Πώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το βίντεο YouTube

Πώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το βίντεο YouTube [Best Ways In 2023]

Είστε βέβαιοι ότι χρησιμοποιείτε όλες τις πιθανές στρατηγικές για να ενισχύσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας; Θυμηθείτε ότι δεν αρκεί να έχετε έναν αισθητικά ευχάριστο ιστότοπο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Κάπως θα ήταν καλύτερο να το πείτε στους ανθρώπους, ώστε να απολαύσουν αυτό που προσφέρετε. Αν ζητήσετε τη συμβουλή των ειδικών θα σας πουν οι περισσότεροι, το YouTube είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτόν τον σκοπό.

Είτε είστε blogger που θέλει οπαδούς είτε η μικρή επιχείρησή σας πρέπει να αυξηθεί σε πωλήσεις και φήμη, το YouTube μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ό,τι νομίζατε. Και μόλις αρχίσετε να παίζετε με μια κάμερα, να μεταγλωττίσετε βίντεο με doodle ή να δημιουργήσετε την πρώτη ηχογραφημένη περιγραφή προϊόντος, θα δείτε πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι.

Ας σας ενημερώσουμε για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας μέσω του YouTube, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε ένα κανάλι και να μετατρέψετε τους θεατές σε επισκέπτες ιστότοπου.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το YouTube για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα;

Η δημιουργία περιεχομένου YouTube θα απαιτήσει χρόνο και προσπάθεια, επομένως ας αιτιολογήσουμε πρώτα γιατί είναι σοφή η επένδυση σε αυτό το έργο.

Πρώτον, γνωρίζατε ότι το YouTube είναι ο δεύτερος ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις παγκοσμίως; Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα μέλη του κοινού-στόχου σας είναι βέβαιο ότι θα περάσουν τουλάχιστον λίγο χρόνο σε αυτήν την πλατφόρμα. Πρέπει να έχετε το περιεχόμενό σας μπροστά τους και να τους κάνετε να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας.

Επιπλέον, η χρήση βίντεο είναι μια σοφή στρατηγική μάρκετινγκ επειδή:

 • Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο παρά να διαβάζουν κείμενο.
 • Τα στατιστικά δείχνουν ότι τα βίντεο συχνά έχουν καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) από άλλα μέσα.
 • Μπορείτε να μοιράζεστε περιεχόμενο μέσω του YouTube δωρεάν, επομένως είναι ένας τρόπος για να γνωστοποιήσετε τη λέξη ακόμα και όταν εργάζεστε με προϋπολογισμό.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι κάποιοι influencers κάνουν μια περιουσία απλά δημιουργώντας περιεχόμενο στο YouTube. Εάν έχετε αρκετούς ακόλουθους, μπορείτε να δημιουργήσετε εισόδημα. Θυμηθείτε να βρείτε τρόπους για να τραβήξετε την προσοχή των θεατών σε άλλες πλατφόρμες, όπως τον ιστότοπό σας ή τις σελίδες κοινωνικών μέσων. Πρέπει να μπορείτε να καταγράψετε τα στοιχεία τους σε λίστες email ή ως οπαδοί του Facebook για να αλληλεπιδράσετε μαζί τους με περισσότερους από έναν τρόπους.

Τώρα, πώς ακριβώς θα κάνετε αυτήν την πλατφόρμα να λειτουργήσει προς όφελός σας;

Οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να αποκτήσετε επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το YouTube

Μην προσπαθήσετε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό. Οι παρακάτω συμβουλές έχουν δοκιμαστεί και δοκιμαστεί και αποδεικνύονται οι καλύτεροι τρόποι για να τραβήξετε την προσοχή, να προωθήσετε αποτελεσματικά ένα κανάλι YouTube, να προσελκύσετε ένα κοινό και να κατευθύνετε κάποιον προς τον ιστότοπό σας.

Δημιουργήστε ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο βίντεο για το YouTube

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας πώς να μεταγλωττίσετε τον σωστό τύπο περιεχομένου. Ναι, θέλετε ένας θεατής να πλοηγηθεί στον ιστότοπό σας αφού δει το περιεχόμενό σας στο YouTube. Αλλά περισσότερο από αυτό, θέλετε να τους αρέσει και να μοιράζονται. Και αυτό συμβαίνει μόνο εάν έχετε εντυπωσιακό περιεχόμενο, επομένως τα βίντεο πρέπει να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά:

 • Αρκετά ενδιαφέρον, ώστε οι άνθρωποι συνεχίζουν να παρακολουθούν αντί να κάνουν κλικ μακριά. Θέλετε μεγάλο αριθμό «προβολών» και η πλατφόρμα καταγράφει μια προβολή μόνο αφού κάποιος παρακολουθήσει για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Κόψτε τα βαρετά μέρη με μια συσκευή κοπής βίντεο, ώστε οι θεατές να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους σε οποιοδήποτε μέρος του περιεχομένου.
 • Χρήσιμο στο βαθμό που λύνουν τα προβλήματα των ανθρώπων, παρέχουν απαντήσεις ή βοηθούν στην επίλυση σημείων πόνου. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο διαδίκτυο για να βρουν λύσεις, γι’ αυτό γίνετε πηγή που εμπιστεύονται.
 • Μερικοί άνθρωποι—ειδικά η νεότερη γενιά—θα κάνουν κλικ στο βίντεό σας μόνο εάν η μικρογραφία φαίνεται συναρπαστική, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο στη δημιουργία τους.
 • Ενεργοποιήστε λειτουργίες όπως υπότιτλους και προσφέρετε μια μεταγραφή του βίντεο. Αυτό είναι χρήσιμο για ορισμένους χρήστες, αλλά κάνει επίσης τη σελίδα σας πιο ανιχνεύσιμη από τις μηχανές αναζήτησης.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών YouTube

Έρευνα λέξεων-κλειδιών στο Youtube

Για να βρεθούν τα βίντεό σας στο YouTube από τον μέσο χρήστη στο διαδίκτυο, πρέπει να είναι σχετικά με αυτό που αναζητούν. Ανακαλύψτε τα ενδιαφέροντά τους πληκτρολογώντας απλώς λέξεις που σχετίζονται με τη θέση σας στη γραμμή αναζήτησης του YouTube. Θα δημιουργήσει προτάσεις ενώ πληκτρολογείτε. Οποιοδήποτε θέμα βλέπετε εκεί έχει αναζητηθεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα διαδικτυακά εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών, όπως το Google Trends, για να βελτιώσετε περαιτέρω την έρευνα λέξεων-κλειδιών. Βρείτε ένα συγκεκριμένο θέμα για το οποίο γνωρίζετε, το οποίο πολλοί άλλοι YouTubers δεν έχουν καλύψει. Το να τραβήξετε την προσοχή για αυτό το περιεχόμενο θα είναι ευκολότερο από ό,τι για θέματα που έχουν καλύψει εκατοντάδες άλλοι.

Χρησιμοποιήστε το για ιδέες θεμάτων καθώς και για το κείμενο στις περιγραφές βίντεο. Αυτό είναι χρήσιμο για το SEO.

Με περισσότερα άτομα να βρίσκουν το κανάλι σας, έχετε μεγαλύτερο κοινό για να προωθήσετε τον ιστότοπό σας.

Βελτιστοποίηση των τίτλων, των περιγραφών και της σελίδας σας

Εάν έχετε ήδη ένα κανάλι YouTube, είτε προσωπικό είτε σχετίζεται με τον ιστότοπό σας, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε απλώς βελτιώνοντας και βελτιστοποιώντας ορισμένες λειτουργίες. Πρώτον, χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα της έρευνας λέξεων-κλειδιών σε τίτλους για να καταστήσετε σαφές στις μηχανές αναζήτησης τι αφορά το περιεχόμενό σας.

Επιπλέον, βελτιώστε τη δημοτικότητα του καναλιού σας με τους εξής τρόπους:

 • Γίνε ξεκάθαρος: Ποτέ μην υποθέσετε ότι κάποιος γνωρίζει ότι μπορεί να εγγραφεί ή να μάθει περισσότερα μέσω του ιστότοπού σας. Πείτε τους ακριβώς πού να εγγραφούν ή να βρουν έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας μέσω κειμένου ή ήχου.
 • Ξαναγράψτε τις περιγραφές: Δείτε το πλαίσιο περιγραφής του βίντεο ως διαφημιστικό χώρο για δωρεάν χρήση. Μπορείτε να προσελκύσετε γρήγορα κάποια επισκεψιμότητα στον ιστότοπο προσθέτοντας τον σύνδεσμο στη σελίδα σας και υποσχόμενοι ότι θα βρουν περισσότερο πολύτιμο περιεχόμενο εκεί. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η περιγραφή δηλώνει ξεκάθαρα το θέμα του βίντεο, ώστε οι χρήστες να ξέρουν τι να περιμένουν και να μην απομακρυνθούν. Όσο περισσότερο έχετε την προσοχή τους, τόσο πιο πιθανό είναι να θέλουν περισσότερα από αυτά που έχετε να δώσετε. Έχετε περίπου 1.000 χαρακτήρες για χρήση, αλλά μείνετε σε 200 λέξεις το πολύ, επειδή οι θεατές θέλουν να αποφύγουν την ανάγνωση μεγάλων μπλοκ περιεχομένου.

Χρησιμοποιήστε τις πληρωμένες διαφημίσεις YouTube

Αναρωτιέστε πώς να αποκτήσετε γρήγορα επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας; Ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε λίγα χρήματα. Οι πληρωμένες διαφημίσεις YouTube είναι μια σοφή επιλογή για επένδυση. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης και κόστους, ώστε να μπορείτε να τις προσαρμόσετε στον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας. Για παράδειγμα, η επιλογή κόστους ανά προβολή σάς επιτρέπει να πληρώνετε μόνο όταν κάποιος παρακολουθεί τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα από το βίντεό σας ή κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο. Αυτό σας βοηθά να είστε πιο σίγουροι ότι τα άτομα που παρακολουθούν το βίντεό σας ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρετε.

Βίντεο YouTube ως Teasers για περιεχόμενο ιστότοπου

Μην τους δίνετε όλα τα μυστικά ταυτόχρονα!

Θέλετε οι επισκέπτες να καταλήγουν στον ιστότοπό σας, όχι απαραίτητα να παραμένουν στο YouTube. Ωστόσο, οι διαδικτυακοί χρήστες δεν μεταβαίνουν εύκολα σε άλλο ιστότοπο, ειδικά αν τους αρέσει να παρακολουθούν βίντεο. Επομένως, πρέπει να υπάρχει μια υπόσχεση για κάτι πραγματικά εντυπωσιακό που περιμένει από την άλλη πλευρά κάνοντας κλικ στη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας.

Μια τακτική είναι να φτιάξετε ένα εκπληκτικό τρέιλερ στο YouTube και να τους προτείνετε να δουν το υπόλοιπο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα συναρπαστικό βίντεο με συμβουλές για τον κλάδο σας και, στη συνέχεια, κατευθύνετέ το σε ένα ιστολόγιο πληροφοριών ή ένα γράφημα πληροφοριών στον ιστότοπό σας. Η Nike το κάνει αυτό με το Nike Plus Training Club, μια σειρά βίντεο με προπονήσεις και συμβουλές.

Προβάλετε τον ιστότοπό σας στο κανάλι σας στο YouTube

Επανεξετάστε κάθε πτυχή του καναλιού σας στο YouTube και γίνετε δημιουργικοί σχετικά με την ενσωμάτωση της διεύθυνσης URL του ιστότοπού σας στο σχέδιο ή το κείμενο. Αναφέραμε ήδη πώς να αναβαθμίσετε την περιγραφή του βίντεό σας και εδώ είναι μερικά ακόμη παραδείγματα:

 • Στα ίδια τα βίντεο, μπορείτε να προσθέσετε CTA. Κάντε το δικό σας να πλοηγηθεί στον ιστότοπό σας, ώστε οι θεατές να μην χρειάζεται καν να κάνουν κύλιση προς τα κάτω για να δουν τη διεύθυνση URL σας.
 • Όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν μέσω της ενότητας σχολίων, απαντάτε πάντα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στοιχεία του ιστότοπού σας μαζί με μια πρόσκληση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα στον ιστότοπό σας. Αυτός μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσετε backlinks στον ιστότοπό σας, ως μέρος του SEO εκτός σελίδας.
 • Το YouTube επιτρέπει μια ενότητα τέχνης καναλιού και εξαρτάται από εσάς εάν θέλετε να προσθέσετε τη διεύθυνση URL σας σε αυτό το μενού ή όχι.
 • Η ενότητα “Σχετικά με” του καναλιού σας θα πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα ποιος είστε ή τι είναι η επωνυμία, έτσι ώστε οι επισκέπτες να είναι εύκολο να σας εμπιστευτούν ως πηγή. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου!

Χρησιμοποιήστε την επικάλυψη CTA

Ακολουθεί μια άλλη λειτουργία του YouTube που δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες του YouTube. Ονομάζεται επικάλυψη και είναι ένα μπλοκ που μπορεί να καλύψει περίπου το ένα τρίτο του βίντεό σας στο κάτω μέρος. Μπορείτε να αποφασίσετε ποιες πληροφορίες θέλετε να προσθέσετε σε αυτό το πλαίσιο, οπότε γιατί να μην προσθέσετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας εδώ;

Τελικές σκέψεις

Οι πόροι για την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου υπάρχουν ήδη! Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα ή να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Και το YouTube μπορεί να είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που δοκιμάζετε φέτος.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι η ύπαρξη ενός καναλιού YouTube μπορεί να είναι διασκεδαστική και δημιουργική. Και χάρη στα σύγχρονα εργαλεία σχεδόν ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ποιοτικά πλάνα φθηνά.

Εφαρμόστε μερικές από αυτές τις συμβουλές, αποκτήστε επισκεψιμότητα και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις ιδέες σας για να κάνετε έναν ιστότοπο πιο επιτυχημένο. Μπορείτε να μας μιλήσετε στην ενότητα σχολίων.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα λήψης στο Chrome για Android

 καλύτερες εφαρμογές γραφής για Android

Πώς να ενισχύσετε και να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *