αποκλεισμος youtube

Πώς να αποκλείσετε το YouTube σε υπολογιστή ή Mac

Το YouTube φιλοξενεί απεριόριστο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο . Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να αποκλείσετε το YouTube στον προσωπικό ή στον οικιακό σας υπολογιστή εάν ο ιστότοπος αποσπά υπερβολικά την προσοχή .

Η τοποθέτηση του YouTube σε περιορισμένη λειτουργία αποκλείει το περιεχόμενο για ενήλικες και καθιστά την πλατφόρμα ασφαλέστερη για τα παιδιά ή τα έφηβά σας. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε συγκεκριμένα κανάλια με ακατάλληλο περιεχόμενο. Αλλά αν θέλετε να αποκλείσετε την πρόσβαση στον ιστότοπο του YouTube στον υπολογιστή σας, θα σας δείξουμε πώς γίνεται. Αυτό το σεμινάριο καλύπτει βήματα για υπολογιστές Mac και Windows.

Αποκλεισμός του YouTube σε υπολογιστή με Windows

Μπορείτε να αποκλείσετε ιστότοπους τροποποιώντας το “αρχείο Hosts” που χρησιμοποιούν τα Windows για τη διαμόρφωση του Πρωτοκόλλου Ελέγχου Μετάδοσης/Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (TCP/IP) του υπολογιστή σας . Το TCP/IP περιγράφει ένα σύνολο οδηγιών που υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας ανταλλάσσει δεδομένα μέσω του Διαδικτύου.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκλείσετε το YouTube επεξεργάζοντας το αρχείο κεντρικών υπολογιστών των Windows στα Windows 10 ή 11.

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows (πλήκτρο Windows + E), επικολλήστε το C:WindowsSystem32driversetc και πατήστε Enter.

Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο hosts.

Επιλέξτε Σημειωματάριο και επιλέξτε ΟΚ.

Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε Enter για να μεταβείτε σε μια νέα γραμμή. Πληκτρολογήστε 127.0.0.1, πατήστε το πλήκτρο διαστήματος, πληκτρολογήστε www.youtube.com και πατήστε Enter για να μετακινηθείτε στην ακόλουθη γραμμή.

Αυτή η εντολή αποκλείει το YouTube σε όλα τα προγράμματα περιήγησης (Safari, Firefox, Microsoft Edge κ.λπ.) εκτός από το Google Chrome.

Πληκτρολογήστε 127.0.0.1, πατήστε το πλήκτρο διαστήματος, πληκτρολογήστε youtube.com και πατήστε ξανά το πλήκτρο διαστήματος. Αυτή η εντολή αποκλείει το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome του υπολογιστή σας από την πρόσβαση στο YouTube.

Πατήστε Ctrl + Shift + S ή επιλέξτε Αρχείο στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Αποθήκευση ως.

Επιλέξτε Όλα τα αρχεία στο αναπτυσσόμενο μενού “Αποθήκευση ως τύπου”. Στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο hosts στον φάκελο προορισμού και επιλέξτε Αποθήκευση.

Επιλέξτε Ναι στο αναδυόμενο παράθυρο.

Κλείστε το Σημειωματάριο και δοκιμάστε να επισκεφτείτε το YouTube στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν ακολουθήσατε σωστά αυτά τα βήματα, το YouTube θα πρέπει να εμφανίσει την ένδειξη “Σύνδεση στο διαδίκτυο. Είσαι εκτός σύνδεσης.” μήνυμα λάθους. Εάν εξακολουθείτε να μπορείτε να ανοίξετε το YouTube, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά.

Ξεμπλοκάρετε το YouTube στα Windows

Επιστρέψτε στον προορισμό του αρχείου κεντρικών υπολογιστών (Τοπικός δίσκος (C:) > Windows > System32 > προγράμματα οδήγησης > κ.λπ.) και ανοίξτε το αρχείο κεντρικών υπολογιστών χρησιμοποιώντας το Σημειωματάριο.

Διαγράψτε τη διεύθυνση IP και τη διεύθυνση URL του ιστότοπου YouTube στην τελευταία γραμμή του εγγράφου.

Πατήστε Ctrl + S για να αποθηκεύσετε το αρχείο κεντρικών υπολογιστών. Εναλλακτικά, επιλέξτε Αρχείο στη γραμμή μενού και επιλέξτε Αποθήκευση.

Κλείστε το αρχείο κεντρικών υπολογιστών στο Σημειωματάριο, ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού και ελέγξτε αν μπορείτε πλέον να αποκτήσετε πρόσβαση στο YouTube. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν φορτώνει το YouTube.

Πώς να αποκλείσετε το YouTube στο Mac σας

Στο macOS, μπορείτε να αποκλείσετε το YouTube σε χρόνο οθόνης ή επεξεργάζοντας το αρχείο κεντρικών υπολογιστών TCP/IP του Mac σας.

Αποκλεισμός του YouTube με χρήση του χρόνου οθόνης

Ο Χρόνος οθόνης σε υπολογιστές Mac έχει ρυθμίσεις περιορισμού περιεχομένου για τον αποκλεισμό ακατάλληλου περιεχομένου ιστού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκλείσετε την πρόσβαση στο YouTube σε όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού που είναι εγκατεστημένα στο Mac σας.

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε Χρόνος οθόνης.

Επιλέξτε Επιλογές στην κάτω αριστερή γωνία και επιλέξτε την επιλογή Χρήση κωδικού πρόσβασης χρόνου οθόνης.

Είναι δυνατή η παράκαμψη των περιορισμών κωδικού πρόσβασης από έναν λογαριασμό διαχειριστή. Ως εκ τούτου, η Apple συνιστά να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης Screen Time από έναν τυπικό λογαριασμό.

Εάν χρησιμοποιείτε λογαριασμό διαχειριστή, θα λάβετε μια προτροπή για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή στο Mac σας. Επιλέξτε Να μην επιτρέπεται σε αυτόν τον χρήστη να διαχειρίζεται αυτόν τον υπολογιστή, δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό χρήστη ως διαχειριστή και ακολουθήστε την προτροπή για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή.

Διαφορετικά, μεταβείτε στο βήμα #3 εάν ρυθμίσετε το Screen Time από έναν τυπικό λογαριασμό.

Εισαγάγετε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης Screen Time.

Εισαγάγετε ξανά τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης Screen Time για να συνεχίσετε.

Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε την ανάκτηση κωδικού πρόσβασης Screen Time. Εάν ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης Screen Time, μπορείτε να τον επαναφέρετε χρησιμοποιώντας το Apple ID σας.

Εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Apple ID και επιλέξτε Επόμενο.

Επιλέξτε Περιεχόμενο και Απόρρητο στο μενού ρυθμίσεων χρόνου οθόνης και επιλέξτε Περιορισμός ιστοτόπων για ενήλικες.

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για το Screen Time.

Επιλέξτε Προσαρμογή.

Επιλέξτε το εικονίδιο συν (+) στην κάτω γωνία της λίστας μπλοκ.

Εισαγάγετε https://youtube.com στο πλαίσιο διαλόγου URL και επιλέξτε ΟΚ.

Επιλέξτε OK για να αποθηκεύσετε τον περιορισμό.

Τα προγράμματα περιήγησης ιστού σας θα εμφανίζουν ένα αναδυόμενο παράθυρο “Χρόνος οθόνης” όταν κάποιος επισκέπτεται το YouTube στο Mac σας.

Για να ξεμπλοκάρετε το YouTube, επιλέξτε τη διεύθυνση URL του YouTube στην ενότητα “Περιορισμένα” και το εικονίδιο μείον (—) στην κάτω γωνία. Επιλέξτε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να καταργήσετε τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο YouTube σε όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Αποκλεισμός του YouTube σε Mac Προσαρμόζοντας το αρχείο macOS Hosts

Μεταβείτε στο Finder > Applications > Utilities και κάντε διπλό κλικ στο Terminal.

Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε sudo nano /etc/hosts στην κονσόλα Terminal και πατήστε Return.

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας και πατήστε Return.

Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το 127.0.0.1 www.youtube.com στην τελευταία γραμμή. Στη συνέχεια, πατήστε Control + O και πατήστε Return για να αποθηκεύσετε το αρχείο hosts.

Κλείστε το παράθυρο του τερματικού, διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας και ελέγξτε εάν το YouTube είναι αποκλεισμένο.

Πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας μετά την επεξεργασία του αρχείου κεντρικών υπολογιστών στο Terminal. Διαφορετικά, εσείς και άλλοι χρήστες θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο YouTube.

Για να ξεμπλοκάρετε το YouTube, ανοίξτε ξανά το αρχείο κεντρικών υπολογιστών στο Terminal  και διαγράψτε το 127.0.0.1 www.youtube.com. Πατήστε Control + O και πατήστε Return για να αποθηκεύσετε το αρχείο hosts.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο τρίτων

Οι παραπάνω μέθοδοι είναι απλές και λειτουργούν σε όλες τις εκδόσεις macOS και Windows. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκλείσετε το YouTube χρησιμοποιώντας δωρεάν λογισμικό γονικού ελέγχου ή τον πίνακα διαχείρισης του δρομολογητή σας .

Διαβάστε επίσης:Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Chrome

Λήψη εφαρμογής YouTube Music για υπολογιστή (Όλες οι μέθοδοι)

Αγορά Likes στο YouTube και ενισχύστε τα βίντεό σας!

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *