Πώς να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11

Πώς να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11

Στα Windows 11, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κανένα εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων τρίτου κατασκευαστή για να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία και τους φακέλους σας που είναι αποθηκευμένοι σε μια μονάδα δίσκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BitLocker, την ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας, για να κρυπτογραφήσετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου σας.

Το BitLocker είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας καθώς αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία και τα έγγραφά σας που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα δίσκου σας. Στα Windows 11, η Microsoft αύξησε τις απαιτήσεις για το BitLocker, αλλά μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα δίσκου σας παρακάμπτοντας την απαίτηση Trusted Platform Module (TOM).

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το BitLocker για να κρυπτογραφήστε τη μονάδα δίσκου σας, θα πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να το απενεργοποιήσετε. Ενώ η απενεργοποίηση του BitLocker δεν συνιστάται εάν φροντίζετε για το απόρρητο και την ασφάλειά σας. ακόμα, μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ασφαλείας για μερικούς λόγους.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

Πώς να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11

Η απενεργοποίηση του BitLocker είναι αρκετά εύκολη, ειδικά στο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για απενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

Σπουδαίος: Χρησιμοποιήσαμε τα Windows 11 για να δείξουμε τη διαδικασία. μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να απενεργοποιήσετε το BitLocker στο λειτουργικό σύστημα Windows 10.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Πίνακας Ελέγχου

2. Στον Πίνακα Ελέγχου, μεταβείτε στο Κατηγορία Θέα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ επιλογή παρακάτω στο στιγμιότυπο οθόνης.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

3. Στη σελίδα Σύστημα και ασφάλεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker.

Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker

4. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε τη μονάδα δίσκου όπου είναι ενεργοποιημένη η κρυπτογράφηση BitLocker.

βρείτε τη μονάδα δίσκου

5. Κάντε κλικ στο Απενεργοποιήστε το BitLocker σύνδεσμο δίπλα στην κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου. Η κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου μπορεί να είναι το λειτουργικό σας σύστημα, τα σταθερά δεδομένα ή η αφαιρούμενη μονάδα δίσκου.

Απενεργοποιήστε το BitLocker

6. Στη γραμμή εντολών Επιβεβαίωση, κάντε κλικ στο Απενεργοποιήστε το Bitlocker κουμπί ξανά.

Απενεργοποιήστε το Bitlocker

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker και το BitLocker To Go στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Απενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση Bitlocker χρησιμοποιώντας το PowerShell

Το βοηθητικό πρόγραμμα Windows PowerShell μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απενεργοποίηση της κρυπτογράφησης BitLocker Drive στα Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση BitLocker χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell στα Windows.

1. Πληκτρολογήστε PowerShell στην Αναζήτηση των Windows. Κάντε δεξί κλικ στο PowerShell εφαρμογή και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει το PowerShell, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή:

Disable-Bitlocker –MountPoint "drive letter:"

Σπουδαίος: Αντικαταστήστε το γράμμα της μονάδας δίσκου με το πραγματικό γράμμα της κρυπτογραφημένης μονάδας δίσκου Bitlocker.

εκτελέστε τη δεδομένη εντολή

3. Τώρα περιμένετε μέχρι το βοηθητικό πρόγραμμα Bitlocker αποκρυπτογραφεί τη μονάδα δίσκου. Η διαδικασία θα πάρει χρόνο.

αποκρυπτογραφεί τη μονάδα δίσκου

4. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε έξοδος στο PowerShell για να το κλείσετε. Η μονάδα δίσκου θα συνεχίσει να αποκρυπτογραφείται στο παρασκήνιο.

έξοδος

Αυτό είναι! Αυτή είναι μια άλλη καλύτερη μέθοδος για να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker σε υπολογιστές με Windows 11.

Εκτός από το BitLocker, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο λογισμικό κρυπτογράφησης για Windows για να κρυπτογραφήσετε τη μονάδα δίσκου σας και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή. Έτσι, αυτό είναι πόσο εύκολο είναι να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το BitLocker, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του BitLocker στα Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με την κρυπτογράφηση του BitLocker Drive, ενημερώστε μας στα σχόλια .

Πώς να κρυπτογραφήσετε αρχεία στο Android

Πώς να βρω το κλειδί αποκατάστασης BitLocker στα Windows 11;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *