Πώς να ανοίξετε και να εξαγάγετε αρχεία RAR στα Windows 11

Ενώ εργαζόμαστε μέσω Διαδικτύου, συνήθως ασχολούμαστε με εκατοντάδες διαφορετικούς τύπους αρχείων. Αν και τα Windows 11 υποστηρίζουν τις πιο δημοφιλείς μορφές αρχείων εκτός συσκευασίας, μερικές φορές χρειάζεστε ειδικό λογισμικό για το άνοιγμα συγκεκριμένων μορφών αρχείων όπως το RAR.

Το RAR είναι μια πολύ δημοφιλής μορφή αρχείου για τη συμπίεση αρχείων σε ένα αρχείο. Η μορφή αρχείου είναι πολύ παρόμοια με το ZIP αλλά έχει κάποια πρόσθετα πλεονεκτήματα. Η μορφή αρχείου RAR χρησιμοποιείται κυρίως για τη μείωση του μεγέθους αρχείου του αρχικού αρχείου.

Οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows 11 δεν υποστήριζαν τη μορφή αρχείου RAR out of the box, επομένως απαιτούσαν έναν εξαγωγέα RAR τρίτου κατασκευαστή. Ωστόσο, με τα Windows 11 έκδοση 23H2, η Microsoft πρόσθεσε εγγενή υποστήριξη για αρχεία RAR.

Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 23H2 ή νεότερη έκδοση, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν αποκλειστικό εξαγωγέα RAR για την εξαγωγή των αρχείων RAR. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί διαφορετικούς τρόπους για το άνοιγμα και την εξαγωγή αρχείων RAR στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

Πώς να ανοίξετε αρχεία RAR στο Android

10 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις WinRAR για Windows

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 23H2, δεν θα χρειαστείτε έναν αποκλειστικό εξαγωγέα RAR. Η Εξερεύνηση αρχείων θα υποστηρίζει αρχεία RAR out of the box. Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε και να εξαγάγετε τα αρχεία RAR στα Windows 11.

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στο φάκελο όπου είναι αποθηκευμένο το αρχείο RAR.

2. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο RAR για να δείτε όλα τα περιεχόμενά του.

3. Για να εξαγάγετε το αρχείο, επιλέξτε τα αρχεία, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε αντίγραφο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Λειτουργία αντιγραφής και επικόλλησης για να μετακινήσετε τα αρχεία.

αντίγραφο

4. Εάν θέλετε να εξαγάγετε τα αρχεία χωρίς να ανοίξετε το αρχείο RAR, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο RAR και επιλέξτε Αποσυμπίεση όλων.

Αποσυμπίεση όλων

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον προορισμό όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία και κάντε κλικ Εκχύλισμα.

επιλέξτε τον προορισμό

Έτσι είναι εύκολο να προβάλετε και να εξαγάγετε τα αρχεία RAR στα Windows 11. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτους.

Πώς να ανοίξετε αρχεία RAR στα Windows 11 με το WinRAR

Το WinRAR είναι λογισμικό που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τη μορφή αρχείου RAR. Αυτό είναι ένα εργαλείο τρίτου μέρους για τη δημιουργία ενός αρχείου RAR ή την εξαγωγή ενός υπάρχοντος.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε Windows 11 23H2, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το WinRAR για να εξαγάγετε τα αρχεία RAR. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το WinRAR από αυτό ιστοσελίδα και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας.

Εντάξει

2. Μόλις εγκατασταθεί, μεταβείτε στο φάκελο όπου είναι αποθηκευμένο το αρχείο RAR.

3. Με εγκατεστημένο το WinRAR, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο RAR και επιλέξτε Εκχύλισμα.

Εκχύλισμα

4. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Εξαγάγετε αρχεία.

Εξαγάγετε αρχεία

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη διαδρομή προορισμού και κάντε κλικ Εντάξει.

επιλέξτε τη διαδρομή προορισμού

6. Αυτό θα εξαγάγει το αρχείο RAR στην παρεχόμενη διαδρομή προορισμού.

7. Εάν θέλετε να προβάλετε τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο αρχείο RAR, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο RAR.

κάντε διπλό κλικ στο αρχείο RAR

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WinRAR για να εξαγάγετε αρχεία RAR σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ακόμη και στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows 11.

Άλλα εργαλεία για συμπίεση και αποσυμπίεση Αρχείων στα Windows 11;

Το WinRAR δεν είναι το μόνο εργαλείο για τη συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων στα Windows 11. Έχετε επίσης διαθέσιμες άλλες δωρεάν επιλογές.

Έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με τα καλύτερες εναλλακτικές λύσεις WinRAR; μπορείτε να ελέγξετε αυτήν τη λίστα για να μάθετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Απλώς κατεβάστε τα εργαλεία από έναν αξιόπιστο ή επίσημο ιστότοπο για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ασφάλειας ή απορρήτου.

Λοιπόν, αυτό είναι όλο για το πώς να ανοίξετε και να εξαγάγετε αρχεία RAR σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για το άνοιγμα ή την εξαγωγή αρχείων RAR στον υπολογιστή ή το φορητό σας υπολογιστή Windows 11.

Διαβάστε επίσης :Windows 11 Build 23493 Παρέχει υποστήριξη Copilot, RAR και 7 Zip

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5235

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *