Πώς να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στα Windows 11

Χρησιμοποιώντας τα Windows 11, ίσως γνωρίζετε ότι το Κέντρο ενεργειών έχει μετονομαστεί σε Κέντρο ειδοποιήσεων. Το Κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 11 μοιάζει πολύ με το Κέντρο δράσης που παραθέτει όλες τις ειδοποιήσεις εφαρμογών.

Στα Windows 11 , μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κέντρο ειδοποιήσεων πατώντας το κουμπί Windows Key + N ή κάνοντας κλικ στο κουμπί ημερομηνίας και ώρας στη γραμμή ειδοποιήσεων. Αν και το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι μια χρήσιμη προσθήκη, σε πολλούς χρήστες δεν αρέσει.

Για πολλούς, το Κέντρο ειδοποιήσεων προκαλεί απόσπαση της προσοχής και γι’ αυτό θέλουν να το απενεργοποιήσουν εντελώς. Εάν το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι άχρηστο για εσάς ή εάν δεν το χρησιμοποιήσετε ποτέ, μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε από τον Επεξεργαστή Μητρώου ή Πολιτικής Ομάδας.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί δύο καλύτερους τρόπους για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων σε υπολογιστές με Windows 11. Ωστόσο, εάν απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων , θα χάσετε όλες τις ειδοποιήσεις. Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε τις ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται, αλλά δεν μπορείτε να τις ελέγξετε αργότερα.

1) Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το Κέντρο ειδοποιήσεων μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει τον Επεξεργαστή Μητρώου για να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει το Κέντρο ειδοποιήσεων . Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώου . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Επεξεργαστής Μητρώου από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USERΠολιτικές λογισμικού MicrosoftMicrosoftWindowsExplorer

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στον Explorer και επιλέξτε New > DWORD (32-bit) Value .

4. Ονομάστε το νέο κλειδί REG_DWORD ως DisableNotificationCenter .

5. Κάντε διπλό κλικ στο DisableNotificationCenter και ορίστε το 1 στο πεδίο Δεδομένα τιμής . Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ . Αυτό θα απενεργοποιήσει το Κέντρο ειδοποιήσεων

6. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων, πληκτρολογήστε 0 στο πεδίο δεδομένων τιμής στο παραπάνω βήμα. Διαφορετικά, διαγράψτε το κλειδί DisableNotificationCenter που δημιουργήσατε στο Βήμα 4.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κέντρο ειδοποιήσεων στον υπολογιστή σας με Windows 11 χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου.

2) Απενεργοποιήστε το Κέντρο ειδοποιήσεων χρησιμοποιώντας την πολιτική ομάδας

Όπως και ο Επεξεργαστής Μητρώου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Πολιτικής Τοπικής Ομάδας για να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Local Group Policy Editor . Στη συνέχεια, ανοίξτε το Local Group Policy Editor από τη λίστα επιλογών.

2. Στο Local Group Policy Editor, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Διαμόρφωση χρήστη > Πρότυπα διαχείρισης > Μενού έναρξης και γραμμή εργασιών

3. Τώρα, στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε Κατάργηση Κέντρου ειδοποιήσεων και ενεργειών .

4. Κάντε διπλό κλικ στο Remove Notification and Action Center και επιλέξτε ‘ Enabled ‘. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο Ok . Αυτό θα απενεργοποιήσει το Κέντρο ειδοποιήσεων.

5. Εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε, επιλέξτε ‘ Not Configured ‘ στο παραπάνω Βήμα και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Επομένως, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στα Windows 11. Εάν η Ειδοποίηση των Windows 11 σας αποσπά συχνά την προσοχή, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις Ειδοποιήσεις για εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διαγράψετε τις ειδοποιήσεις Facebook

Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένους ήχους ειδοποιήσεων για συνομιλίες στο Telegram

Πώς να παρακολουθήσετε το Stremio στο Apple TV

8 τρόποι για να επικοινωνήσετε με το Facebook 

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις εφαρμογών στον πίνακα ειδοποιήσεων στο Android

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *