Πώς να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης στα Windows 11

Πώς να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης στα Windows 11

Η Microsoft κάνει συνεχείς αλλαγές στα Windows 11 της για να τα κάνει καλύτερα από πριν. Τα Windows 11 δεν έχουν μόνο μια νέα διεπαφή χρήστη, αλλά έχουν επίσης ορισμένες δυνατότητες που υποτίθεται ότι βελτιώνουν την εμπειρία στην επιφάνεια εργασίας.

Μία από τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στα Windows 11 είναι τα widget της οθόνης κλειδώματος. Ναι, εάν χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows 11, ενδέχεται να δείτε γραφικά στοιχεία να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος.

Γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης στα Windows 11

Τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης εισήχθησαν για πρώτη φορά στα Windows Vista το 2007, αλλά καταργήθηκαν σε μεταγενέστερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Η καλύτερη εικονική μηχανή (Virtual Machine) για Windows 11

Ωστόσο, η Microsoft αποφάσισε πρόσφατα να επαναφέρει τα γραφικά στοιχεία της οθόνης κλειδώματος στα Windows 11. Στα Windows 11, λαμβάνετε ένα γραφικό στοιχείο κλειδώματος οθόνης που δείχνει τον καιρό και τις πληροφορίες αγοράς.

Τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης μπορεί να είναι χρήσιμα για μερικούς, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η εμφάνισή τους δεν είναι απαραίτητη. Απλώς καταστρέφουν την εμφάνιση της ταπετσαρίας επιφάνειας εργασίας που έχει οριστεί ως οθόνη κλειδώματος.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης στα Windows 11;

Δεν είναι όλοι λάτρεις των γραφικών στοιχείων οθόνης κλειδώματος και μπορεί να θέλουν να τα ξεφορτωθούν εντελώς. Λοιπόν, είναι δυνατόν να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία οθόνης κλειδώματος στα Windows 11;

Στην πραγματικότητα, τα γραφικά στοιχεία της οθόνης κλειδώματος στα Windows 11 μπορούν να απενεργοποιηθούν από τις ρυθμίσεις χωρίς να εγκαταστήσετε καμία εφαρμογή τρίτου μέρους.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης στα Windows 11

Εάν δεν είστε λάτρης των γραφικών στοιχείων οθόνης κλειδώματος, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να απενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος των Windows 11. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Εξατομίκευση καρτέλα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Εξατομίκευση

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ Κλείδωμα οθόνης.

Κλείδωμα οθόνης

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Κατάσταση κλειδώματος οθόνης.

Κατάσταση κλειδώματος οθόνης

5. Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Κανένας.

Κανένας

Αφού κάνετε τις αλλαγές, κλείστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε το Windows Key + L Κουμπί για κλείδωμα της οθόνης. Τα γραφικά στοιχεία δεν θα είναι ορατά στην οθόνη κλειδώματος.

Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να βλέπετε τα γραφικά στοιχεία της οθόνης κλειδώματος, πρέπει είτε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows από τη Διαχείριση εργασιών είτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Τα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης ήταν πάντα αμφιλεγόμενα μεταξύ των χρηστών των Windows. Σε κάποιους άρεσε η ιδέα της λήψης πληροφοριών από την οθόνη κλειδώματος, ενώ σε άλλους προτιμούσαν μια καθαρή οθόνη κλειδώματος.

Εάν προτιμάτε μια καθαρή και χωρίς περισπασμούς οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την απενεργοποίηση των γραφικών στοιχείων από την οθόνη κλειδώματος των Windows 11, ενημερώστε μας στα σχόλια. Και αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *