαπλώσετε οριζόντια. Αυτό έχει λύσει το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης για μερικούς ανθρώπους.

3. Απενεργοποιήστε το HDR

Εάν φαίνεται ότι το τρεμόπαιγμα της οθόνης του PS5 ξεκίνησε αφού επεξεργαστήκατε τις ρυθμίσεις HDR, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε ξανά τις ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το HDR είναι απενεργοποιημένο τόσο στην κονσόλα όσο και στην τηλεόρασή σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το HDR στο PS5 σας:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Χρώμα και επιλέξτε HDR.
 3. Επιλέγω Μακριά από.
 4. Επανεκκινήστε την κονσόλα σας για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζονται οι αλλαγές.
Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 2

4. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ρυθμού μεταφοράς

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης του PS5, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τον ρυθμό μεταφοράς 4K σε -1 ή -2, καθώς αυτό φαίνεται να διορθώνει το πρόβλημα για πολλούς παίκτες. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Στο PS5, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο.
 2. Επιλέγω Έξοδος βίντεομετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμός μεταφοράς βίντεο 4K.
 3. Αλλάξτε τη ρύθμιση του ρυθμού μεταφοράς σε -1 ή -2.
 4. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και επανεκκινήστε την κονσόλα σας.
 5. Ας ελπίσουμε ότι μία από αυτές τις αλλαγές θα σταματήσει το τρεμόπαιγμα της οθόνης.
Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 3

5. Αποσυνδέστε το PS5

Τα προβλήματα χειραψίας με το καλώδιο HDMI μπορεί να είναι ο ένοχος για το τρεμόπαιγμα της οθόνης του PS5. Η αποσύνδεση των πάντων θα μπορούσε να βοηθήσει! Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 1. Αποσυνδέστε το PS5 από την τηλεόραση για 60 δευτερόλεπτα αφαιρώντας το καλώδιο HDMI και στα δύο άκρα.
 2. Απενεργοποιήστε και την τηλεόραση και το PS5 και αφαιρέστε τα καλώδια τροφοδοσίας.
 3. Στη συνέχεια, συνδέστε ξανά τα πάντα, ενεργοποιήστε τα πράγματα και δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

6. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ανάλυσης, λειτουργίας RGB και HDCP

Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν έχει λειτουργήσει για εσάς μέχρι στιγμής, ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού και το HDCP (υψηλού εύρους ζώνης προστασίας ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων) μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του PS5. Το HDCP αποτρέπει την εγγραφή βίντεο από εξωτερικές συσκευές από την κονσόλα σας, επομένως μην το απενεργοποιήσετε εάν χρησιμοποιείτε συσκευή λήψης παιχνιδιών για εγγραφή βίντεο. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το HDCP, δείτε πώς να το κάνετε:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Σύστημα.
 2. Επιλέγω HDMI.
 3. Από τη λίστα επιλογών, απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Ενεργοποίηση HDCP.
 4. Κάντε επανεκκίνηση του PS5 για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 4

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο > Έξοδος βίντεο > ALLM και απενεργοποιήστε τη ρύθμιση. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού της τηλεόρασής σας για να δείτε εάν αυτό βοηθά.

Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 5

Η ανάλυση οθόνης του PS5 έχει οριστεί σε Αυτόματη από προεπιλογή. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε τρεμόπαιγμα της οθόνης του PS5, μπορείτε να δοκιμάσετε να μειώσετε την ανάλυση στα 1080p για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο > Ανάλυση και επιλέγοντας χειροκίνητα 1080p.

Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 6

Η ρύθμιση του εύρους RGB σε πλήρες ή περιορισμένο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Εύρος RGB.
 3. Από προεπιλογή, αυτό θα πρέπει να οριστεί σε Αυτόματο (Συνιστάται).
 4. Δοκιμάστε να το αλλάξετε σε Γεμάτος και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.
 5. Επανεκκινήστε την κονσόλα σας για να δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.
 6. Εάν εξακολουθεί να τρεμοπαίζει, δοκιμάστε να αλλάξετε το εύρος RGB σε Περιορισμένοςαποθήκευση των αλλαγών σας και επανεκκίνηση.
Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 7

7. Ενημερώστε το PS5 σας

Η μη εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων στην κονσόλα σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Δοκιμάστε να ενημερώσετε το σύστημα PS5 καθώς και το υλικολογισμικό της τηλεόρασής σας για να δείτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που τρεμοπαίζει η οθόνη. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και ρυθμίσεις για να ελέγξετε για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

8. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία απόδοσης

Η λειτουργία απόδοσης του PS5 ευνοεί τους υψηλούς ρυθμούς καρέ και η ενεργοποίησή της μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα εάν η οθόνη του PS5 τρεμοπαίζει. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Αποθηκευμένα δεδομένα και Ρυθμίσεις παιχνιδιού/εφαρμογής.
 2. Επιλέγω Προεπιλογές παιχνιδιού > Λειτουργία απόδοσης ή λειτουργία ανάλυσης.
 3. Εξασφαλίζω Λειτουργία απόδοσης επιλέγεται.
 4. Επανεκκινήστε την κονσόλα σας.
Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 8

9. Προσαρμόστε το μέγεθος της οθόνης/την περιοχή εμφάνισης

Ακόμα δεν έχεις τύχη; Ορισμένοι ιδιοκτήτες PS5 ανέφεραν ότι η προσαρμογή του μεγέθους της οθόνης ή της περιοχής εμφάνισης ώστε να είναι λίγο μικρότερη έχει επιλύσει προβλήματα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο.
 2. Επιλέγω Οθόνη.
 3. Επιλέγω Προσαρμόστε την περιοχή εμφάνισης.
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να επιλέξετε μια μικρότερη περιοχή προβολής.
 5. Μόλις τελειώσετε, αποθηκεύστε τυχόν αλλαγές και επανεκκινήστε το PS5.
Η οθόνη του PlayStation (PS5) τρεμοπαίζει; 10 τρόποι για να διορθώσετε την εικόνα 9

10. Αντικαταστήστε το καλώδιο HDMI

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ζήτημα μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα ελαττωματικό, κατεστραμμένο ή ασυμβίβαστο Καλώδιο HDMI. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καλώδιο υψηλής ταχύτητας ή HDMI 2.0 και ότι δεν είναι φθαρμένο ή κατεστραμμένο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πιο αργό καλώδιο ή εάν είναι κατεστραμμένο, η αντικατάστασή του με ένα νέο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος που τρεμοπαίζει η οθόνη του PS5. Ευτυχώς, τα καλώδια HDMI μπορούν να προμηθευτούν φθηνά από την Amazon και άλλους λιανοπωλητές.

Ας ελπίσουμε ότι μια από αυτές τις επιδιορθώσεις λειτούργησε για εσάς! Εάν καμία από αυτές τις επιδιορθώσεις δεν έχει σταματήσει να τρεμοπαίζει η οθόνη του PS5, ίσως είναι καιρός να απευθυνθείτε στον πωλητή από τον οποίο αγοράσατε το PS5 σας, εάν το αγοράσατε πρόσφατα ή στη Sony για υποστήριξη και επισκευή ή αντικατάσταση, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στο gaming. Πριν ξεκινήσετε, δείτε τις διορθώσεις μας για να δοκιμάσετε εάν το PS5 σας δεν συνδέεται στην τηλεόρασή σας.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης :PS5 Δεν συνδέεστε στο Internet;

Δεν μπορείτε να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος του PS5 σας;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *