Πώς να αφαιρέσετε την αρχική σελίδα νέων ρυθμίσεων στα Windows 11

Πώς να αφαιρέσετε την αρχική σελίδα νέων ρυθμίσεων στα Windows 11

Εάν έχετε εγκαταστήσει Ενημέρωση Windows 11 2023 ή Windows 11 23H2, ίσως γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα εισήγαγε μια νέα εμφάνιση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Βασικά, οι Ρυθμίσεις αποκτούν μια νέα Αρχική σελίδα στα Windows 11 23H2 που εμφανίζει στοιχεία σε διαδραστικές κάρτες.

Αν και η νέα εμφάνιση των Ρυθμίσεων φαίνεται φρέσκια, μπορεί να μην ταιριάζει με πολλούς χρήστες, ειδικά σε αυτούς που έχουν συνηθίσει την παλιά εμφάνιση. Η νέα αρχική σελίδα των Ρυθμίσεων είναι διαφορετική. Αντί να σας εμφανίσει τη λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές, το λειτουργικό σύστημα σας παρουσιάζει ρυθμίσεις σε διαδραστικές κάρτες.

Μετά την εγκατάσταση του Windows 11 23H2 ενημέρωση, θα δεις διαδραστικές κάρτες στις Ρυθμίσεις Εμφάνιση Προτεινόμενων Ρυθμίσεων, Επιλογών Εξατομίκευσης, Συσκευών Bluetooth κ.λπ. Εάν δεν θέλετε να το δείτε και προτιμάτε να έχετε την παλιά εμφάνιση της εφαρμογής Ρυθμίσεις, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό.

Η κατάργηση της νέας αρχικής σελίδας Ρυθμίσεις στα Windows 11 είναι δυνατή, αλλά πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στο μητρώο ή να τροποποιήσετε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί τους τρόπους εργασίας απόκρυψη της νέας αρχικής σελίδας της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Ας αρχίσουμε.

Πώς να αφαιρέσετε την αρχική σελίδα νέων ρυθμίσεων στα Windows 11

Σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να αλλάξετε το αρχείο μητρώου των Windows 11 για να καταργήσετε τη νέα αρχική σελίδα. Δείτε πώς μπορείτε να καταργήσετε τη νέα αρχική σελίδα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11, επεξεργάζοντας το Αρχείο Μητρώου.

1. Πατήστε το Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το Παράθυρο διαλόγου RUN.

Παράθυρο διαλόγου RUN

2. Όταν ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε Regedit και πατήστε Enter.

Regedit

3. Αυτό θα ανοίξει το Επεξεργαστής Μητρώου. Πλοηγηθείτε σε αυτό το μονοπάτι:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Επεξεργαστής Μητρώου

4. Τώρα κάντε δεξί κλικ στο πλήκτρο Explorer, επιλέξτε Νέο > Τιμή συμβολοσειράς.

Νέο > Τιμή συμβολοσειράς

Εάν θέλετε να επαναφέρετε τη νέα αρχική σελίδα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, διαγράψτε το SettingsPageVisibility Τιμή συμβολοσειράς δημιουργήσατε στο Βήμα Νο. 5. Για να το διαγράψετε, κάντε δεξί κλικ στην τιμή συμβολοσειράς SettingsPageVisibility και επιλέξτε Διαγράφω.

Διαγράφω

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Μετά την επανεκκίνηση, μπορείτε να δείτε την παλιά αρχική σελίδα της εφαρμογής Ρυθμίσεις με το μενού που αναφέρεται.

Απόκρυψη αρχικής σελίδας νέων ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 Pro, Enterprise ή Education, μπορείτε να το επεξεργαστείτε Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας για να αποκρύψετε τη νέα αρχική σελίδα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε το Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το Παράθυρο διαλόγου RUN.

Παράθυρο διαλόγου RUN

2. Όταν ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε Enter.

gpedit.msc

3. Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας. Τώρα πλοηγηθείτε σε αυτό το μονοπάτι:

Computer Configuration > Administrative Templates > Control Panel

Πίνακας Ελέγχου

4. Στη δεξιά πλευρά, κάντε διπλό κλικ στο Ρυθμίσεις Ορατότητα σελίδας.

Ρυθμίσεις Ορατότητα σελίδας

5. Στη γραμμή εντολών Settings Page Visibility, επιλέξτε Ενεργοποιήθηκε.

Ενεργοποιήθηκε

6. Τώρα αλλάξτε την τιμή Settings Page Visibility σε απόκρυψη:σπίτι.

απόκρυψη:σπίτι

7. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί και μετά ενεργοποιήστε Εντάξει.

Ισχύουν

Εάν θέλετε να επαναφέρετε τη νέα προβολή της εφαρμογής Ρυθμίσεις, επιλέξτε Δεν έχει ρυθμιστεί στο Βήμα αρ. 5 και κάντε κλικ στο Ισχύουν.

Δεν έχει ρυθμιστεί

Αυτό είναι! Μετά την τροποποίηση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11, καθώς η αλλαγή θα εμφανιστεί μόνο μετά την επανεκκίνηση.

Έτσι, αυτές οι δύο μέθοδοι εργασίας σάς επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε ή να αφαιρέσετε τη νέα αρχική σελίδα από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11. Πριν απενεργοποιήσετε τις διαδραστικές κάρτες στις Ρυθμίσεις, δοκιμάστε αυτό το νέο πράγμα για μερικές ημέρες. Οι νέες διαδραστικές κάρτες στις Ρυθμίσεις εμφανίζουν διαφορετικές ρυθμίσεις με βάση τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Πείτε μας τη γνώμη σας για τη νέα αρχική σελίδα Ρυθμίσεις στα Windows 11.

Πώς να αποτρέψετε τις γρήγορες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows 11

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *