Ας το παραδεχτούμε: όλοι έχουμε παιδιά γύρω μας και μερικές φορές πρέπει να τους παραδώσουμε τα τηλέφωνά μας. Η κοινή χρήση τηλεφώνου δεν είναι κακό, αλλά το πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται όταν τα παιδιά βρίσκουν ιστότοπους για ενήλικες στον ιστό.
Το διαδίκτυο είναι ένα μέρος που έχει καλό και κακό περιεχόμενο. Τα παιδιά σας μπορούν εν αγνοία τους να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους ενηλίκων, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία. Θα ήταν καλύτερο να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες στο τηλέφωνό σας για να αποτρέψετε τέτοια προβλήματα.
Είναι αρκετά εύκολο να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες στο τηλέφωνο, αλλά ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καμία εφαρμογή τρίτου μέρους, πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές στις ρυθμίσεις DNS για να αποκλείσετε ιστότοπους για ενηλίκους.
Πώς να αποκλείσω ιστοτόπους ενηλίκων στο τηλέφωνό μου;
Έτσι, αν αναζητήσετε πώς να αποκλείσετε ιστότοπους ενηλίκων στο τηλέφωνό σας, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες και πιο εύκολες μεθόδους για τον αποκλεισμό ιστοτόπων για ενήλικες στο Android. Ας αρχίσουμε.
1) Ενεργοποιήστε τα Φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης
Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome για περιήγηση στον ιστό, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.
1. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome του smartphone σας. Τώρα, πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης για να μετακινηθείτε στην αρχική οθόνη.
2. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της αναζήτησης Google και πατήστε Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις αναζήτησης.
3. Στις Ρυθμίσεις αναζήτησης, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε ‘Απόκρυψη ρητών αποτελεσμάτων‘ κάτω από τα Φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης.
4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Αποθηκεύσετε κουμπί.
Αυτό είναι! Αυτό πιθανότατα θα αποκλείσει ιστότοπους για ενήλικες από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google.
2) Ενεργοποιήστε την Ενισχυμένη προστασία στο Google Chrome
Η λειτουργία ενισχυμένης προστασίας στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome προστατεύει επικίνδυνους ιστότοπους, λήψεις και επεκτάσεις. Η λειτουργία περιήγησης αποτρέπει επίσης κακόβουλους ιστότοπους για ενήλικες. Επομένως, πρέπει να το ενεργοποιήσετε επίσης.
1. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome στο τηλέφωνό σας και πατήστε το τρεις τελείες.
2. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, πατήστε Ρυθμίσεις.
3. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Απόρρητο και ασφάλεια‘
4. Στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια, πατήστε Ασφαλής περιήγηση.
5. Στη συνέχεια, επιλέξτε ‘Βελτιώστε την περιήγησηλειτουργία.
Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες στο τηλέφωνό σας.
3) Αποκλεισμός ιστότοπων για ενήλικες σε τηλέφωνα χρησιμοποιώντας το Digital Wellbeing
Λοιπόν, η εφαρμογή Digital Wellbeing που είναι ενσωματωμένη σε σύγχρονα smartphone Android μπορεί να αποκλείσει ιστότοπους που πιστεύετε ότι δεν πρέπει να προβάλλονται από τα παιδιά σας. Ωστόσο, το Digital Wellbeing μπορεί να αποκλείσει ιστότοπους μόνο μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού Chrome.
Έχουμε ήδη κοινοποιήσει έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με το πώς να αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους στο Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Digital Wellbeing. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τον οδηγό για να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες στο Google Chrome.
4) Ρυθμίστε το OpenDNS στο τηλέφωνό σας
Το OpenDNS είναι ένας από τους καλύτερους δωρεάν δημόσιους διακομιστές DNS που είναι διαθέσιμοι στον Ιστό για όσους δεν το γνωρίζουν. Μπορείτε να το ρυθμίσετε στο τηλέφωνό σας ώστε να αποκλείει ιστότοπους για ενήλικες. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το OpenDNS για να αποκλείετε ιστότοπους για ενήλικες στο τηλέφωνο.
1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Εναλλάκτης DNS εφαρμογή στο Android smartphone σας.
2. Μετά τη λήψη, ανοίξτε την εφαρμογή. Τώρα, θα δείτε μια διεπαφή όπως η παρακάτω. Εδώ, πατήστε στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο Επιλέξτε έναν πάροχο DNS.
3. Από τη λίστα με τις αναπτυσσόμενες επιλογές, επιλέξτε OpenDNS.
4. Αφού επιλέξετε, πατήστε στο Αρχή κουμπί.
Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε το OpenDNS στο τηλέφωνό σας για να αποκλείετε ιστότοπους για ενήλικες.
5) Ενεργοποιήστε τους Περιορισμούς του Google Play
Η ενεργοποίηση των γονικών ελέγχων στο Google Play Store δεν θα αποκλείσει τους ιστότοπους για ενήλικες, επειδή δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Ωστόσο, αυτό θα αποτρέψει τα παιδιά σας από την εγκατάσταση ακατάλληλων εφαρμογών. Έτσι, η ενεργοποίηση του Γονικού ελέγχου στο Google Play Store είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από περιεχόμενο για ενηλίκους σε ένα τηλέφωνο.
1. Ανοίξτε το Google Play Store στη συσκευή σας Android.
2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή, πατήστε το Μενού εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία.
3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
4. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε στο Οικογένεια.
5. Στην επόμενη οθόνη, ανάβω η εναλλαγή για Γονικός έλεγχος και δημιουργήστε ένα PIN για να προσθέσετε περιορισμούς στο Google Play Store.
Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο του Google Play για να αποτρέψετε εφαρμογές που σας ανακατευθύνουν σε ιστότοπους με θέμα τους ενήλικες.
6) Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές γονικού ελέγχου
Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές γονικού ελέγχου που είναι διαθέσιμες για smartphone Android. Οι περισσότερες από τις εφαρμογές Γονικού ελέγχου για Android παρέχουν λειτουργίες κοινής χρήσης τοποθεσίας και φιλτραρίσματος περιεχομένου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Γονικού ελέγχου, όπως το Norton Family Parental Control, το FamiSafe, κ.λπ., για να αποκλείσετε ιστότοπους ενηλίκων στο τηλέφωνό σας. Έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με Android καλύτερες εφαρμογές γονικού ελέγχου.
Πρέπει να ελέγξετε αυτόν τον οδηγό και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για να αποκτήσετε τις καλύτερες δυνατότητες, συνιστάται η αγορά και η χρήση των premium εκδόσεων της εφαρμογής γονικού ελέγχου.
7) Πώς να αποκλείσω ιστοτόπους ενηλίκων στο iPhone μου;
Σε iOS και iPadOS, έχετε μια δυνατότητα περιεχομένου ιστού που φιλτράρει αυτόματα το περιεχόμενο του ιστότοπου για να περιορίσει την πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενηλίκους. Η λειτουργία λειτουργεί μόνο όταν χρησιμοποιείτε Safari ή υποστηριζόμενες εφαρμογές.
Οι ρυθμίσεις Περιεχομένου Ιστού του iPhone σάς επιτρέπουν επίσης να προσθέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους σε μια αποκλεισμένη λίστα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες στο iPhone.
- Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Χρόνος οθόνης.
- Στη συνέχεια, πατήστε το Περιορισμός περιεχομένου και απορρήτουs και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Screen Time.
- Μόλις τελειώσετε, πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου > Περιεχόμενο ιστοσελίδων.
- Τώρα, θα βρείτε τρεις διαφορετικές επιλογές. Εάν θέλετε να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες, επιλέξτε το “Περιορισμός ιστοτόπων για ενήλικες” επιλογή.
- Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μη αυτόματα τους ιστότοπους που θέλετε να αποκλείσετε. Πατήστε το “Προσθήκη ιστότοπου” στην ενότητα Ποτέ να μην επιτρέπεται και προσθέστε τους ιστότοπους που θέλετε να αποκλείσετε.
Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να αποκλείσετε ιστότοπους για ενήλικες στο iPhone.
Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να αποκλείσετε ιστότοπους ενηλίκων στο τηλέφωνό σας. Οι μέθοδοι που μοιραστήκαμε στον οδηγό ήταν εύκολο να εφαρμοστούν. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τον αποκλεισμό ακατάλληλων ή ιστότοπων για ενήλικες στο τηλέφωνό σας, ενημερώστε μας στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων.
Διαβάστε επίσης :καλύτερες εφαρμογές γονικού ελέγχου για iPhone