Πώς να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου & Φόντο στα Windows 11

Στα Windows 11, όταν επισημαίνετε κείμενο σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή πλαίσιο διαλόγου, το χρώμα του κειμένου εμφανίζεται λευκό, ενώ το χρώμα του φόντου είναι μπλε. Αυτός είναι ο προεπιλεγμένος συνδυασμός χρωμάτων για την επιλογή κειμένου σε υπολογιστές με Windows 10 και Windows 11 .

Ενώ ο προεπιλεγμένος συνδυασμός χρωμάτων για το επισημασμένο κείμενο φαίνεται καλός και διευκολύνει την ανάγνωση, μπορείτε να τον αλλάξετε όπως θέλετε. Όντας ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή, τα Windows 11 σάς επιτρέπουν να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου.

Ωστόσο, για να αλλάξετε το χρώμα του επιλεγμένου ή επισημασμένου κειμένου , πρέπει να κάνετε σκληρή δουλειά. Πρώτα πρέπει να λάβετε την τιμή χρώματος RGB και να την προσθέσετε στον Επεξεργαστή Μητρώου.

Πώς να προσθέσετε μουσική φόντου σε ένα βίντεο κλιπ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου και φόντου στα Windows 11

Επομένως, εάν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου ή επιλεγμένου κειμένου στα Windows 11, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για την αλλαγή του χρώματος του επισημασμένου κειμένου στα Windows 11.

1) Λάβετε την τιμή χρώματος RGB

Πριν τροποποιήσετε το επισημασμένο χρώμα του κειμένου, πρέπει πρώτα να πιάσετε την τιμή RBG Color. Μπορείτε να πάρετε την τιμή RGB Color από το Chrome εγκαθιστώντας μια επέκταση επιλογής χρώματος ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Paint.

 

Η λήψη τιμών χρώματος RGB από την εφαρμογή Microsoft Paint είναι αρκετά απλή. Πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Pain και να κάνετε κλικ στο κουμπί επιλογής χρώματος .

 

Τώρα επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να ορίσετε στο Color Picker. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, θα λάβετε την τιμή RGB Color ; αντιγράψτε και επικολλήστε το σε ένα Σημειωματάριο.

Πώς να θολώσετε το φόντο στο ζουμ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2) Αλλάξτε το χρώμα φόντου του επισημασμένου κειμένου στα Windows 11

Για να αλλάξετε το χρώμα φόντου του επισημασμένου κειμένου στα Windows 11, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώου . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Επεξεργαστής Μητρώου από τη λίστα επιλογών.

 

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USERΧρώματα πίνακα ελέγχου

 

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο πλήκτρο Hilight REG_SZ.

 

4. Στη γραμμή εντολών Edit String, εισαγάγετε την τιμή RGB Color και κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

 

Σημαντικό: Η προεπιλεγμένη τιμή RGB του επισημασμένου φόντου κειμένου είναι 0 120 215 . Εάν ποτέ θέλετε να επαναφέρετε τις αλλαγές, εισαγάγετε την προεπιλεγμένη τιμή RGB στο Βήμα 4.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα φόντου του επισημασμένου κειμένου στα Windows 11.

Photoshop Πώς να αλλάξετε το φόντο σε μια εικόνα χρησιμοποιώντας το(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3) Πώς να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου στα Windows 11

Ακριβώς όπως το χρώμα του φόντου, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου . Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώου . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Επεξεργαστής Μητρώου από τη λίστα επιλογών.

 

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USERΧρώματα πίνακα ελέγχου

 

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο κλειδί HilightText REG_SZ.

Πώς να αφαιρέσετε τον ήχο από τα βίντεο στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Στη γραμμή εντολών Επεξεργασία συμβολοσειράς για το HilightText, εισαγάγετε τον κωδικό χρώματος RGB στο πεδίο Δεδομένα τιμής. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

 

Σημαντικό: Η προεπιλεγμένη τιμή RGB του Επισημασμένου κειμένου είναι 255 255 255 . Εάν ποτέ θέλετε να επαναφέρετε τις αλλαγές, εισαγάγετε την προεπιλεγμένη τιμή RGB στο Βήμα 4.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου στον υπολογιστή Windows 11. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου για να ταιριάζει με το θέμα σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

 

Έτσι, όλα αυτά αφορούν την αλλαγή του χρώματος του επισημασμένου κειμένου και του φόντου κειμένου στα Windows 11. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου και φόντου για να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

10 καλύτερες εφαρμογές προγραμματισμού μηνυμάτων κειμένου για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *