Πώς να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια Xbox σε ένα PlayStation 5

Είτε είστε fanboy του Xbox που αγόρασε πρόσφατα ένα PlayStation 5 είτε απλά θέλετε να παίξετε με φίλους που αγαπούν το Xbox που δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν χειριστήρια PlayStation, έχουμε καλά νέα για εσάς. Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια PS5 για παιχνίδια στον υπολογιστή σας, τα χειριστήρια Xbox σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο PS5 σας! Αν και είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να συνδέσετε εγγενώς το χειριστήριο Xbox και την κονσόλα PS, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσετε. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε το χειριστήριο Xbox στο PS5.

Διαβάστε επίσης:Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στον υπολογιστή

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στο τηλέφωνο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε ένα χειριστήριο Xbox στο PlayStation 5;

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα όπως τον προσαρμογέα Gam3Gear Brook ή τον προσαρμογέα BigBig Won για να συνδέσετε τον ελεγκτή PS5 και Xbox, αλλά και οι δύο αυτοί προσαρμογείς έχουν τα προβλήματά τους. Απαιτείται ενημέρωση υλικολογισμικού για τον προσαρμογέα Gam3Gear Brook για να διασφαλιστεί ότι είναι συμβατός με το PS5. Τη στιγμή της γραφής, δεν είναι πιθανό να είναι στο δρόμο του σύντομα.

Ο προσαρμογέας Gam3Gear Brook μπορεί να συνδέσει χειριστήρια Xbox με το PS5 σας, αλλά υπάρχει μια προειδοποίηση: Μπορείτε να παίξετε συμβατά παιχνίδια PS4 μόνο στην κονσόλα επόμενης γενιάς. Επομένως, ένας προσαρμογέας δεν θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Xbox στο PS5.

Προσαρμογέας Gam3Gear Brook

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Xbox στο PS5

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια Xbox στο PS5, θα χρειαστείτε ένα Android ή iPhone με εγκατεστημένη την εφαρμογή PS Remote Play. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν από το Google Play Store ή το Apple App Store. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσετε το χειριστήριο Xbox στο PS5 χωρίς αυτήν την εφαρμογή, καθώς το χειριστήριο δεν είναι εγγενώς συμβατό με την κονσόλα PS5. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Remote Play για να συνδέσετε ένα χειριστήριο Xbox στο PS5 σας και να παίξετε όλα τα αγαπημένα σας παιχνίδια μόνοι ή με φίλους.

Πώς να συνδέσετε ένα χειριστήριο Xbox στο smartphone σας

Το πρώτο βήμα είναι να συνδέσετε το χειριστήριο Xbox στο τηλέφωνό σας και δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή PS Remote Play στο smartphone σας.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο στο smartphone σας.
 3. Πάτα το Κουμπί Xbox στον ελεγκτή σας μέχρι να αναβοσβήσει το λογότυπο.
 4. Στο τηλέφωνό σας, στις ρυθμίσεις Bluetooth, βρείτε το χειριστήριό σας στη λίστα διαθέσιμων συσκευών και επιλέξτε το.
 5. Το χειριστήριό σας θα πρέπει τώρα να είναι συνδεδεμένο στο smartphone σας.
Προβολή του ελεγκτή Xbox σε σύζευξη σε smartphone

Πώς να συνδέσετε το PS5 στην εφαρμογή Remote Play

Τώρα, πρέπει να συνδέσουμε την εφαρμογή στην κονσόλα PlayStation. Αυτό διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

 1. Στο smartphone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Remote Play.
 2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PSN.
 3. Όταν η εφαρμογή σάς ρωτήσει σε ποια συσκευή θέλετε να συνδεθείτε, επιλέξτε PS5.
Σύνδεση PS5 στην εφαρμογή Remote play

Ενεργοποίηση απομακρυσμένης αναπαραγωγής στο PS5 σας

Σχεδόν φτάσαμε! Το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη αναπαραγωγή στην κονσόλα σας.

 1. Εκκινήστε το PS5 και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα.
 2. Επιλέγω Απομακρυσμένη αναπαραγωγή > Ενεργοποίηση απομακρυσμένης αναπαραγωγής.
Ενεργοποίηση απομακρυσμένης αναπαραγωγής στο PS5

Πώς να συνδέσετε το PS5 σας με το smartphone σας

Το τελευταίο βήμα είναι να συνδέσετε το PS5 και το smartphone, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Xbox με την κονσόλα PlayStation. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Στο PS5, επιστρέψτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Απομακρυσμένη αναπαραγωγή.
 2. Επιλέγω Σύνδεση συσκευής.
 3. Θα δημιουργηθεί ένας αριθμός που θα πρέπει να εισαγάγετε στην εφαρμογή Remote Play στο smartphone σας.
Σύνδεση PS5 με smartphone

Αυτό είναι! Ας ελπίσουμε ότι το χειριστήριο Xbox σας είναι πλέον συνδεδεμένο στο PS5 σας, ώστε να μπορείτε να παίξετε όλα τα αγαπημένα σας παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα νέο χειριστήριο. Αυτά τα απλά βήματα χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθούν, ώστε να μπορείτε να είστε έτοιμοι και να παίξετε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση του ελεγκτή Xbox σε ένα PS5;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθυστέρηση εάν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Remote Play για να συνδέσετε το χειριστήριο Xbox στο PS5, επομένως αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό, MMORPG ή άλλα παιχνίδια συνεργασίας όπου ο χρόνος είναι της ουσίας και της υστέρησης θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας για την ομάδα ή τη συντεχνία σας! Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να μειώσετε την καθυστέρηση συνδέοντας το PS5 σας στο Διαδίκτυο μέσω καλωδίου ethernet και όχι μέσω Wi-Fi. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Το χειριστήριο Xbox αποσυνδέεται υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Επίσης, δεν θα μπορείτε να απολαύσετε τις δυνατότητες που προσφέρει το χειριστήριο PS5 DualSense, όπως προσαρμοστικές σκανδάλες και απτική ανάδραση. Επιπλέον, τα σεμινάρια παιχνιδιών θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς θα εμφανίζουν μηνύματα κουμπιών του ελεγκτή PS5 DualSense τα οποία θα είναι διαφορετικά από τα κουμπιά που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε στο χειριστήριο Xbox.

Ορίστε λοιπόν, μερικά απλά βήματα που θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Xbox σε μια κονσόλα PS5. Είναι η τέλεια λύση για οποιονδήποτε δεν μπορεί να χειριστεί ένα χειριστήριο PS5 ή για σκληροπυρηνικούς παίκτες Xbox που προτιμούν να παίζουν στο PlayStation με ένα οικείο χειριστήριο. Όσο βρίσκεστε εδώ, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τη σύνδεση του χειριστηρίου Xbox One σε έναν υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης :Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στο PS5

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν χειριστήριο PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *