Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησης στον Microsoft Edge

Βασικά Takeaways

 • Η εκκαθάριση των δεδομένων περιήγησής σας στον Microsoft Edge μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του προγράμματος περιήγησής σας.
 • Μπορείτε να διαγράψετε μη αυτόματα ή αυτόματα την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησης τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά, σε όλες τις συγχρονισμένες συσκευές σας ή σε μία συσκευή.
 • Στην ιδανική περίπτωση, η διατήρηση της προσωρινής μνήμης σας επιτρέπει την ταχύτερη φόρτωση της σελίδας, αλλά η εκκαθάριση μπορεί να αποτρέψει προβλήματα εμφάνισης παλιών δεδομένων.

Το πρόγραμμα περιήγησής σας αποθηκεύει προσωρινά τα δεδομένα περιήγησής σας σε κρυφές μνήμες, ώστε μελλοντικά αιτήματα για τέτοια δεδομένα να εξυπηρετούνται ταχύτερα. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας και τη συνολική εμπειρία περιήγησης.

Ωστόσο, επειδή δημιουργούνται συνεχώς νέα αρχεία κρυφής μνήμης, μπορούν να καταλάβουν γρήγορα ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αποθηκευτικού χώρου. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να εμποδίσει την ταχύτητα και την απόδοση του προγράμματος περιήγησης. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων περιήγησής σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο, να βελτιώσετε το απόρρητο και να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησής σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη εφαρμογών στο iPhone

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο PS5

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησης στον Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησης στον Microsoft Edge στον υπολογιστή σας. Ο πρώτος τρόπος είναι να διαγράψετε αυτά τα αρχεία με μη αυτόματο τρόπο.

Αρχική σελίδα του Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας
 1. Εκκινήστε τον Microsoft Edge και κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Alt + F.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις επιλογές του μενού και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.
 3. Στην αριστερή πλευρά του πίνακα Ρυθμίσεις σελίδα, κάντε κλικ Απόρρητο, αναζήτηση και υπηρεσίεςακριβώς από κάτω Προφίλ.
 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης ενότητα και κάντε κλικ στο Επιλέξτε τι να διαγράψετε κουμπί.
 5. ο Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου. Κάνε κλικ στο Εύρος χρόνου αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το εύρος χρόνου που προτιμάτε. Οι επιλογές κυμαίνονται από την τελευταία ώρα έως τη στιγμή που ξεκινήσατε την περιήγηση ή την τελευταία φορά που διαγράψατε τα δεδομένα περιήγησής σας.
Το παράθυρο διαλόγου Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης στον Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας

Από προεπιλογή, κάνοντας κλικ Καθαρίστε τώρα θα διαγράψει όλα τα δεδομένα περιήγησης στις συγχρονισμένες συσκευές σας. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησης μόνο στην τρέχουσα συσκευή σας, κάντε κλικ αποσυνδεθείτε πρώτα στο κάτω μέρος του πλαισίου διαλόγου. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα βήματα 1-5.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου για να επιλέξετε τα δεδομένα που θέλετε να διαγράψετε. ορισμένες διαθέσιμες επιλογές είναι το ιστορικό περιήγησης, οι εικόνες και τα αρχεία που έχουν αποθηκευτεί στην κρυφή μνήμη, τα δικαιώματα τοποθεσίας και τα δεδομένα του Media Foundation. Στη συνέχεια, κάντε κλικ Καθαρίστε τώρα. Αυτό θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησης στο Edge ταυτόχρονα.

Ρυθμίστε το Microsoft Edge σε Clear Browsing Data όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε τον Microsoft Edge ώστε να διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα περιήγησής σας κάθε φορά που κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αντί να κάνετε κλικ Επιλέξτε τι να διαγράψετε σύμφωνα με το Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης ενότητα, κάντε κλικ Επιλέξτε τι θα διαγράψετε κάθε φορά που κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησης.

Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης στον Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας

Ενεργοποιήστε τις επιλογές για Ιστορικό περιήγησης, Αποθηκευμένες εικόνες και αρχείακαι τυχόν άλλα δεδομένα που προτιμάτε να διαγραφούν.

Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης στο Κλείσιμο σελίδας στον Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας

Είστε έτοιμοι τώρα. Ο Microsoft Edge θα διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα περιήγησής σας σε όλες τις συγχρονισμένες συσκευές σας κάθε φορά που κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Οι αλλαγές σας θα αποθηκευτούν και θα εφαρμοστούν αυτόματα. Για έξοδο, κάντε κλικ στο πίσω βέλος ή κλείστε την καρτέλα/το πρόγραμμα περιήγησης.

Τρόπος εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων περιήγησης στον Microsoft Edge στο κινητό

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης του Microsoft Edge στην κινητή συσκευή σας. Παρόμοια με την εκκαθάρισή του στην επιφάνεια εργασίας σας, διατίθενται χειροκίνητες και αυτόματες μέθοδοι. Εδώ είναι η χειροκίνητη μέθοδος.

 1. Ανοίξτε το Edge, πατήστε στο τρεις σύντομες γραμμές στο κάτω μέρος της οθόνης σας και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις.
 2. Τώρα, πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια > Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης.
 3. Επιλέξτε τα κατάλληλα πλαίσια ελέγχου για να διαγράψετε το δικό σας Ιστορικό περιήγησης και Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία.
 4. Ακριβώς όπως στον επιτραπέζιο υπολογιστή, πρέπει να αποσυνδεθείτε πρώτα πριν εκτελέσετε τα βήματα 1-3, εάν θέλετε μόνο να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης στην κινητή συσκευή σας.
 5. Παρακέντηση Καθαρισμός δεδομένων μόλις είστε έτοιμοι να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας και τις αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία στην κρυφή μνήμη.

Εναλλακτικά, εναλλαγή Διαγράψτε τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης κατά την έξοδο κάτω από Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή αυτών των αρχείων σε όλες τις συγχρονισμένες συσκευές σας.

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Android, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησής σας στον Microsoft Edge.

 1. Εκκινήστε το τηλέφωνό σας Ρυθμίσεις εφαρμογή και μετακινηθείτε προς τα κάτω σε Εφαρμογές.
 2. Βρείτε το Edge στη λίστα των εφαρμογών σας και πατήστε πάνω του.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Αποθήκευση > Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.
 4. Για να διαγράψετε περισσότερα δεδομένα περιήγησης, πατήστε Διαχείριση αποθηκευτικού χώρου > ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ και επιβεβαιώστε τη διαγραφή σας. Αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα της εφαρμογής Microsoft Edge στο κινητό σας τηλέφωνο.

Η διατήρηση της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων περιήγησης έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η προσωρινή αποθήκευση κάνει τις ιστοσελίδες σας να φορτώνουν πιο γρήγορα ανακτώντας και επαναχρησιμοποιώντας δεδομένα περιήγησης που είναι αποθηκευμένα σε προσωρινά αρχεία προσωρινής μνήμης αντί να δημιουργείτε συνεχώς νέα. Από την άλλη πλευρά, εάν ένας ιστότοπος που επισκέπτεστε συχνά λάβει μια ενημέρωση, η κρυφή μνήμη σας μπορεί να εξυπηρετήσει τα παλιά σενάρια, τα στυλ και τις εικόνες που αποθήκευσε από την τελευταία σας περίοδο λειτουργίας, οδηγώντας σε σφάλματα, προβλήματα εμφάνισης σελίδας και εσφαλμένη απόδοση σελίδας.

Όταν εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα περιήγησής σας, ξεκινάτε από την αρχή . Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προστατεύσει τα ευαίσθητα δεδομένα σας και να δώσει στο πρόγραμμα περιήγησής/συσκευή σας την ευκαιρία να αποθηκεύσει προσωρινά τα πιο πρόσφατα στυλ, σενάρια και εικόνες—αλλά μπορεί να κάνει την περιήγηση στον ιστό πιο αργή καθώς η κρυφή μνήμη γεμίζει με χρήσιμες πληροφορίες.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *