μαύρη οθόνη βίντεο

Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη κατά την αναπαραγωγή διαδικτυακών βίντεο

Πρόσφατα, μερικοί χρήστες φορητών υπολογιστών μας έστειλαν μήνυμα ρωτώντας ότι η οθόνη μαυρίζει κατά την αναπαραγωγή βίντεο στο διαδίκτυο. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό.

Είτε χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο είτε φορητό υπολογιστή, η οθόνη μπορεί να μαυρίσει κατά την παρακολούθηση βίντεο για διάφορους λόγους. Ας δούμε γιατί εμφανίζονται τέτοια προβλήματα.

Γιατί η οθόνη μαυρίζει κατά την παρακολούθηση βίντεο στο Διαδίκτυο;

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μαύρη οθόνη κατά την παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο στο Google Chrome, μπορείτε να κατηγορήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Ωστόσο, εάν το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται με άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τα προγράμματα οδήγησης GPU, τα αρχεία συστήματος ή το υλικό.

Είναι δύσκολο να εντοπιστεί ένας συγκεκριμένος λόγος για αυτό το πρόβλημα, καθώς μπορεί να διαφέρει. Όμως, το καλό είναι ότι η οθόνη γίνεται μαύρη κατά την παρακολούθηση διαδικτυακών βίντεο στο Chrome, το οποίο είναι συνήθως πρόβλημα λογισμικού.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : 15 καλύτερα και δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για υπολογιστή με Windows

10 καλύτερες εφαρμογές Android για λήψη μουσικής

Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη κατά την αναπαραγωγή διαδικτυακών βίντεο;

Δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η οθόνη μαυρίζει κατά την παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο, πρέπει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορούν να επιλύσουν προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, τα προγράμματα οδήγησης οθόνης και τα αρχεία συστήματος. Εδώ είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε το πρόβλημα.

1. Βεβαιωθείτε ότι η ανάλυση οθόνης είναι σωστή

Η λανθασμένη επιλογή ανάλυσης οθόνης είναι συνήθως η κύρια αιτία για την επιστροφή της οθόνης κατά την παρακολούθηση βίντεο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας επιλέγει τη σωστή ανάλυση οθόνης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στον υπολογιστή σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Απεικόνιση.

Απεικόνιση

4. Τώρα, μεταβείτε στην ενότητα Κλίμακα και διάταξη.

5. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην Ανάλυση οθόνης και ορίστε το προτεινόμενο.

Ανάλυση της οθόνης

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε να παίξετε ένα διαδικτυακό βίντεο. Ελέγξτε εάν η οθόνη εξακολουθεί να μαυρίζει καθώς παρακολουθείτε το βίντεο.

2. Απενεργοποιήστε το Hardware Acceleration στο Chrome

Εάν χρησιμοποιείτε αποκλειστική GPU, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού του προγράμματος περιήγησης Ιστού για να βελτιώσετε την αναπαραγωγή βίντεο. Ωστόσο, μερικές φορές, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, επειδή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως μια μαύρη οθόνη κατά την παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού του προγράμματος περιήγησής σας Google Chrome και να δείτε αν βοηθάει. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιτάχυνση υλικού στο Google Chrome.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome και κάντε κλικ στο τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη.

τρεις τελείες

2. Στο μενού του Chrome, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

3. Όταν οι Ρυθμίσεις του Chrome, μεταβείτε σε Σύστημα.

Σύστημα

4. Στο σύστημα, σβήνω την εναλλαγή για “Χρήση επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση δίπλα του.

Χρησιμοποιήστε επιτάχυνση υλικού όποτε είναι διαθέσιμη

Αυτό είναι! Το πρόγραμμα περιήγησής σας θα γίνει επανεκκίνηση και η δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού θα απενεργοποιηθεί.

3. Καταργήστε την πρόσφατα εγκατεστημένη επέκταση

ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της επέκτασης

Ορισμένες επεκτάσεις Chrome μπορεί να έρχονται σε διένεξη με την αναπαραγωγή βίντεο σε ιστότοπους. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης στο Chrome μετά την εγκατάσταση μιας επέκτασης, ήρθε η ώρα να την απενεργοποιήσετε ή να την καταργήσετε.

Εάν δεν μπορείτε να ανακαλέσετε καμία επέκταση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε μη αυτόματα τις επεκτάσεις μία προς μία μέχρι να βρείτε αυτή που προκαλεί το πρόβλημα.

Για να ελέγξετε τις επεκτάσεις του Chrome, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και μεταβείτε στις Επεκτάσεις > Διαχείριση επεκτάσεων.

4. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης οθόνης

Τα παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης οθόνης είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει μαύρη οθόνη κατά την παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα ενημερώνοντας τα προγράμματα οδήγησης οθόνης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε τους Προσαρμογείς οθόνης, κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα οθόνης και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

3. Στην οθόνη Πώς θέλετε να αναζητήσετε προγράμματα οδήγησης, επιλέξτε Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης.

Αυτόματη αναζήτηση προγραμμάτων οδήγησης

Αυτό είναι! Τώρα το εργαλείο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει αυτόματα τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης οθόνης στη συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας αφού κάνετε την αλλαγή.

5. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome

Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome 3

Μια παλιά έκδοση του Google Chrome μπορεί να έχει σφάλματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να καταστρέψουν την εμπειρία παρακολούθησης βίντεο.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το Google Chrome στην πιο πρόσφατη έκδοση για να δείτε αν βοηθάει. Επίσης, είναι καλή πρακτική ασφάλειας να διατηρείτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενημερωμένο για να εξαλείψετε τους κινδύνους ασφάλειας και απορρήτου.

Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας Google Chrome, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome. Αυτό θα ενεργοποιήσει το εργαλείο ενημέρωσης του Chrome και το πρόγραμμα περιήγησής σας θα ενημερωθεί.

6. Ελέγξτε εάν υπάρχει πρόβλημα με τον ιστότοπο

Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να μην έχει επιλυθεί, πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχει πρόβλημα με τον ιστότοπο όπου παρακολουθείτε το βίντεο.

Για να το επιβεβαιώσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να παρακολουθήσετε βίντεο σε διαφορετικούς ιστότοπους. Εάν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με τον webmaster του ιστότοπου και να του ζητήσετε να επιλύσει το πρόβλημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο σε διαφορετικό ιστότοπο.

Επομένως, αυτές είναι μερικές μέθοδοι εργασίας για να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη κατά την παρακολούθηση διαδικτυακών βίντεο στο Chrome. Είμαστε βέβαιοι ότι οι μέθοδοι που μοιραστήκαμε θα είχαν ήδη διορθώσει το πρόβλημα. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σχετικά με αυτό το θέμα, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης :

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *