Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στο Adobe Acrobat/Reader

Η αλλαγή του χρώματος επισήμανσης στο Adobe Acrobat/Reader κάνει διαφορετικούς τύπους κειμένου να ξεχωρίζουν σε ένα αρχείο PDF. Αυτό το σεμινάριο καλύπτει τον τρόπο προσαρμογής των χρωμάτων επισήμανσης, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε τα έγγραφά σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Το Adobe Acrobat και το Adobe Acrobat Reader είναι ευέλικτα εργαλεία όλα τα πράγματα PDF. Το λογισμικό προσφέρει μια σειρά εργαλείων που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε, να επεξεργάζεστε και να διαχειρίζεστε τα έγγραφά σας χωρίς κόπο.

Τι κάνει η λειτουργία επισήμανσης και γιατί τη χρησιμοποιείτε

Η δυνατότητα επισήμανσης στο Adobe Acrobat είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που σας επιτρέπει να επισημάνετε σημαντικές ενότητες ή σημεία σε ένα έγγραφο χρωματίζοντας ημιδιαφανή το κείμενό σας. Χρησιμεύει ως αποτελεσματική μέθοδος για την έμφαση στις βασικές πληροφορίες, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό και την αναφορά βασικών λεπτομερειών αργότερα.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα επισήμανσης, μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε ή να διαφοροποιήσετε διάφορες ενότητες, βελτιώνοντας την αναγνωσιμότητα και την κατανόηση. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για φοιτητές, επαγγελματίες ή οποιονδήποτε ασχολείται με εκτενή έγγραφα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξάγουν, να τονίζουν και να ελέγχουν αποτελεσματικά κρίσιμο περιεχόμενο.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στο Adobe Acrobat Reader

Πριν εξετάσουμε τον τρόπο χρήσης της δυνατότητας επισήμανσης στο λογισμικό Adobe Acrobat, ας ξεφύγουμε από τη διαφορά μεταξύ του Adobe Acrobat, του Adobe Acrobat Reader και του Adobe Acrobat Reader DC.

Το Adobe Acrobat Reader είναι η δωρεάν έκδοση του λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βασική προβολή PDF και σχολιασμούς. Το Adobe Acrobat, διαθέσιμο μέσω του Creative Cloud, προσφέρει προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας και μετατροπής. Το Adobe Acrobat Reader DC (Document Cloud) είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού που προσθέτει λειτουργίες που βασίζονται σε σύννεφο για ασφαλή κοινή χρήση και αποθήκευση εγγράφων σε όλες τις συσκευές. Η έκδοση Adobe Acrobat Pro DC ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στην τυπική έκδοση της εφαρμογής και προσθέτει επίσης premium χαρακτηριστικά όπως μια ποικιλία εργαλείων ηλεκτρονικής υπογραφής.

Ανεξάρτητα από την έκδοση του λογισμικού Adobe Acrobat που χρησιμοποιείτε, τα βήματα για τη χρήση του εργαλείου επισήμανσης κειμένου θα είναι παρόμοια (τα βήματα είναι επίσης τα ίδια για λειτουργικά συστήματα Mac και Windows).

Για να επισημάνετε το κείμενό σας στο Adobe Acrobat/Reader, ακολουθήστε τα βήματα από το σεμινάριο μας:

Βήμα 1. Ανοίξτε το έγγραφο που θέλετε να επεξεργαστείτε στο Adobe Acrobat.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα του Adobe Acrobat Reader

Εκκινήστε την εφαρμογή Adobe Acrobat/Reader στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια επιλέξτε Αρχείο > Ανοιξε. Πλοηγηθείτε στο έγγραφο που πρέπει να επεξεργαστείτε και προσθέστε το στο Adobe Acrobat.

Βήμα 2. Προσθέστε επισημάνσεις στο κείμενο.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα 2 του Adobe Acrobat Reader

Εάν πρέπει να επισημάνετε τμήματα του εγγράφου σας, ανοίξτε από την πλαϊνή γραμμή Εργαλεία > Σχόλιο > Επισήμανση ή Εργαλεία > Αποκορύφωμαστη συνέχεια επισημάνετε το κείμενο που έχετε επιλέξει.

Βήμα 3. Επιλέξτε το επισημασμένο κείμενο.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα 3 του Adobe Acrobat Reader

Εάν το έγγραφό σας έχει ήδη επισημασμένα τμήματα του κειμένου: μόλις ανοίξετε το έγγραφο στην εφαρμογή, βρείτε το μέρος με το επισημασμένο κείμενο. Κάντε δεξί κλικ το επισημασμένο κείμενο και επιλέξτε ΙδιότητεςΠροεπιλεγμένες ιδιότητες εργαλείου) από το αναπτυσσόμενο μενού.

Βήμα 4. Αλλάξτε το χρώμα επισήμανσης.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα 4 του Adobe Acrobat Reader

Εάν δεν σας αρέσει το έντονο κίτρινο που είναι το προεπιλεγμένο χρώμα στο Adobe Acrobat, μπορείτε να το αλλάξετε στο χρώμα που επιθυμείτε.

Στο Επισημάνετε τις ιδιότητες μπαρ, ανοίξτε το Εμφάνιση καρτέλα και κάντε κλικ στο Πεδίο χρώματος. Αυτό θα ανοίξει μια παλέτα χρωμάτων όπου μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα του highlighter που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να αλλάξετε το χρώμα του επιλεγμένου κειμένου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επιλογής χρώματος για να λάβετε το επιθυμητό χρώμα απευθείας από το έγγραφό σας.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα 5 του Adobe Acrobat Reader

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το επιλεγμένο χρώμα, πατήστε Εντάξει στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου και κλείστε το παράθυρο ιδιοτήτων του εργαλείου επισήμανσης.

Αυτό το χρώμα επισήμανσης θα αλλάξει στη συνέχεια αυτόματα.

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συντόμευση πληκτρολογίου για να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης του κειμένου στο Adobe Acrobat. Τύπος Εντολή (Cmd) + μι για πρόσβαση στο αναδυόμενο παράθυρο Επισήμανση Ιδιοτήτων. Εκεί, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης καθώς και την αδιαφάνεια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Περισσότερα για να ανοίξετε το παράθυρο ιδιοτήτων Επισήμανση πλήρους μεγέθους.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα 6 του Adobe Acrobat Reader

Σε έναν υπολογιστή με Windows, το Ctrl + μι συνδυασμός πλήκτρων συντόμευσης θα ανοίξει την ίδια γραμμή εργαλείων.

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης στο Adobe Acrobat Reader

Η αλλαγή του χρώματος τονισμού από προεπιλογή σε κάτι άλλο κάθε φορά μπορεί να είναι χρονοβόρα και απλά ενοχλητική. Αντίθετα, μπορείτε να ορίσετε ένα διαφορετικό προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης στο Adobe Acrobat Reader σε αυτό που σας αρέσει. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα εφαρμόσει το νέο χρώμα στο επισημασμένο κείμενο σας κάθε φορά.

Για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης στο Adobe Acrobat, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Επισημάνετε το κείμενο στο έγγραφό σας.

Ξεκινήστε επιλέγοντας το κείμενο που θέλετε να επισημάνετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο Επισήμανση για να επισημάνετε το κείμενό σας. Μετά από αυτό, κάντε δεξί κλικ το κείμενο για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος και να αποκτήσετε πρόσβαση σε Επισημάνετε τις ιδιότητες όπως φαίνεται στην προηγούμενη ενότητα.

Βήμα 2: Ορίστε το προεπιλεγμένο χρώμα.

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης στην εικόνα του Adobe Acrobat Reader

Μέσα στο Επισημάνετε τις ιδιότητες γραμμή μενού, τροποποιήστε το χρώμα της επισήμανσης.

Για να κάνετε το νέο χρώμα το προεπιλεγμένο χρώμα για όλες τις μελλοντικές τροποποιήσεις, επιλέξτε το πλαίσιο με την ετικέτα Ορίστε τις ιδιότητες ως προεπιλογή στο Επισημάνετε τις ιδιότητες παράθυρο. Αυτό διασφαλίζει ότι το χρώμα που επιλέξατε θα γίνει το προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης για μελλοντική χρήση.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στο Adobe Acrobat Reader Mobile

Το Adobe Acrobat προσφέρει μια έκδοση της εφαρμογής για κινητά, ώστε να μπορείτε να επεξεργάζεστε αρχεία PDF απευθείας από το smartphone σας. Εάν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, κατεβάστε την και εγκαταστήστε την από Google Play ή Apple App Store. Για να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης χρησιμοποιώντας το Adobe Acrobat Reader Mobile, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για αποτελεσματική διαχείριση PDF στο τηλέφωνό σας. Οι οδηγίες είναι ίδιες για χρήστες Android και iOS.

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή, ανοίξτε την στο smartphone σας.

Βήμα 2: Ανοίξτε το PDF σας στο Adobe Acrobat Reader

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα του Adobe Acrobat Reader για κινητά

Στο Adobe Acrobat Reader, επιλέξτε Ανοιγμα αρχείου για να προσθέσετε το αρχείο PDF που θέλετε να επεξεργαστείτε στο Acrobat Reader του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να εισαγάγετε το αρχείο από το smartphone σας και να αφήσετε την εφαρμογή να το εντοπίσει αυτόματα.

Βήμα 3: Προσαρμόστε το χρώμα επισήμανσης κειμένου

Πώς να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης στην εικόνα 2 του Adobe Acrobat Reader για φορητές συσκευές

Βρείτε το επισημασμένο κείμενο του οποίου θέλετε να αλλάξετε το χρώμα. Πατήστε παρατεταμένα το επισημασμένο κείμενο για να αποκτήσετε πρόσβαση στις Επισημασμένες ιδιότητες κειμένου. Επιλέξτε το χρώμα επισήμανσης για να εμφανιστεί η χρωματική παλέτα και επιλέξτε το χρώμα που προτιμάτε για το επισημασμένο κείμενο.

Βήμα 4: Ορίστε το προεπιλεγμένο χρώμα

Το χρώμα επισήμανσης που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα θα γίνει το προεπιλεγμένο για μελλοντικό επισημασμένο κείμενο. Αυτό το χρώμα θα επιλεγεί αυτόματα όταν επισημάνετε κείμενο σε επόμενη χρήση.

Αφού η εφαρμογή αποθηκεύσει τις αλλαγές, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο ίδιο έγγραφο σε πολλές συσκευές. Η εφαρμογή για κινητά διαθέτει επίσης μια σειρά από λειτουργίες επεξεργασίας PDF, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του χρώματος του κειμένου της γραμματοσειράς.

Τι άλλο λογισμικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επισήμανση τμημάτων των εγγράφων σας

Υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές λογισμικού για την επισήμανση τμημάτων των εγγράφων σας, εάν αναζητάτε εναλλακτικές. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Foxit Reader: Παρόμοια με το Adobe Acrobat, είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης PDF που επιτρέπει την επισήμανση και τον σχολιασμό εγγράφων PDF.
  • Επεξεργαστής PDF-XChange: Αυτό το λογισμικό παρέχει βασικές δυνατότητες επεξεργασίας PDF, συμπεριλαμβανομένης της επισήμανσης και του σχολιασμού κειμένων και εικόνων.
  • Nitro PDF Reader: Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF που προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή με δυνατότητες σχολιασμού, επιτρέποντάς σας να επισημάνετε κείμενα στα έγγραφά σας PDF.
  • Σουμάτρα PDF: Αν και είναι κατά κύριο λόγο ελαφρύς αναγνώστης, επιτρέπει βασικές λειτουργίες σχολιασμού, όπως η επισήμανση.

Αυτές οι επιλογές λογισμικού προσφέρουν διάφορες λειτουργίες παρόμοιες με το Adobe Acrobat Reader, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επισήμανσης και σχολιασμού των εγγράφων σας.

Εάν δεν διαθέτετε ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας PDF, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Photoshop για να επισημάνετε κείμενο στα PDF σας. Το Photoshop είναι κυρίως λογισμικό επεξεργασίας εικόνων και δεν προσφέρει την ίδια ευκολία χρήσης ή εξειδικευμένα εργαλεία για την επισήμανση κειμένου σε αρχεία PDF σε σύγκριση με το αποκλειστικό λογισμικό επεξεργασίας PDF. Έτσι, η διαδικασία θα είναι λίγο διαφορετική και πιο περίπλοκη σε σύγκριση με τη χρήση του Adobe Acrobat.

Επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας στο Adobe Acrobat Reader σαν επαγγελματίας

Η γνώση της τέχνης της επεξεργασίας εγγράφων στο Adobe Acrobat Reader μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας. Από την αλλαγή των χρωμάτων επισήμανσης έως την τροποποίηση κειμένου, αυτό το εργαλείο προσφέρει ευέλικτες δυνατότητες που μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία διαχείρισης εγγράφων σας.

Είτε σε επιτραπέζιο υπολογιστή είτε σε κινητό, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στο Adobe Acrobat Reader σαν επαγγελματίας και να διακριθείτε στην επεξεργασία των εγγράφων σας, επιτρέποντας την αποτελεσματική και αποτελεσματική επεξεργασία εγγράφων εν κινήσει.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5304

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *