Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 18 του Spotify: Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση [Solved]

Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν πλέον το Spotify για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ροής μουσικής τους. Διαθέτει μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές που διευκολύνει τους χρήστες Η/Υ να μεταδίδουν μουσική. Ωστόσο, όπως κάθε άλλη εφαρμογή ροής μουσικής στην επιφάνεια εργασίας, το Spotify έχει μερικά προβλήματα.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι έλαβαν τον κωδικό σφάλματος 18 του Spotify κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής Spotify στην επιφάνεια εργασίας. Ολόκληρο το μήνυμα σφάλματος λέει – «Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν μπορεί να εγκαταστήσει το Spotify επειδή τα αρχεία προς εγγραφή χρησιμοποιούνται από άλλη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι το Spotify δεν εκτελείται και δοκιμάστε ξανά.

Κωδικός σφάλματος Spotify 18

Έτσι, το μήνυμα σφάλματος δηλώνει ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης του Spotify δεν μπορεί να εγκαταστήσει το Spotify επειδή υπάρχει ήδη μια διαδικασία σε εξέλιξη στο παρασκήνιο. Δεδομένου ότι το ίδιο το μήνυμα σφάλματος λέει τα πάντα για το μήνυμα σφάλματος, η επιδιόρθωση του προβλήματος είναι εύκολη.

Κωδικός σφάλματος Spotify 18

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 18 του Spotify από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας. Ας δούμε πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 18 του Spotify.

Πότε εμφανίζεται ο κωδικός σφάλματος Spotify 18;

Το Spotify Error Code 18 εμφανίζεται κυρίως όταν το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows διαπιστώνει ότι τα αρχεία που η εφαρμογή προσπαθούσε να γράψει στον υπολογιστή σας είναι ήδη εκεί. Συμβαίνει επίσης όταν τα αρχεία που θέλει να γράψει το πρόγραμμα εγκατάστασης του Spotify χρησιμοποιούνται από άλλη διαδικασία.

Αυτό το σφάλμα συνήθως συμβαίνει εάν οι χρήστες προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν ξανά την εφαρμογή υπολογιστή Spotify μετά την εγκατάσταση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν απεγκαθιστούμε εφαρμογές από τα Windows ή το Android μας, ορισμένα αρχεία μένουν πίσω. Μπορεί να είναι κάτι που σχετίζεται με τη διαδικασία, το μητρώο κ.λπ.

Επομένως, πρέπει να βρούμε αυτό το συγκεκριμένο υπόλοιπο και να εγκαταστήσουμε ξανά την εφαρμογή για να λύσουμε αυτό το σφάλμα. Επομένως, θα παραθέσουμε διάφορες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 18 του Spotify από τον υπολογιστή σας.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Spotify 18

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος Spotify 18 από τον υπολογιστή σας με Windows. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα για να ελέγξετε αν το πρόβλημα παραμένει.

1. Εγκαταστήστε το Spotify από το Microsoft Store

Λοιπόν, αυτή η λύση παρέχεται στην πραγματικότητα από έναν συντονιστή του φόρουμ του Spotify και φαίνεται να διορθώνει το πρόβλημα για πολλούς.

Η λύση είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας στο Ασφαλής λειτουργία με δικτύωση ενεργοποιημένη. Για εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. όταν ο υπολογιστής αρχίσει να εκκινεί, πατήστε F8 και επιλέξτε Ασφαλής λειτουργία με δικτύωση.

Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση αρχείων σε ασφαλή λειτουργία, πρέπει να διαγράψετε όλα τα αρχεία που σχετίζονται με το Spotify. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε το Εφαρμογή Microsoft Store και κατεβάστε και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Spotify.

Αυτή η απλή λύση βοήθησε πολλούς χρήστες να επιλύσουν το πρόβλημα Unable to Install Spotify Error Code: 18. Επομένως, πριν ακολουθήσετε τις επόμενες μεθόδους, δοκιμάστε πρώτα αυτήν.

2. Κλείστε όλες τις διεργασίες του Spotify από τη Διαχείριση εργασιών

Για να διορθώσετε γρήγορα τον κωδικό σφάλματος 18, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών των Windows. Βασικά, ο διαχειριστής εργασιών των Windows μάς δείχνει όλες τις διεργασίες που εκτελούνται και πρέπει να ελέγξουμε εάν οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με το Spotify εξακολουθεί να εκτελείται.

1. Πρώτον, ανοίξτε το Task Manager στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε το Επεξεργάζομαι, διαδικασία αυτί.

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών

2. Κάτω από την καρτέλα διαδικασία, ελέγξτε εάν εκτελείται ή όχι κάποια διαδικασία που σχετίζεται με το Spotify. Εάν βρείτε κάποια διαδικασία, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

3. Τώρα κλείστε τη διαχείριση εργασιών και ανοίξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Spotify.

Εάν το σφάλμα προκλήθηκε από οποιαδήποτε εκτελούμενη διαδικασία, δεν θα λαμβάνετε πλέον τον κωδικό σφάλματος 18. Ωστόσο, εάν εξακολουθεί να εμφανίζει το σφάλμα, ακολουθήστε τις ακόλουθες μεθόδους.

3. Διαγραφή μητρώου

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω, ορισμένοι τύποι αρχείων παραμένουν ακόμη και μετά την απεγκατάσταση της εφαρμογής από τον υπολογιστή. Η απεγκατεστημένη εφαρμογή μπορεί να έχει προσθέσει ορισμένα κλειδιά στο μητρώο, κάτι που μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από τον κωδικό σφάλματος 18 στο Spotify. Έτσι, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε μια επιδιόρθωση μητρώου όπως το CCleaner, το οποίο μπορεί να σαρώσει και να διορθώσει αποτελεσματικά αρχεία μητρώου.

1. Πρώτον, κατεβάστε το CCleaner στον υπολογιστή σας με Windows και εκκινήστε την εφαρμογή.

Κατεβάστε το CCleaner

2. Τώρα, πρέπει να κάνετε κλικ στο Αρχείο, που θα ανοίξει το σαρωτή μητρώου.

3. Στο επόμενο παράθυρο, κάντε κλικ Σάρωση για προβλήματα και περιμένετε μέχρι το CCleaner να ολοκληρώσει τη διαδικασία σάρωσης.

Επιλέξτε «Μητρώο» και μετά κάντε κλικ στο «Σάρωση για ζητήματα»

4. Το CCleaner θα εμφανιστεί εάν εντοπίσει κάτι λάθος με τα αρχεία μητρώου. Κάνε κλικ στο Διορθώστε επιλεγμένα προβλήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Διόρθωση επιλεγμένων προβλημάτων»

Τώρα, κλείστε το CCleaner και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Μετά την επανεκκίνηση, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το Spotify και δεν θα λάβετε πλέον τον κωδικό σφάλματος 18.

4. Χρήση του System Cleanup

Η Εκκαθάριση συστήματος είναι ένα άλλο καλύτερο χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος Windows 10. Η λειτουργία βοηθά τους χρήστες να εξαλείψουν τα προσωρινά αρχεία που αφήνουν οι απεγκατεστημένες εφαρμογές. Αυτό μπορεί να λύσει το πρόβλημα του κωδικού σφάλματος Spotify 18, αλλά αυτά τα πράγματα μπορούν να βοηθήσουν. Επομένως, είναι καλύτερα να δοκιμάσετε την τύχη σας σε αυτό.

1. Πρώτα απ ‘όλα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά κάντε κλικ στο Σύστημα.

Κάντε κλικ στο «Σύστημα»

2. Τώρα, κάτω από το Σύστημα, κάντε κλικ στο Αποθήκευση. Στη συνέχεια, στην ενότητα Αποθήκευση, κάντε κλικ στο ελευθερώστε χώρο, και θα ανοίξει το σαρωτή.

Κάτω από την Αποθήκευση, κάντε κλικ στο

3. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το πρόγραμμα να σαρώσει τον υπολογιστή σας για προσωρινά αρχεία. Μόλις τελειώσετε, θα έχετε την επιλογή να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα αρχεία.

Αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα αρχεία

Έτσι, αυτή είναι μια άλλη καλύτερη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 18 στο Spotify. Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν έχει επιλύσει το πρόβλημά σας, ακολουθήστε την επόμενη.

5. Ελέγξτε εάν το Steam Client εκτελείται ή όχι

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το Spotify και το Stem χρησιμοποιούν και τα δύο την ίδια τεχνολογία για να αποτρέψουν τους χάκερ και τους εισβολείς να απομακρυνθούν από την πλατφόρμα. Μερικές φορές, το πρόγραμμα εγκατάστασης του Spotify μπερδεύει το Steam με το Spotify και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή είναι να ελέγξετε αν εκτελείται ο πελάτης Steam. Το Steam μπορεί να είναι ο ένοχος εάν εκτελούσε κατά την εγκατάσταση του Spotify.

Εάν το Steam εκτελείται στο παρασκήνιο, το Spotify δεν μπορεί να εκκινήσει τα αρχεία .exe. Επομένως, πρέπει να ελέγξετε και να κλείσετε τον πελάτη Steam εάν εκτελείται. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτον, ελέγξτε την περιοχή ειδοποιήσεών σας για το εικονίδιο Steam.

2. Εάν λείπει από την περιοχή ειδοποιήσεων, ανοίξτε τη διαχείριση εργασιών και ελέγξτε για Steam.

3. Εάν ο Διαχειριστής εργασιών παραθέτει οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με το steam, κλείστε το.

Αφού κλείσετε το Steam, εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Spotify. Η εγκατάσταση θα συνεχιστεί αυτή τη φορά και δεν θα λάβετε ξανά τον κωδικό σφάλματος 18 του Spotify.

6. Διαγραφή δεδομένων εφαρμογής

Μερικές φορές, η διαγραφή των δεδομένων της εφαρμογής φαίνεται επίσης να διορθώνει το πρόβλημα του Spotify Error Code 18. Επομένως, θα μοιραστούμε την ευκολότερη μέθοδο διαγραφής των δεδομένων της εφαρμογής από τον υπολογιστή σας.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε το λογότυπο των Windows και τα κουμπιά R ταυτόχρονα. Αυτό θα ανοίξει το Παράθυρο διαλόγου RUN.

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε %δεδομένα εφαρμογής% και κάντε κλικ Εντάξει.

Πληκτρολογήστε '%appdata%' στο πλαίσιο διαλόγου RUN

3. Θα ανοίξει έναν νέο φάκελο που θα εμφανίζει ανεπιθύμητα αρχεία, φακέλους και μερικά προσωρινά αρχεία. Ετσι, επιλέξτε όλα και διαγράψτε τα.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τον Κάδο Ανακύκλωσης μετά τη διαγραφή των αρχείων. Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Spotify. Η εγκατάσταση σίγουρα θα συνεχιστεί αυτή τη φορά.

7. Εκκίνηση σε και έξοδο από την ασφαλή λειτουργία

Κατανοούμε ότι η εκκίνηση του υπολογιστή μας από και προς την ασφαλή λειτουργία δεν έχει νόημα. Ωστόσο, λίγοι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι διόρθωσαν τον κωδικό σφάλματος 18 με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, με αυτήν τη μέθοδο, θα εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας στην ασφαλή εκκίνηση και μετά θα βγούμε από αυτήν. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε msconfig και μετά πατήστε Enter.

Πληκτρολογήστε «msconfig» στο πλαίσιο διαλόγου RUN

2. Τώρα, θα δείτε τον Πίνακα Διαμόρφωσης Συστήματος. Εναλλαγή στο Μπότα Αυτί.

3. Τώρα, κάτω από την Επιλογή εκκίνησης, πρέπει να ελέγξετε το Ασφαλής μπότα και κάντε κλικ στο Ισχύουν και μετά Εντάξει.

Κάτω από τις επιλογές εκκίνησης, επιλέξτε

4. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και όταν ο υπολογιστής σας εκκινήσει σε ασφαλή λειτουργία, επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2. Αυτή τη φορά, κάτω από την επιλογή Εκκίνηση, καταργήστε την επιλογή του Ασφαλής μπότα επιλογή.

Εκκίνηση σε και έξοδο από την ασφαλή λειτουργία

Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αυτό είναι; Τελείωσες! Τώρα, όταν ο υπολογιστής σας εκκινήσει, εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Spotify. Αυτό πιθανώς θα διορθώσει τον κωδικό σφάλματος Spotify 18.

8. Εγκαταστήστε το Spotify σε ασφαλή λειτουργία

Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Spotify στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης Spotify σε ασφαλή λειτουργία.

Η ασφαλής λειτουργία στα Windows απενεργοποιεί πολλές διεργασίες, υπηρεσίες και προγράμματα οδήγησης και ξεκινά το λειτουργικό σύστημα μόνο με βασικά αρχεία.

Έτσι, η Ασφαλής λειτουργία θα απενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου, τις εφαρμογές, τα προγράμματα οδήγησης και τις υπηρεσίες που ενδέχεται να εμποδίσουν την εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης του Spotify. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί στο προηγούμενη μέθοδο για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία.

Μόλις ενεργοποιηθεί η ασφαλής λειτουργία, πρέπει να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης Spotify. Αυτή τη φορά, η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Spotify Error Code 18 δεν είναι σημαντικό ζήτημα. Μερικές φορές, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί επίσης να διορθώσει την εμφάνιση του κωδικού σφάλματος. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Spotify Error Code 22:7 τρόποι για να το διορθώσετε

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5305

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *