Πώς να αποκλείσετε το YouTube

Μάθετε τους ευκολότερους τρόπους για να αποκλείσετε πλήρως το YouTube σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, υπολογιστή, τηλέφωνο και tablet

Θέλετε να εμποδίσετε το παιδί σας, τους μαθητές ή ακόμα και τον εαυτό σας να έχει πρόσβαση στο YouTube; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκλείσετε το YouTube, και όλοι είναι πολύ εύκολοι. Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Apple όπως iPhone, iPad ή Mac, μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς το YouTube σε όλα τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούν το Screen Time. Στα Windows, μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα αρχείο κειμένου που αποκλείει το YouTube στο Chrome, στο Edge και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης. Σε Android, μπορείτε να αποκλείσετε το YouTube χρησιμοποιώντας τις δωρεάν εφαρμογές BlockSite και Norton App Lock. Αυτό το άρθρο wikiHow θα σας διδάξει τους ευκολότερους τρόπους για να αποκλείσετε το YouTube.com και την εφαρμογή YouTube για κινητά σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Google Chrome

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Brave Browser

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκλείσετε το YouTube σε όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού υπολογιστή είναι να προσθέσετε το YouTube στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών των Windows.
Χρησιμοποιήστε τους περιορισμούς περιεχομένου στο χρόνο οθόνης για να αποκλείσετε το YouTube και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ή ιστότοπο σε iPhone, iPad και Mac.
Εάν χρησιμοποιείτε το BlockSite σε Android, οποιοσδήποτε μπορεί να παρακάμψει τους περιορισμούς σας στο YouTube, εκτός εάν κλειδώσετε την εφαρμογή με το Norton App Lock.

Βήματα

Στα Windows

Ανοίξτε το Σημειωματάριο ως διαχειριστής. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκλείσετε εντελώς το YouTube σε όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού είναι να προσθέσετε μερικές γραμμές σε ένα αρχείο κειμένου που ονομάζεται “host”, το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε στο Σημειωματάριο. Επειδή το αρχείο hosts είναι προστατευμένο, θα πρέπει να ανοίξετε το Σημειωματάριο με έναν ειδικό τρόπο για να επεξεργαστείτε το αρχείο: Δείτε πώς:

Τύπος Πλήκτρο Windows + S για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης.
Πληκτρολογήστε , αλλά μην κάνετε κλικ σε κανένα αποτέλεσμα αναζήτησης.
Κάντε δεξί κλικ “Σημειωματάριο” και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
Κάντε κλικ Ναί για να ανοίξετε την εφαρμογή.

Πατήστε για να ανοίξετε ένα αρχείο. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο παράθυρο Άνοιγμα κάνοντας κλικ Αρχείο > Ανοιξε.

Μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει το αρχείο hosts. Εάν τα Windows είναι εγκατεστημένα στη μονάδα δίσκου C, μεταβείτε στο C:WindowsSystem32driversetc. Εάν η εγκατάσταση των Windows έχει διαφορετικό γράμμα μονάδας δίσκου, αντικαταστήστε το ντο με το σωστό γράμμα.

Μην ανησυχείτε εάν ο φάκελος εμφανιστεί κενός, καθώς τα αρχεία είναι κρυμμένα αυτήν τη στιγμή.

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω δεξιά και επιλέξτε . Αυτό εμφανίζει όλα τα αρχεία στο φάκελο “etc”.

Επιλέξτε το αρχείο που ονομάζεται “hosts” και κάντε κλικ στο . Αυτό ανοίγει το αρχείο hosts για επεξεργασία.

Προσθέστε μια νέα γραμμή στο κάτω μέρος του αρχείου για αποκλεισμό. Μετά την τελευταία γραμμή στο αρχείο, πατήστε Εισαγω για να δημιουργήσετε μια νέα γραμμή. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Πληκτρολογήστε και πατήστε το Αυτί κλειδί για να εισαγάγετε λίγο χώρο.
Τύπος
Τύπος Εισαγω για να πάτε στην επόμενη γραμμή.

Προσθέστε μια άλλη νέα γραμμή για αποκλεισμό. Θα το κάνετε με τον ίδιο τρόπο που κάνατε κατά τον αποκλεισμό:

Στην πρώτη κενή γραμμή, πληκτρολογήστε και πατήστε το Αυτί κλειδί για να εισαγάγετε λίγο χώρο.
Τύπος
Τύπος Εισαγω.

Προσθέστε μια άλλη γραμμή για αποκλεισμό. Αυτή είναι η διεύθυνση κινητού του YouTube, επομένως θα θέλετε να την αποκλείσετε επίσης.

Στην πρώτη κενή γραμμή, πληκτρολογήστε και πατήστε το Αυτί κλειδί για να εισαγάγετε λίγο χώρο.
Τύπος

Αποθηκεύστε το αρχείο “hosts”. Τώρα μπορείτε απλά να πατήσετε Ctrl + S για αποθήκευση ή κάντε κλικ Αρχείο > Αποθηκεύσετε.

Ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS ώστε οι αλλαγές να τεθούν σε ισχύ. Μέχρι να το κάνετε αυτό, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο YouTube μέσω οποιωνδήποτε προγραμμάτων περιήγησης ιστού στα οποία χρησιμοποιήσατε τον ιστότοπο πρόσφατα. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Εάν δεν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση τώρα, μπορείτε επίσης ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS εκτελώντας μια απλή εντολή:

Τύπος Πλήκτρο Windows + S για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης.
Τύπος .
Κάντε δεξί κλικ Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
Πληκτρολογήστε και πατήστε Εισαγω.

Σε Mac

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος. Για να αποκλείσετε το YouTube σε όλα τα προγράμματα περιήγησης σε Mac, μπορείτε να περιορίσετε τον ιστότοπο στις ρυθμίσεις Χρόνος οθόνης. Για να φτάσετε στο Ρυθμίσεις συστήματοςκάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.

Κάντε κλικ . Θα πρέπει να το δείτε στο μενού στην αριστερή πλευρά του παραθύρου δίπλα σε ένα εικονίδιο κλεψύδρας σε μωβ φόντο.

Εάν χρησιμοποιείτε Οικογενειακή κοινή χρήσηκάντε κλικ στο μέλος της οικογένειας που θέλετε να αποκλείσετε να δει το YouTube.

Κάντε κλικ . Θα το δείτε στο μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Κάντε κλικ . Αυτό θα σας δώσει περισσότερες επιλογές.

Επιλέξτε . Το YouTube δεν θεωρείται “ιστότοπος για ενήλικες”, αλλά θα το αποτρέψετε στο επόμενο βήμα.

Κάντε κλικ . Θα το δείτε κάτω από τις επιλογές “Περιεχόμενο Ιστού”.

Κάντε κλικ στην ενότητα “Περιορισμένοι”. Κάνοντας αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το YouTube ως περιορισμένο ιστότοπο.

Πληκτρολογήστε “youtube.com” και κάντε κλικ στο . Κάνοντας αυτό θα αποτρέψετε το άνοιγμα του YouTube σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Mac σας.

Σε iPhone & iPad

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι που μπορείτε αποκλείστε το YouTube στο iPhone σας, αλλά η χρήση του Screen Time είναι ο πιο απλός τρόπος που αποκλείει την εφαρμογή YouTube και το YouTube στα προγράμματα περιήγησης ιστού του iPhone σας. Πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής Ρυθμίσεις, το οποίο είναι ένα γκρι πλαίσιο με γρανάζια πάνω του.

Πατήστε . Είναι το μωβ εικονίδιο με μια κλεψύδρα στη δεύτερη ομάδα ρυθμίσεων.

Αν Χρόνος οθόνης δεν είναι ενεργοποιημένο, πατήστε Ενεργοποιήστε το Screen Time για να το ενεργοποιήσετε τώρα. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε τη διαδικασία ρύθμισης για να ενεργοποιήσετε το Screen Time.

Πατήστε . Είναι στο κάτω μέρος της λίστας.

Εισαγάγετε το PIN σας εάν σας ζητηθεί.

Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς περιεχομένου και απορρήτου εάν είναι απενεργοποιημένοι. Εάν ο διακόπτης στο επάνω μέρος του μενού είναι γκρι, πατήστε τον για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Πατήστε . Είναι στην πρώτη ομάδα ρυθμίσεων.

Αποκλεισμός της εφαρμογής YouTube για κινητά για ένα παιδί (προαιρετικό). Εάν θέλετε να εμποδίσετε ένα παιδί να ανοίξει ή να κατεβάσει την εφαρμογή YouTube (ή οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές που απαιτούν ο χρήστης να είναι συγκεκριμένης ηλικίας) σε αυτό το iPhone ή το iPad, μπορείτε να αποκλείσετε την εφαρμογή εύκολα:

Παρακέντηση Εφαρμογές στη λίστα.
Επιλέγω 12+ (ή μικρότερη) όσο η ηλικία. Δεδομένου ότι το YouTube έχει μια πρόταση ηλικίας 17+, δεν θα είναι δυνατό για το παιδί σας να ανοίξει την εφαρμογή εάν είναι ανήλικο. Η εφαρμογή δεν θα εμφανίζεται καν στις οθόνες τους.
Για να αναιρέσετε αυτόν τον περιορισμό στο μέλλον, επιστρέψτε σε αυτό το μενού και επιλέξτε Να επιτρέπονται όλες οι εφαρμογές.
Πατήστε το Πίσω κουμπί όταν τελειώσετε. Έχετε αποκλείσει την εφαρμογή YouTube, αλλά τι γίνεται με το YouTube σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού; Ας το διορθώσουμε.

Πατήστε . Βρίσκεται κάτω από την κεφαλίδα “Περιεχόμενο Ιστού” λίγο πιο κάτω στη σελίδα.

Πατήστε . Το YouTube δεν θεωρείται ιστότοπος για ενήλικες, αλλά η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας σάς επιτρέπει να προσθέσετε αποκλεισμό της διεύθυνσης URL του YouTube.

Πατήστε στην ενότητα “Ποτέ να μην επιτρέπεται”. Βεβαιωθείτε ότι πατάτε την επιλογή κάτω από το “Ποτέ να μην επιτρέπεται” και όχι “Πάντα να επιτρέπεται”.

Προσθέστε όλες τις διευθύνσεις URL του YouTube στη λίστα αποκλεισμού σας. Δείτε πώς:

Πληκτρολογήστε και πατήστε Έγινε}}. Τώρα θα δείτε στη λίστα “Ποτέ να μην επιτρέπεται”.
Παρακέντηση Προσθήκη ιστότοπου στην ενότητα “Ποτέ να μην επιτρέπεται” ξανά.
Πληκτρολογήστε και πατήστε Έγινε.
Παρακέντηση Προσθήκη ιστότοπου ξανά, πληκτρολογήστε και μετά πατήστε Έγινε.

Σε Android

Εγκαταστήστε το BlockSite και το Norton App Lock. Για να αποκλείσετε τόσο τον ιστότοπο YouTube όσο και την εφαρμογή YouTube στο Android σας, θα χρειαστεί να κατεβάσετε δύο εφαρμογές: BlockSiteπου αποκλείει το YouTube και μια εφαρμογή που ονομάζεται Κλείδωμα εφαρμογής Norton το οποίο μπορεί να προστατεύσει με κωδικό πρόσβασης το BlockSite για να εμποδίσει οποιονδήποτε να αναιρέσει τον αποκλεισμό.

Τόσο το Norton App Lock όσο και το BlockSite είναι διαθέσιμα δωρεάν από το Play Store.
Επίσης, εάν διαγράψατε την εφαρμογή YouTube, θα πρέπει να την εγκαταστήσετε ξανά προς το παρόν, ώστε να μπορείτε να την αποκλείσετε. Μπορείτε να το αφαιρέσετε πάντα αργότερα.

Ανοίξτε το BlockSite. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα για να κλείσετε το Play Store και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής BlockSite, το οποίο είναι μια πορτοκαλί ασπίδα με ένα λευκό σύμβολο ακύρωσης σε αυτό.

Ενεργοποιήστε το BlockSite στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του Android σας όταν σας ζητηθεί. Για να μπορεί το BlockSite να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές σας, θα χρειαστεί ορισμένα δικαιώματα. Όταν σας ζητηθεί, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να ελέγχει τις εφαρμογές σας.

Πατήστε στο BlockSite. Βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Εισαγάγετε τη διεύθυνση του YouTube. Στο πλαίσιο κειμένου στο επάνω μέρος της σελίδας, πληκτρολογήστε για να υποδείξετε ότι θέλετε να αποτρέψετε την πρόσβαση στο YouTube από τα ενσωματωμένα προγράμματα περιήγησης Android.

Σε αντίθεση με πολλούς αποκλειστές περιεχομένου, δεν χρειάζεται να αποκλείσετε και την έκδοση για κινητά του ιστότοπου του YouTube (“m.youtube.com”).

Πατήστε . Βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα αποκλείσει το YouTube στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome του Android και σε οποιαδήποτε άλλη ενσωματωμένη εφαρμογή περιήγησης.

Εάν έχετε εγκαταστήσει εφαρμογές περιήγησης τρίτου μέρους (π.χ. Firefox), θα πρέπει να τις κλειδώσετε με το Norton App Lock για να αποτρέψετε την πρόσβαση του παιδιού σας στο YouTube σε αυτές, καθώς το BlockSite δεν καλύπτει αυτές τις εφαρμογές.

Πατήστε ξανά. Αυτό βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Πατήστε την καρτέλα. Είναι στο πάνω μέρος της οθόνης. Θα ανοίξει μια λίστα εφαρμογών.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε . Είναι στη λίστα των εφαρμογών. Με αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή YouTube προσθέτει στη λίστα των αποκλεισμένων εφαρμογών στο Android σας.

Ανοίξτε το Norton App Lock. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής Norton Lock που είναι ένας κίτρινος και άσπρος κύκλος με μαύρα εικονίδια μέσα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δώσετε στο Norton App Lock τα σωστά δικαιώματα. Όπως και το BlockSite, θα πρέπει να παραχωρήσετε πρόσβαση στο Norton Lock. Παρακέντηση Ρύθμισηστη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση για την εφαρμογή.

Δημιουργήστε έναν κωδικό ξεκλειδώματος και πατήστε . Όταν ανοίξει ξανά η εφαρμογή Norton Lock, σχεδιάστε ένα μοτίβο και, στη συνέχεια, επαναλάβετε το μοτίβο όταν σας ζητηθεί. Αυτός είναι ο κωδικός που θα χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε τυχόν εφαρμογές που κλειδώνετε αργότερα.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης αντί για ένα μοτίβο, πατήστε ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟ και αντ’ αυτού εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης που προτιμάτε.

Κλειδώστε τις εφαρμογές που δεν θέλετε να τροποποιήσει το παιδί σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε καθεμία από τις ακόλουθες εφαρμογές για να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αυτές χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας:

BlockSite
Play Store
Οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δεν καλύπτεται από το BlockSite (π.χ., οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που δεν είναι Chrome ή stock, όπως το Firefox ή το πρόγραμμα περιήγησης UC).
Το Norton Lock θα κλειδώσει επίσης τις Ρυθμίσεις και την εφαρμογή Norton Lock από προεπιλογή. Εφόσον το Play Store είναι επίσης κλειδωμένο, αυτό θα καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση στο YouTube χωρίς τον κωδικό.

Συμβουλές

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε το YouTube μέσω της επέκτασης BlockSite στο Google Chrome και Firefox αν χρειαστεί. Αυτό δεν θα αποκλείσει το YouTube σε προγράμματα περιήγησης όπως Safari, Edge ή Internet Explorer.

Προειδοποιήσεις

Καμία μέθοδος αποκλεισμού δεν θα είναι 100% αποτελεσματική, ειδικά αν το παιδί σας είναι γνώστης της τεχνολογίας. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να εκπαιδεύσετε το παιδί σας σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται.

βιβλιογραφικές αναφορές

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5430

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *