12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές προσβασιμότητας για Android το 2023

12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές προσβασιμότητας για Android

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια αναπηρία μπορεί να κάνει τη ζωή πιο δύσκολη. Είτε έχετε προβλήματα όρασης είτε με σωματική αναπηρία, οι πιθανότητες είναι ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας όπως άλλοι. Εάν είστε μεταξύ αυτών των χρηστών, μπορεί να αντιμετωπίζετε ήδη τις προκλήσεις χρηστικότητας που θέτουν συχνά τα smartphone.

Το καλό είναι ότι πολλοί προγραμματιστές τρίτων και η Google καταβάλλουν προσπάθειες για να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για τους χρήστες με αναπηρίες. Πολλές εφαρμογές Android στο Google Play Store μπορούν να σας βοηθήσουν να δουλέψετε καλύτερα το smartphone σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot σε Android και iPhone

Πώς να αποσυνδεθείτε από το Google Play Store στο Android (Όλες οι μέθοδοι)

12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές προσβασιμότητας για Android

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μια λίστα με τα καλύτερα Εφαρμογές προσβασιμότητας Android για χρήστες με αναπηρία. Λοιπόν, ας δούμε τις καλύτερες εφαρμογές προσβασιμότητας για Android.

1. Προσβασιμότητα Σαρωτής

Προσβασιμότητα Σαρωτής

Είναι μια από τις χρήσιμες εφαρμογές που πρέπει να χρησιμοποιούν όλοι. Η εφαρμογή Android προωθεί βελτιώσεις προσβασιμότητας για εφαρμογές Android χωρίς να απαιτεί τεχνικές δεξιότητες. Ο πρωταρχικός σκοπός αυτής της εφαρμογής είναι να κάνει τα πράγματα πιο ευανάγνωστα.

Προτείνει στους χρήστες μερικές βελτιώσεις για εφαρμογές Android για να διευκολύνουν την ανάγνωση ή την πρόσβαση. Για παράδειγμα, θα προτείνει τη βελτίωση του κειμένου αυξάνοντας την αντίθεση του φόντου, το χρώμα, τη φωτεινότητα κ.λπ.

2. Σουίτα προσβασιμότητας Android

Σουίτα προσβασιμότητας Android

Η σουίτα προσβασιμότητας Android προορίζεται να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους. Η ίδια η Google υποστηρίζει την εφαρμογή και είναι σχετικά απλή στη χρήση της.

Το Android Accessibility Suite προσφέρει δόνηση, προφορική και ακουστική ανατροφοδότηση για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδράσουν με τις συσκευές τους.

3. Ποντίκι προσώπου EVA

Ποντίκι προσώπου EVA

Είναι άλλο καλύτερες εφαρμογές προσβασιμότητας Android για χρήστες με προβλήματα αλληλεπίδρασης αφής. Η εφαρμογή Android επιτρέπει σε άτομα με κακώσεις νωτιαίου μυελού και εγκεφαλική παράλυση να αλληλεπιδρούν με smartphone.

Επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα smartphone τους μέσω κινήσεων του προσώπου. Προσθέτει έναν κέρσορα στο τηλέφωνο, ο οποίος μπορεί να μετακινηθεί μέσω της κίνησης του προσώπου.

4. ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΗΧΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΗΧΟΥ

Αν έχετε φίλο ή μέλος της οικογένειας που πάσχει από απώλεια ακοής, προτείνετε την εφαρμογή Sound Amplifier Android. Όπως λέει και το όνομα της εφαρμογής, ο Ενισχυτής ήχου είναι μία από τις καλύτερες και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές προσβασιμότητας Android για την ενίσχυση των ήχων.

Επιλέγει αυτόματα κάθε ήχο από το μικρόφωνό σας, ενισχύει τις συχνότητες που σχετίζονται με την ομιλία και μειώνει τους υπόλοιπους. Η διεπαφή χρήστη του Ενισχυτή ήχου είναι αρκετά καθαρή. Είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές προσβασιμότητας Android που μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία ακρόασης σε χρήστες που πάσχουν από απώλεια ακοής.

5. Ζωντανή μεταγραφή

Ζωντανή μεταγραφή

Με τη Ζωντανή Μεταγραφή, η Google θέλει να βοηθήσει τους κωφούς και τους βαρήκοους χρήστες. Η εφαρμογή Android χρησιμοποιεί την υπερσύγχρονη τεχνολογία αυτόματης αναγνώρισης ομιλίας της Google. Η Ζωντανή Μεταγραφή για Android είναι γνωστή για τη μεταγραφή της ομιλίας και του ήχου σε πραγματικό χρόνο στο κείμενο στην οθόνη της συσκευής σας.

Το πιο χρήσιμο είναι ότι η Ζωντανή Απομαγνητοφώνηση διαθέτει επίσης δίγλωσση υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί επίσης να μετατρέψει τις ομιλίες σε διαφορετικές γλώσσες.

6. Φωνητική πρόσβαση

Φωνητική πρόσβαση

Αυτή η εφαρμογή προέρχεται από την Google, μία από τις καλύτερες υπηρεσίες προσβασιμότητας διαθέσιμο στο Play Store. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες που δυσκολεύονται να χειριστούν την οθόνη αφής.

Η φωνητική πρόσβαση σάς επιτρέπει να ελέγχετε τη συσκευή σας με τη φωνή σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις φωνητικές εντολές για πλοήγηση μεταξύ εφαρμογών και οθονών, επεξεργασία κειμένου, άνοιγμα εφαρμογών κ.λπ.

7. Κοιτάξτε να μιλήσετε

Κοιτάξτε να μιλήσετε

Το Look To Speak είναι μια άλλη εφαρμογή προσβασιμότητας για Android, που υποστηρίζεται από την Google. Η εφαρμογή Android βασίζεται στην τεχνολογία Eye Gaze που χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου σας για να ανιχνεύει τις αντανακλάσεις του φωτός της κόρης σας και να μεταφράζει την κίνηση του ματιού σας σε πράξεις.

Με αυτήν την εφαρμογή, πρέπει να μετακινήσετε τα μάτια σας για να δώσετε εντολή στο Android να εκφωνήσει προγραμμένες φράσεις.

8. Ομιλίες

Ομιλίες

Αυτή η εφαρμογή είναι για όσους αγωνίζονται να γράψουν σύντομα ή μεγάλα κείμενα. Είναι μια εφαρμογή φωνητικής πληκτρολόγησης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες.

Η εφαρμογή είναι αρκετά ακριβής καθώς χρησιμοποιεί την υπηρεσία αναγνώρισης ομιλίας της Google. Αναγνωρίζει αυτόματα πολλές λεκτικές εντολές για σημεία στίξης, νέες γραμμές κ.λπ.

9. Οραματιστείτε AI

Οραματιστείτε AI

Λοιπόν, το Envision AI είναι μια από τις καλύτερες και πιο εύχρηστες εφαρμογές προσβασιμότητας στο Android. Αυτή είναι μια εφαρμογή OCR που μιλάει για τον οπτικό κόσμο.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να ωφελήσει τους τυφλούς και τους χρήστες με προβλήματα όρασης καθώς τους βοηθά αφηγώντας τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους. Για να χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή, ο χρήστης πρέπει να κατευθύνει την κάμερα του τηλεφώνου στα αντικείμενα, τα οποία θα αφηγηθούν αυτόματα.

Εφόσον η εφαρμογή διαθέτει υποστήριξη OCR, μπορεί να διαβάζει έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις, να σαρώνει γραμμικούς κώδικες και πολλά άλλα. Συνολικά, το Envision AI είναι εξαιρετικό εφαρμογή προσβασιμότητας για Android.

10. Επιφυλακή

Επιφυλακή

Λοιπόν, το Lookout μοιάζει πολύ με την εφαρμογή Envision AI που αναφέρεται ακριβώς παραπάνω. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να βοηθά άτομα με χαμηλή όραση ή τύφλωση ενημερώνοντάς τα για τον κόσμο γύρω τους.

Η ίδια η Google υποστηρίζει την εφαρμογή προσβασιμότητας Android, χρησιμοποιώντας την κάμερα και τους αισθητήρες του τηλεφώνου για να αναγνωρίζει αντικείμενα και κείμενο και να σας λέει τι βρίσκει.

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 20 γλώσσες και εκτελείται μόνο σε έκδοση Android 6 και νεότερη.

11. Βοηθός Google

Πώς να κάνετε τον Βοηθό Google να διαβάζει δυνατά οποιαδήποτε ιστοσελίδα

Το Google Assistant είναι μία από τις χρήσιμες εφαρμογές προσβασιμότητας που μπορείτε να έχετε στο smartphone Android. Ενώ το Google Assistant είναι ήδη μέρος του Android, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play Store, εάν το υπάρχον δεν λειτουργεί.

Μπορεί να κάνει ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων για εσάς. Αυτή είναι μια φωνητική εφαρμογή προσωπικού βοηθού που μπορεί να κάνει βασικά πράγματα με τη φωνή.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον Βοηθό Google να πραγματοποιεί κλήσεις, να στέλνει SMS, να ανοίγει εφαρμογές κ.λπ. Μπορεί ακόμη και να ελέγχει το έξυπνο φως, τις έξυπνες τηλεοράσεις σας και πολλά άλλα.

12. JABTalk

JABTalk

Το JABTalk είναι ελαφρώς διαφορετικό από όλες τις άλλες εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο. Αυτό μετατρέπει βασικά το Android smartphone σας σε μια επαυξητική και εναλλακτική συσκευή επικοινωνίας.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη και έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο επικοινωνίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η εφαρμογή είναι εξαιρετική για τη δημιουργία προτάσεων από λέξεις, μετατροπή κειμένου σε ομιλία κ.λπ.

Έτσι, αυτές είναι οι καλύτερες και πιο χρήσιμες εφαρμογές προσβασιμότητας για Android. Εάν έχετε αναπηρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Εάν πιστεύετε ότι έχουμε χάσει κάποια σημαντική εφαρμογή, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κάνετε το τηλέφωνό σας Android να διαβάζει δυνατά τα κείμενά σας

Πώς να ενεργοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία στο Roblox

Οι καλύτερες 7 επεκτάσεις ChatGPT Chrome

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *