κόλπα φωτογραφίας smartphone

8 κόλπα φωτογραφίας smartphone που λειτουργούν πραγματικά

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε να τραβήξετε κάθε είδους φωτογραφίες με το smartphone σας, χωρίς να απαιτείται ακριβή DSLR.
  • Η χρήση αντανακλάσεων και η λήψη εικόνων σε στενούς χώρους είναι δύο παραδείγματα μοναδικής φωτογραφίας smartphone.
  • Πειραματιστείτε με διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και γωνίες για να τραβήξετε τις καλύτερες δυνατές λήψεις.

Επωφεληθείτε περισσότερο από τη φωτογραφία του smartphone σας σκέφτεστε έξω από το κουτί όταν τραβάτε φωτογραφίες. Αυτές οι δοκιμασμένες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε πιο ενδιαφέρουσες εικόνες και να κάνουν αυτόματα τις λήψεις σας να ξεχωρίζουν πάνω από τις υπόλοιπες.

1 Αξιοποιήστε στο έπακρο τις αντανακλάσεις

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσετε τη φωτογραφία σας γενικά είναι χρησιμοποιώντας αντανακλάσεις και συμμετρία. Θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για αυτό αμέσως μετά από μια καταιγίδα ή αν ζείτε κοντά σε ποτάμι ή λίμνη.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κοντά στο νερό, αναζητήστε μοναδικές αντανακλάσεις όπως δέντρα και κτίρια. Εδώ, για παράδειγμα, είναι μια φωτογραφία που τράβηξα σε διακοπές πριν από μερικά χρόνια. Εκτός από τις ίδιες τις αντανακλάσεις, πρόσθεσα επίσης μια άλλη μοναδική διάσταση συμπεριλαμβάνοντας την ομίχλη σε χαμηλό επίπεδο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική σε όλες τις καιρικές συνθήκες, αλλά φαίνεται ιδιαίτερα δραματική τις ημέρες με συννεφιά ή κατά τη διάρκεια της χρυσής ώρας. Εάν φωτογραφίζετε κατά τη διάρκεια του τελευταίου, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λεζάντες της χρυσής ώρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα φωτογραφίας στο Android

2 Συμπεριλάβετε μια άλλη κάμερα στην εικόνα σας

Η λήψη φωτογραφιών άλλων ανθρώπων (ή του εαυτού σας) είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να κάνετε τις φωτογραφίες του smartphone σας πιο μοναδικές. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε συναρπαστικές φωτογραφίες ανθρώπων που γνωρίζετε που λατρεύουν να τραβούν φωτογραφίες με τη DSLR ή τη φωτογραφική μηχανή τους χωρίς καθρέφτη.

Ο τρόπος που τραβάτε αυτές τις λήψεις δεν έχει σημασία. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ολόκληρη την κάμερα, για παράδειγμα, ή απλώς να θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία της οθόνης της κάμερας. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία του φακού.

Όταν συμπεριλαμβάνετε φωτογραφίες άλλων φωτογραφικών μηχανών, πειραματιστείτε κάνοντας το φόντο θολό και εστιάζοντας το σώμα της κάμερας ή τον ίδιο τον φακό.

smartphone photo

3 Τραβήξτε φωτογραφίες μέσα από αντικείμενα με κορνίζες

Θέλετε να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες δημοφιλών ή «τουριστικών» τοποθεσιών ή απλά θέλετε να προσθέσετε μια μοναδική διάσταση στις φωτογραφίες σας; Είτε έτσι είτε αλλιώς, η χρήση πλαισίων γύρω σας μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε.

Τα κουφώματα των θυρών και τα δρομάκια είναι τα πιο εύκολα σημεία εκκίνησης. Προσθέστε τα στην εικόνα σας και τραβήξτε τα μέσα από αυτά. Σκεφτείτε τη σύνθεσή σας. θέλετε κτίρια, φυτά, ανθρώπους ή όλα αυτά;

Άλλα πλαίσια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιλαμβάνουν:

  • Γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις
  • Παγκάκια πάρκου
  • Παράθυρα αεροπλάνου

Όταν τραβάτε φωτογραφίες μέσα από καρέ, πατήστε στο θέμα για να βεβαιωθείτε ότι είναι εστιασμένο. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τον φωτισμό σας, καθώς τα τηλέφωνα μερικές φορές κάνουν αυτές τις περιοχές να φαίνονται υπερβολικά εκτεθειμένες.

4 Χρησιμοποιήστε πρόσθετα φώτα στις εικόνες σας

Οι κάμερες smartphone συνήθως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη λήψη καθαρών εικόνων όταν έχει ήλιο, αλλά δεν είναι πάντα τόσο καλές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εάν βγαίνετε έξω για να τραβήξετε φωτογραφίες τη νύχτα, η χρήση πρόσθετων φώτων στις φωτογραφίες σας θα κάνει τις λήψεις σας πιο ενδιαφέρουσες και θα δώσει στη συσκευή σας περισσότερο φωτισμό για να εργαστεί.

Τα φώτα του δρόμου είναι ένα μέρος που μπορείτε να ξεκινήσετε. Πέρα από αυτό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα από κτίρια και —αν θέλετε να είστε όπως όλοι οι ωραίοι φίλοι σας στο Instagram— ταμπέλες νέον.

Εάν θέλετε να έχετε πιο σταθερές λήψεις στο τηλέφωνό σας σε χαμηλό φωτισμό (με ή χωρίς τη χρήση πρόσθετων φώτων), εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τα καλύτερα τρίποδα τηλεφώνου για να απαθανατίσετε την τέλεια στιγμή.

5 Βάλτε το τηλέφωνό σας στο πάτωμα

Η καλύτερη ποιότητα εικόνας με ζουμ είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι κάμερες smartphone για να ξεπεράσουν τις DSLR. Όμως, ενώ μπορεί να το δούμε αυτό στο μέλλον, η καλύτερη επιλογή σας αυτή τη στιγμή—εκτός από την αγορά ενός φακού ζουμ—είναι να είστε πιο δημιουργικοί με τον τρόπο που τοποθετείτε την κάμερα του smartphone σας.

Το να σκύβετε και να τοποθετείτε το τηλέφωνό σας στο πάτωμα θα σας επιτρέψει να καταγράψετε περισσότερες μοναδικές γωνίες και να δείτε τι συμβαίνει γύρω σας από μια νέα οπτική γωνία. Αυτή η τεχνική φωτογραφίας smartphone είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για φωτογραφίες δρόμου και αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να τραβήξετε μοναδικά πορτρέτα και να κάνετε το κύριο θέμα σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

smartphone photo

6 Τραβήξτε εικόνες σε στενούς χώρους με το smartphone σας

Αν και οι κάμερες smartphone δεν είναι εξαιρετικές όσον αφορά την ποιότητα εικόνας με ζουμ, έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις DSLR ή τις κάμερες χωρίς καθρέφτη: μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε πιο στενούς χώρους. Υπάρχουν πολλά μέρη, ειδικά στη Νότια Ευρώπη όπου οι πόλεις είναι συμπαγείς, όπου προτιμώ να χρησιμοποιώ το smartphone μου για φωτογραφία.

Χρησιμοποιήστε το smartphone σας για να τραβήξετε φωτογραφίες μέσα από χώρους όπου δύο τοίχοι είναι κοντά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο όταν τραβάτε φωτογραφίες σε στυλ δρόμου σε γεμάτο μετρό και σε πολυσύχναστους αστικούς χώρους. Εκτός από μια ενδιαφέρουσα τεχνική φωτογραφίας smartphone, είναι επίσης ιδανική αν ανησυχείτε μήπως μια μεγαλύτερη κάμερα τραβήξει την προσοχή πάνω σας.

7 Χρησιμοποιήστε σταγονίδια νερού

Μία από τις αγαπημένες μου τεχνικές φωτογραφίας smartphone, αλλά και από τις πιο δύσκολες, είναι η χρήση σταγόνων νερού στις εικόνες μου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με δύο τρόπους. Το πρώτο (και πιο εύκολο) είναι να μπείτε μέσα σε μια βροχερή μέρα και να εστιάσετε τον φακό σας στα σταγονίδια ενός παραθύρου. Το δεύτερο, που είναι επίσης πολύ πιο δύσκολο να το πετύχεις, είναι να βάλεις νερό στον φακό σου.

Το νερό θα πέσει φυσικά από τις περισσότερες σύγχρονες κάμερες smartphone, εκτός και αν σας πιάσει μια σημαντική βροχόπτωση. Θα περπατούσα προσεκτικά όταν βάζω το νερό στη συσκευή σας, καθώς δεν θέλετε να την καταστρέψετε και ενδεχομένως να ακυρώσετε την εγγύησή σας. Εφαρμόστε σταγονίδια με το δάχτυλό σας χτυπώντας ελαφρά το φακό.

Αν ανησυχείτε για το αν η συσκευή σας είναι αρκετά ανθεκτική, αξίζει να μάθετε τι σημαίνει αδιάβροχη και αδιάβροχη.

8 Κοιτάξτε προς τα πάνω

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να κάνετε τις φωτογραφίες του smartphone σας να φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες είναι να κοιτάτε ψηλά όταν περπατάτε. Σε πολλές πόλεις, τα κτίρια συναντώνται συχνά με έναν ενδιαφέροντα τρόπο – ένα παράδειγμα είναι στη Νέα Υόρκη με όλους τους ουρανοξύστες στο Μανχάταν.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ενδιαφέρουσες απόψεις όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο και κοιτάτε προς τα πάνω. Για παράδειγμα, πολλά παλαιότερα κτίρια έχουν πολυελαίους και ενδιαφέροντα σχέδια ή καμάρες. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το να στρέφετε την κάμερα του smartphone σας σε βουνοκορφές ή δέντρα.

Ίσως αξίζει επίσης να περιμένετε θέματα, όπως πουλιά, να πετάξουν στο κάδρο σας. Μπορείτε επίσης να κατεβείτε τις σκάλες και να κοιτάξετε προς τα πάνω για να δείτε αν υπάρχουν ευκαιρίες για μια ενδιαφέρουσα λήψη.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια «κατάλληλη» κάμερα για να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες. Αντίθετα, θα πρέπει να εστιάσετε στο να σκέφτεστε έξω από το κουτί και να καταγράφετε μοναδικές γωνίες με το smartphone σας. Η μετακίνηση της συσκευής ή του σώματός σας θα σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό, όπως και το παιχνίδι με τον φωτισμό σας. Τώρα που διαβάσατε αυτές τις συμβουλές, είστε έτοιμοι να βγάλετε το τηλέφωνό σας και να αρχίσετε να τραβάτε!

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *