διαγνωστικά εργαλεία για Windows

10 καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία υπολογιστών για Windows

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft έχει πολύ κακή φήμη όσον αφορά την εμπειρία χρήστη. Το λειτουργικό σύστημα δεν είναι απαλλαγμένο από σφάλματα και οι χρήστες των Windows αντιμετωπίζουν συχνά συστηματικά προβλήματα όπως μια μπλε οθόνη θανάτου, μια καθυστερημένη διεπαφή, σφάλματα συστήματος κ.λπ.

Κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το λειτουργικό σύστημα Windows 10 μπορεί να διορθωθεί. Έχουμε ήδη μοιραστεί μερικά μαθήματα σχετικά με την επιλογή διαφορετικών τύπων σφαλμάτων των Windows. Όμως, για να διευκολύνουμε τα πράγματα, πρέπει να βασιστούμε σε διαγνωστικά εργαλεία υπολογιστή ή διαγνωστικά εργαλεία υλικού.

10 καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία υπολογιστών για Windows

Διαγνωστικά εργαλεία υλικού για Windows μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το μηχάνημά σας για σφάλματα λογισμικού ή υλικού.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μια λίστα με τα καλύτερα προσβάσιμα διαγνωστικά εργαλεία υπολογιστή που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να βρείτε και να διορθώσετε σφάλματα στη μνήμη RAM, τον σκληρό δίσκο, τη CPU, τα προγράμματα οδήγησης κ.λπ.

1. Εργαλείο διάγνωσης μνήμης

Εργαλείο διάγνωσης μνήμης

Το Memory Diagnostic Tool ή το mdsched.exe είναι ένα ενσωματωμένο διαγνωστικό εργαλείο για τον υπολογιστή σας με Windows 10 που χρησιμοποιείται κυρίως για τον έλεγχο προβλημάτων στη μνήμη RAM. Το ενσωματωμένο εργαλείο εκτελείται αποτελεσματικά και περιέχει ένα σφάλμα που περιορίζει την καλύτερη απόδοση της μνήμης RAM.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Εργαλείο διάγνωσης μνήμης εμφανίζει επίσης τα αποτελέσματα της δοκιμής μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης. Οι χρήστες πρέπει να πατήσουν το κουμπί Windows Key + R για να ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε mdsched.exe.

2. Παρακολούθηση πόρων των Windows

Παρακολούθηση πόρων των Windows

Είναι ένα ενσωματωμένο διαγνωστικό εργαλείο για υπολογιστές με Windows 10. Είναι μια προηγμένη έκδοση του προεπιλεγμένου Task Manager που χρησιμοποιείται για την εξάλειψη εφαρμογών και διεργασιών που εκτελούνται.

Όπως το Task Manager, το Resource Monitor παρακολουθεί επίσης διαφορετικές πτυχές του Δικτύου, της Μνήμης, της Χρήσης Δίσκου, της CPU κ.λπ. Εμφανίζει επίσης τις εφαρμογές που επηρεάζουν τους πόρους του συστήματος.

3. JScreenFix

JScreenFix

Αυτό το διαγνωστικό εργαλείο υπολογιστή τρίτου κατασκευαστή στη λίστα μπορεί να σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε τα κολλημένα pixel στην οθόνη. Εάν έχετε πρόσφατα παρατηρήσει κάποιο ενσύρματο σημείο στην οθόνη σας που δεν προκαλείται από καταπόνηση ή σκόνη, τότε μάλλον πρόκειται για κάποια κολλημένα pixel.

Αυτά τα κολλημένα pixel γίνονται ενοχλητικά και παρατηρούνται εύκολα όταν η οθόνη γίνεται μαύρη ή χαμηλώνει. Το JScreenFix ξεπλένει την πληγείσα περιοχή με τόνους διαφορετικών χρωμάτων κάθε λεπτό.

4. CrystalDiskInfo

CrystalDiskInfo

Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν εργαλείο δοκιμής διάγνωσης υπολογιστή που εκτελεί μια πλήρη ανάλυση της κατάστασης των μονάδων δίσκου σας, τότε το CrystalDiskInfo μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Το CrystalDiskInfo σάς ενημερώνει για την τρέχουσα κατάσταση των μονάδων USB, των HDD και των SSD.

Το διαγνωστικό εργαλείο σαρώνει αποτελεσματικά τη συνολική κατάσταση της υγείας και παρέχει μια λεπτομερή αναφορά. Η συσκευή μπορεί να σας πει το χρόνο περιστροφής, τη θερμοκρασία, το χρόνο λειτουργίας, τα ποσοστά σφαλμάτων κ.λπ.

5. Εργαλείο διάγνωσης επεξεργαστή Intel

Εργαλείο διάγνωσης επεξεργαστή Intel

Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί με επεξεργαστή Intel, δοκιμάστε αυτό το εργαλείο. Το εργαλείο διάγνωσης επεξεργαστή για Windows επιτρέπει στους χρήστες να επιδιορθώνουν διάφορα ζητήματα που προκαλούνται από έναν ελαττωματικό επεξεργαστή. Εκτελεί κάποιες δοκιμές στον επεξεργαστή και μετά εμφανίζει τα αποτελέσματα.

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής και τη δημιουργία της αναφοράς, οι χρήστες πρέπει να ελέγξουν τα αποτελέσματα της δοκιμής που απέτυχαν. Το εργαλείο σας ενημερώνει για παλιά προγράμματα οδήγησης, προβλήματα επεξεργαστή κ.λπ.

6. Speccy της Piriform

Speccy της Piriform

Είναι άλλο ένα καλύτερο διάγνωση και επισκευή υπολογιστή εργαλεία που μπορείτε να εξετάσετε. Συνήθως, η συσκευή εμφανίζει πληροφορίες για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου υλικού, περιφερειακών, πληροφοριών δίσκου, γραφικών, λογισμικού, γραφικών, δικτύου κ.λπ.

Το Speccy by Piriform προσφέρει εξαιρετικά λεπτομερή δεδομένα διαμόρφωσης, καθιστώντας την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη συντήρηση πολύ πιο προσιτή.

7. CPU-Z

CPU-Z

Το CPU-Z είναι ένα άλλο καλύτερο διαγνωστικό εργαλείο υπολογιστή στη λίστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο λειτουργικό σύστημα Windows 10.

Το καλύτερο πράγμα για το CPU-Z είναι ότι το μίνι εργαλείο σαρώνει το σύστημα και ενημερώνει τους χρήστες για τις ρυθμίσεις παραμέτρων του εσωτερικού υλικού. Αυτό δεν είναι ένα διαγνωστικό εργαλείο, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε πότε ξεχνάτε τα εγκατεστημένα εξαρτήματα.

8. Αναλυτής WiFi

Αναλυτής WiFi

Το WiFi Analyzer είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία διαχείρισης WiFi στον υπολογιστή σας με Windows 10. Μάντεψε? Το WiFi Analyzer αναλύει τη ρύθμιση του δικτύου WiFi και παρέχει πολύτιμες λεπτομέρειες.

Το WiFi Analyzer μπορεί να δει εάν το ασύρματο κανάλι σας παρεμβαίνει σε άλλα κοντινά δίκτυα WiFi. Όχι μόνο αυτό, αλλά το WiFi Analyzer προσφέρει επίσης μερικές άλλες δυνατότητες που μπορούν να ενισχύσουν την ταχύτητα του WiFi σας.

9. AdwCleaner

AdwCleaner

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο για να βρείτε και να αφαιρέσετε κρυφό κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό διαφημίσεων, πρέπει να δοκιμάσετε το AdwCleaner. Είναι ένα φορητό εργαλείο που σαρώνει και αφαιρεί κρυφό κακόβουλο λογισμικό και adware από το σύστημά σας.

Μετά τη σάρωση, το Adwcleaner σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα σάρωσης. Τα αποτελέσματα σάρωσης του Adwcleaner ταξινομούνται κατά υπηρεσίες, αρχεία DLL, Προγραμματισμένες εργασίες, καταχωρίσεις μητρώου κ.λπ.

10. Malwarebytes

Malwarebytes

Λοιπόν, το MalwareBytes είναι το κορυφαίο εργαλείο σάρωσης κακόβουλου λογισμικού που διατίθεται στον ιστό. Το Malwarebytes διατίθεται τόσο σε δωρεάν όσο και σε premium εκδόσεις.

Η δωρεάν έκδοση λειτουργεί καλά σε προσωπικούς υπολογιστές, αλλά η έκδοση premium προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως ασφάλεια στο διαδίκτυο, προστασία σε πραγματικό χρόνο, προστασία ransomware κ.λπ.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία υπολογιστή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας με Windows 10. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Θα μπορούσατε να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας; Εάν πιστεύετε ότι έχουμε χάσει κάποιο σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο, φροντίστε να το αναφέρετε στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων.

Διαβάστε επίσης:

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *