Πώς να απενεργοποιήσετε το Superfetch (SysMain) στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)

Πώς να απενεργοποιήσετε το Superfetch (SysMain) στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)

How to Disable Superfetch (SysMain) in Windows 11 (3 Methods)

Το SuperFetch ή το SysMain είναι μια διαδικασία που εισάγεται στα Windows Vista και υποτίθεται ότι βελτιώνει την απόδοση του συστήματος. Σύμφωνα με τη Microsoft, η δυνατότητα SuperFetch «Διατηρεί και βελτιώνει την απόδοση του συστήματος με την πάροδο του χρόνου». Η ίδια δυνατότητα είναι διαθέσιμη στα Windows 10 και ακόμη και στα νέα Windows 11.

Η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε κάθε έκδοση των Windows και εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο για να αναλύει τα μοτίβα χρήσης της μνήμης RAM. Με τον καιρό, μαθαίνει για την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε συχνά και την προφορτώνει στη μνήμη RAM, γεγονός που επιταχύνει τη φόρτωση της εφαρμογής.

Ενώ η λειτουργία μπορεί σίγουρα να επιταχύνει τη φόρτωση της εφαρμογής, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υψηλής χρήσης CPU και RAM. Πολλοί χρήστες των Windows 11 ανέφεραν πρόσφατα υψηλή χρήση CPU κατά τη χρήση του υπολογιστή τους. Και μετά από βαθύτερη επιθεώρηση, διαπιστώθηκε ότι το Service Host: SystMain ήταν ο ένοχος πίσω από την υψηλή χρήση CPU & RAM.

Πώς να απενεργοποιήσετε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3 καλύτερες μέθοδοι απενεργοποίησης του Superfetch (SysMain) στα Windows 11

Επομένως, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 και αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω Superfetch ή SysMain. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την απενεργοποίηση του Superfetch (SysMain) στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

1) Απενεργοποιήστε το Superfetch μέσω των Υπηρεσιών των Windows

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Υπηρεσίες των Windows για να απενεργοποιήσει το SuperFetch στα Windows 11. Ακολουθούν μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Υπηρεσίες. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Υπηρεσίες από τη λίστα.

 

2. Στην εφαρμογή Υπηρεσίες, βρείτε και κάντε δεξί κλικ στο SysMain . Στο μενού με το δεξί κλικ, επιλέξτε Ιδιότητες .

 

3. Στη συνέχεια, στις ιδιότητες SysMain, κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή κάτω από την Κατάσταση υπηρεσίας.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Disabled  στον τύπο εκκίνησης και κάντε κλικ στο κουμπί Apply .

 

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει το Supefetch ή το SysMain στα Windows 11. Φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

2) Απενεργοποιήστε το Superfetch στα Windows 11 μέσω Μητρώου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου για να απενεργοποιήσετε το Superfetch ή το SysMain στον υπολογιστή σας με Windows 11. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Μητρώο . Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από τη λίστα.

 

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

ΥπολογιστήςHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCcurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementPrefetchParameters

Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας σε συσκευή Android (2 μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Νέο > Τιμή DWORD (32-bit) .

 

4. Ονομάστε το κλειδί DWORD (32-bit) που δημιουργήθηκε πρόσφατα ως EnableSuperfetch .

 

5. Μόλις τελειώσετε, κάντε διπλό κλικ στο EnableSuperfetch και πληκτρολογήστε 0 στο πεδίο Δεδομένα τιμής.

 

6. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ok και κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει το Superfetch στον υπολογιστή σας με Windows 11. Πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

3) Απενεργοποιήστε το SysMain στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών των Windows 11 για να απενεργοποιήσετε το SysMain. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών . Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στη γραμμή εντολών, επικολλήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter .

sc stop “SysMain” & sc config “SysMain” start=disabled

 

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει το Superfetch στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Έχω μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για την επίλυση του προβλήματος χρήσης υψηλής CPU στα Windows 11. Φροντίστε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό και να εφαρμόσετε τις κοινές μας μεθόδους.

 

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα υψηλής χρήσης της CPU στον υπολογιστή σας Windows 11, ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μερικά άλλα πράγματα. Εάν διαθέτετε υπολογιστή προηγμένης τεχνολογίας, θα πρέπει να διατηρήσετε αυτήν τη δυνατότητα ενεργοποιημένη, καθώς βελτιώνει τον χρόνο φόρτωσης των εφαρμογών. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα εξαιτίας αυτού, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις τρεις μεθόδους για να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την απενεργοποίηση του Superfetch ή του SysMain στα Windows 11, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Πώς να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *