Πώς να αναμίξετε και να ταιριάξετε μαξιλάρια σε έναν καναπέ

Συνδυάστε μαξιλάρια διαφορετικών μεγεθών, σχημάτων, μοτίβων και υφών στον καναπέ σας με αυτά τα απλά βήματα

Έχεις βαμμένο το σαλόνι σου, ένα χαλί που αγκαλιάζει το πάτωμα, τέχνη που στολίζει τους τοίχους, αλλά ο καναπές σου είναι ακόμα γυμνός. Η ανάμειξη και η αντιστοίχιση μαξιλαριών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενώσετε το δωμάτιό σας, αλλά από πού να ξεκινήσετε όταν υπάρχουν τόσα πολλά σχήματα, σχέδια και υφές; Είτε μετακομίζετε σε ένα νέο μέρος είτε απλά ανανεώνετε το σαλόνι σας, έχουμε όλες τις στυλιστικές συμβουλές που χρειάζεστε για να συνδυάσετε τα μαξιλάρια σας για μια κομψή, συνεκτική εμφάνιση. Διαβάστε παρακάτω για μίξη και αντιστοίχιση!

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

 • Επιλέξτε 3 χρώματα για να χρησιμοποιήσετε στα μαξιλάρια σας που συνεργάζονται και βρίσκονται σε όλο το χώρο σας.
 • Ανακατέψτε μαξιλάρια με γεωμετρικά, οργανικά και συμπαγή σχέδια. Αλλάξτε το μέγεθος των μοτίβων, ώστε ορισμένα μαξιλάρια να έχουν μεγάλες, μεσαίες ή μικρές και διακριτικές εκτυπώσεις.
 • Πειραματιστείτε με την υφή, συνδυάζοντας μαξιλάρια από μαξιλάρια από ψεύτικη γούνα με βελούδο, πούλιες ή υφαντά μαξιλάρια.
 • Παίξτε με το μέγεθος και το σχήμα των μαξιλαριών σας, αναμειγνύοντας μεγάλα και μικρά μαξιλάρια σε τετράγωνα, ορθογώνια και κύκλους.

Βήματα

Επιλέξτε μια ιστορία χρώματος για τα μαξιλάρια σας.

 1. Τραβήξτε 3 χρώματα από το δωμάτιό σας για να τα χρησιμοποιήσετε ως χρώματα μαξιλαριού. Το κλειδί για ένα συνεκτικό άπλωμα μαξιλαριού είναι να επιλέξετε 3 χρώματα που συνεργάζονται και υπάρχουν ήδη στο δωμάτιό σας. Χρησιμοποιήστε το χρώμα του τοίχου σας, τα σχέδια στο χαλί σας και τις λεπτομέρειες στα έργα τέχνης που είναι κρεμασμένα στους τοίχους σας ως έμπνευση. Τα χρώματα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι αρμονικά μεταξύ τους και να συνδυάζονται καλά με το χρώμα του καναπέ σας.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 1.jpg
  • Εάν έχετε μια ουδέτερη ατμόσφαιρα, συνδυάστε το κρεμ, το μπεζ και ένα ποπ χρώμα όπως το μπλε, το πράσινο ή το πορτοκαλί για να φαίνεστε καλόγουστοι και καθαροί.
  • Πολύχρωμοι τόνοι κοσμημάτων όπως το κίτρινο μουσταρδί, το μελιτζανί μωβ και το σμαραγδένιο πράσινο αναδίδουν μια πλούσια, πολυτελή αισθητική.
  • Εάν το δωμάτιό σας έχει μια παραλιακή, αέρινη εμφάνιση, επιλέξτε χρώματα όπως το μπλε ναυτικό, το φασκόμηλο και το ροζ ρουζ.

Επιλέξτε 3 διαφορετικά σχέδια για τα μαξιλάρια σας.

 1. Προσθέστε οπτικό ενδιαφέρον συνδυάζοντας γεωμετρικά και οργανικά μοτίβα. Μπορεί να μην φαίνεται έτσι, αλλά ο συνδυασμός των σκληρών γραμμών των γεωμετρικών μοτίβων με τις καμπύλες, αφηρημένες γραμμές οργανικών μοτίβων εξισορροπεί τη στοίβα μαξιλαριών σας. Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε αυτά τα αντίθετα μοτίβα είναι να ξεκινήσετε με μια τολμηρή εκτύπωση που ενσωματώνει ολόκληρη την ιστορία των χρωμάτων σας. μπορεί να είναι γεωμετρική ή οργανική. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μαξιλάρι με διαφορετικό σχέδιο που περιέχει 1 ή 2 από τα χρώματά σας. Το τελευταίο σας μαξιλάρι πρέπει να έχει μόνο 1 από τα χρώματά σας.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 2.jpg
  • Ένας δοκιμασμένος και αληθινός συνδυασμός μαξιλαριών για αρχή είναι α πολύχρωμο φλοράλένα Ρίγα 2 τόνωνκαι ένα στερεός.
  • Γενικά, συνδυάστε τουλάχιστον ένα γεωμετρικό μοτίβο, όπως ρίγες, τσάντες, κύκλους ή στάμπες σεβρόν, με ένα οργανικό μοτίβο, όπως φλοράλ, paisley ή αφηρημένα, στρογγυλεμένα σχήματα.

[Edit]Αλλάξτε τα μεγέθη μοτίβων στα μαξιλάρια σας.

 1. Ενοποιήστε τα μαξιλάρια σας αναμειγνύοντας εκτυπώσεις μεγάλων, μεσαίων και μικρού μεγέθους. Είναι σημαντικό ο συνδυασμός των μοτίβων να συμπληρώνει το ένα το άλλο, αντί να αποσπά την εστίαση το ένα από το άλλο. Επομένως, δουλέψτε με εκτυπώσεις που είναι μεγάλες και τολμηρές και μικρές και λεπτές. Κάντε το μαξιλάρι που ενσωματώνει ολόκληρη την έγχρωμη ιστορία σας τη μεγαλύτερη εκτύπωση. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μαξιλάρι με μεσαίο σχέδιο χρησιμοποιώντας 1 ή 2 από τα χρώματα σας. Το μαξιλάρι σας που χρησιμοποιεί μόνο 1 από τα χρώματά σας θα πρέπει να έχει ένα μικρό, διακριτικό σχέδιο.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 3.jpg
  • Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα μαξιλάρι με ένα μεγάλο, τολμηρό γεωμετρική εκτύπωση. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μέσο ditsy floral print σε 2 απο τα χρωματα σου. Καθορίστε αυτά τα μοτίβα με ένα μαξιλάρι που έχει αχνά ρίγες.
  • Η επιλογή ενός μαξιλαριού με ένα απόσπασμα ή μια φράση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα διακριτικό μοτίβο στη στοίβα μαξιλαριών σας.

[Edit]Εργαστείτε με μαξιλάρια διαφορετικών μεγεθών.

 1. Κάντε τον καναπέ σας πιο ελκυστικό με μεγάλα, μεσαία και μικρά μαξιλάρια. Ξεκινήστε με ένα μεγαλύτερο μαξιλάρι βάσης που ταιριάζει στις αναλογίες του καναπέ σας. Τοποθετήστε το στην άκρη του καναπέ και επιλέξτε τουλάχιστον 1 άλλο μαξιλάρι που είναι ελαφρώς μικρότερο για να φωλιάζει πάνω του. Εάν έχετε μεγαλύτερο καναπέ, τοποθετήστε 1 ή 2 μικρά, διακοσμητικά μαξιλάρια δίπλα στο μεσαίο μαξιλάρι. Αυτό δημιουργεί μια όμορφη, κλιμακωτή εμφάνιση που προσθέτει βάθος στον καναπέ σας.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 4.jpg
  • Ένα τεράστιο μαξιλάρι μπορεί να κατακλύσει έναν μικρό καναπέ με κάθισμα αγάπης, ενώ ένα τμήμα μπορεί να αντέξει το μέγεθος. Ωστόσο, αν θέλετε ο καναπές σας να είναι γεμάτος μαξιλάρια, προτιμήστε το!

[Edit]Παίξτε με σχήματα μαξιλαριού.

 1. Δώστε διάσταση στον καναπέ σας με τετράγωνο, ορθογώνιο παραλληλόγραμμοκαι στρογγυλά μαξιλάρια. Εργαστείτε με τα σχήματα και τα στυλ που ταιριάζουν με την αισθητική του σπιτιού σας. Δύο μεγάλα τετράγωνα μαξιλάρια και ένα μικρότερο ορθογώνιο οσφυϊκό μαξιλάρι δίνουν μια πιο παραδοσιακή, συμμετρική εμφάνιση. Ή, αλλάξτε το οσφυϊκό μαξιλάρι με ένα μικρό κυλινδρικό μαξιλάρι για μια βασιλική ατμόσφαιρα. Εάν έχετε μοντέρνο σχεδιασμό, η προσθήκη ενός κυκλικού μαξιλαριού μπορεί να μαλακώσει τις σκληρές άκρες των επίπλων σας.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 5.jpg

[Edit]Φέρτε διαφορετικές υφές μαξιλαριού.

 1. Αυξήστε τον παράγοντα άνεσης συνδυάζοντας αφράτα, βελούδινα και μαξιλάρια από πούλιες. Εκτός από τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής εμφάνισης, τα μαξιλάρια με διαφορετική υφή σας δίνουν μεγαλύτερο βάθος αίσθησης στον καναπέ σας. Παίξτε με υφάσματα που συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα σας. Αν πρόκειται για έναν εκλεπτυσμένο, κομψό καναπέ, ρίξτε αφράτο και αναστατωμένα μαξιλάρια. Ή ίσως έχετε μια λαμπερή, ρομαντική ατμόσφαιρα, οπότε προσθέστε βελούδο και μαξιλάρια πούλιες στον καναπέ σου.[6]
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 6.jpg
  • Επιλέξτε μαξιλάρια έμφασης που έχουν επίσης διασκεδαστικά στολίδια, όπως φούντες και πομ-πον.

[Edit]Δημιουργήστε συμμετρία με ένα ασορτί σετ μαξιλαριού.

 1. Αγκυρώστε τον καναπέ σας με ασορτί μαξιλάρια και στις δύο πλευρές. Με όλα τα διαφορετικά χρώματα, σχέδια, μεγέθη και υφές σε εξέλιξη, προσθέστε λίγη συμμετρία πίσω στον καναπέ σας. Αγοράστε ένα διπλό από ένα από τα αγαπημένα σας μαξιλάρια, όπως το μεγάλο σας μαξιλάρι βάσης, και τοποθετήστε τα στις απέναντι άκρες του καναπέ σας. Αυτό εξισορροπεί την εμφάνιση και την αίσθηση του καναπέ σας.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 7.jpg
  • Φυσικά, η ποσότητα που θα επιλέξετε για να ταιριάζει με τα μαξιλάρια σας εξαρτάται αποκλειστικά από το γούστο σας. Εάν προτιμάτε να έχετε όλα τα μαξιλάρια που ταιριάζουν σε κάθε πλευρά, κάντε το. Εάν έχετε πιο εκλεκτική γεύση, μη διστάσετε να έχετε κανένα από αυτά να ταιριάζει.

[Edit]Τοποθετήστε τα μαξιλάρια σας σε μονούς αριθμούς.

 1. Για πιο μοντέρνα εμφάνιση, προσθέστε μαξιλάρια στον καναπέ σας σε 3 και 5άρια. Αν θέλετε μια καλλιτεχνική, σύγχρονη ατμόσφαιρα με πολύ οπτικό ενδιαφέρον, κάντε τον καναπέ σας ασύμμετρο. Τοποθετήστε τα μαξιλάρια σας 3 στο πλάι, ή καλύτερα, τοποθετήστε 3 στη μία πλευρά και 2 στην άλλη. Συνδυάστε την τοποθέτηση με διάφορα σχήματα, σχέδια και υφές επίσης.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 8.jpg
  • Για παράδειγμα, προσθέστε ένα μεγάλο φουντωτό τετράγωνο μαξιλάρι με ρίγες και ένα μικρό, δασύτριχο ορθογώνιο μαξιλάρι στη μία πλευρά. Από την άλλη, τοποθετήστε ένα μικρό υφαντό κυκλικό μαξιλάρι με πομ-πον, ένα τετράγωνο μαξιλάρι με μεσαίο γεωμετρικό σχέδιο και ένα μεγάλο μασίφ βελούδινο τετράγωνο μαξιλάρι.

[Edit]Προσθέστε μαξιλάρια σε ζυγούς αριθμούς.

 1. Ή, για μια πιο παραδοσιακή εμφάνιση, κάντε την τοποθέτηση του μαξιλαριού σας συμμετρική. Εάν προτιμάτε ένα καθαρό, κλασικό στυλ, βάλτε μαξιλάρια σε 2 και 4άρια. Τοποθετήστε 2 μαξιλάρια και στις δύο πλευρές του καναπέ σας ή προσθέστε περισσότερο ενδιαφέρον φωλιάζοντας 2 στη μέση και 1 σε κάθε πλευρά. Μια τοποθέτηση ζυγού αριθμού γενικά αφήνει τον χώρο σας με μια πιο ισορροπημένη, βελτιωμένη εμφάνιση.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 9.jpg
  • Παίξτε επίσης με το μέγεθος, το σχήμα, το σχέδιο και την υφή των μαξιλαριών σας. Τοποθετήστε 2 μεγάλα ασορτί ριγέ μαξιλάρια σε κάθε άκρο του καναπέ, συνδυάζοντας το 1 με ένα κυκλικό βελούδινο μαξιλάρι και το άλλο με ένα ορθογώνιο μαξιλάρι με φούντες σε ένα διακριτικό σχέδιο paisley.

[Edit]Επιλέξτε γεμίσματα μαξιλαριού που ταιριάζουν στο στυλ σας.

 1. Ένα πουπουλένιο φτερό ή γέμιση από συνθετικό αφρό μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση των μαξιλαριών. Ένας συνδυασμός από σφιχτά, πουπουλένια μαξιλάρια και σταθερά μαξιλάρια από αφρώδες υλικό που κρατούν το σχήμα τους βοηθά να φέρετε ισορροπία και συνοχή στον καναπέ σας. Τα πουπουλένια μαξιλάρια τείνουν να δίνουν στον καναπέ σας μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ τα μαξιλάρια από αφρώδες υλικό προσθέτουν δομή και διάσταση.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 10.jpg

[Edit]Πειραματιστείτε με την τοποθέτηση και το στυλ του μαξιλαριού σας.

 1. Ανακατέψτε και ταιριάξτε τα μαξιλάρια σας με βάση αυτό που σας φαίνεται καλό. Δεν υπάρχουν πραγματικοί κανόνες όσον αφορά τη διακόσμηση του καναπέ σας με μαξιλάρια. Ενώ οι παραπάνω συμβουλές είναι γενικές οδηγίες και ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι σας αρέσει το πώς δένουν τα μαξιλάρια σας μεταξύ τους.
  Ανακατέψτε και ταιριάξτε μαξιλάρια σε καναπέ Βήμα 11.jpg
  • Αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερο το πιο τολμηρό, γεμίστε τον καναπέ σας με μεγάλα μαξιλάρια σε έντονα χρώματα και δυνατά prints. Ή, διατηρήστε τον χώρο σας απλό με μερικά μαξιλάρια στο ίδιο μέγεθος, σχήμα και σχέδιο.

[Edit]βιβλιογραφικές αναφορές

 

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “

Πώς να αλλάξετε το συνδυασμό χρωμάτων θέματος στα Windows 11

Τοποθετήστε μια εικόνα σε μια άλλη εικόνα στο Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *